Lunar Dance: Ενδιαφέρουσες γαστριμαργικές απολαύσεις!

Σήμερα μαγειρεύουμε!

Lunar Dance: Ενδιαφέρουσες γαστριμαργικές απολαύσεις!
versace_728x90_new

Ήλιος στον Υδροχόο/Σελήνη στον Ταύρο

Μέρες Υδροχόου πια και ο καθένας λειτουργεί καλά όταν είναι μαζί με άλλους και ένας κοινός στόχος μοιράζεται. Παίρνοντας κατά γράμμα το παλιό ρητό: "Πάρα πολλοί μάγειροι στην κουζίνα", ένα ρητό που πάει γάντι στην φύση του Υδροχόου, σήμερα μαγειρεύουμε! Η κατανόηση της δυναμικής της ομάδας είναι υψίστης σημασίας σε αυτές τις τέσσερις εβδομάδες που έχουμε μπροστά μας, ενώ η Σελήνη στον Ταύρο μας καλεί σε γευστικές απολαύσεις δίχως όρια. Διαχειριζόμαστε λοιπόν, ποιοτικά την ημέρα της Κυριακής με ποιότητα συντροφιάς και gourmet απολαύσεις, καταστρώνοντας το menu της ημέρας για τραπέζι στους φίλους μας ή με τους φίλους μας!

Η Υδροχοοίστικη οπτική είναι πάντα ευχάριστα διαφορετική από τον κανόνα και απέχει κατά πολύ από το συνηθισμένο και βαρετό. Λατρεύει την εξερεύνηση σε νέες αισθήσεις, σε νέες γεύσεις και είναι καλή στιγμή για να εφεύρουμε τις δικές μας συνταγές με περιέργους συνδυασμούς συστατικών.

menu

Παράλληλα, η Σελήνη στον Ταύρο σήμερα απέχει από την άπαχη μαγειρική και τις μικρές μερίδες. Οι γεύσεις τείνουν να έχουν διάρκεια, συνήθως ικανοποιητικές και εύγεστες. Συγνώμη, για κάθε χορτοφάγο εκεί έξω, αλλά μια σαλάτα σήμερα δεν θα λειτουργήσει με αυτήν την εγκάρδια διάθεση, που αγαπά όσο τίποτα άλλο, ένα νόστιμο ψητό που ακολουθείται από ένα καλό επιδόρπιο.

Το κύριο πιάτο σήμερα θα μπορούσε να περιέχει άπαχο κρέας, κρέας βόειου, πικάντικα λουκάνικα και μπριζόλες. Προσθέστε εδώ βοδινό ζωμό και χυμό λεμονιού.

Όσον αφορά τα λαχανικά για σήμερα αυτά είναι: μπιζέλια, σπανάκι, ντομάτες. Η Αφροδίτη, κυβερνήτης του ζωδίου "απαιτεί" νόστιμα φρούτα όπως: μούρα, μήλα, κεράσια, αχλάδια, ροδάκινα, φράουλες, σμέουρα, βατόμουρα και αβοκάντο.

Επίσης πίτες, ζελέ, γλυκά και ποτά φρούτων.

Menu

1)Σαλάτα αβοκάντο με ντομάτες

salata_avokado

ΥΛΙΚΑ

Για 2-4 άτομα

4 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα (προσθέτουμε φρέσκα φύλλα μαρουλιού που θα έχουμε επιλέξει με τα χεράκια μας, γιατί σήμερα είναι ανάγκη να είναι όλα όμορφα και ποιοτικά!)

1 ντομάτα κομμένη σε κύβους

3 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι κατεψυγμένο

2 αβοκάντο - αποφλοιωμένα χωρίς κουκούτσια και κομμένο σε κύβους

1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους

1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

¼ φλιτζανιού φρέσκο χυμό λάιμ ή λεμόνι

αλάτι

μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε το καλαμπόκι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό μέχρι να καλυφθεί και αφήνουμε να πάρει βράση.

Μαγειρεύουμε το καλαμπόκι για περίπου 5 λεπτά. Στραγγίζουμε και ρίχνουμε από πάνω κρύο νερό.

Τοποθετούμε το καλαμπόκι σε ένα μέτριο μπολ. Ανακατεύουμε το αβοκάντο, την πιπεριά, τη ντομάτα, το μαρούλι και πασπαλίζουμε με ψημένα καρύδια ψίχα, αλάτι, πιπέρι, πασπαλισμένα με χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο. Αυτό δεν είναι μόνο μια σαλάτα, είναι ένα μίνι-αριστούργημα γεύσης!

2) Μπριζόλες χοιρινές με σάλτσα φράουλας

kreas_xoirino_me_fraoules

Αυτό βγάζει ένα νόστιμο πιάτο! Οι χυμοί της φράουλας δίνουν ένα ωραίο χρώμα και πολύ νόστιμη, γλυκόξινη ,ασυνήθιστη γεύση. Η Ταυρίσια αισθητική, θα εκτιμήσει δεόντως αυτό το πιάτο.

ΥΛΙΚΑ

4 χοιρινές μπριζόλες

1/4 φλιτζάνι άσπρο κρασί

1/3 φλιτζάνι άσπρο ξύδι

2-3 κουταλιές μαρμελάδα φράουλα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1/4 κουταλάκι θυμάρι

1/4 κουταλάκι ρίγανη

1/4 κουταλάκι βασιλικό

1/4 κουταλάκι δενδρολίβανο

1 κουταλιά ελαιόλαδο

αλάτι-πιπέρι

5-6 φράουλες κομμένες σε κομματάκια

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κρασί, το ξύδι και τη μαρμελάδα φράουλα. Ανακατεύουμε όλα τα μυρωδικά με τα αλατοπίπερο και το σκόρδο, τρίβουμε τις μπριζόλες με το μείγμα και τις βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με μια κουταλιά λάδι. Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά, γυρίζοντας μόνο μια φορά. Βγάζουμε τις μπριζόλες, τις βάζουμε σε ένα πιάτο και τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο να διατηρηθούν ζεστές. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το υγρό με τη μαρμελάδα που έχουμε κρατήσει. Βράζουμε ανακατεύοντας συχνά για 5-6 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τις φράουλες, ανακατεύουμε και βγάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τις μπριζόλες και σερβίρουμε.

3)Ψητά καραμελώμενα μήλα με ιδιαίτερη... γέμιση

karamelomena_mila

Ένα εναλλακτικό γλυκό που θα μας συναρπάσει! Απλό και νόστιμο. Χρήσιμο και γρήγορο, όπως οι περισσότερες άξιες του Ταύρου.

ΥΛΙΚΑ

12 μήλα golden

50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

250 γρ. ζάχαρη καστανή

1 αβγό

1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο

1/2 κουταλάκι κανέλα σε σκόνη

80 γρ. σταφίδες ξανθές μουλιασμένες σε ρούμι για 1-2 ώρες

40 γρ. αμύγδαλο τριμμένο

40 γρ. καρύδι τριμμένο

1 δόση βανίλια

100 γρ. τρίμμα φρυγανιάς

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και το αβγό να ομογενοποιηθούν. Σε ένα άλλο μπολάκι ανακατεύουμε το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, τις σταφίδες (που τις έχουμε στραγγίξει), τη βανίλια, το τριμμένο αμύγδαλο και το καρύδι μαζί με την τριμμένη φρυγανιά και τα προσθέτουμε στο πρώτο μείγμα!

Πλένουμε καλά τα μήλα και τα στεγνώνουμε. Αφαιρούμε το κοτσάνι και τα κουκούτσια τρυπώντας κάθε μήλο από τη μια μεριά μέχρι την άλλη. Χαράζουμε μόνο τη φλούδα στη μέση του μήλου. Γεμίζουμε τα μήλα με τη γέμιση στο κενό που δημιουργήσαμε στο κέντρο. Τοποθετούμε τα μήλα σε βουτυρωμένο ταψί ,τα πασπαλίζουμε εξωτερικά με λίγη ζάχαρη και ψήνουμε στο φούρνο για 40' στους 180 βαθμούς.

Σερβίρουμε ζεστά τα μήλα συνοδεία παγωτού σοκολάτας ή καραμέλας!

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved