Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.

Γι’ αυτό είναι σκόπιμο να προσαρμοζόμαστε στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Μια αναγκαία υποσημείωση είναι πως οι μεν «συμβατικές» πλανητικές όψεις μπορεί να επιδρούν μία και δύο ημέρες πριν «κλείσουν» με ακρίβεια, οι δε «κρυφές» έχουν την τάση να επιδρούν είτε την ίδια ημέρα που σχηματίζονται, είτε την επόμενη.

Από 13 έως 19 Ιανουαρίου

Κάθε άλλο παρά ήρεμη είναι η τρέχουσα εβδομάδα, αφού ο Άρης... δεν λέει να μας ξεχάσει, ενώ ο Ουρανός ανοίγει και κλείνει την αυλαία των όψεων, υποδαυλίζοντας αλλαγές, ανατροπές και κάθε τι το απρόβλεπτο. Όσο για την Αφροδίτη, που έχει να κάνει με τις πιο ευχάριστες πλευρές της ζωής μας και τα αισθηματικά θέματα, βρίσκεται κι αυτή εγκλωβισμένη ανάμεσα στις «δαγκάνες» του Ουρανού και του Πλούτωνα, με αποτέλεσμα την δρομολόγηση πολύ «καυτών» εξελίξεων -θα έλεγα ζεματιστών- στην προσωπική μας ζωή, η οποία φαίνεται να... μεταπηδά σε μια άλλη διάσταση!

Ακόμη, μέσα σε όλα τα άλλα έχουμε το «κλείσιμο» του τετραγώνου ανάμεσα στο Δία και το Χείρωνα, μια όψη που η επιρροή της είναι κυρίως συλλογική και σε ψυχολογικό επίπεδο υποδηλώνει μια μαζική τρόπον τινά επιστροφή στις ρίζες και την παράδοση. Αυτό -πρακτικά πλέον- μπορεί να συμπεριλαμβάνει από την θεαματική αναβίωση ιδεωδών και αξιών, μέχρι την αξιοποίηση ενός υλικού που μας έχει κληροδοτηθεί ή την επέκταση-αναμόρφωση ενός οικείου χώρου.

Όμως, στην αρνητική εκδοχή της έχει ένα έντονο «άρωμα» μπελάδων, αφού υποθάλπει τις πιθανότητες μιας μεγάλης έκτασης αναστάτωσης στον πληθυσμό για λόγους ανωτέρας βίας. Επιπλέον, προωθεί κερδοσκοπικές ενέργειες σε θέματα ιδίως ακίνητης περιουσίας, οπότε ας έχουμε το νου μας...

Ας δούμε όμως βήμα-βήμα το πλανητικό ημερολόγιο της εβδομάδος.

Την Κυριακή, η Αφροδίτη σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον Ουρανό.

Mainstream: Πρωτοτυπία, διαφορετικότητα. Ανεξαρτησία, χειραφέτηση. Μια απρόβλεπτη γνωριμία που φέρνει τα πάνω κάτω. Ξαφνικός έρωτας. Μια σχέση που χαρακτηρίζεται από μεγάλες διαφορές. Αλλαγή στην εξωτερική εμφάνιση. Αγορές σπάνιων ή πολύ ιδιαίτερων ειδών. Προσέγγιση με «δύσκολες» προσωπικότητες. Μια ευχάριστη έκπληξη-μεταβολή.

SOS: Απροσδόκητη κρίση, υστερία, αναστάτωση χωρίς λόγο. Πρόκληση, ασέβεια, ύβρις. Ένας ξαφνικός χωρισμός. Μια... ανεκδιήγητη στιλιστική εφαρμογή. Γιορτή που γίνεται πεδίο αντιπαράθεσης. Ένα οδυνηρό «ξεβόλεμα».

Την Δευτέρα έχουμε τρεις όψεις, διαφορετικών προδιαγραφών, από τις οποίες ξεχωρίζει λόγω δραστικότητας η «κρυφή» σύνοδος του Ερμή με τον αστρικό Άρη.

Mainstream: Δραστικές πρωτοβουλίες, δύναμη. Επίτευξη στόχου σε ελάχιστο χρόνο, νίκη, θρίαμβος. Γυμναστική, σπορ. Τεχνικές εργασίες (τρυπήματα, καρφώματα, κατασκευές κλπ). Μια αλήθεια που «καίει».

SOS: Θυμός, οργή, ακραία αντιπαράθεση, βία, ρήξη. Αυθαιρεσία, καταπίεση, «στρατιωτικός νόμος». Επιβολή του ισχυρότερου, με τη δύναμη των όπλων. Ατυχήματα, πρηξίματα, πυρετός. Φασαρία, θόρυβος.

Παράλληλα, ο Ερμής σχηματίζει ένα τετράγωνο με την Έριδα, μια μάλλον «καλόβολη» όψη, ως προς τις τεχνικές εφαρμογές.

Mainstream: Ειδίκευση, έμφαση στη λεπτομέρεια. Λογική επεξεργασία, ταξινόμηση, τακτοποίηση, διεκπεραίωση. Τεχνικές ρυθμίσεις, ιδιαίτερα σε μικροκατασκευές και ψηφιακές συσκευές. Μια επιστημονική ανακάλυψη-ανακοίνωση.

SOS: Ενασχόληση με ανούσιες λεπτομέρειες. Γραφειοκρατία, «κόλλημα». Τεχνικά προβλήματα που η λύση τους απαιτεί την συνδρομή ενός πολύ ειδικού.

Η τρίτη όψη της ημέρας είναι το εξάγωνο ανάμεσα στην Αφροδίτη και το Χείρωνα.

Mainstream: Αγκαλιά, στοργή. Διακόσμηση του σπιτιού ή του γραφείου. Μια όμορφη οικογενειακή ατμόσφαιρα. Συναντήσεις με αγαπημένα πρόσωπα του παρελθόντος. Επανασύνδεση, αναπόληση.

SOS: Νοσταλγία που φέρνει αδράνεια. Συναισθηματική εξάρτηση.

Την Τρίτη, μια ημέρα που κλείνει με ακρίβεια το τετράγωνο του Δία με το Χείρωνα, έχουμε και το «κρυφό» τετράγωνο ανάμεσα στον αστρικό Άρη και την Έριδα.

Mainstream: Τεμαχισμός, κερματισμός. Απολύμανση, κυνήγι μικροβίων ή μικροοργανισμών.

SOS: Κίνδυνος από επιθετικούς ιούς, λοιμώξεις κλπ. Τεχνικά προβλήματα σε ψηφιακές συσκευές. Σπάσιμο, κομμάτιασμα, θρύψαλα. Αναστάτωση-ρήξη στη δουλειά. Ιατρικές και επιστημονικές αντιπαραθέσεις. Βία σε χώρους νοσηλείας ή κατά ιατρών-νοσηλευτικού προσωπικού. Απεργία.

Την Πέμπτη έχουμε τη σύνοδο Αφροδίτης-Πλούτωνα

Mainstream: Πάθος, ερωτική έξαψη, σεξ. Μια «αιώνια» σχέση, η απόλυτη παράδοση στις αισθήσεις. Αποζημίωση, κληρονομιά. «Βιολογικό» καθάρισμα. Νυκτερινή ζωή. Αγορά hot αξεσουάρ. Μυστήριο και γοητεία. Μια σχέση που αλλάζει τα πάντα.

SOS: Αμαρτίες, ακολασίες, «βρώμικα» ένστικτα. Αίσθηση απώλειας, πένθος. Εμμονές, ζήλεια, κλειστοφοβία, αγοραφοβία. Μυστικοπάθεια. Μια «καταραμένη» σχέση.

Την Παρασκευή, ο Ήλιος κάνει μια σύνοδο με τον Ερμή και οι δύο μαζί (ως αστρικοί) ένα «κρυφό» τετράγωνο με τον Ουρανό.

Εδώ, έχουμε να κάνουμε με μια επικοινωνιακά ζωηρή ημέρα και όσον αφορά την συνδρομή των δύο πρώτων δεν υπάρχει κάτι το... μεμπτό. Συναντήσεις, μετακινήσεις, γραπτά, συμβόλαια, συμφωνίες κι επαφές έχουν τον πρώτο λόγο, με τα αποτελέσματα να εξαρτώνται περισσότερο από τις γενέθλιες προδιαγραφές του καθένα από εμάς. Το μόνο ενοχλητικό μπορεί να είναι η... ζάλη από τον «βομβαρδισμό» δεδομένων και πληροφοριών, που δεν έχουν απαραίτητα κάποια βαρύτητα.

Ωστόσο η συμμετοχή του Ουρανού είναι εκείνη που κάνει τη διαφορά και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για πιο... extreme εξελίξεις ή επιλογές, επισημαίνοντας μας παράλληλα, ότι όποιοι κυνηγούν τις εκπλήξεις μπορεί να είναι και οι κερδισμένοι της υπόθεσης.

Mainstream: Εκπλήξεις, ανατροπές, απροσδόκητες εξελίξεις. Εξαιρέσεις που βεβαιώνουν τον κανόνα. Μια πρωτότυπη σύλληψη, πειραματισμός. Επιτυχία σε μια δύσκολη αποστολή ή ένα παράτολμο εγχείρημα. Έρευνα, επιστημονικά και συναφή ενδιαφέροντα. Διάστημα, εξωγήινοι, UFO. Σπάνιες εμπειρίες ή σπάνια φαινόμενα. Ηλεκτρονική υποστήριξη, gadgets. Αστρολογία, κοινωνικές επιστήμες, Ψυχολογία.

SOS: Τεχνικά προβλήματα σε ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές. Ηλεκτροπληξία, βραχυκύκλωμα. Αλλόκοτες αντιδράσεις, προκλήσεις. Ανταρσία, πραξικόπημα, άρνηση, «άδειασμα». Αποτυχία σε ένα θεωρητικά εύκολο εγχείρημα.

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved