Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 25 έως 28 Δεκεμβρίου

Οι Ουρανοπλουτωναίοι είναι εδώ, πρόθυμοι να μας αλλάξουν τα λαμπάκια του χριστουγεννιάτικου διάκοσμου αλλά και να μας οδηγήσουν στον δικό τους μοναδικό κόσμο.

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 25 έως 28 Δεκεμβρίου

Καλά Χριστούγεννα με τους... εξωγήινους!

Αν ο Ε.Τ, οι φίλοι του ή ο παλαιότερος «Ήτα-Βήτα» των παιδικών μας χρόνων ήθελαν να μας επισκεφτούν for real, θα διάλεγαν πιθανότατα τα φετινά Χριστούγεννα. Γιατί με τόσο Ουρανό, να «κυκλοφορεί» ανάμεσα μας, μόνον για εξωγήινους προσφέρονται!

Ας είναι όμως, έχουμε και πανάξιους αντικαταστάτες τους επί της γης και αναφέρομαι στους απανταχού «Ουράνιους» τύπους, που όταν πάρουν το ανάλογο σύνθημα «φορτσάρουν» εκτελώντας πιστά τις εντολές του ουράνιου αφεντικού τους.

Σε πρώτη φάση έχουμε να κάνουμε με κάποιες καθ’ όλα γοητευτικές προσωπικότητες, που όμως έχουν σοβαρό θέμα απέναντι σε κάθε συμβατότητα. Έτσι για παράδειγμα τα Χριστούγεννα γίνονται μια «ανόητη γιορτή που έχει χάσει το νόημα της», οι συνδαιτυμόνες στο γιορτινό τραπέζι ακούνε τα εξ αμάξης αφού αυτοί... χλαπακιάζουν ενώ ο κόσμος πεινάει και τελικά είτε η επανάσταση συνοδευτεί από μανιφέστο, είτε είναι «χωρίς αιτία», πετυχαίνει το σκοπό της, να ταράξει δηλαδή τα νερά, στα αχνάρια εκείνου του παλιού τηλεοπτικού κοινωνικού μηνύματος για τους μηχανόβιους: «Τους ξύπνησες όλους, γιατί;»

Φυσικά κάθε «Ουράνιος» έχει το δικό του επίπεδο κι όσο πιο χαμηλό είναι τόσο χειρότερα για τους γύρω του, που θα αρχίσουν να βιώνουν απίστευτες παραξενιές, ανείπωτες ιδιοτροπίες και ξαφνικές εκρήξεις. Ένας τέτοιος τύπος, παρότι θα έλεγε κανείς ότι κατά βάθος μπορεί και να έχει ένα αγνό κίνητρο, δεν το ‘χει σε τίποτα να κάνει γης Μαδιάμ κάθε οικογενειακή συγκέντρωση που του θυμίζει εξαρτήσεις και καθωσπρεπισμούς, πολύ περισσότερο που οι γιορτές είναι το αγαπημένο πεδίο δράσης του. Αγκαλιές, φιλιά και αηδίες... Θα σας δείξω εγώ ότι όλα αυτά δεν είναι παρά υποκρισίες και κενό γράμμα... Έτσι σκέφτεται και πράττει αναλόγως, αποκομίζοντας μια βαθιά ικανοποίηση από την διάλυση του «ψεύτικου κόσμου».

Ο Ουράνιος δεν έχει απαραίτητα κάποια άποψη εξ αρχής -τη διαμορφώνει στην πορεία- αφού η δουλειά του είναι να πηγαίνει κόντρα στους υπόλοιπους και να «παίζει» με τους ανθρώπους, τις ιδέες και τους θεσμούς.

Όταν οι άλλοι πηγαίνουν αυτός έρχεται και αντιστρόφως. Αυτή είναι η αγαπημένη στρατηγική του, κάτι που βέβαια τον κάνει ξεχωριστό, διαφορετικό και... στριμμένο.

Γι’ αυτό την ίδια στιγμή που ο ένας Ουράνιος θα αποδομεί -κατά πως το θέλει- την κοινωνική υποκρισία, μερικά τετράγωνα πιο κει, ένας ομόλογος του θα αγωνίζεται για να βάλει στην Χριστουγεννιάτικη παρέα Μουσουλμάνους, Βουδιστές, Ινδουιστές, Ανιμιστές κι όλα τα παρακλάδια τους.

Κι ενώ ο ένας Ουράνιος θα πασχίζει για «τα Χριστούγεννα του φτωχού», ο άλλος θα προκαλεί με τη χλιδή του, πίνοντας σαμπάνια στο γοβάκι μιας αιθέριας ύπαρξης.

Παράξενοι οι Ουράνιοι, παράξενος κι ο κόσμος μας αλλά αυτός είναι! Κι αν θέλουμε να αποφύγουμε τα χειρότερα δεν έχουμε παρά να σταθούμε απέναντι τους, με κύριο όπλο την τρέλα. Πετάει ο γάιδαρος; Πετάει αγάπη μου και σε χαιρετάει! Αυτό είναι που αφοπλίζει κάθε «αλλόκοτο» τύπο, που βλέποντας κι άλλους του είδους του πιστεύει πια πως ο ρόλος του τελείωσε εκεί.

Ένας Ουράνιος τύπος μέσα σε Χριστουγεννιάτικο φόντο θυμίζει περισσότερο έναν σκανταλιάρη καλικάντζαρο. Αν όμως ήταν καλικάντζαρος θα ήταν ο μοναδικός που δεν θα πριόνιζε το δέντρο της γης, αμφισβητώντας ευθέως την πολιτική αιώνων...

Όσο για τους «προχώ» του είδους, προτιμούν να ασχοληθούν με κάτι πιο δημιουργικό από το να σπάνε τα νεύρα των άλλων. Εδώ εμφορούνται και οι ελπίδες μας ότι τα φετινά Χριστούγεννα μπορεί να είναι διαφορετικά και διανθισμένα με ευχάριστες εκπλήξεις.

Παράλληλα, βέβαια, δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε να κοιτάμε που και που ψηλά, αφού οι πτήσεις και οι πτώσεις είναι από τα πιο αγαπημένα χόμπι του πλανήτη. Κι εκεί που τραγουδάς «ένα αστέρι πέφτει, πέφτει κει ψηλά στον ουρανό», αντιλαμβάνεσαι ότι πραγματικά κάτι πέφτει αλλά... στο κεφάλι σου!

Εδώ πια μιλάμε για βέρο Άρη-Ουρανό, που ειδικεύεται στο απρόβλεπτο, τους αιφνιδιασμούς, τις ανταρσίες και όλα τα ακραία που κάνουν τη ζωή πολύ πιο σπάνια.

Και δεν χρειάζεται να μνημονεύσω χρονιάρες μέρες, όλα τα δεινά της όψης. Μακριά από εμάς να λέμε και που ξέρετε κάποιες φορές οι ευχές πιάνουν...

Αιγόκεροι, Ζυγοί, Κριοί και Καρκίνοι είναι οι πρώτοι που καλούνται να βιώσουν τα «αναποδιασμένα Χριστούγεννα», ευελπιστώντας ότι θα πέσουν πάνω στον ανθό των Ουράνιων κι όχι στα κατακάθια. Μπορούν όμως να προλάβουν το κακό, υιοθετώντας από μόνοι τους κάτι το διαφορετικό ή κάτι το «έξαλλο». Έτσι ο Ουρανός θα τους περάσει για δικούς του και θα πάει στην πέρα γειτονιά.

Όμως, παρότι ο πλανήτης είναι ο αδιαμφισβήτητος άρχοντας των ημερών, έχουμε κι άλλες συμμετοχές, όπως για παράδειγμα τον Ερμή και τη Δήμητρα που την Πέμπτη σχηματίζουν μια ωραιότατη αντίθεση. Και σε αυτό το «φουλ της επικοινωνίας», έχουμε όλοι δικαίωμα, ανεξάρτητα με το αν οι Δίδυμοι, οι Ζυγοί και οι Τοξότες προηγούνται.

Ακόμη, η Δημητρούλα φλερτάρει στενά τον Ποσειδώνα, με σκοπό να του εκμαιεύσει αυτό το έρμο το πνεύμα των Χριστουγέννων, που ο Ουρανός καταδίκασε στο πυρ το εξώτερον. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ανθρωπισμό, αγάπη και κάθε ευαίσθητη πλευρά της ανθρώπινης φύσης, με πρώτους προσκεκλημένους τους Ιχθύες, τους Παρθένους και ξανά τους Διδύμους, τους Ζυγούς και τους Τοξότες. Από την άλλη πλευρά βέβαια, το να αφηνόμαστε στα παραμύθια και τα οράματα είναι θεραπευτικό και ελπιδοφόρο, γίνεται όμως ασύμφορο όταν τα παίρνουμε στα σοβαρά. «Αγαπάτε αλλήλους», ναι σύμφωνοι... όχι όμως να μας δουλεύουν ψιλό γαζί.

Και με την... υποψία ότι η Δήμητρα σχετίζεται άμεσα με τις συνεργασίες, η βασική εντολή είναι μια και συνοψίζεται στους στίχους του γνωστού άσματος «είναι κακό στην άμμο να κτίζεις παλάτια...», αφού πέραν της φαντασιοπληξίας-αφέλειας του Ποσειδώνα, ο Ουρανός σε ρόλο... Βοριά «θα τα κάνει χιλιάδες κομμάτια».

Δεν τελειώσαμε όμως εδώ. Το μενού της εβδομάδας έχει και Πανσέληνο. Ένα καθ’ όλα Πλουτώνιο φεγγάρι, που αναπόφευκτα θα εισάγει στις ζωές μας και τον... έτερο Καππαδόκη των δραστικών αλλαγών. Και η εντολή του πλανήτη του βάθους αλλά και του αχανούς Διαστήματος, είναι «ψάξτε». Μέσα μας, γύρω μας, πάνω, κάτω, οπουδήποτε κι αν στραφούμε, ένα μυστήριο περιμένει τη λύση του. Αν τώρα θα είναι κάποιο μποζόνιο, το νέο ημερολόγιο των Μάγιας ή απλά η κρυφή συνταγή της βασιλόπιττας, που η κυρά Μέλπω φυλάει ως επτασφράγιστο μυστικό, αυτό εξαρτάται από τις διαθέσεις και τις ορέξεις του καθενός μας. Από την πλευρά του ο Πλουτωνάκος θα κάνει το καθήκον του αλλά έχουμε κι εμείς μερίδιο στα έργα του.

Και δεν θέλω να ακούω για καταστροφές, αυτοκαταστροφές και μελαγχολίες. Με δεδομένη και την «κρυφή» σύνοδο Αφροδίτης-Πλούτωνα, που γίνεται την ίδια ημέρα, προτιμώ τον απόλυτο έρωτα, το σεξ και τις υπαρξιακές αναζητήσεις με νόημα και ουσία. Άντε και μια σούπερ καθαριότητα για να ξεβρωμίσει ο τόπος...

Το τέλος είναι πάντα μια νέα αρχή κι αυτό δεν αλλάζει παρά μόνον αν εμείς οι ίδιοι αποφασίσουμε να «πετρώσουμε» μπροστά στην αποκρουστική μορφή μιας σύγχρονης «Μέδουσας».

Η Πανσέληνος βέβαια θα «πιάσει» περισσότερο τους εκπροσώπους των τεσσάρων παρορμητικών (Αιγόκερους, Καρκίνους, Κριούς και Ζυγούς) αλλά και τινές εκ των μεταβλητών (Δίδυμοι. Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες) που έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 13η μοίρα του ζωδίου τους.

Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες και Υδροχόοι έχουν ρεπό, εκτός κι αν τους σκάσει καμιά κασκαρίκα ο Κρόνος, που είναι μεν για την ώρα άφαντος αλλά έχει αφήσει σαφείς εντολές: Δουλειά και... Άγιος ο Θεός!


*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved