Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 30 Νοεμβρίου έως 3 Δεκεμβρίου

Αν έχεις Δία, διάβαινε!

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 30 Νοεμβρίου έως 3 Δεκεμβρίου

Ύστερα από τις διαδοχικές ρελάνς των συμπαικτών του στο ουράνιο «τραπέζι», που ίσως μας στρίμωξαν για τα καλά, επιτέλους ο «Χοντρός» αποφασίζει να μπει στο παιχνίδι με τη γνωστή πληθωρικότητα του.

Η αντίθεση του Ήλιου με το Δία δεσπόζει στους ουρανούς αυτές τις ημέρες και υπόσχεται εύκολες λύσεις, απαλλαγή από τις σκοτούρες, γλέντια, «τυχερά» και γιατί όχι... ανάπτυξη, έστω κι αν η στρατηγική του είναι καθ‘ όλα κερδοσκοπική.

Και εδώ μιλάμε για το εύκολο κέρδος, αυτό που κάνει πολλές φορές τους ειδήμονες να σκίσουν τα πτυχία τους!

Ως γνωστόν ο πλανήτης δεν νοιώθει διόλου... υποχρεωμένος να ανταμείψει τις σκληρές προσπάθειες αλλά προτίθεται να ελεήσει πλουσιοπάροχα για ακόμη μια φορά τους απανταχού ακόλουθους του, όσες και όσους δηλαδή τον έχουν «κορώνα» στα ωροσκόπια τους, ανεξάρτητα με το αν -για τους άλλους- το αξίζουν ή όχι.

Έτσι, οι μονίμως «ευτυχισμένοι φελλοί» επιπλέουν παρέα με τα πιο «βαριά» ονόματα της... καλοζωίας, εκπληρώνοντας στο ακέραιο το «αν έχεις τύχη διάβαινε και ριζικό περπάτει».

Εδώ βέβαια κολλάει το γνωστό, «οι τρελές και οι χαζές έχουν τις τύχες τις καλές», ενώ από την άλλη πλευρά κάθε επίμονος θιασώτης της αξιοκρατίας-σοβαρότητας, θα δει για μια ακόμη φορά τα σχέδια του για έναν υπεύθυνο κόσμο να γίνονται συντρίμμια, σαν τον αυστηρό πατέρα μπροστά στο παιδί του, που τρώγοντας το βάζο με τη μαρμελάδα και υπό την προστασία του παππού, του βγάζει κοροϊδευτικά τη γλώσσα. «Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια», απαντά ο Δίας μέσω των εκπροσώπων του, σε κάθε απόπειρα περιορισμού ή πειθαρχίας, κάτι που για την καθημερινότητα μας σημαίνει πως «αν δεν μου το δώσεις εσύ, τότε θα το πάρω από αλλού»!

Για την ώρα, οι απαγορεύσεις μπαίνουν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας...

Φυσικά υπάρχει ο μόνιμος αντίλογος περί σπατάλης, επιπολαιότητας, έκθεσης, σκανδάλων, αμετροέπειας, ελαφρότητας, τεμπελιάς και όσων ακόμη μπορεί να φέρει ένας ασυμμάζευτος Δίας, ωστόσο όλα αυτά αρχίζουν να γίνονται σοβαρό πρόβλημα, μόνον όταν έχουμε να κάνουμε με ανοίγματα πέραν των δυνατοτήτων μας ή την εγκατάλειψη μιας υπευθυνότητας που κάτω από προϋποθέσεις ενδέχεται να οδηγήσει ακόμη και σε μια τραγωδία. Το είχαν πει και οι αρχαίοι «ου παντός πλειν ες Κόρινθον»...

Τα τελευταία αναφέρονται -και μάλιστα ως προειδοποίηση- στους εκπροσώπους της «άλλης» πλευράς, όσων δηλαδή έχουν ζυμωθεί με μια διαφορετική πραγματικότητα, όπου το «ψωμί» βγαίνει πάντα με κόπο και κάθε λάθος πληρώνεται ακριβά, ακόμη κι όταν δεν είναι δικό τους. Φίλτατοι «Κρόνιοι» προσοχή, μήπως τελικά με τα καμώματα των «Δίιων», πληρώσετε εσείς τη νύφη. Γιατί αυτοί ακόμη κι αν τιμωρηθούν έχουν τον τρόπο να «σβήσουν» την ποινή τους, ενώ εσείς... ουαί κι αλίμονο!

Ακόμη, όπως έχω ξαναγράψει, ο Δίας δεν μεταμορφώνει από τη μια στιγμή στην άλλη έναν «άτυχο» σε «τυχερό», γι’ αυτό εξ άλλου τα λεφτά, τα προνόμια και οι διευκολύνσεις πάνε πάνω-κάτω στους ίδιους. Αν λοιπόν έχετε διαπιστώσει ότι γενικά δεν ανήκετε στην κατηγορία των ευνοημένων από τη μοίρα, κρατείστε πολύ μικρό καλάθι στις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια, αφού για άλλους κτυπάει η χαρμόσυνη καμπάνα.

Θα αναρωτηθείτε βέβαια «τι σόι εύνοια είναι αυτή, από την οποία δεν μπορούμε να έχουμε μερίδιο;» Α, όλα κι όλα, κάθε πράγμα στην ώρα του, τώρα είναι η σειρά των άλλων κι αν είστε καλά παιδιά, θα μείνουν και για σας μερικά ψίχουλα, τόσα ώστε να μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι «μαζί τα φάγατε»!

Και το κρίσιμο ερώτημα είναι να χάσετε το γλέντι ή να συμμετέχετε σε αυτό δίνοντας όμως επιχειρήματα στον «εχθρό»;

Το καλύτερο είναι μάλλον το να δοκιμάσετε την τύχη σας, επιχειρώντας ένα νέο ξεκίνημα, την ώρα που οι άλλοι κάθονται επαναπαυμένοι στις δάφνες τους. Εδώ ο «Χοντρός», θέλοντας και μη θα σας βοηθήσει και το μόνο που απομένει είναι να αποδεχθείτε κάποιες από τις εύκολες συνταγές του, εκείνες που δεν διαγράφουν εντελώς τις ποιοτικές αναζητήσεις σας. Εκείνος βάζει την ποσότητα-εμπορικότητα, εσείς τα... ISO και πραγματικά από αυτήν την συνεργασία μπορεί να προκύψει κάτι καλό για όλους.

Όσον αφορά τα ζώδια, οι τυχεροί δικαιούχοι των ημερών ανήκουν κατά πλειοψηφία στα μεταβλητά (Δίδυμοι, Παρθένοι, Ιχθύες και Τοξότες) αλλά υπάρχει και συνέχεια, αφού όλοι οι... χοντροί χωράνε!

Οι Ταύροι του 2ου και 3ου δεκαημέρου, οι Υδροχόοι του 1ου και οι Σκορπιοί που έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 17η μοίρα του ζωδίου τους, συμπληρώνουν τη στρατιά των εν δυνάμει τυχερών.

Όλοι πάντως μπορούμε να διασκεδάσουμε και να χαλαρώσουμε, αφήνοντας πίσω μας τη μιζέρια αλλά τηρώντας και το αναγκαίο μέτρο.



*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved