Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 4 έως 6 Δεκεμβρίου

Δώρα, κεράσματα και ειδικά προνόμια περιμένουν τους απανταχού τυχερούς, που δεν θα αρνηθούν την τύχη τους, εν ονόματι κάποιας ηθικής δέσμευσης.

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 4 έως 6 Δεκεμβρίου

Τα έχει όλα και συμφέρει


Ο λόγος για την Αφροδίτη, που καταμεσής της εβδομάδος βάλθηκε να μας ξελογιάσει με τα καμώματα της. Οι δύο «κρυφές» αντιθέσεις που σχηματίζει η «Ωραία» με το Δία και την Έριδα, μπορούν να συνοψιστούν στο γνωστό διαφημιστικό σποτ «τα έχει όλα και συμφέρει»!

Όσον αφορά στις σχέσεις, το «άνοιγμα καρδιάς» μπορεί να γίνει τόσο στα σαλόνια, όσο και στα αλώνια, δηλαδή τον χώρο της εργασίας μας, που με την επιρροή της Αφροδίτης μπορεί κάποια στιγμή να μοιάζει περισσότερο με γραφείο συνοικεσίων.

Why not? Εδώ εξ άλλου, διαφαίνεται η χρησιμότητα των σχέσεων ανάμεσα σε προϊσταμένους και υπαλλήλους, οι οποίοι αποκτούν -ο καθείς για διαφορετικούς λόγους- ένα αξιοσημείωτο πλεονέκτημα. Η ισχύς εν τη ενώσει... κυριολεκτικά!

Στα δε οικονομικά, φαίνεται πως -αιτιολογημένα ή όχι- υπάρχει μια χαλαρότητα ικανή να μας φέρει πιο κοντά σε μια ευτυχία που μεταφράζεται απτά σε ευκολίες και παροχές. Δώρα, κεράσματα και ειδικά προνόμια περιμένουν τους απανταχού τυχερούς, που δεν θα αρνηθούν την τύχη τους, εν ονόματι κάποιας ηθικής δέσμευσης.

Η κοσμική πριμοδότηση μπορεί επίσης να επιφέρει την διαμόρφωση ενός αρμονικότερου εργασιακού περιβάλλοντος αλλά και τη βελτίωση των εργασιακών σχέσεων, κάτι που χμ... σε ορισμένες περιπτώσεις δεν θα είναι τίποτε άλλο παρά μια... ξεγυρισμένη κοπάνα από τη δουλειά!

Όχι βέβαια πως δεν υπάρχουν και μείον... Ο μεν «Χοντρός» συνηθίζει, εκτός από τύχη, να μας βομβαρδίζει και με ευκαιρίες που έχουν σαν μοναδικό σκοπό να μας πείσουν να ανοίξουμε το πουγκί μας και να θυσιάσουμε τις οικονομίες μας προς χάρη των απολαύσεων ενός απαιτητικού αλλά και αξιοζήλευτου life style. Και βέβαια, ουδείς λόγος να γίνεται για δίαιτες και λοιπούς περιορισμούς που για την ώρα έχουν πάρει την άγουσα προς τα αποδυτήρια.

Η δε «κολεγιά» των δύο κυριών είναι ικανή να πλήξει ανεπανόρθωτα την ευαίσθητη και ρομαντική ψυχή όσων θέλουν πάντα να βλέπουν πίσω από μια σχέση έναν άδολο έρωτα. Καλός είναι και ο έρωτας λέει η Έρις αλλά αν κυρίως εξυπηρετεί τις ανάγκες και τα συμφέροντα μας, που βλέπετε το κακό;

Τα ζώδια που καλούνται να συμμετάσχουν πρώτα στις παραπάνω διαδικασίες είναι οι Σκορπιοί, οι Ζυγοί, οι Τοξότες και οι Ταύροι αλλά ως είθισται η πόρτα δεν είναι κλειστή για κανέναν.

Μια ακόμη «ώρα μηδέν»

Σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος εκπέμπει η «κρυφή» σύνοδος του Ήλιου με τον αστρικό Πλούτωνα, που γίνεται την Πέμπτη.

Σε μια δημιουργική κατεύθυνση η συγκεκριμένη όψη μπορεί να πριμοδοτήσει κάθε είδους έρευνες, οδηγώντας στην αποκάλυψη είτε μυστηρίων, είτε μιας «υπόγειας διαδρομής».

Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε και με σαφώς πιο καίριες καταστάσεις κι εξελίξεις, που σε κάποιες περιπτώσεις δεν θα είναι ακριβώς... ευχάριστες. Το αίτημα του Πλούτωνα για αναγέννηση, προϋποθέτει την ύπαρξη ενός τέλους και το θέμα είναι πόσο έτοιμοι είμαστε ώστε να περάσουμε σε μια νέα φάση εγκαταλείποντας οριστικά έναν «παλαιό» κόσμο. Γιατί αν λιγοψυχήσουμε, κινδυνεύουμε να μείνουμε αδρανείς σε μια «πετρωμένη» ζωή, μέχρι κάτι ή κάποιος να μας απελευθερώσει από τα δεσμά μας.

Φυσικά το «μήνυμα» δεν θα είναι το ίδιο δυνατό για όλους. Οι Αιγόκεροι και όσες ή όσοι εκπρόσωποι των μεταβλητών (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες) έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 14η μοίρα του ζωδίου τους, είναι αυτοί που θα το «ακούσουν» πιο δυνατά. Μαζί τους βέβαια και οι απανταχού «Πλουτώνιοι» τύποι που θα κληθούν να αναλάβουν το ρόλο είτε του θύτη, είτε του θύματος.

Ως φάρος στο σκοτάδι, ο Mr Deep μας αναγκάζει συχνά να δούμε ή να βιώσουμε πράγματα που παραμένουν μακριά από την κοινή θέα, είτε γιατί βρισκόμαστε σε μια «άγνωστη χώρα», είτε γιατί απλά η νύχτα ή το κοινωνικό περιθώριο είναι ο κόσμος τους. Εδώ η αθωότητα μας απειλείται με μια βάναυση παραβίαση και γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και εφοδιασμένοι ώστε να αντέξουμε μια σκληρή συνειδητοποίηση.

Στο πρόγραμμα είναι βέβαια και οι επαφές με ισχυρά πρόσωπα ή φορείς που όμως συνηθίζουν να ασκούν την εξουσία τους ή να χειρίζονται τις καταστάσεις, παραμένοντας στο μυστικό και ενίοτε «σκοτεινό» ορμητήριο τους.

Εδώ, συνήθως καλούμαστε να υπογράψουμε -κυριολεκτικά ή μεταφορικά- μια επιταγή που προϋποθέτει την τυφλή ένταξη μας σε έναν μηχανισμό αλληλοϋποστήριξης, που έχει τους δικούς του σκληρούς κανόνες, με πρωτεύοντα τον «αν σηκώσεις κεφάλι, διαγράφεσαι», ότι κι αν σημαίνει αυτό...

Σε κάθε περίπτωση, αν κληθούμε να κάνουμε κάποιου είδους «συμφωνία με το διάβολο», θα πρέπει να θυμόμαστε ότι τέτοιες συναλλαγές μπορεί να μας εξυπηρετούν σε υλικά κυρίως θέματα και να υποστηρίζουν την κοινωνική μας θέση, από την άλλη πλευρά όμως θίγουν ένα από τα υψηλότερα αγαθά, την ελευθερία μας.

Πάρτε σαν παράδειγμα τα «σωτήρια» Μνημόνια της Ελλάδος με την Ε.Ε και το ΔΝΤ, που κατά κοινή ομολογία (των δανειστών) συνιστούν μια παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας.

Αυτό είναι κάτι που σε προσωπικό επίπεδο μπορούμε να αποφύγουμε, αντιπαραθέτοντας στην «βεβαιότητα» και τον πανικό μιας επερχόμενης ή τετελεσμένης καταστροφής, την πίστη μας ότι μπορούμε και στα δύσκολα. Γιατί τι να το κάνουμε το δάνειο ή το «ασφαλές μάντρωμα», όταν υποθηκεύεται η ουσία της ύπαρξης μας; Αυτό που είμαστε δεν μπορεί να μας το πάρει κανείς αν δεν το παραχωρήσουμε οι ίδιοι. Αντίθετα, ότι έχουμε μπορεί να χαθεί μέσα σε μια στιγμή ανεξάρτητα από τη θέληση μας και καλό είναι να μην μας παρασύρει μαζί του στην ανυπαρξία.



*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved