Lunar Dance: Πώς να αποφύγετε μια λάθος σχέση;

Τι πρέπει να κάνουμε αλήθεια;

Lunar Dance: Πώς να αποφύγετε μια λάθος σχέση;

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Ήλιος στον Τοξότη - Σελήνη στο Ζυγό


Σε ένα μήνα Τοξότη, η αξία της ελευθερίας αποκτά μια νέα διάσταση. Η Σελήνη στον Ζυγό έρχεται να μας βοηθήσει να ρίξουμε μια ματιά στις σχέσεις μας, επιδιώκοντας την αρμονική συνύπαρξη μαζί τους. Για να μπορέσουμε όμως να φτάσουμε σε ισορροπημένες σχέσεις, όπου ο καθένας μας θα είναι ευτυχισμένος, πρέπει να κατανοήσουμε ότι θα πρέπει να αφήνουμε τους άλλους να είναι ελεύθεροι να είναι ο εαυτός τους.

Από την άλλη, στην σημερινή κοινωνία πολλές σχέσεις μας διαλύονται από την απουσία διάθεσης στο να καταλάβουμε τις συμπεριφορές των αγαπημένων μας. Mήπως γιατί δεν έχουμε καταλάβει εμείς οι ίδιοι τους εαυτούς μας; Κι αλήθεια πώς να δημιουργήσουμε σωστές σχέσεις, όταν ο τρόπος που ερωτευόμαστε είναι αρκετά διαφορετικός από τον τρόπο που δεσμευόμαστε.

kentriki_copy_copy

Αυτό δυστυχώς, οδηγεί σε δυσκολίες, δεδομένου ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα ερωτευτούμε ένα είδος ατόμου που μας εξιτάρει, αλλά που δεν είναι κατάλληλος για να δεσμευτούμε. Τι πρέπει να κάνουμε; Η λύση βρίσκεται στο να σεβαστούμε και τις δύο πλευρές του εαυτού μας, και την πλευρά μας που αναζητά την αγάπη και την πλευρά που διαπράττει την δέσμευση.

Αλλά πώς θα το κάνουμε αυτό, αν δεν γνωρίζουμε τις πλευρές αυτές και τι θέλουν από εμάς; Η αστρολογία μπορεί να μας βοηθήσει γιατί ο συγκεκριμένος τρόπος που θα πέσουμε στα δίχτυα του έρωτα και το πώς θα προχωρήσουμε σε πιο σοβαρή δέσμευση εμφανίζονται σαφώς στον γενέθλιο χάρτη μας. Ο χάρτης μας λοιπόν, δείχνει τις δύο πλευρές μας, τι χρειάζονται και πώς να τις κρατήσουμε ικανοποιημένες.

venus_copy

Στην αστρολογική γλώσσα, αυτές οι πλευρές μας μεταφράζονται στην Αφροδίτη και στην Ήρα(Juno).

Η Αφροδίτη

Η Αφροδίτη είναι η ρομαντική, ερωτική πλευρά μας, η πλευρά που ερωτεύεται. Είναι η Αφροδίτη μας που αισθάνεται όλες αυτές τις ορμονικές και χημικές διεργασίες του εγκέφαλου, όταν συναντάμε κάποιον ελκυστικό. Και είναι η Αφροδίτη, που υποφέρει όταν χωρίζουμε ή μας απορρίπτουν.

Στο γενέθλιο χάρτη μας, η Αφροδίτη μπορεί να μας πει:

• Ποιές ιδιότητες ψάχνουμε σε έναν σύντροφο

• Τι σημαίνει "αληθινή αγάπη" για εμάς

• Ποιός είναι ο τρόπος για να βρούμε την αληθινή αγάπη

• Και πώς να διατηρήσουμε την αγάπη στο χρόνο

Αλλά η Αφροδίτη δεν παίζει μόνη στο παιχνίδι της αγάπης, γιατί. . .

juno

H Ήρα αντιπροσωπεύει την ικανότητα μας να κάνουμε μία σημαντική σχέση και να δεσμευτούμε.

Στον γενέθλιο χάρτη μας η Ήρα( Juno) μπορεί να μας πει:

• Ποιές ιδιότητες ψάχνουμε σε έναν σύντροφο

• Αυτό που εκτιμάμε σε ένα γάμο και το πώς θα συμπεριφερθούμε, όταν τον κάνουμε

• Τι χρειαζόμαστε για να είμαστε σε θέση να κρατήσουμε μια δέσμευση μέσα στο χρόνο

Δυστυχώς μόλις το 11% είναι τυχεροί για να βρίσκεται η Αφροδίτη και η Ήρα σε αρμονία στον χάρτη τους και να μεταβαίνουν από τον ρομαντισμό στη δέσμευση και στη διατήρηση του ρομαντισμού ενώ είναι δεσμευμένοι, αρκετά εύκολα. Για τους υπόλοιπους από εμάς, υπάρχει κάποια σύγκρουση μεταξύ των δύο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν περιπτώσεις όπου:

• Να είμαστε με κάποιον που να μας αρέσει να βγαίνουμε, αλλά η ιδέα του γάμου να μας είναι απωθητική.

• Να θέλουμε να παρακάμψουμε την περίοδο του φλερτ και των ραντεβού και να θέλουμε κάποιον οπωσδήποτε για δέσμευση.

• Μπορεί να έχουμε βρει κάποιον που αγαπάμε και θέλουμε να παντρευτούμε, αλλά δεν θέλουν αυτοί και έτσι σπαταλάμε τον χρόνο μας.

two_voices

'Η να αισθανόμαστε σαν να είμαστε μια διχασμένη προσωπικότητα, όπου έχουμε μια διαβολική και μια αγγελική πλευρά μέσα μας. Από την μια, η Αφροδίτη να μας ψιθυρίζει ένα πράγμα από το ένα αυτί και από την άλλη η Ήρα εντελώς κάτι διαφορετικό στο άλλο.

Είναι αρκετά όλα αυτά για να μας τρελάνουν! Τι πρέπει να κάνουμε αλήθεια;

Ας ξεκινήσουμε με το να συμφιλιωνόμαστε με την ιδέα τους και την παρουσία τους στην ζωή μας. Ας τις ευχαριστήσουμε που μας δίνουν έναν τρόπο για να συνδεθούμε με τους άλλους. Στη συνέχεια, ας προσπαθήσουμε να μάθουμε τι θέλουν. Όταν το καταφέρουμε αυτό, ας αποδεχτούμε ότι είναι πραγματικές ανάγκες για εμάς και να φροντίσουμε να τις ικανοποιήσουμε.

Όταν η Αφροδίτη στους Διδύμους π.χ. μας ψιθυρίζει «Μου αρέσει πολύ να βγαίνω με έξυπνους ανθρώπους», τότε θα πρέπει να την ακούσουμε και να απομακρυνθούμε από τους όμορφους-αλλά χαζούς, γιατί δεν θα κρατήσουν την προσοχή μας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ομοίως, όταν η Ήρα στον Τοξότη ψιθυρίζει : «Χρειάζομαι κάποιον τολμηρό και ανεξάρτητο," ε, τότε, δεν πάμε με τον κύριο-Καριέρα που είναι πολύ απασχολημένος με την εργασία του και δεν έχει καμία όρεξη για να ταξιδεύει.

Για να μην χαθούμε, υπάρχει ένα τέχνασμα. Όταν μας ψιθυρίζουν πράγματα που δεν είναι συμβατά για εμάς (άσχετα αν αυτά έχουν το πρόσωπο ενός σέξι αρρενωπού αρσενικού ή ενός φιλήδονου θηλυκού και ξέρουμε ότι η σχέση θα καταλήξει σε φιάσκο), απλά δεν ακούμε. Αντ' αυτού, προσπαθούμε να καταλάβουμε την υγιή εκδοχή αυτής της κατάστασης και να δώσουμε αναλόγως στην Αφροδίτη ή στην Ήρα.

Αντί να χαθούμε μέσα σε ένα χάος, διότι η Αφροδίτη στον Καρκίνο μας ψιθύρισε «Έχω ανάγκη να με χρειάζονται», ας προσπαθήσουμε να βρούμε ναι μεν κάποιον που θα μας φροντίζει, αλλά και παράλληλα συναισθηματικά ανεξάρτητο. Θα μπορούσαμε επίσης να παρασυρθούμε σε μια καταχρηστική σχέση με κάποιον, επειδή η Ήρα στον Ταύρο μας ψιθύρισε "θέλω δώρα!". Όχι κύρια μου, δεν θα σου κάνουμε το χατίρι γιατί η λογική σκέψη μας, όσοι την διαθέτουν, θα μας βοηθήσει να επιλέξουμε κάποιον που θα του αρέσει να μαγειρεύει μαζί μας και να μας μεταφέρει τα ψώνια σε λογικά χρονικά διαστήματα.

Τα πάντα είναι πως θα τα χρησιμοποιήσουμε και θα τα εκμεταλλευτούμε, όσον το δυνατόν καλύτερα, για πιο υγιείς σχέσεις.


*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved