Lunar Dance: Αρχίζοντας και τελειώνοντας τα στάδια της ζωής μας…

Ήρθε η ώρα να βάλουμε την πίστη μας στην αγάπη

Lunar Dance: Αρχίζοντας και τελειώνοντας τα στάδια της ζωής μας…

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Ήλιος στον Τοξότη - Σελήνη στον Αιγόκερω

Μετά την γέννηση του καινούργιο φεγγαριού χτες και λίγο πριν ο χρόνος τελειώσει και μας αποχαιρετήσει, το μυαλό μας τρέχει στον απολογισμό της χρονιάς. Και μέσα σε όλες αυτές τις συμπαντικές αλλαγές συνειδητοποιούμε ότι τελικά κάθε τέλος είναι μια αρχή.

Κάθε τέλος του έτους έχουμε την ίδια συνήθεια: αλλάζουμε χρόνο, αλλάζουμε ζωή! Θέλουμε να αλλάξουμε και πιστεύουμε ότι το νέο έτος μας δίνει αμνηστία για τα λάθη του παρελθόντος και μας επιτρέπει να ξεκινήσουμε από το μηδέν. Έχουμε προετοιμάσει την λίστα των στόχων μας: να σταματήσουμε το κάπνισμα, να κάνουμε πιο σωστή διατροφή, να αγοράσουμε ένα καινούργιο αυτοκίνητο, να ξεκινήσουμε την εξοικονόμηση για περισσότερα χρήματα, να αρχίσουμε να κάνουμε κάποια σωματική δραστηριότητα και τόσα αλλά. Οι επιλογές είναι αμέτρητες. Συχνά ζητάμε βοήθεια από το συμπάν μέσω των προβλέψεων για να ξέρουμε τι να περιμένουμε. Αλλά από τη στιγμή που έχουμε στην κατοχή μας τις διελεύσεις μας, πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται: "Και τώρα τι;"

Επί ευκαιρίας του αστρολογικού δίδυμου Τοξότη-Αιγόκερω σκέφτηκα να αναλύσουμε την φύση των κυβερνητών τους, Δία-Κρόνο, και να δούμε τις αστρολογικές επιρροές τους που δείχνουν τις φάσεις της αρχής και του τέλους των πραγμάτων στην ζωή μας.

Και επειδή μείνανε 16 ημέρες πριν το τέλος του έτους, που συμβολικά συνδέεται με ξεκινήματα και τελειώματα, είναι ενδιαφέρον να μάθουμε πώς η ενέργεια των πλανήτων (Δίας-Τοξότης/Κρόνος-Αιγόκερως) λειτουργούν με το άνοιγμα ή το κλείσιμο των κύκλων στη ζωή μας.

Δίας-Η στιγμή της δόξας!

Ο πλήρης κύκλος του Δία διαρκεί περίπου 12 χρόνια. Αυτός είναι και ο χρόνος που θα χρειαστεί για να μετακινηθεί μέσω όλων των ζωδίων στον χάρτη μας. Κάθε φορά που έχουμε ξεκινήσει έναν κύκλο στη ζωή μας κάτω από την εντολή του Δία (μια εργασία ή μια σχέση), υπάρχει η υπόσχεση της επέκτασης, της ανάπτυξης και της προόδου. Αναμένουμε ότι αυτό που αρχίζουμε θα είναι μεγαλύτερο και καλύτερο από οτιδήποτε έχουμε κάνει στο παρελθόν.

dias

Και ίσως είναι αλήθεια: η σκηνή που πρόκειται να ξεκινήσει, θα διευρύνει τους ορίζοντες, το όραμα, θα βελτιώσει τις γνώσεις μας για νέες εφαρμογές και θα μας κάνει να ταξιδεύουμε πιο συχνά. Η τύχη είναι με το μέρος μας. Ο κόσμος είναι μέσα στις δυνατότητές μας. Ο κίνδυνος είναι ότι η επεκτατική του χροιά πολλές φόρες μας κάνει να σφάλλουμε σχετικά με το μέτρο. Ως εκ τούτου, η άσκηση της συγκράτησης είναι πάντα ευπρόσδεκτη σε διελεύσεις του Δία.

dias_2

Και πώς τελειώνει ο κύκλος του Δία σε κάθε τομέα της ζωής μας; Πάντα με αναγνώριση, με γιορτή, με χειροκροτήματα και θαυμασμό. Μπορούμε να δούμε τις θετικές πλευρές μιας κατάστασης αλλά δεν μένουμε σε αυτό γιατί χρειαζόμαστε περισσότερα, θέλουμε περισσότερα, είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να το κάνουμε καλύτερα και προπαντός πιστεύουμε ότι είναι ώρα να αναζητήσουμε τους στόχους μας.

Κρόνος - Η δοκιμασία του χρόνου...

Οποιοδήποτε γεγονός/κατάσταση/στάδιο στη ζωή μας ξεκίνησε με μια διέλευση Κρόνου υπόσχεται να μην είναι εύκολο. Θα είναι μακράς διαρκείας αλλά ποτέ εύκολο. Η αρχή που πρέπει να κάνουμε σύμφωνα με την ενέργεια αυτού του πλανήτη, είναι συνήθως σοβαρή, αλλά προπαντός δύσκολη. Υπάρχουν προσαρμογές που πρέπει να γίνουν ανάμεσα σε μας και το πρόσωπο ή την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε γιατί υπάρχει μια έλλειψη αρμονίας.

kronos

Λένε ότι πάντα το καινούργιο φαίνεται αισιόδοξο και γεμάτο ενθουσιασμό στην αρχή, αλλά είναι κάτι το οποίο μπορεί να είναι αλήθεια με άλλους πλανήτες, αλλά όχι με τον Κρόνο. Δεν μας αφήνει καν περιθώρια για να αφήσουμε τις ψευδαισθήσεις να φωλιάσουν μέσα μας. Κάνοντας το ακόμη χειρότερο στην προσπάθεια μας να αποδείξουμε, έχουμε την αίσθηση ότι η υπομονή μας, η επιμονή, η εμμονή και η επιθυμία μας για την επίτευξη του στόχου δοκιμάζεται από την αρχή. Ακόμη κι έτσι όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εκείνοι που επιβιώνουν μια βασανιστική αρχή, έχουν την υπόσχεση της αντοχής, της σταθερότητας και της αξιοπιστίας.

kronos_2

Και η κατάληξη με μια διέλευση του Κρόνου; Είναι αργή, δύσκολη, που περιέχει βαθιά σκέψη μέσα και πολλά κριτήρια που έχουν αξιολογηθεί. Η κατάσταση τελειώνει, γιατί είναι αδύνατη να συνεχιστεί. Αλλά καθώς το άτομο ζει αυτή την διέλευση πρέπει να είναι απολύτως σίγουρο για ό, τι κάνει, ελπίζει, προσπαθεί, ξαναπροσπαθεί και να παρατείνει την κατάσταση μέχρι σε σχεδόν αφόρητα επίπεδα του σωματικού πόνου και μόνο τότε μπορεί να την αφήσει.

Τι μαθαίνουμε από το τέλος που οδηγούμαστε από τον Κρόνο; Έχουμε ωριμάσει. Δεν επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη στο μέλλον, επειδή ο Κρόνος μας έχει διδάξει στο παρελθόν. Είμαστε δυνατότεροι και γνωρίζουμε καλύτερα τι θέλουμε. Γνωρίζουμε τα όριά μας λίγο περισσότερο. Ξέρουμε πόσο μακριά μπορούμε να πάμε και πόσο μακριά είμαστε διατεθειμένοι να πάμε για την επίτευξη των στόχων μας. Είμαστε πιο ώριμοι. Και παρόλο που η διαδικασία δεν είναι μια από τις πιο ευχάριστες, η ωρίμανση είναι πάντα ευεργετική.

Έτσι λοιπόν, ας αποφασίσουμε, για πρώτη φορά, αυτό το κλείσιμο του χρόνου να το κάνουμε κάπως αλλιώς. Κάπως διαφορετικά. Να επικεντρωθούμε περισσότερο στην εμπειρία των πλανητών στην ζωή μας, παρά στη σκέψη και στο διάβασμα απλά των προβλέψεων του ζωδίου μας. Να ζήσουμε στο τώρα, αλλά με την εμπειρία της ανάλυσης του παρελθόντος μας. Να βιώσουμε το υπαρξιακό παράδοξο, όπου η αλλαγή συμβαίνει και να γινόμαστε αυτό που είμαστε και όχι αυτό που δεν είμαστε.



*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved