Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.

Γι’ αυτό είναι σκόπιμο να προσαρμοζόμαστε στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Μια αναγκαία υποσημείωση είναι πως οι μεν «συμβατικές» πλανητικές όψεις μπορεί να επιδρούν μία και δύο ημέρες πριν «κλείσουν» με ακρίβεια, οι δε «κρυφές» έχουν την τάση να επιδρούν είτε την ίδια ημέρα που σχηματίζονται, είτε την επόμενη.

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

Από 1 έως 7 Δεκεμβρίου

Αρκετές είναι οι όψεις που σχηματίζονται μέσα στην επόμενη εβδομάδα, με αισθητή ωστόσο την απουσία του Κρόνου και του Άρη. Το «έλλειμμα» Κρόνου σημαίνει ότι οι πιέσεις και τα «πρέπει» ελαττώνονται, το ίδιο όμως συμβαίνει και με την αίσθηση ευθύνης! Μπορεί ακόμη να παρατηρηθούν αρκετά φαινόμενα αποδόμησης ή «πλαδαρότητας». Όσο για τον Άρη, η αναιμική συμμετοχή του στα ουράνια δρώμενα, αναμένεται να μειώσει τις εντάσεις-συγκρούσεις αλλά και την αποφασιστικότητα μας.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το τρίγωνο της Δήμητρας με τον Ποσειδώνα, μια όψη που προωθεί τις καλλιτεχνικές, μεταφυσικές και ανθρωπιστικές δραστηριότητες και μάλιστα σε ευρεία κλίμακα, ενώ παράλληλα φέρνει στο προσκήνιο κάθε εφαρμογή του λεγόμενου «εναλλακτικού» χώρου. Φυσικά, στο πρόγραμμα είναι και το θρησκευτικό πνεύμα, που έστω και πρόωρα θα μας δώσει μια γεύση του -εσωτερικού ή εξωτερικού- περιεχομένου των Χριστουγέννων.

Μάλιστα, γύρω στα μέσα της εβδομάδας, ο αστρικός Ερμής δημιουργεί ένα «μεγάλο τρίγωνο» με τους δύο ομολόγους του και το όλο σχήμα αναμένεται να βοηθήσει στην απόκρυψη «ενοχλητικών» λεπτομερειών και την παράλληλη ανάδειξη των πιο αρεστών χαρακτηριστικών σε ποικίλους τομείς ή δραστηριότητες (διακόσμηση, μακιγιάζ, μυθοπλασία κ.α). Ακόμη, σε αρκετές περιπτώσεις η έκφραση και η επικοινωνία μας θα χρωματιστούν από σύμβολα, αλληγορίες και παραβολές ή θα κινηθούν σε ένα πιο ρομαντικό πλαίσιο, ενώ μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την περίσταση για να χαλαρώσουμε και να ξεφύγουμε από τις σκοτούρες της καθημερινότητας, είτε με περισσότερο ύπνο, είτε μέσα από εναλλακτικές θεραπείες και εφαρμογές (αρωματοθεραπεία, μασάζ, σπα, σιάτσου, κλπ).

Βέβαια, η Ποσειδώνια ενέργεια μπορεί να αποτυπωθεί στην καθημερινότητα μας το ίδιο καλά ως «χρυσωμένο χάπι», υποσχέσεις που δεν τηρούνται, ή «θησαυρός» που αποδεικνύεται άνθρακας. Γενικά τα τρίγωνα εξυπηρετούν περισσότερο αυτούς που θέλουν να επωφεληθούν από μια «εξαφάνιση» στοιχείων ή προσώπων, ανεξάρτητα με τις προθέσεις και το ηθικό τους έρεισμα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η όψη Δήμητρας-Ποσειδώνα θα μας βοηθήσει να βρεθούμε πιο κοντά στην ευτυχία, ενώ η διαμόρφωση ενός θετικού ή αισιόδοξου κλίματος είναι η καλύτερη απάντηση στην όποια «μαυρίλα» απειλεί να ευνουχίσει τη δημιουργικότητα μας. Εδώ προσεγγίζουμε κατά πολύ την έννοια του «θαύματος» και πραγματικά μπορούμε να έχουμε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, χωρίς «αντικειμενικά» εφόδια ή απλά με τη μεσολάβηση της... Θείας Χάριτος!

Την Κυριακή ο Ήλιος σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον αστρικό Ουρανό

Main stream: Αλλαγές που εξυπηρετούν, απεξάρτηση. Διαφορετικότητα που είναι το κλειδί της επιτυχίας. Εξαιρέσεις που βεβαιώνουν τον κανόνα. Ένα σπάνιο ταλέντο. Πρωτοποριακές εφαρμογές, πειράματα. Εκπλήξεις, απρόοπτα. Έρευνα, πειράματα. Παράξενα φαινόμενα, παραδοξότητες.

SOS: Ανατροπή, γκρέμισμα, πτώση. Ανταρσία, ρήξη. Προκλητικότητα, παράνοια, παραλογισμός.

Την Δευτέρα ο Ήλιος σχηματίζει μια αντίθεση με τον Δία

Main stream: Ευκολίες, τύχη, διασκέδαση. Ένα ευοίωνο ξεκίνημα, ανάπτυξη. Υποστήριξη από ισχυρούς, πριμοδότηση. Βραβείο, τιμή, θετικές εντυπώσεις.

SOS: Επιπολαιότητα, σπατάλες, σκάνδαλα. Ένα μεγάλο αλλά χαμένο πλεονέκτημα. Πλεονεξία, αχαριστία, αδικία. Αμετροέπεια, φανφάρες. Έκθεση των αδυναμιών, ρεζίλεμα. Εντυπώσεις χωρίς ουσία. Πολύ κακό για το τίποτα. Ο «παρτάκιας».

Την Τρίτη, η αστρική Αφροδίτη σχηματίζει μια αντίθεση με την Έριδα

Main stream: Μια σχέση ή φλερτ στον χώρο εργασίας. Μια ανταποδοτική σχέση. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Λειτουργικές αισθητικές παρεμβάσεις-εφαρμογές. Μοδιστρική, modeling, μόδα.

SOS: Σχέσεις συμφέροντος.

Την Τετάρτη, η Αφροδίτη σχηματίζει μια αντίθεση με τον αστρικό Δία

Main stream: Διασκέδαση, γλέντι, καλή παρέα. Υπερβολική τύχη, γούρι. Μια «υψηλή» γνωριμία.

SOS: Ποσότητα που ελαχιστοποιεί την ποιότητα. Περιορισμοί που δεν «πιάνουν». Μια αναποτελεσματική δίαιτα. Αχρείαστες αγορές, σπατάλες. Σχέσεις χωρίς ουσία. Ένα ελεγχόμενο ηθικά «βόλεμα».

Την Πέμπτη, ο Ήλιος κάνει σύνοδο με τον αστρικό Πλούτωνα

Main stream: Επανέναρξη, αναγέννηση. Ένας ισχυρός και κρυφός υποστηρικτής. «Ήταν γραφτό να πετύχει». Έρευνα, αποκάλυψη κρυφών παραμέτρων.

SOS: Το τέλος ενός κύκλου, τετελεσμένα γεγονότα. Ένα μοιραίο εμπόδιο. Επαφές με άτομα του περιθωρίου. Εκβιασμός, τοκογλυφία.

Την Παρασκευή, η αστρική Δήμητρα σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον Χείρωνα

Main stream: Η παράδοση και το παρελθόν στο προσκήνιο. Λαϊκές εκδηλώσεις, πανηγύρια. Λαϊκή τέχνη. Επαφές με προύχοντες του τόπου. Η Γερουσία. «Ρετρό» επιλογές στην εξωτερική εμφάνιση, αναπαλαίωση.

SOS: «Τα εν οίκω, μη εν δήμω»


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved