Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.

Γι’ αυτό είναι σκόπιμο να προσαρμοζόμαστε στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Μια αναγκαία υποσημείωση είναι πως οι μεν «συμβατικές» πλανητικές όψεις μπορεί να επιδρούν μία και δύο ημέρες πριν «κλείσουν» με ακρίβεια, οι δε «κρυφές» έχουν την τάση να επιδρούν είτε την ίδια ημέρα που σχηματίζονται, είτε την επόμενη.

Από 8 έως 15 Δεκεμβρίου

Το Σ/Κ μας βρίσκει κάτω από την επιρροή του «κρυφού» τετραγώνου ανάμεσα στην αστρική Δήμητρα και το Χείρωνα, μια όψη που κουβαλά μαζί της μερικά reunions αρκετές δημιουργικές εφαρμογές, που έχουν τη ρίζα τους στο παρελθόν, ενώ παράλληλα «ανακατεύει» δύο διαφορετικούς κόσμους. Ο ένας εσωστρεφής με έμφαση στις σταθερές ή οικείες αξίες κι ο άλλος εξωστρεφής με μοχλό και κίνητρο την περιέργεια και την κοινωνικότητα.

Main stream: Η παράδοση και το παρελθόν στο προσκήνιο. Λαϊκές εκδηλώσεις, πανηγύρια. Λαϊκή τέχνη. Επαφές με προύχοντες του τόπου. Η Γερουσία. «Ρετρό» επιλογές στην εξωτερική εμφάνιση. Αναπαλαίωση, αντίκες.

SOS: «Τα εν οίκω, μη εν δήμω». Διάσταση λογικής και συναισθημάτων.

Την σκυτάλη παραλαμβάνει ένα ακόμη «κρυφό» τετράγωνο, αυτή τη φορά ανάμεσα σε δύο αργούς πλανήτες, το Δία και τον αστρικό Ουρανό.

Η συγκεκριμένη όψη έχει βέβαια μια διευρυμένη χρονικά επιρροή και αναμένεται να μας επηρεάσει καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Main stream: Αλματώδης εξέλιξη. Μια αλήθεια που φέρνει τα πάνω-κάτω. Ένα απελευθερωτικό μανιφέστο. Εφευρέσεις, επιστημονικές ανακαλύψεις. Έρευνα του Διαστήματος-αποκαλύψεις. Παράξενες θεωρίες, εξωγήινη ζωή, UFO. Αστρολογία, Ψυχολογία, Κοινωνιολογία. Υπερρεαλισμός στην Τέχνη και τη ζωή.

SOS: Κοινωνική αναταραχή, διόγκωση αντιδράσεων. Επεκτατικές κινήσεις με ηθικό έλλειμμα. Ακραίες θεωρίες.

Την Τρίτη, ο Ερμής σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον Ποσειδώνα. Είναι η τρίτη φορά σε διάστημα ενός μήνα, που συναντώνται οι δύο πλανήτες.

Main stream: Ελπίδα, ενθάρρυνση, αισιοδοξία. Διαίσθηση που προστατεύει και λύνει προβλήματα. Ονειροπόληση, εσωτερική αναζήτηση. Βοήθεια σε πάσχοντες. Συγγραφή, έμπνευση, καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Πράγματα που δεν γίνονται για το καλό μας. Ένα ψέμα που προστατεύει. Απόκρυψη των αδυναμιών. Μηνύματα από «Θείες δυνάμεις», προφητικά όνειρα. Αστρολογία, Μεταφυσική, Φιλοσοφία.

SOS: Αφηρημάδα, αφέλεια, λάθος. Παραχάραξη, υπεξαίρεση, απάτη. Εξαφάνιση εγγράφων ή αντικειμένων. Ψευδεπίγραφα ή πλαστά στοιχεία. Ακύρωση. Τεχνικά προβλήματα, άγνωστης υφής και προέλευσης. Λεκέδες, ρύπανση, θέματα με βαφές.

Την Τετάρτη όμως, ο αστρικός Ερμής κάνει μια σύνοδο με τον τροπικό Κρόνο, θέτοντας -εκτός από καθυστερήσεις ή εμπόδια- κι ένα θέμα διάψευσης κάθε υπεραισιόδοξης προοπτικής. Η σχεδόν ταυτόχρονη επιρροή του Κρόνου και του Ποσειδώνα πάνω στον Ερμή, αναμένεται να συμβάλλει στην λογική επεξεργασία ασαφειών, μυστηρίων ή αινιγμάτων, από την άλλη πλευρά όμως δεν παύει να προδιαθέτει σε μια μάλλον καταθλιπτική διάθεση.

Main stream: Εκπλήρωση υποχρεώσεων. Εξετάσεις, αξιολόγηση. Καταγραφή, αρχειοθέτηση. Τήρηση των κανόνων, υπευθυνότητα. «Μια του κλέφτη, δυό του κλέφτη, τρεις και τον τσακώσαμε». Δικαίωση πρότερων προσπαθειών ή της εμπειρίας. Καλλιτεχνικό έργο. Συγκερασμός φαντασίας και πραγματικότητας. Παροχή βοήθειας σε πάσχοντες. Θεραπευτικές τεχνικές.

SOS: Καθυστέρηση, μεγάλη αναμονή. «Κόλλημα» και κώλυμα, γραφειοκρατία. Ομίχλη. Τεχνικά προβλήματα, ιδιαίτερα στην επικοινωνία. Πρόστιμο, ποινή. Μελαγχολία, χάπια, χρήση ουσιών. Φυγή προς το πουθενά, απομόνωση. Πλαστά, άκυρα ή παράτυπα έγγραφα. Μπέρδεμα, αδιέξοδο.

Την Πέμπτη έχουμε τη Νέα Σελήνη του Δεκεμβρίου, η οποία έχει μεν τα... καταθλιπτικά της αλλά σε γενικές γραμμές μοιάζει αρκετά με την προηγούμενη, έχοντας τον Δία και τον Ποσειδώνα σε δεσπόζουσες θέσεις. Ανεξάρτητα λοιπόν από τις... πονηριές, τα παραμύθια και τις φρούδες ελπίδες μπορούμε να αισιοδοξούμε ακόμη για θετικές εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα. Και βέβαια, όσο περνάει από το χέρι του Δία, τα φετινά Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά, θα έχουν κάτι από την λάμψη που όλοι επιθυμούμε.

Την Παρασκευή, ο Ερμής σχηματίζει ένα τρίγωνο με τον Ουρανό, ανοίγοντας το δρόμο σε διαφοροποιήσεις, «εξωτικές» εμπειρίες, εκπλήξεις και απρόοπτα.

Main stream: Αλλαγή, πρωτοτυπία, ιδιαιτερότητα. Ένα σπάνιο χάρισμα ή ταλέντο. Μια αναπάντεχη συνάντηση. Γνωριμίες κι επαφές με κύριο χαρακτηριστικό τη διαφορετικότητα. Έλξη μεταξύ των αντιθέτων. Ευμενές αποτέλεσμα σε μια δύσκολη αποστολή.

SOS: Αλλόκοτη συμπεριφορά, υστερία, νευρική κρίση. Διατάραξη των ισορροπιών, εναντίωση σε κανόνες ή αρχές χωρίς κάποιον προφανή λόγο. Ηλεκτρομαγνητικές ανωμαλίες, τεχνικά προβλήματα σε ηλεκτρονικές συσκευές. Μια «εύκολη» υπόθεση που οδηγεί σε αναταράξεις.

Η εβδομάδα κλείνει αρκετά ταραγμένα, με τον αστρικό Άρη να σχηματίζει μια αντίθεση με τη Δήμητρα. Η όψη σχηματίζεται με ακρίβεια το Σάββατο και είναι ικανή να ανάψει φωτιές (κυριολεκτικά και μεταφορικά) σε πολλά μέτωπα.

Main stream: Δυναμικές πρωτοβουλίες, αποφασιστικό πνεύμα. «Στη βράση κολλάει το σίδερο». Διακήρυξη, μανιφέστο.

SOS: Προσβολή της δημόσιας εικόνας. Διάσταση ανάμεσα στο «εγώ» και τους «άλλους». Εξωτερική προβολή μιας προσωπικής δυσαρμονίας. «Τρώγομαι με τα ρούχα μου». Επίμονος εγωισμός, ξεροκεφαλιά. Εντάσεις, συγκρούσεις, πόλεμος. Φωτιές, εκρήξεις, ατυχήματα, ιδιαίτερα σε μεταφορικά μέσα. Νομική διαμάχη, δίκη. Λιβελλογράφημα. Αποκλεισμός δρόμων. Ακραίες πολιτικές κινήσεις-πρακτικές.

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved