Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 15 έως 17 Δεκεμβρίου

Διχασμένος ουρανός

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 15 έως 17 Δεκεμβρίου

Οι πλανήτες έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα κι εμείς είτε θα βρούμε έναν τρόπο να συνταιριάξουμε τις επιρροές, είτε βαδίζουμε ολοταχώς προς το «από δυό χωριά, χωριάτες»!

Όχι βέβαια πως θα είναι εύκολο αλλά αν το θελήσουμε όλα γίνονται. Ας δούμε όμως τι μας περιμένει...

Χαλαρά

Από τη μια, έχουμε την Αφροδίτη με τον Ποσειδώνα της, δηλαδή τα ροζ συννεφάκια, τα νάζια, τις ξάπλες και τα (πολύ) ωραία της: Αιθέρια έλαια, κεριά, ρομάντζο χαλάρωση, άντε κι ένα ποτηράκι παραπάνω κι... άγιος ο θεός!

Να ‘σουνα θεέ μου πότης να σωθεί η ανθρωπότης, που τραγουδάει κι η Χαρούλα...

Μάλιστα κοντά στην «Ωραία» και τις υποσχέσεις της για ένα εξόχως φαντασιακό ή/και γεμάτο συναισθηματικούς αντικατοπτρισμούς week end -διαλέγετε και παίρνετε- έρχεται να κολλήσει και ο «Χοντρός», ο επονομαζόμενος και... Δίας, που προτίθεται να ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά της ανεμελιάς ή της διασκέδασης. Μόνο που πληθωρικός όπως είναι δεν αποκλείεται να συμπαρασύρει στο διάβα του και κάθε ίχνος σοβαρότητας ή οργανωτικής συνοχής, αφού η αντίθεση του με τον Ερμή δεν είναι και το άκρον άωτον της συνέπειας-υπευθυνότητας.

Και το «δε βαριέσαι αδελφέ» του Δία,, μπορεί άνετα να συνδυαστεί με ένα οργανωτικό ή επικοινωνιακό κομφούζιο, but who cares?

Να ’μαστε καλά να γελάμε, αυτό θέλει ο Δίας, που παράλληλα δεν θα αφήσει παραπονεμένους τους πιστούς του, μοιράζοντας κατά βούληση «τυχερά» και ευκαιρίες.

Εδώ -ως είθισται- το πρόβλημα το έχουν οι απανταχού Κρόνιοι, που σα να μην έφτανε ο Ποσειδώνας με τις φευγαλέες αναζητήσεις του, έχουν να αντιμετωπίσουν και έναν από τους πλέον μισητούς εχθρούς τους, την... ελαφρότητα, γνωρίζοντας ότι τελικά αυτοί θα επωμιστούν και πάλι τις ευθύνες!

Oh my God! Ποιότης μηδέν, ορατότης μηδέν, τύχη μηδέν, μάνα γιατί με γέννησες;

Στην πρίζα

Από την άλλη ο τρομερός θεός του πολέμου, ο Άρης, είναι έτοιμος να χορέψει στο ταψί την καθημερινότητα μας, κατακερματίζοντας νεύρα αντικείμενα και σχέσεις.

Εδώ ταιριάζει άψογα το «θα σπάσω κούπες για τα λόγια που ‘πες» αλλά αν περάσουμε -που μπορεί- στο σκληρό ροκ θα «παίξει» το Smoke on the Water από το Mashine Head των Deep Purple ή το Highway Star, που προσωπικά... προτιμώ!

Ο Άρης σχηματίζει σχεδόν ταυτόχρονα δύο όψεις-δυναμίτη με την Έριδα (τετράγωνο) και ως αστρικός με τη Δήμητρα (αντίθεση), δημιουργώντας ένα μάλλον πολεμικό κλίμα στους δρόμους (νύχτα το πήρες το δίπλωμα;), τις σχέσεις (ξέρεις ποιός είμαι εγώ, ρε;), τον καθρέφτη μας (πώς είμαι έτσι κλπ) αλλά και στους εργασιακούς χώρους (πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες). Και αφού όλοι έχουν το δίκιο τους, μένει να κριθεί ποιοί τελικά θα το επιβάλουν.

Επιπλέον, φαίνεται πως ο μικρόκοσμος έχει κηρύξει την επανάσταση του κι εδώ είναι που ταιριάζει το «μικρό στο μάτι, μεγάλο στο κρεβάτι». Το κρεβάτι του πόνου δηλαδή, αφού ανάμεσα στα μικρότερα μικρά συμπεριλαμβάνονται ιοί, μικρόβια, βάκιλοι κλπ -μέχρι ψείρες το πολύ, που δεν το ’χουν σε τίποτα να μας ξαπλώσουν με μια κίνηση ματ.

Ο καθείς εφ ω ετάχθη

Όσον αφορά στα ζώδια και τη συμμετοχή τους στα δρώμενα, είναι λογικό σε αντανάκλαση αυτού του διχασμένου ουρανού, να υπάρξουν οι μεν και οι δε, εκείνοι δηλαδή που θα είναι βυθισμένοι στον ύπνο της μακαριότητας τους και οι άλλοι που θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν.

Επειδή όμως κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις ας μη βιαστούμε να πάρουμε θέση υπέρ ή κατά, γιατί η μακαριότητα πηγαίνει πακέτο με την τύφλα και η τρεχάλα με τη δράση-πρωτοβουλία και τα αποτελέσματα της.

Δίκαιη ή άδικη αυτή η μοιρασιά, έχει βέβαια τους δικαιούχους της.

Οι μεν, δηλαδή οι «πέρα βρέχει» της υπόθεσης ή αν προτιμάτε αυτοί που κοιμούνται, κάνουν βλακείες κλπ αλλά η τύχη τους δουλεύει είναι σε γενικές γραμμές οι εκπρόσωποι των μεταβλητών ζωδίων, πλην βέβαια των Παρθένων, που θα είναι μάλλον σε αναμμένα κάρβουνα και θα πασχίσουν περισσότερο απ‘ όλους. Αλλιώς, οι Δίδυμοι, οι Τοξότες και οι Ιχθύες, έχουν τον τρόπο τους να βρεθούν «καβάλα» στις εξελίξεις -ο καθένας με τον τρόπο του- χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Είτε το πούμε τύχη, είτε... γαϊδουριά, ο Δίας είναι εδώ για να τους φροντίσει. Αν τώρα προκύψουν και μερικά ρεζιλίκια, ε δεν χάλασε κι ο κόσμος!

Στο «κόλπο» όμως είναι και μια μερίδα εκπροσώπων των σταθερών ζωδίων (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι), που δέχονται την επιρροή του αστρικού Ποσειδώνα ή του αστρικού Δία.

Κατ’ αρχήν, όσες ή όσοι έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 6η μοίρα, μπορούν μεν να αξιοποιήσουν στο μέγιστο βαθμό τις υπερβατικές τάσεις και τον καλλιτεχνικό οίστρο του πλανήτη της φαντασίας, από την άλλη πλευρά όμως θα πρέπει να έχουν το νου τους στις απανταχού Σειρήνες και τις συναισθηματικές χίμαιρες, που μπορεί να τους παρασύρουν σε πολύ βαθιά νερά. Για εμπιστοσύνη ουδείς λόγος να γίνεται και το σωστό ερώτημα είναι ποιός κοροϊδεύει ποιόν...

Πιο τυχεροί είναι οι έχοντες τον Ήλιο τους κοντά στην 16η μοίρα του ζωδίου τους, αφού ο Δίας θα τους τιμήσει δεόντως, είτε το αξίζουν, είτε όχι.

Όσο για τους δε, όσες και όσους δηλαδή θα είναι στην τσίτα, πρώτοι και καλύτεροι έρχονται οι Αιγόκεροι, που έχουν και το επιπλέον βάρος του να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα των άλλων με βοηθούς τους Παρθένους. Ακολουθούν οι Κριοί, οι οποίοι όμως... άλλο που δεν θέλουν! Είναι μάλιστα ικανοί, μέσα σε τρεις ημέρες να κτίσουν και να γκρεμίσουν κάστρα και βασίλεια.

Όσο για τους εκπροσώπους των άλλων δύο παρορμητικών, είναι γνωστό ότι οι σχέσεις τους με τον Άρη είναι παγωμένες εδώ και αιώνες, αφού αυτός ο τύπος τους κάθεται στο λαιμό. Όμως με πιεστική άμυνα (οι Καρκίνοι) και με επιθετική διπλωματία (οι Ζυγοί) μπορούν σίγουρα όχι μόνον να σώσουν τα προσχήματα αλλά να πετύχουν και μια πολύ καλή συμφωνία, ύστερα βέβαια από το... μακελειό!

Συνοδοιπόροι και συναγωνιστές των παρορμητικών αναμένεται να είναι και ολίγοι... κι εκλεκτοί εκ των μεταβλητών, που τυχαίνει να έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 27η μοίρα του ζωδίου τους. Εδώ ο Άρης μπορεί να λειτουργήσει το ίδιο καλά ως καπετάν φασαρίας ή εξωτερική απειλή, όσο και σαν φορέας μιας αποφασιστικότητας ικανής να εκπορθήσει κάθε φρούριο.

Στο επόμενο: Ο Κρόνος -επιτέλους- αποφασίζει να παρέμβει σκουπίζοντας τα αίσχη των προηγούμενων ημερών...





*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved