Αστρολογική Εφημερία έως την 1η Απριλίου

Εκπλήξεις, προκλήσεις, απροσδόκητα συναπαντήματα, ακραίες αντιδράσεις
Παπασταύρου Λίντα
Αστρολογική Εφημερία έως την 1η Απριλίου

από τον Γιάννη Ριζόπουλο



20100627_John Rizopoulos02JPEG


Απρόβλεπτη, όσο και ερωτική είναι η εβδομάδα που διανύουμε, αφού τόσο ο Ουρανός όσο και η Αφροδίτη βρίσκονται στις επάλξεις, με τον Άρη και τον Πλούτωνα να μετασχηματίζουν την εγκεφαλικότητα σε άσκηση ...πραγματικών πυρών.

Επίσης, η ανάδρομη κίνηση του Ερμή, που ξεκινά λίγο πριν το πέρας της Τρίτης και θα ολοκληρωθεί στις 23 Απριλίου, αναμένεται να αλλάξει πολλά από τα δεδομένα της καθημερινότητας μας, αναγκάζοντας μας να αναζητήσουμε εναλλακτικές λύσεις που περιμένουν υπομονετικά στο συρτάρι.

Παραδοσιακά οι τρεις εβδομάδες που ακολουθούν θεωρούνται ασύμφορες για επαφές, διαβουλεύσεις, αιτήσεις, μετακινήσεις και τεχνικές ρυθμίσεις, ωστόσο τελικά τα οφέλη δεν θα λείψουν, ιδιαίτερα για όσες και όσους κατορθώσουν να συμπληρώσουν κενά και ατέλειες, βελτιώνοντας ουσιαστικά την κατάσταση τους.

Τυπικά, με βάση τη θέση του Ερμή στον Κριό, τα ζώδια που θα επηρεαστούν άμεσα από τον ανάδρομο Ερμή προβλέπεται να είναι τα παρορμητικά (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι), υπολογίζοντας όμως και την αστρική του θέση ανάλογες «επιφυλάξεις» όσον αφορά τα θέματα επικοινωνίας ανακύπτουν και για όσες και όσους εκ των μεταβλητών (Ιχθύες, Παρθένοι, Δίδυμοι και Τοξότες) έχουν τα γενέθλια τους στο τελευταίο δεκαήμερο των ζωδίων τους.

Όσον αφορά την Αφροδίτη, η οποία από την Κυριακή βρίσκεται στο ζώδιο των Ιχθύων, γεγονός είναι πως θέλει δεν θέλει θα ...χορέψει στους ρυθμούς που της επιβάλλουν η Δήμητρα, ο Άρης, ο Πλούτωνας και ο Ουρανός. Από αυτήν την άποψη διανύουμε ημέρες «ερωτικής τρέλας», όπου όλα είναι ανοικτά και οι απανταχού «βολεμένοι» ενδέχεται να χάσουν -έστω και για λίγο- τον ύπνο τους. Αντίθετα, οι λάτρεις της ερωτικής περιπέτειας -και δη της εμπλουτισμένης με περίεργα και παράξενα- αναμένεται να νοιώσουν ιδιαίτερη ικανοποίηση από την διεύρυνση των οριζόντων που προσφέρει απλόχερα η θεά του έρωτα.

Το «πάρτι» ξεκινά από σήμερα με την σύνοδο Αφροδίτης-Δήμητρας, η οποία κρίνεται ως ιδανική για τη βελτίωση των δημοσίων σχέσεων, τις κάθε είδους κοινωνικές εκδηλώσεις αλλά και για αγορές ποικίλων ειδών (ρούχα, υποδήματα, αξεσουάρ, διακοσμητικά κλπ).

Η συνέχεια αναμένεται ιδιαίτερα συναρπαστική, με την Κυθέρεια να εναγκαλίζεται κατά σειράν με τον αστρικό Άρη (την Πέμπτη) και λίγο αργότερα -το Σάββατο- με τον αστρικό Ουρανό.

Η γενική αίσθηση είναι πως ο άνεμος ανεξαρτησίας που πνέει θα συμβάλλει άμεσα στη δημιουργία νέων σχέσεων και αναπόφευκτα στην κρίση αρκετών από τις ήδη υπάρχουσες. Σε κάθε περίπτωση ας κινηθούμε στην κατεύθυνση της ανανέωσης και όχι μιας -σώνει και καλά- διατήρησης του status quo. Κι αυτό το γράφω, επειδή συνήθως ότι φοβόμαστε, αυτό παθαίνουμε...

Ηλικίες, φυλές, κοινωνικές διακρίσεις και κλισέ μπαίνουν στο περιθώριο ή μάλλον για να είμαι πιο ακριβής, γίνονται κριτήριο εκ του αντιστρόφου. Όσο πιο extreme, τόσο πιο καλά...

Ο Πλούτωνας βέβαια, παρακολουθεί τα δρώμενα υπό γωνίαν (60 μοιρών στην συγκεκριμένη περίπτωση) πρόθυμος να αποδείξει, ότι όπως υποστηρίζει και η κβαντομηχανική, ο παρατηρητής επηρεάζει το αποτέλεσμα. Εδώ είναι που μπορεί να «αγριέψουν» τα πράγματα αφού τα απόλυτα μεγέθη του πλανήτη καλούνται να «χωρέσουν» μέσα στο γενικότερο αλαλούμ. Ελευθερία και εξαρτήσεις δεν πάνε μαζί και οι θιασώτες του «όλα ή τίποτα» θα κληθούν να διαχειριστούν τους δαίμονες τους. Οι εκρήξεις και οι ζηλοτυπίες είναι οι πιο προφανείς εκδηλώσεις των «κατοχικών» συνδρόμων, από την άλλη πλευρά όμως η εν δυνάμει ηδονή δικαιούται να αγγίξει τον κολοφώνα της.

Το πρόβλημα είναι πως η ...εξεγερμένη λίμπιντο μπορεί επίσης να οδηγήσει κάποιους στην σώνει και καλά εκπλήρωση ακραίων ή ιδιόμορφων επιλογών (βίτσια τα λέμε...), χωρίς να θεωρήσουν καν αναγκαία την συγκατάθεση του εμβρόντητου συντρόφου τους.

Τα ζώδια που βρίσκονται στα πρώτα ...κρεβάτια είναι βέβαια τα μεταβλητά, αφού η Ιχθυακή Αφροδίτη θα φροντίσει να τα εξυπηρετήσει άμεσα. Ακολουθούν τα παρορμητικά, με εκείνες κι εκείνους που έχουν γενέθλια τις πρώτες ημέρες των ζωδίων τους να κρατούν ψηλά τη σημαία της χειραφέτησης από τη μιζέρια. Όμως και μια μερίδα των σταθερών (Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες και Υδροχόοι) έχουν ...δικαίωμα στην αναμόχλευση των παθών και των επιθυμιών, με αμεσότερους αποδέκτες τους γεννημένους στο μέσον περίπου των ζωδίων τους.

Έχει για όλους δηλαδή και οι περαιτέρω εξελίξεις θα κριθούν από τις συνθήκες που επικρατούν σε κάθε γενέθλιο χάρτη χωριστά.

Βέβαια, η διεγερμένη Αφροδίτη δεν θα έχει επιπτώσεις μόνον στα αισθηματικά αλλά και στο σύνολο της κοινωνικής ζωής.

1_apr

Η «εβδομάδα του Ουρανού» θα μας δώσει μια ακόμη ιμπρεσσιονιστική πινελιά του απροσδόκητου, καθώς την Πέμπτη ο πλανήτης των ανατροπών και των ξαφνικών αλλαγών θα κάνει μια «κρυφή» σύνοδο με τον αστρικό Ερμή.

Εκπλήξεις, προκλήσεις, απροσδόκητα συναπαντήματα, ακραίες αντιδράσεις και γενικότερα μια καθημερινότητα κατά πολύ διαφορετική, θα μας πιστοποιήσουν ότι οι κανόνες είναι για να ακυρώνονται και οι παραδόσεις για να σπάνε.

Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα, όπως για παράδειγμα η εξωγήινη ζωή, η αστρολογία και συνολικά οι επιστήμες, κερδίζουν σε αυτόν τον γύρο, την «συνήθη» ενασχόληση μας με τα προς το ζην, το Μνημόνιο κλπ.

Ανησυχίες δημιουργούνται ωστόσο για διακεκριμένα ξεσπάσματα της Φύσης, όπως και την αεροπλοΐα, αφού πρακτικά το όλο πλανητικό σχήμα είναι τριπλό με τον Άρη να προσθέτει σε δυναμισμό, εκρηκτικότητα και επικινδυνότητα.

Η σύνοδος Άρη-Ουρανού σχηματίζεται με ακρίβεια το Σάββατο, όμως όπως έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν, μπορεί να δείξει τα δόντια της μερικές ημέρες νωρίτερα.

Η βασική συμβουλή είναι να προσέχουμε ότι ...πετάει ή ότι μπορεί να πετάξει ακόμη και αν δεν είναι στη φύση του (για παράδειγμα μια γλάστρα...).

Οι γεννημένοι στις -πολύ- αρχές των παρορμητικών αλλά και στο πρώτο δεκαήμερο των μεταβλητών ζωδίων είναι η πρώτη φουρνιά των διαγωνιζόμενων στο «Dancing with Uranus».

Πάντως με δεδομένη τη σχέση του Ουρανού με την αλήθεια -ακόμη και την πλέον επώδυνη- η παραδοσιακή Πρωταπριλιά θα έχει φέτος ένα όλως διόλου διαφορετικό χρώμα. Από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια διατείνεται ο λαός και σίγουρα κάτι παραπάνω ξέρει...

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved