Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 19 έως 22 Νοεμβρίου

Πόλεμος, πατήρ πάντων

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 19 έως 22 Νοεμβρίου

«Ο πόλεμος είναι πατέρας όλων, όλων βασιλιάς. Άλλους ανέδειξε σε θεούς και άλλους σε ανθρώπους, άλλους έκανε δούλους και άλλους ελεύθερους»

Αυτή η καθ’ όλα ρεαλιστική θεώρηση του Ηράκλειτου, είναι που -ελέω Άρη- έρχεται στο προσκήνιο αυτές τις ημέρες, αναγκάζοντας μας είτε να αποδεχτούμε την αλήθεια της, είτε να παλέψουμε για τη διάψευση της.

Αρωγός ως προς το δεύτερο είναι βέβαια ο Ποσειδώνας, ο πλέον φιλειρηνιστής εξ όλων των πλανητών, έστω κι αν μερικές φορές η ειρήνη του γίνεται συνώνυμη της συγκάλυψης, της δολιότητας ή της εθελοτυφλίας.

Κατά λάθος νικητές

Το τετράγωνο του με τον Ήλιο, μας προσφέρει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε πόρτες και παράθυρα διαφυγής, όπου και όταν χρειαστεί. Να ξεφύγουμε από τις πιέσεις, υπερβαίνοντας τις με μια μάλλον πνευματική πτήση, να ξεγελάσουμε τον «εχθρό», να εξαφανίσουμε τα ίχνη μας ή ακόμη να χάσουμε ένα ραντεβού, μια υποτιθέμενη ευκαιρία, τη «σωστή» αλλά τελικά έξοδο-παγίδα από την εθνική οδό ή μια πτήση που θα κατέληγε σε δυσάρεστη περιπέτεια. Είναι πραγματικά θαυμαστός ο τρόπος που το σύμπαν αποφασίζει το πιο ασφαλές ή συμφέρον για μας, την ίδια στιγμή που εμείς μπορεί να καταριόμαστε θεούς και δαίμονες για την «ατυχία» μας. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του Ποσειδώνα είναι το λάθος, ένα λάθος όμως που στην θετική εκδοχή του μας βγάζει από δύσκολους μπελάδες. Κι όλα αυτά βέβαια με έναν φαινομενικά τυχαίο τρόπο, αφού στο τιμόνι της διαφυγής, μαζί με τη λογική μας θα κάθονται η διαίσθηση και ο φύλακας άγγελος μας.

Η λογική από μόνη της θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρει το σωστό δρόμο, ως συνοδηγός όμως, μπορεί να κάνει άριστα τη δουλειά της διερευνώντας και επεξηγώντας πρόσωπα ή καταστάσεις που ανήκουν στην αντίπερα όχθη της Ποσειδώνειας επιρροής, εκεί όπου βασιλεύουν χίμαιρες και φαντάσματα, απατεωνίσκοι και δολοπλόκοι, πρόθυμοι να εκμεταλλευθούν την αφελή βεβαιότητα μας.

Οι Παρθένοι, οι Δίδυμοι και οι Τοξότες καλούνται πρώτοι να δοκιμαστούν στην διαπλοκή της αλήθειας με το ψέμα, ενώ οι Ιχθύες θεωρητικά, έχουν το απόλυτο προβάδισμα στις σωστές για τους ίδιους επιλογές, αρκεί να κινηθούν με βάση την «λάθος» οπτική τους.

Μαζί τους και μια μερίδα των σταθερών (Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες και Υδροχόοι), όσες και όσοι δηλαδή έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 6η μοίρα του ζωδίου τους.

Όμως οι εκπρόσωποι των τεσσάρων έχουν ένα πιο σύνθετο και δυσκολότερο έργο, αφού παράλληλα πάνω από τις ζωές τους δεσπόζει ο Κρόνος.

Η «κρυφή» σύνοδος του ρεαλιστή πλανήτη με τον αστρικό Ήλιο γίνεται την Τετάρτη, επηρεάζοντας εκτός από τους παραπάνω πρωταγωνιστές και κάθε καλόπιστο ή κακόπιστο παρατηρητή του ανεκδήλωτου.

Το φάντασμα στη μηχανή

Εδώ το αίτημα της σύνθεσης ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία γίνεται ένα μεγάλο στοίχημα, που αν χαθεί όλα θα βρεθούν στη δίνη της διάψευσης και της μελαγχολίας, αν όμως κερδηθεί, οι αγωνιστές δικαιούχοι θα τιμηθούν με την αποκρυστάλλωση μιας αλήθειας που φυλακισμένη κάτω από προκαταλήψεις και δογματισμούς, περίμενε υπομονετικά τους απελευθερωτές ήρωες της.

Καλή η θάλασσα, καλή και η στεριά αλλά η ακρογιαλιά είναι προτιμότερη! Κάπως έτσι μοιάζει η δημιουργική σύνθεση Κρόνου-Ποσειδώνα, που κάποιοι φιλόσοφοι και εξερευνητές της ανθρώπινης ψυχής την σηματοδότησαν ως τα όρια δύο κόσμων, που φαινομενικά είναι αντίπαλοι αλλά ο καθένας τους έχει να προσφέρει πολλά στα πλαίσια μιας συμμαχίας.

Η στεριά και η θάλασσα είναι η συνείδηση και το ασυνείδητο μας, με την ακρογιαλιά να ορίζει το κατώφλι τους.

Οι τέχνες, η κοινωνική προσφορά χωρίς σκοπιμότητες αλλά με κριτήρια και η μεταφυσική που γίνεται φυσική, ακμάζουν εκεί όπου οι άνθρωποι αφουγκράζονται και τις δύο πλευρές, εκεί που μπορούν να λιάζονται ακουμπισμένοι στην άμμο, ενώ το αλμυρό νερό βρέχει το σώμα και το νου τους.

Όσο για την καθημερινότητα και τις παγίδες της, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι και οι δύο «μεγάλοι» έχουν λόγο στα πράγματα και δεν μας συμφέρει καθόλου να τους χρίσουμε αντιμέτωπους. Οτιδήποτε εμφανίζεται σαν ακλόνητη βεβαιότητα είναι σίγουρο πως έχει και μια αόρατη μυστική πλευρά -το φάντασμα στη μηχανή, κατά τον Α. Καίσλερ- που αν αγνοηθεί θα αναγκαστεί να ακυρώσει κάθε βεβαιότητα μας, ώστε η παρουσία του να γίνει αισθητή. Κι αντίθετα, πριν εκστασιαστούμε μπροστά στο ανεξήγητο, έτοιμοι να υποκύψουμε σε προλήψεις ή δεισιδαιμονίες, καλό είναι να ψάξουμε την επιστημονική του ερμηνεία.

Αν πάλι ψάχνουμε για ένα είδος θεραπείας, το δίδυμο Κρόνου-Ποσειδώνα δίνει σαφείς εντολές: Μακριά από οτιδήποτε θα μπορούσε να επιβαρύνει τον οργανισμό μας με χημικές ουσίες, αφού αυτές θα έρθουν να εγκατασταθούν για τα καλά στο σπίτι μας -το σώμα μας- με την έξωση τους να φαντάζει ένα μακρινό όνειρο.

Λέμε λοιπόν "ναι" στις ήπιες μεθόδους και ακόμη πιο πολύ σε εκείνες που στοχεύουν στη ρίζα του προβλήματος, την κακή ροή της ενέργειας μέσα μας.

Νόμος είναι το δίκιο μου!

Επιστρέφοντας στον πόλεμο -του Ηράκλειτου αλλά και τον δικό μας- για να βρούμε τους εκούσιους ή ακούσιους μαχητές των ημερών, δεν έχουμε παρά να απευθυνθούμε στον Άρη, ο οποίος πραγματικά έχει τη διάθεση να εξαντλήσει την ορμή του ξεκινώντας από τις... κρεβατοκάμαρες και φθάνοντας μέχρι τις κοινωνικές ή εθνικές συγκρούσεις!

Από τις πρώτες μοίρες του Αιγόκερω ως τροπικός και από τις αρχές του Τοξότη ως αστρικός, έχει επιπλέον το δικαίωμα να εξεγείρει τους διατελούντες υπό την εξουσία του, μήπως και ξεκολλήσουν από τη «λούμπα» που έχουν πέσει. Και σε αυτό το ενεργειακό κρεσέντο του «κόκκινου πλανήτη», κάθε διαπραγμάτευση δείχνει δύσκολη, αφού επικρατεί ο νόμος του καθενός.

Ήδη από το προηγούμενο Δελτίο, επεσήμανα τη δυναμική του Άρη, ως προς τα ερωτικά θέματα, κάτι το οποίο φαίνεται να συνεχίζεται και κατά τη διάρκεια της εβδομάδος, φέροντας μάλιστα επιπλέον την σφραγίδα του Ουρανού, ο οποίος είναι διατεθειμένος να εμπλουτίσει την προσωπική μας ζωή με κρίσεις ανεξαρτησίας, επαναστατικές διακηρύξεις, απρόβλεπτες ή ξαφνικές εξελίξεις και βέβαια με νέες εν πολλοίς ανατρεπτικές γνωριμίες, που είναι ικανές να αλλάξουν εντελώς το τοπίο των σχέσεων μας.

Ο Mister Oppossition αρέσκεται να φέρνει τα πράγματα άνω-κάτω και η «κρυφή» αντίθεση του με την αστρική Αφροδίτη αναμένεται να συμβάλλει τα μέγιστα στο να βρεθούμε αιφνιδίως μόνοι ή ζευγαρωμένοι, αντιστρόφως ανάλογα με το τι είμαστε όταν μας... πετύχει!

Οι εκπρόσωποι των τεσσάρων παρορμητικών (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) δικαιούνται πρώτοι να έχουν την περιπέτεια τους, είτε πρόκειται για μια πρωτόγνωρη εξωτική εμπειρία, είτε για ένα παγωμένο ντους. Από εκεί και ύστερα είναι βέβαιο πως οι Υδροχόοι θα βρουν πάλι ένα τρόπο για να ταράξουν τα λιμνάζοντα ύδατα, χωρίς να υπολογίσουν τις συνέπειες.

Όμως τα παρορμητικά και ιδιαίτερα όσες ή όσοι έχουν γεννηθεί την πρώτη εβδομάδα του κύκλου τους, έχουν κι άλλες... αποστολές!

Αλτ! Τις ει;

Γενικά, η αντίθεση του Άρη με τη Δήμητρα, εκτός από το πολεμικό κλίμα που προάγει, μας βάζει να τρωγόμαστε με τα ρούχα μας, αφού η δεύτερη έχει άμεση σχέση με την κοινωνική εικόνα μας. Το... γνωστό «πώς είσαι έτσι;» ακούγεται για πρώτη φορά εντός μας και βέβαια η εξαγωγή της βίας ή του ανταγωνισμού προς τους άλλους είναι μια συνήθης κατάληξη αυτής της εσωτερικής αντιπαλότητας.

Οι δραστικές αλλαγές στην εμφάνιση μας ενδέχεται να σηματοδοτήσουν και μια συνολική αλλαγή πολιτικής, επί το δυναμικότερο, από την άλλη πλευρά όμως κάποιοι δεν αποκλείεται να πέσουν στο καναβάτσο εξουθενωμένοι από την... φρικτή κατά τους ίδιους εικόνα τους.

Κατά τα άλλα η «κολεγιά» των δύο πλανητών είναι σε θέση να εγείρει αντιδράσεις και αμφισβητήσεις σε κάθε μέτωπο αλλά και να μας εξωθήσει σε δυναμικές και εύστοχες πρωτοβουλίες.

Αιφνιδιασμός υπέρ ποίου;

Κι εδώ βέβαια η «σκιά» του Ουρανού είναι τόσο ευδιάκριτη και βαριά, που αφήνει ανοικτό κάθε ενδεχόμενο για οτιδήποτε... παλαβό ή σπάνιο και μεταξύ άλλων για εκρήξεις θυμού ή οργής που δεν έχουμε ματαδεί. Εκεί δηλαδή που είχες έναν ήσυχο ανθρωπάκο να πίνει τον καφέ του, δι ασήμαντον αφορμήν, μεταμορφώνεται αίφνης σε αφιονισμένο Ράμπο. Και σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις, αν είμαστε κάπου κοντά δεν είναι πολλά αυτά που μπορούμε να κάνουμε, παρά να ευχηθούμε να μας τυλίξει ο Ποσειδώνας με το πέπλο του αοράτου!

Με την επανάσταση, το αντάρτικο και την παράνοια παραμάσχαλα, ο πλανήτης των ακραίων καταστάσεων, θα επιδιώξει ακόμη να στρέψουμε τους οφθαλμούς μας ψηλά, εκεί όπου διάφορα πετούμενα δίνουν τη δική τους μάχη επιβίωσης. Δορυφόροι, αεροπλάνα, UFO και μετεωρίτες είναι στην front line αλλά για μας μπορεί να αποκτήσουν μεγαλύτερη σημασία άλλα αντικείμενα που θα διασχίσουν τους αιθέρες με πιθανό στόχο το κεφάλι μας κι ας μη ζούμε στη Λωρίδα της Γάζας! Στο «κόλπο» είναι και οι πτώσεις, οπότε ας προσέχουμε τι και πως πατούμε.

Γενικά πάντως είναι τόσο απίστευτος ο κατάλογος των ατυχημάτων που προέρχονται από μια όψη Άρη-Ουρανού, που πραγματικά κάθε σχετική προειδοποίηση χάνει το νόημα της.

Από την άλλη πλευρά δεν παύουν να υπάρχουν και οι τυχεροί της υπόθεσης, οι οποίοι θα επωφεληθούν από ραγδαίες αλλαγές ή εξελίξεις, οφειλόμενες ενίοτε στον δικό τους «αστραπιαίο πόλεμο».

Ως προς τα ζώδια, εκτός από τα τέσσερα παρορμητικά και τους Υδροχόους, που αυτήν την εβδομάδα είναι στα high τους, μοιράζοντας εγκεφαλικά δεξιά κι αριστερά, ένα μεγάλο μερίδιο από την ανατρεπτική διάσταση του τετραγώνου των δύο πλανητών υπάρχει... διαθέσιμο και στους Διδύμους, Τοξότες, Παρθένους και Ιχθύες, που έχουν τον Ήλιο τους από την 7η έως την 11η μοίρα του ζωδίου τους.

Συνοψίζοντας, αν αφαιρέσουμε τις αναζητήσεις, εξερευνήσεις, διερευνήσεις και επιστημονικές ανακαλύψεις από τη λίστα, η εβδομάδα που διανύουμε δείχνει εντελώς ακατάλληλη για την έναρξη μιας σημαντικής δραστηριότητας, εφ’ όσον βέβαια επιθυμούμε να προκόψει σε βάθος χρόνου.

Στον αντίποδα, ωστόσο, μπορούμε να επιχειρήσουμε «καταδρομικές» επιχειρήσεις, που είτε θα πλήξουν τους απανταχού ανταγωνιστές μας, είτε θα αποφέρουν ένα μεγάλο όφελος, ύστερα από το ανάλογο ρίσκο.


*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved