Χορεύοντας στην σιωπή της έκλειψης

Οι εκλείψεις της Σελήνης αποκαλύπτουν τις διαδικασίες των αισθήσεων μας που εμείς θεωρούσαμε δεδομένες. H αυριανή έκλειψη - Πανσέληνος στους Διδύμους, θα μας πάει μια βόλτα στον τόπο πέρα από τις λέξεις...

Χορεύοντας στην σιωπή της έκλειψης

Είναι γεγονός πως ακόμα και αν δεν μπορούμε να δούμε μια έκλειψη στον ουρανό όπου ζούμε, αυτά τα ουράνια γεγονότα είναι γνωστά ότι είναι πολύ ισχυρά στον τρόπο με τον οποίο μπορούν να επηρεάσουν τη ζωή μας.

Μια Πανσέληνος και μια Σεληνιακή έκλειψη παράλληλα, προδιαθέτουν τον Ήλιο στον Τοξότη να αντιταχθεί στη Σελήνη στους Διδύμους. Μπορεί να αισθανθούμε ότι ταλαντευόμαστε σε βήματα μπρος- πίσω για να αποκτήσουμε προοπτική και να εστιάσουμε στα γεγονότα που συνθέτουν τη συνολική εικόνα. Η ισορροπία είναι σημαντική. Θυμηθείτε, δεν πρέπει να χάσουμε το δάσος για τα δέντρα, αλλά ούτε να εγκαταλείψουμε τα δέντρα για το δάσος. Και τα δύο είναι εξίσου σημαντικά.

Αν μπορούμε να βρούμε έναν τρόπο να ενσωματώσουμε τις ενέργειες που ζητούν την προσοχή μας αυτές τις ημέρες, μπορούμε να την τιμήσουμε με μια σημαντική ευκαιρία για σοφία και μάθηση. Καθώς αναζητούμε να συνειδητοποιήσουμε την ευρύτερη εικόνα, είναι σημαντικό να θυμόμαστε να αξιοποιήσουμε τις πληροφορίες που μπορούν να μας βοηθήσουν στην καλύτερη κατανόηση μας και όχι μόνο να απογειώσουμε από μια εξέδρα το όραμα και τις πεποιθήσεις μας.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή, είναι σημαντικό να θυμόμαστε να ακούμε και τη διαίσθησή μας, αφού μπορεί να μας οδηγήσει στη χάραξη της πορείας του ταξιδιού της ζωής μας...

lunar_panselinos_epikoinonia_til

Η Σελήνη στους Διδύμους βρίσκει παρηγοριά στη επικοινωνία, στο καθησυχαστικό βουητό από τις φωνές των γονιών στο χωλ όταν τα παιδιά κοιμούνται, στο καταπραϋντικό μάντρα, στο φιλόξενο γαύγισμα του σκύλου, στη χαρά του γέλιου, σε ένα αγαπημένο ποίημα. Ακόμα, κι όταν έρθει η ώρα του θανάτου, στο τρυφερό εγκώμιο ενός αγαπημένου προσώπου σε μια λυρική γλώσσα.

Οι εκλείψεις της Σελήνης αποκαλύπτουν τις διαδικασίες των αισθήσεων μας που εμείς θεωρούσαμε δεδομένες. Οι περισσότεροι από εμάς μπορούμε ευτυχώς να υποθέσουμε ότι όταν ανοίγουμε το στόμα μας να μιλήσουμε, ότι κατανοητοί ήχοι θα προκύψουν. Ότι αν θέλουμε να γράψουμε κάτι, το μυαλό και τα δάχτυλά μας, θα μας βοηθήσουν να μεταφέρουμε τις έννοιες αυτές σε σύμβολα και να τις καταγράψουμε. Παίρνουμε ως δεδομένο τη δυνατότητα να φτάσουμε τον καθένα, σε οποιοδήποτε χρονικό διάστημα, κάτι που θα φαινόταν σαν μια μαγική δύναμη μια-δυο γενιές πριν. Μέσω της τεχνολογίας, μπορούμε να ζήσουμε μακριά από τους αγαπημένους μας και να εξακολουθούμε να τους βλέπουμε και να τους μιλάμε σε οποιαδήποτε στιγμή.

lunar_panselinos_alone

Αυτή η Πανσέληνος στους Διδύμους είναι μια σεληνιακή έκλειψη και από αυτή την άποψη η Σελήνη γλιστρά στην σκιά της Γης και είναι κρυμμένη. Αυτό έρχεται να μας θυμίσει ότι ακόμη και στην εποχή της διαρκούς ενημέρωσης, της συνεχόμενης επαφής, υπάρχουν στιγμές που τα δώρα των Διδύμων που εμείς θεωρούμε δεδομένα, μπορούν να εκλείψουν. Οι παρήγορες φωνές του κόσμου μειώνονται σε μια ανησυχητική σιωπή. Οι γονείς που έχουν μαλώσει, στέκονται ψυχρά ο ένας απέναντι στον άλλο, χωρίς να μιλάνε. Το εγκεφαλικό επεισόδιο του κανονικά ευφραδή συγγενή μας, τον καθιστά ήσυχο σε μια γωνία στο μεσημεριανό τραπέζι. Το αγαπημένο μας κατοικίδιο γλιστρά μακριά, βουβά, με δυσκολία στην αναπνοή. Το τηλέφωνο που συνήθιζε να χτύπα συνέχεια, μας ξεχνά. Τα εγκάρδια email μας, δεν λαμβάνουν καμία απάντηση.

Μερικές φορές, πρέπει να μείνουμε χωρίς επικοινωνία, προκειμένου να αναγνωρίσουμε τι απόμεινε να ειπωθεί. Και αυτό γίνεται όλο και περισσότερο πρόκληση, σε αυτές τις ημέρες. Γιατί όποιος έχει κάνει ασκήσεις διαλογισμού, γρήγορα συνειδητοποιεί πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να απεμπλακείς από την Διδυμίσια ενέργεια και να παύσεις την φλυαρία του μυαλού, για να εντοπίσεις τι κρύβεται στην καρδιά και στο ηλιακό πλέγμα, στα μέρη μας που είναι πέρα από τις λέξεις.

Για μερικούς από εμάς, ακόμη και να χάσουμε το κινητό μας και να μην είμαστε σε επαφή με τους ανθρώπους μερικές ώρες, μπορεί να μας προκαλέσει σχεδόν κρίση άγχους. Και αν προσπαθήσουμε να περάσουμε μια βραδιά μεταξύ ανθρώπων που δεν μιλούν την γλώσσα μας, συνειδητοποιούμε το πώς, σίγουρα, οι λέξεις δεν είναι ο μόνος τρόπος για να επικοινωνούμε, αλλά κάνει τα πράγματα ευκολότερα.

Η αποξένωση από τον κόσμο των Διδύμων είναι μερικές φορές ηθελημένη και μερικές φορές μόνιμη. Φανταστείτε τον αποπροσανατολισμό, την απογοήτευση κάποιου που πάσχει από έναν τραυματισμό ή μια ασθένεια που του αφαιρει την ομιλία. Ή την θλίψη όταν δεν μπορούμε πια να μιλήσουμε σε ένα αγαπημένο πρόσωπο που έχει φύγει για τα καλά, όταν δεν έχουμε πλέον την επιλογή να ρωτήσουμε τις σημαντικές αναπάντητες ερωτήσεις μας ή για να πούμε το ποσό απεγνωσμένα τους χρειαζόμαστε.

lunar_panselinos_dog-child

Για τους περισσότερους από εμάς, όμως, η επισκίαση των Διδύμων θα είναι προσωρινή. Το χαμένο κινητό τηλέφωνο θα επιστραφεί ή θα ξαναχτυπήσει όπως παλιά. Οι γονείς, θα επιδιορθώσουν τους καυγάδες τους με συζήτηση. Ο άρρωστος, θα ανακτήσει το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του. Ένα νέο κατοικίδιο θα ενταχθεί στην οικογένεια. Θα συμφιλιωθούμε με τους φίλους μας. Το μάθημα διαλογισμού θα τελειώσει.

Και στην αρχική, μεθυστική επιστροφή στις λέξεις, με ανυπομονησία θα ξεχυθεί όλο το περιεχόμενο του μυαλού και της καρδιάς μας. Θα διαπιστώσουμε ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα να πούμε και ότι όλα είναι πιο πλούσια, πιο ουσιαστικά από τις λέξεις που χρησιμοποιούνται για να γεμίσουν το κενό των ημερών μας.

Θα καταλάβουμε ότι όταν έγινε η Σεληνιακή έκλειψη και αναπαύτηκε στη σκιά, πήγαμε στον τόπο πέρα από τις λέξεις. Έχουμε γεμίσει πια το είναι μας. Βρήκαμε τις φωνές μας.

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.


*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ. Read more: https://www.astrology.gr/PROBLEPSEIS/KOSMIKOI-RYTHMOI/item/36781-astrologiko-deltio-gia-ola-ta-zodia-apo-19-eos-22-noemvrioy#ixzz2ckmm5j9e

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ. Read more: https://www.astrology.gr/PROBLEPSEIS/KOSMIKOI-RYTHMOI/item/36781-astrologiko-deltio-gia-ola-ta-zodia-apo-19-eos-22-noemvrioy#ixzz2ckmm5j9e
©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved