Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.

Γι’ αυτό είναι σκόπιμο να προσαρμοζόμαστε στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Μια αναγκαία υποσημείωση είναι πως οι μεν «συμβατικές» πλανητικές όψεις μπορεί να επιδρούν μία και δύο ημέρες πριν «κλείσουν» με ακρίβεια, οι δε «κρυφές» έχουν την τάση να επιδρούν είτε την ίδια ημέρα που σχηματίζονται, είτε την επόμενη.

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

Από 24 έως 30 Νοεμβρίου

Εξαιρετικά πλούσιες σε επιρροές είναι οι επόμενες επτά ημέρες. Η Σεληνιακή έκλειψη στους Διδύμους, η μάλλον ταλαιπωρημένη Αφροδίτη και ο Άρης που συνεχίζει τις επαφές του με τους «μεγάλους» του ζωδιακού, συνθέτουν μια πραγματικότητα πολλών διαστάσεων, στην οποία καλούμαστε να πάρουμε θέση, εκμεταλλευόμενοι τις περιστάσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Παράλληλα, από την Τρίτη, ο Ερμής επανέρχεται σταδιακά σε ορθή φορά, ενώ όσον αφορά τις όψεις μεταξύ των αργών πλανητών, ξεχωρίζει το «κρυφό» τετράγωνο Κρόνου-αστρικού Ποσειδώνα, για το οποίο μπορείτε να πάρετε μια ιδέα στο «ειδικό παράρτημα» στο τέλος του άρθρου.

Ας ξεκινήσουμε όμως, από εκεί που είχαμε μείνει την προηγούμενη εβδομάδα

Το ΣΑΒΒΑΤΟ, οι δύο όψεις του Άρη, με τον Χείρωνα και τον Κρόνο, έχουν σαν κοινή συνισταμένη τους τη σύνθεση/σύγκρουση του ατομικού πνεύματος με το συλλογικό.

Ο Άρης σε εξάγωνο με το Χείρωνα

Main stream: Προστατευτική αγκαλιά. Διευθέτηση οικογενειακών θεμάτων. Παππούδες και γιαγιάδες εν δράσει, οι «κοτσονάτοι». Πρόγονοι που εμπνέουν. Κοινωφελή έργα. Ομοψυχία, απέναντι σε έναν κοινό κίνδυνο. Εσωτερική κατάδυση.

SOS: Οργή, άγρια ένστικτα. Αμφισβήτηση της παράδοσης. Προσβολή μνήμης. Ενδοοικογενειακές έριδες. Ένταση σε λαϊκές εκδηλώσεις. «Κυνήγι μαγισσών», προκατάληψη, δεισιδαιμονία. Δήμοι και κοινότητες σε αναβρασμό. Ατυχήματα με πρωταγωνιστές ηλικιωμένους. Ζημιές στο σπίτι, διατάραξη οικιακής γαλήνης. Εφιάλτης από το παρελθόν.

Ο Άρης σε εξάγωνο με τον Κρόνο

Main stream: Συνδυασμός τόλμης και ρεαλισμού. Συμβιβασμός, αμοιβαίες υποχωρήσεις. Κατασκευαστικά έργα. Σταδιακή πρόοδος. Συμμαχία νέων και πρεσβυτέρων. Διοικητική μέριμνα.

SOS: Σύγκρουση συμφερόντων, αδιέξοδο. «Κτυπάει τη γροθιά στο μαχαίρι». Ρήξη με τους ισχυρούς. Ατυχήματα, κακή οδηγική συμπεριφορά. Χάσμα γενεών. Περιχαράκωση, περιορισμός της έκφρασης, «κλείδωμα». Απώλεια ενέργειας, κατάπτωση, κατάθλιψη.

Την ΚΥΡΙΑΚΗ, ο αστρικός Άρης σχηματίζει μια αντίθεση με τον τροπικό Δία

Main stream: Σπορ, αθλητισμός. Υψηλές επιδόσεις, νικηφόρο «πέταγμα», θρίαμβος. Ένα αστραπιαίο ταξίδι. Ταχύρρυθμο σεμινάριο, «πακέτο» γνώσης.

SOS: Φωτιές, εκρήξεις. Κίνδυνος στον αέρα ή σε ταξίδι. Ανεπανόρθωτη έκθεση, ύστερα από ένα υψηλό ρίσκο.

Την ίδια ημέρα έχουμε και την μόνη ίσως καθαρά θετική όψη της περιόδου, την αντίθεση του Ερμή με τον αστρικό Δία.

Main stream: Τύχη, ευκολία. Ευχάριστη είδηση, αποδοχή αιτήματος. Μια πολύτιμη πληροφορία. Θετική δημοσιοποίηση. Καλή παρέα, γλέντι. Ανάπτυξη της επικοινωνίας. Ταξίδια, εκδρομές, επισκέψεις.

SOS: Επικοινωνιακή «ζάλη».

Την ΔΕΥΤΕΡΑ ο Ήλιος σχηματίζει όψεις με τον Ουρανό και το Χείρωνα.

Ο Ήλιος σε τρίγωνο με τον Ουρανό

Main stream: Αναθεώρηση, αλλαγή. Πρωτότυπη σύλληψη, εφεύρεση, ανακάλυψη. Εξαιρέσεις που βεβαιώνουν τον κανόνα, εκπλήξεις. Βοήθεια από ξένους. Μια απροσδόκητη επαφή ή μετακίνηση.

SOS: Αλλόκοτη συμπεριφορά, πρόκληση. Εκκεντρικότητα, υπεροψία, παραλογισμός. Ανατροπές που βλάπτουν, απροσδόκητα εμπόδια. Απώλεια της σιγουριάς.

Ο Ήλιος σε τετράγωνο με το Χείρωνα

Main stream: Στροφή στην παράδοση, οικογενειακές στιγμές. Αναβίωση του παρελθόντος, επαφές με «παλιές καραβάνες». Παραδοσιακή γνώση-τεχνική. Σχέσεις με μεγαλύτερους. Συνάντηση με έναν «σοφό». Προστασία μέσα σε μια ομάδα-οικογένεια.

SOS: Εξάρτηση από το παρελθόν, αναχρονισμός. Η ατομικότητα σε καταστολή. Αναίρεση σχεδίων λόγω συναισθηματικού κωλύματος.

Η ΤΡΙΤΗ είναι σίγουρα η πιο «γεμάτη» ημέρα, αφού έχουμε την "στάση" του Ερμή και τρεις αρκετά «δυνατές» όψεις.

Η Αφροδίτη σε σύνοδο με τον Κρόνο και σε τετράγωνο με τον αστρικό Ποσειδώνα

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η ανθρώπινη ψυχολογία είναι εύκολο να «πέσει», είτε από μια υποκειμενική αίσθηση πως «τίποτα δεν πάει καλά», είτε από εξωτερικά γεγονότα που πονάνε ή απογοητεύουν. Όσον αφορά τις νέες σχέσεις, αυτές οι συνδυασμένες όψεις της Αφροδίτης είναι ο... ορισμός του μπλεξίματος, ενώ για τις ήδη υπάρχουσες τίθεται ένα θέμα εμπιστοσύνης.

Main stream: Αποκάλυψη παρασκηνίου. Φιλανθρωπία, βοήθεια σε πάσχοντες. Φυγή από τα δύσκολα, απόκρυψη «ενοχλητικών» λεπτομερειών. Μεταφυσική, φιλοσοφία, εναλλακτικές τέχνες. Καλλιτεχνία.

SOS: Διάψευση, απογοήτευση. Απιστία, χωρισμός. Μια αδιέξοδη σχέση. Αγορές ελαττωματικών ή αλλοιωμένων προϊόντων. Δερματικά προβλήματα, αλλεργίες. Μια άστοχη επένδυση. Κατάθλιψη, κακή ψυχολογία. Παράσιτα, μύκητες. Επιπλοκές σε θέματα υγείας.

Ο Άρης σε σύνοδο με τον Πλούτωνα, αναδεικνύει δράσεις και καταστάσεις «ηφαιστειακού τύπου». Μια σύνοδος έχει συνήθως έναν πιο «εσωτερικό» χαρακτήρα, επειδή όμως ο Πλούτωνας έχει τετράγωνο με τον Ουρανό, αναμένονται και κάποιες από τις εξωτερικές εκδηλώσεις της όψης..

Main stream: Εσωτερική κατάδυση, αυτογνωσία. Έρευνα σε βάθος. Σκάψιμο, διάτρηση. Αποκάλυψη παρανομιών, εξάρθρωση κυκλώματος. Εξολόθρευση παντός κακού. «Γλίτωσε από του Χάρου τα δόντια», Πολεμικές τέχνες. Σεξ.

SOS: Υπονόμευση, υποχώρηση εδάφους. «Άνοιξε η γη και τον κατάπιε». Σκοτεινά ένστικτα. Εγκλήματα, τρομοκρατία, βόμβες. Σεισμοί, ακραία φυσικά φαινόμενα, επικίνδυνες καταστάσεις. Αυτοκαταστροφικές επιλογές.

Την ΤΕΤΑΡΤΗ έχουμε τη Σεληνιακή έκλειψη, για την οποία θα υπάρξει ως συνήθως ένα ειδικό αφιέρωμα. Σε γενικές γραμμές πάντως, είναι αρκετά -έως αφόρητα- πιεστική για τις προσωπικές σχέσεις αλλά από την άλλη πλευρά έχει και πολλά αισιόδοξα ή αναπτυξιακά χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, η Αφροδίτη σχηματίζει ένα εξάγωνο με τον Πλούτωνα

Main stream: Βαθύ συναίσθημα, έρωτας. Σεξουαλική απόλαυση, ηδονή. Οικονομικά οφέλη, αποζημιώσεις, κληρονομιές. Καθαριότητα σε βάθος, ξεβρώμισμα. Νυκτερινή ζωή. Sex toys, αξεσουάρ.

SOS: Ζήλεια, απόγνωση. Αίσθηση απώλειας, πένθος. Βρωμιά, δυσωδία, σήψη. Κλειστοφοβία. Πορνεία, «αμαρτωλά» downloads.

Τετάρτη προς ΠΕΜΠΤΗ έχουμε μια αντίθεση του Ήλιου με την αστρική Δήμητρα, όψη που σε γενικές γραμμές προάγει την κοινωνικότητα και την επικοινωνία.

Main stream: Συμβούλια, συσκέψεις, συνέδρια. Συναντήσεις σε υψηλό επίπεδο. Διαφήμιση, προβολή. Πολιτικές πρωτοβουλίες. Κοινωνικές εκδηλώσεις.

Ενασχόληση με εκδόσεις, media.

Κλείνοντας, θα σας παραθέσω τις διαστάσεις του «κρυφού» τετραγώνου ανάμεσα στον Κρόνο και τον αστρικό Ποσειδώνα, έτσι όπως δόθηκαν στο «Αστρολογικό Δελτίο» της 19ης Νοεμβρίου.

Το φάντασμα στη μηχανή

Εδώ το αίτημα της σύνθεσης ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία γίνεται ένα μεγάλο στοίχημα, που αν χαθεί όλα θα βρεθούν στη δίνη της διάψευσης και της μελαγχολίας, αν όμως κερδηθεί, οι αγωνιστές δικαιούχοι θα τιμηθούν με την αποκρυστάλλωση μιας αλήθειας που φυλακισμένη κάτω από προκαταλήψεις και δογματισμούς, περίμενε υπομονετικά τους απελευθερωτές ήρωες της.

Καλή η θάλασσα, καλή και η στεριά αλλά η ακρογιαλιά είναι προτιμότερη! Κάπως έτσι μοιάζει η δημιουργική σύνθεση Κρόνου-Ποσειδώνα, που κάποιοι φιλόσοφοι και εξερευνητές της ανθρώπινης ψυχής την σηματοδότησαν ως τα όρια δύο κόσμων, που φαινομενικά είναι αντίπαλοι αλλά ο καθένας τους έχει να προσφέρει πολλά στα πλαίσια μιας συμμαχίας.

Η στεριά και η θάλασσα είναι η συνείδηση και το ασυνείδητο μας, με την ακρογιαλιά να ορίζει το κατώφλι τους.

Οι τέχνες, η κοινωνική προσφορά χωρίς σκοπιμότητες αλλά με κριτήρια και η μεταφυσική που γίνεται φυσική, ακμάζουν εκεί όπου οι άνθρωποι αφουγκράζονται και τις δύο πλευρές, εκεί που μπορούν να λιάζονται ακουμπισμένοι στην άμμο, ενώ το αλμυρό νερό βρέχει το σώμα και το νου τους.

Όσο για την καθημερινότητα και τις παγίδες της, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι και οι δύο «μεγάλοι» έχουν λόγο στα πράγματα και δεν μας συμφέρει καθόλου να τους χρίσουμε αντιμέτωπους. Οτιδήποτε εμφανίζεται σαν ακλόνητη βεβαιότητα είναι βέβαιο πως έχει και μια αόρατη μυστική πλευρά -το φάντασμα στη μηχανή, κατά τον Α. Καίσλερ- που αν αγνοηθεί θα αναγκαστεί να ακυρώσει κάθε βεβαιότητα μας, ώστε η παρουσία του να γίνει αισθητή. Κι αντίθετα, πριν εκστασιαστούμε μπροστά στο ανεξήγητο, έτοιμοι να υποκύψουμε σε προλήψεις ή δεισιδαιμονίες, καλό είναι να ψάξουμε την επιστημονική του ερμηνεία.

Αν πάλι ψάχνουμε για ένα είδος θεραπείας, το δίδυμο Κρόνου-Ποσειδώνα δίνει σαφείς εντολές: Μακριά από οτιδήποτε θα μπορούσε να επιβαρύνει τον οργανισμό μας με χημικές ουσίες, αφού αυτές θα έρθουν να εγκατασταθούν για τα καλά στο σπίτι μας -το σώμα μας- με την έξωση τους να φαντάζει ένα μακρινό όνειρο.

Λέμε λοιπόν ναι στις ήπιες μεθόδους και ακόμη πιο πολύ σε εκείνες που στοχεύουν στη ρίζα του προβλήματος, την κακή ροή της ενέργειας μέσα μας.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved