Lunar Dance: Μαγειρικές Διαδρομές

Είναι μια καλή δικαιολογία για να συγκεντρώσετε τους πιο συναρπαστικούς φίλους σας γύρω από ένα τραπέζι για μια γιορτή

Lunar Dance: Μαγειρικές Διαδρομές

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Ήλιος στον Τοξότη - Σελήνη στον Ταύρο από τις 14:18

Ο Ήλιος στον Τοξότη, όπως είναι γνωστό, κυβερνάται από τον Δία, τον θεό της γιορτής και αυτή η σεληνιακή ημέρα στον Ταύρο είναι μια καλή δικαιολογία για να συγκεντρώσετε τους πιο συναρπαστικούς φίλους σας γύρω από ένα τραπέζι για μια γιορτή ή μια συνάθροιση.

synantroisi

Μπορείτε μάλιστα να εμπλέξετε όλους τους καλεσμένους στη διαδικασία μαγειρέματος, συνδυάζοντάς την με ανεβασμένη διάθεση και χιούμορ. Κάθε επισκέπτης θα μπορούσε να φέρει ένα συστατικό για να χρησιμοποιηθεί στο μαγείρεμα ή μπορείτε να ετοιμάσετε το γεύμα όλοι μαζί, ως μέρος της γαστριμαργικής εμπειρίας. Δεδομένου ότι ο Τοξότης είναι ένα ζώδιο της φωτιάς, θα υπήρχε ευχαρίστηση, αν το φαγητό σας είχε την θέση του στην σούβλα ή στα κάρβουνα. Επίσης, η προετοιμασία της γιορτή σας, θα μπορούσε να γίνει γύρω από μια φωτιά (π.χ. τζάκι).

grill

Αλλά δεν είναι μόνο το φαγητό που θα πρέπει να κάνετε focus στην ημέρα, ανεξάρτητα αν η Ταυρίσια ενέργεια δίνει βαρύτητα στην απόλαυση του ουρανίσκου. Ο Ήλιος στον Τοξότη αγαπά τη διερεύνηση νέων ιδεών σε ένα περιβάλλον ομιλητικό. Επιλέξτε λοιπόν ένα θέμα συζήτησης και αφήστε τους επισκέπτες σας να φλυαρήσουν για το σχεδιασμό της Νέας Τάξης Πραγμάτων, πάνω από μοσχομυριστά πιάτα και το άφθονο κόκκινο κρασί που ρέει.

spices

Δεδομένου ότι είστε ήδη στην κουζίνα απολαμβάνοντας την θερμότητα, η Σελήνη στον Ταύρο είναι μια καλή στιγμή για να ενισχύσετε το φαγητό σας με την προσθήκη λίγο περισσότερων καρυκευμάτων στη ζωή σας (Ήλιος στον Τοξότη, Στοιχείο Φωτιά). Οπότε επιλέξτε τα έξης και αφήστε να βρουν το δρόμο τους στις συνταγές σας:

1)Κουρκούμη, που είναι φορτωμένη με την κουρκουμίνη, αντιοξειδωτικό που μπορεί να αναστέλλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων και μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας.

2)Πιπερόριζα: Ένα κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ έχει όσο ένα φλιτζάνι σπανάκι.

3)Τσίλι σε σκόνη. Η καψαϊκίνη, η οποία βρίσκεται στις πιπεριές τσίλι είναι αντι-φλεγμονώδης και μπορεί να απαλύνει τον πόνο των διογκωμένων αρθρώσεων.

butter

Από την άλλη, μην ξεχάσετε να παραλείψετε βασικά στοιχεία που βρίσκονται κάτω από την κυβέρνηση του Ταύρου.

Καταρχάς το βούτυρο. Για σκεφτείτε ταύρος + αγελαδινό γάλα = βούτυρο ... νομίζω πήρατε την ιδέα...

Το βούτυρο είναι μια ισχυρή ουσία επούλωσης και συχνά χρησιμοποιείται σε φάρμακα σε όλο τον κόσμο. Η μέτρια χρήση του βουτύρου μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην οικοδόμηση και την ενίσχυσή μας, αναδεικνύοντας την λάμψη μας.

Ξέρω ότι όλοι οι μανιακοί με την διατροφή μας παροτρύνουν να μείνουμε μακριά από αυτό το υπέροχο φαγητό γιατί θα φράξει τις αρτηρίες μας. Πιστεύω, όμως, ότι θα πρέπει να απορροφήσουμε όλη την αφθονία του κόσμου, ακόμη και τα πιο θερμιδικά στοιχεία από αυτόν, διότι διαφορετικά θα χάσουμε την πραγματική ισορροπία.

Θυμηθείτε, μετριοπάθεια. Με μετριοπάθεια, μπορείτε να τα δοκιμάσετε όλα!

Δεύτερο σημαντικό συστατικό που ανήκει στον Ταύρο είναι το τυρί. Έχει ειπωθεί ότι το τυρί απορροφά την ενέργεια της αγελάδας που προήλθε. Έτσι, αν μια αγελάδα ένιωσε άβολα γιατί είναι σε εργοστάσιο εκτροφής, κατά πάσα πιθανότητα, το τυρί θα απορροφήσει το αίσθημα δυσφορίας που η αγελάδα είχε σαν εμπειρία.

Από την άλλη πλευρά, μια ελευθέρας βοσκής αγελάδα, μια που δεν τροφοδοτείται με ορμόνες και άλλα φυτοφάρμακα και μολυσμένο φαγητό, θα μπορούσε να παράγει το τυρί αυτό που θα είναι μια μεγάλη πηγή δύναμης και συγκεντρωμένης ενέργειας, προσφέροντας ευκολία και ευχαρίστηση σε εκείνους που το καταναλώνουν.

Πρέπει να θυμόμαστε, ωστόσο, όπως με όλα τα καλά πράγματα, το μέτρο είναι το κλειδί. Η υπερβολική κατανάλωση τυριού δεν αναιρεί μόνο τα θετικά αποτελέσματα αυτού του υπέροχου θρεπτικού συστατικού αλλά θα μπορούσε να προκαλέσει και υπερβολική αύξηση του σωματικού βάρους και πιθανές αλλεργίες που σίγουρα δε θέλετε. Απολαύστε λοιπόν, αλλά ένα μικρό κομμάτι.

xoirino

Όσοι θα θέλατε πάλι τα συστατικά σε μια συνταγή έχω να σας προτείνω:

Χοιρινό φιλέτο με τυρί κρέμα

Υλικά

Για 2-4 άτομα

600 γραμμάρια χοιρινό φιλέτο

160 γραμμάρια τυρί κρέμα

1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα

1κουταλιά του γλυκού κουρκούμη

βούτυρο για το ταψί

λάδι για το τηγάνισμα

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Αλείψτε το χοιρινό φιλέτο με ένα μείγμα από πάπρικα, τυρί κρέμα, κουρκούμη, πιπέρι και αλάτι και έπειτα τσιγαρίστε το σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι.

Τυλίξτε με αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο στο φούρνο στους 180 βαθμούς στο πρόγραμμα με αντιστάσεις πάνω και κάτω για 20 λεπτά.

Σερβίρετε το φιλέτο κομμένο σε φέτες συνοδευόμενο με ταλιατέλες ογκρατέν.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ



*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.


*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ. Read more: https://www.astrology.gr/PROBLEPSEIS/KOSMIKOI-RYTHMOI/item/36781-astrologiko-deltio-gia-ola-ta-zodia-apo-19-eos-22-noemvrioy#ixzz2ckmm5j9e

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ. Read more: https://www.astrology.gr/PROBLEPSEIS/KOSMIKOI-RYTHMOI/item/36781-astrologiko-deltio-gia-ola-ta-zodia-apo-19-eos-22-noemvrioy#ixzz2ckmm5j9e
©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved