Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 18 έως 21 Δεκεμβρίου

Παρελθόν και μέλλον διεκδικούν την προσοχή μας

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 18 έως 21 Δεκεμβρίου

Αντιφατικές και άκρως ενδιαφέρουσες είναι οι πλανητικές επιρροές των επόμενων ημερών, αφού ο Ουρανός από τη μια και το δίδυμο Κρόνου-Χείρωνα από την άλλη, μας βάζουν με το ζόρι σε μια διελκυστίνδα που στα δύο άκρα της εδρεύουν μερικά από τα παραδοσιακά αντίθετα του κόσμου μας: Παρελθόν-μέλλον, παραδοσιακό-νέο, συντηρητικό-πρωτοποριακό ή δεσμευτικό-απελευθερωτικό, το καθένα μας προκαλεί να πάρουμε θέση, ζυγίζοντας και τις ανάλογες συνέπειες.

Και επειδή όλα σε αυτόν τον κόσμο φαντάζουν μεγαλύτερα και διεκδικούν το νόημα της ύπαρξης τους δίπλα στο αντίθετο τους, το πιθανότερο είναι να υπάρξει ένα μπαράζ εναλλασσόμενων και εμφατικών εκδηλώσεων, τόσο της μιας πλευράς, όσο και της άλλης.

Πλανήτης κλειδί στην όλη υπόθεση, φαίνεται να είναι η Αφροδίτη, που πραγματικά δεν ξέρει σε ποιόν να δώσει το... μήλο! Η στενή πολιορκία της «Ωραίας» από τον Κρόνο -σε πρώτη φάση- και ακολούθως τον Ουρανό και το Χείρωνα, βάζει τις ανθρώπινες σχέσεις σε διαρκή προβληματισμό που θυμίζει κάτι από στρατιωτική θητεία: Ο παλιός είναι αλλιώς αλλά ο νέος είναι ωραίος και μάλιστα ανθεκτικός στα... καψώνια. Μόνον το «λούφα και παραλλαγή» λείπει, αφού ο Ποσειδώνας δεν δείχνει διατεθειμένος προς το παρόν να ραντίσει τους πιστούς του με την μαγεία του αοράτου. Η εμφάνιση του είναι προγραμματισμένη αργά για την Παρασκευή, όταν όλα πια θα έχουν κριθεί.

Αντί αυτού, την Τρίτη και την Τετάρτη, ο Κρόνος σε σύνοδο με την αστρική Αφροδίτη, επιχειρεί να μας βάλει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι ή αλλιώς τις δύο σχέσεις σε μια, κάτι βέβαια που μόνον ευχάριστα δεν ηχεί. Και ποιός θα έχει παρακαλώ την σφραγίδα κυριότητας και τις έμπρακτες αποδείξεις μιας πειθαναγκαστικής αφοσίωσης; Ο σύζυγος ή ο εραστής; Η σύζυγος ή το αίσθημα; Ο γνωστός προβληματικός ή ο άγνωστος;

Δίκην αυστηρού εξεταστή, ο Κρόνος μπαίνει στην προσωπική ζωή μας με ένα ορθό-κοφτό «βγάλτε μια κόλα χαρτί». Κι όλοι ξέρουν ότι οι «κουμπούρες» των σχέσεων θα πάρουν ένα μεγαλοπρεπέστατο κουλουράκι, την ίδια στιγμή που οι επιμελείς και σώφρονες πάνε για μια άλλη «κουλούρα», συνοδευόμενη ίσως από ένα μονόπετρο.

Εδώ οι Τοξότες, οι Δίδυμοι, οι Σκορπιοί και οι Ταύροι έχουν τον πρώτο λόγο στις αποφάσεις κι αν πράγματι ήταν άξιοι μαθητές, έχουν καπαρώσει τη μονιμότητα και δεν τους κουνάει ούτε ο Φούχτελ! Αλλιώς, πάμε γιάλα...

Βέβαια τέτοιες ημέρες δεν είναι να εμπιστεύεσαι ούτε άνθρωπο, ούτε πλανήτη. Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, ο Ουρανός παίρνει στα χέρια του το τιμόνι των εξελίξεων κι αυτό που μέχρι πριν από λίγο φάνταζε ως σίγουρο, διαλύεται στα εξ ων συνετέθη.

Μια σχέση -λέει- δεν φτάνει να είναι αναγνωρισμένη, ούτε να κρίνεται από την εικόνα που έχουν οι άλλοι γι’ αυτήν. Πρώτα η ελευθερία! Της έκφρασης, της συνείδησης, της διάθεσης του κορμιού μας και γιατί όχι της ηθικής στο σύνολο της.

Και στη χειρότερη -για τον Ουρανό- μια σχέση οφείλει να είναι και παγιωμένη και ελαστική, να είναι και μόνιμη και ελεύθερη ή τέλος πάντων να είναι σχέση αλλά και να μην είναι...

Και όμως σε αυτό το δραματικό αδιέξοδο υπάρχει λύση, όπως υπήρχαν -ως γνωστόν- και τα λεφτά, πριν τα φάμε παρέα. Για παράδειγμα, πέρα από τις αλλόκοτες για τον κοινό νου συνευρέσεις-συγκλίσεις μεταξύ των φυλών ή των φύλων, μια σχέση με διαφορά ηλικίας δεν καλύπτει μόνον την ανασφάλεια του ενός αλλά και το σύνδρομο διαφορετικότητας του άλλου. Ωριμότητα +τρέλα = Love, όπως σκάλιζαν οι παλαιότεροι ερωτοκτυπημένοι, σε δένδρα και παγκάκια.

Επίσης μια σχέση που ταυτόχρονα είναι και δεν είναι, δεν πρέπει να σας παραξενεύει ως σχήμα. Πλείστα παραδείγματα Ουράνιων τύπων επιβεβαιώνουν πως όσο δεν ορίζεται ως σχέση διατηρεί την σταθερότητα και τη συνοχή της.

Χώρια που αν ο Κρόνος έφερε στενοχώριες και κακά μαντάτα, ο «αναποδιασμένος» θα τα (ξανα)αλλάξει όλα κι ούτε γάτα, ούτε ζημιά.

Ο Ουρανός βέβαια, εκτός από τις φουτουριστικές αναζητήσεις του, σέρνει μαζί του και μπόλικες εκπλήξεις ή αναπάντεχα περιστατικά που αναμένεται να πάρουν σάρκα και οστά στην καθημερινότητα μας μέσω των δύο όψεων που σχηματίζει με τον Ερμή (κρυφό τετράγωνο) και την Αφροδίτη (τρίγωνο).

Εδώ οι Κριοί, οι Υδροχόοι, οι Δίδυμοι και οι Τοξότες έχουν σίγουρα τον πρώτο λόγο στον αιφνιδιασμό, τους πειραματισμούς και τις paranormal αναζητήσεις, είτε επιβάλλουν την ενεργειακή πραγματικότητα τους προς τους άλλους, είτε την... υποστούν ως ένα πρωτότυπο αλλά κρύο ντους!

Γιατί ναι μεν με βάση την ιδιοσυγκρασία των τεσσάρων, το πιθανότερο είναι να... τρελάνουν κόσμο, από την άλλη πλευρά, οι θιασώτες μιας απρόσκοπτης και βολικής ροής, χωρίς εκπλήξεις, υπάρχουν σε όλα τα ζώδια, ακόμη κι αυτά που θεωρούνται πιο «προχωρημένα» ως προς τις αντιλήψεις τους. Εξ άλλου, σε καθαρά πρακτικό επίπεδο, η... καταιγίδα Ουρανός μπορεί να πλήξει κάθε ηλεκτρική ή ηλεκτρονική συσκευή, ανεξαρτήτως του κατόχου της.

Όσο όμως ο Mr Opposition επιδιώκει να σπάσει τις παραδοσιακές φόρμες ή να πάει κόντρα στο κατεστημένο για... λόγους αρχής, άλλο τόσο ο Κρόνος προασπίζεται τα θέσφατα.

Μάλιστα στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει ως σύμμαχο του τον Χείρωνα που σχηματίζοντας μεσοβδόμαδα δύο διαδοχικά τετράγωνα με την Αφροδίτη και τον αστρικό Ήλιο, δείχνει πρόθυμος να εξαντλήσει τη δικαιοδοσία του, τόσο σε σχέση με τις παραδοσιακές φόρμες (γάμος α λα... Μεσαιωνικά, που λένε), όσο και συνολικά με το παρελθόν και τους/τις πρώην.

Γιατί σου λέει να τρέχεις και να αγωνίζεσαι με μια νέα σχέση; Γιατί να αγχώνεσαι που δεν πάει καλά η τρέχουσα; Ψάξε στον παρελθόν σου και σίγουρα θα βρεις κάποιον/κάποια που έχει γνωστά και φυλλομετρημένα κουσούρια αλλά σου έχει αφήσει και μια έρμη καλή ανάμνηση. Ή ακόμη καλύτερα έναν ανεκπλήρωτο έρωτα που χάθηκε πνιγμένος σε τραύματα κι αντιξοότητες και τώρα διεκδικεί με αξιώσεις την αναβίωση του. Κι αν δεν τον βρούμε εμείς, θα μας βρει αυτός... Ημέρες επανασύνδεσης ζούμε λοιπόν και μακάρι για τους τολμώντες και διψώντες συναισθημάτων, το «ξαναζεσταμένο φαγητό» να μην αποδειχθεί άνοστο, ούτε αναχρονιστικό.

Ως παρελθόν βέβαια, νοούνται και οι πάνσοφοι βετεράνοι της ζωής, που εδώ έχουν μια λαμπρή ευκαιρία να μπολιαστούν με μια νεανική αγάπη.

Παράλληλα, ο «Αρχαίος» είναι σε θέση να μας θυμίσει ρομαντικές ιστορίες αγάπης ή να πλαισιώσει τον έρωτα μας με μπόλικο συναίσθημα, ιπποσύνη, ζώνες αγνότητας και αντίκες... Πολλές αντίκες!

Εδώ, τα τέσσερα μεταβλητά (Ιχθύες, Παρθένοι, Τοξότες και Δίδυμοι) έχουν με βάση το νόμο πρωταρχικό δικαίωμα στο ρετρό, με την υποχρέωση όμως να ασκηθεί πάραυτα, έστω και σαν στιλιστική ή γαστριμαργική επιλογή.

Μαζί τους -φυσικά- και οι απανταχού Καρκίνοι, ενώ στη λίστα υπάρχουν και τινές εκ των σταθερών (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι), κυρίως όσες ή όσοι έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 11η μοίρα του ζωδίου τους.

Κλείνοντας, παρότι δεν έχω καμία διάθεση να χαλάσω το ρομαντικό κλίμα, είμαι υποχρεωμένος να επισημάνω την «κρυφή» σύνοδο του Ερμή με τον αστρικό Πλούτωνα, μια όψη που γίνεται με ακρίβεια την Παρασκευή και ίσως γίνει αφορμή κι αιτία για κάποια δυσάρεστα μαντάτα. Βέβαια, αυτή δεν είναι η μόνη εκδοχή, αφού στο «παλμαρέ» των δύο πλανητών συμπεριλαμβάνονται έρευνες, εκμυστηρεύσεις και ξεκαθαρίσματα σε αντικείμενα, αρχεία ή... πρόσωπα!

Αιγόκεροι και Τοξότες έχουν την πρωτοκαθεδρία στο «ψάξε-βρες» ή το «βρες-πέτα», ενώ ακολουθούν Καρκίνοι, Δίδυμοι και -αλίμονο- οι Σκορπιοί, που δεν θα αφήσουν αναξιοποίητη οποιαδήποτε μυστική πληροφορία, είτε πρόκειται για την έλευση των Ελ, είτε για ένα «αθώο» μήνυμα στο κινητό.

Οι πιο άτυχοι ενδέχεται να περιπέσουν σε μια επικοινωνιακή σιγή, λόγω τεχνικών προβλημάτων ή να ταλαιπωρηθούν στις μετακινήσεις τους, για τους πιο τυχερούς όμως η ζωή επιφυλάσσει δραστικές όσο και χρήσιμες αποκαλύψεις.





*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved