Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.

Γι’ αυτό είναι σκόπιμο να προσαρμοζόμαστε στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Μια αναγκαία υποσημείωση είναι πως οι μεν «συμβατικές» πλανητικές όψεις μπορεί να επιδρούν μία και δύο ημέρες πριν «κλείσουν» με ακρίβεια, οι δε «κρυφές» έχουν την τάση να επιδρούν είτε την ίδια ημέρα που σχηματίζονται, είτε την επόμενη.

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

17 έως 23 Νοεμβρίου

Ο Άρης είναι ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής των επόμενων ημερών, κάτι που βέβαια σημαίνει πως θα πρέπει να φρεσκάρουμε τα αντανακλαστικά μας, να ανασκουμπωθούμε ή αν χρειαστεί να... ταμπουρωθούμε υπέρ βωμών και εστιών!

Οι διαδοχικές όψεις του με την Αφροδίτη, τον Ποσειδώνα, τη Δήμητρα, τον Ουρανό και λίγο αργότερα με τον Χείρωνα, τον Κρόνο και τον Πλούτωνα, θυμίζουν ολίγον από... Ειδικές Δυνάμεις σε ριψοκίνδυνη αποστολή, με την σωστή εκπαίδευση και την ετοιμότητα να είναι τα κλειδιά της επιτυχίας. Για τον καθένα μας αυτή η «αποστολή» μπορεί να αναφέρεται σε διαφορετικό τομέα, κρατώντας όμως τον ίδιο κοινό παρονομαστή: Την ικανότητα μας να διεκδικούμε το καλύτερο, βασισμένοι στα όποια αγωνιστικά προσόντα μας. Κι αν δεν διαθέτουμε τέτοια, το μόνο που μας μένει είναι η είτε η άμυνα απέναντι σε αιφνιδιασμούς και απρόοπτα που μπορεί να ταράξουν την ηρεμία μας, είτε η φυγή.

Εδώ θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ως αντίπαλο και τις δυνάμεις της φύσης, που δεν θέλουν και πολύ για να μας δείξουν το ακραίο τους πρόσωπο.

Σε γενικές γραμμές πρόκειται για μια πολύ ιδιαίτερη και δύσκολη εβδομάδα, εξ αιτίας κυρίως της δραστικής συμμετοχής του Ουρανού, ο οποίος ειδικεύεται στις απρόβλεπτες καταστάσεις και τις «ασύμμετρες απειλές». Και κάτω από αυτές τις συνθήκες θα ήταν εξαιρετικά άστοχο να ξεκινήσουμε κάτι σημαντικό. Αντίθετα όμως μπορούμε... άνετα να κάνουμε την επανάσταση μας!

Φυσικά ο Άρης σχετίζεται άμεσα και με το σεξ, ένα πεδίο δράσης που μας αφήνει πολλά περιθώρια, ώστε να τον αξιοποιήσουμε... καταλλήλως!

Το Σάββατο, ο Άρης σχηματίζει ένα «κρυφό» τετράγωνο με την αστρική Αφροδίτη, ανοίγοντας τον ασκό του έρωτα και όσων τον συνοδεύουν...

Main stream: Φλερτ, διεκδίκηση, έρωτας. Μια συναρπαστική γνωριμία. Αισθησιασμός, πάθος. Κίνητρα που μας κάνουν να ξεπερνάμε τον εαυτό μας. Διασκέδαση μέχρις εσχάτων. «Ροκ» καταστάσεις.

SOS: Ζήλεια, ανταγωνισμός, χωρισμός. Βίαιη διεκδίκηση, αρπαγή, σεξουαλική παρενόχληση. Φανατισμός, έκρηξη απωθημένων.

Την ίδια ημέρα, ο Άρης σχηματίζει ένα εξάγωνο με τον Ποσειδώνα.

Main stream: Απόκρυψη, παραλλαγή, καμουφλάζ. Οφέλη από παρασκηνιακές δραστηριότητες. Σταυροφορία, σωτηρία. Χορός, μουσική, γλυπτική. Ψυχική αυτοάμυνα. Ψεκασμός, απαλλαγή από παράσιτα. Αισθησιασμός, δημιουργικές φαντασιώσεις. Ψάρεμα, θαλασσινά εδέσματα. Δυνατή βροχή, πότισμα, γεώτρηση για νερό. Διάνοιξη καναλιού, αποχετευτικές εργασίες. Γεωφυσικές έρευνες.

SOS: Τοξική προσβολή, ίωση. Κίνδυνος από το υγρό στοιχείο ή από αέρια. Ναυάγιο. Κρυφοί ή αόρατοι εχθροί, παράσιτα. «Μου ρουφάει το αίμα». Πόλεμος κατασκόπων, παγίδευση. Προβλήματα από τη χρήση αλκοόλ ή «ουσιών». Διαρροή αερίων ή υγρών. Καταιγίδες, πλημμύρες.

Παράλληλα, η σύνοδος Ήλιου-Ερμή, αναμένεται να συμβάλλει σε μια γενική αύξηση των επαφών και των μετακινήσεων μας αλλά και γενικότερα σε μια επικοινωνιακή έξαρση. Με δεδομένη την ανάδρομη φορά του Ερμή, πολλές από τις δραστηριότητες θα αφορούν σε εκκρεμότητες που πρέπει να διευθετηθούν.

Main stream: Άντληση-ανταλλαγή πληροφοριών. Επισκέψεις, μετακινήσεις. Συναντήσεις με πρόσωπα από το παρελθόν. Γραπτά, τεχνικές ρυθμίσεις.

SOS: Άσκοπο πήγαινε-έλα. Κουτσομπολιά, φήμες.

Τη Δευτέρα, η αστρική Αφροδίτη σχηματίζει ένα τετράγωνο με την τροπική Δήμητρα. Από μόνη της η όψη έχει πολλά θετικά χαρακτηριστικά, συμβάλλοντας σε μια πιο όμορφη καθημερινότητα. Ωστόσο η συμμετοχή του Άρη και του Ουρανού στο όλο σχήμα (πρακτικά έχουμε να κάνουμε με ένα τ-τετράγωνο), βάζει στο «παιχνίδι» και άλλα... σχέδια!

Main stream: Αγορές, διακοσμητικές εργασίες. Μόδα, ομορφιά. Γνωριμία με «επώνυμους» αλλά και ιδιόρρυθμους τύπους. Διεύρυνση του κοινωνικού κύκλου, συμμετοχή σε εκδηλώσεις.

SOS: Μια φαινομενικά «εύκολη» προσωπική υπόθεση, λαμβάνει δραματικές διαστάσεις. Διασκέδαση που εξελίσσεται σε σκάνδαλο. Ακραία παρενόχληση από θαυμαστές.

Την Τρίτη, ο Άρης «κλείνει» την αντίθεση του με τη Δήμητρα, προσθέτοντας ένα ακόμη επεισόδιο στον «κύκλο της φωτιάς»

Main stream: Δυναμικές πρωτοβουλίες, σωτήριες παρεμβάσεις. Μια ηρωική πράξη, αναφορικά με ένα τοπικό ή εθνικό θέμα. Δραστικές αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση.

SOS: Μαζική βία, ακρότητες. Κίνδυνος για μια ομάδα πληθυσμού. Αυθαιρεσία, φασισμός. Ενδοοικογενειακός εμφύλιος. «Τρώγομαι με τα ρούχα μου». Πλήγμα της δημόσιας εικόνας. Φωτιά.

Την Τετάρτη, ο αστρικός Ήλιος κάνει σύνοδο με τον τροπικό Κρόνο

Main stream: Οργάνωση, αξιολόγηση. Ανάληψη έργου, υψηλά καθήκοντα. Δικαίωση μετά από μια δοκιμασία. Πωλήσεις.

SOS: Απόρριψη, αποτυχία. Ανεπάρκειες και ελλείμματα, που οδηγούν σε κρίση. Ατυχία, προσπάθεια σε λάθος χρόνο ή τόπο. Αποτυχημένες αγορές ή επενδύσεις. Μια έναρξη που οδηγεί σε αδιέξοδο. Γραφειοκρατία.

Την ίδια ημέρα η αστρική Αφροδίτη σχηματίζει μια αντίθεση με τον τροπικό Ουρανό. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η όψη θα συνέβαλε απλά σε αλλαγές, αναθεωρήσεις κι ένα φρεσκάρισμα της προσωπικής μας ζωής, όμως με τη συνδρομή του Άρη, το κλίμα στις προσωπικές σχέσεις... παραείναι εκρηκτικό!

Main stream: Μια απρόβλεπτη γνωριμία. «Εξωτικές» περιπέτειες και εμπειρίες. Μια ανατρεπτική ή ρηξικέλευθη παρουσίαση. Πρωτότυπες δημιουργίες.

SOS: Ξαφνικός χωρισμός. Συμπεριφορά που σοκάρει, υστερία, κυνισμός. Μια πρόκληση που φέρνει μπελάδες.

Η Πέμπτη θα μπορούσε να οριστεί και ως «ημέρα Ποσειδώνα», αφού ο πλανήτης σχηματίζει τετράγωνο με τον Ήλιο και τρίγωνο με την Αφροδίτη. Όμως τη μια ο Ουρανός, την άλλη ο Κρόνος, είναι τελικά αμφίβολο το κατά πόσον θα μείνουν στον πλανήτη κάποια περιθώρια δημιουργικής παρέμβασης. Το πιθανότερο είναι να συνδράμει σε απάτες ή ακυρώσεις, ενώ σε συνδυασμό με το γενικότερο κλίμα, υψώνει απαγορευτικό σε οποιαδήποτε σημαντική έναρξη. Αυτή μπορεί να είναι όμως και μια -τελικά- πολύτιμη συμβολή, αφού η αποτροπή μιας ασύμφορης εξέλιξης μόνον ως θετική μπορεί να ειδωθεί. ¨Όσον αφορά τα καλλιτεχνικά πάντως, εκεί ο Ποσειδώνας δεν... πτοείται και έχουμε κάθε λόγο να κινηθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Ακόμη, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως κάτω από την επιρροή του πλανήτη, η διαίσθηση μας αποδεικνύεται πολύ πιο αποτελεσματική και προστατευτική από τη λογική μας.

Main stream: Καλλιτεχνική δημιουργία. Απόκρυψη των αδυναμιών. Ένα κερδοφόρο λάθος. «Αυτός κοιμάται κι η τύχη του δουλεύει». Ονειροπόληση, υπεραναπλήρωση. Φυγή από τα δύσκολα, χαλάρωση, ύπνος. Πίστη, υψηλά ιδανικά. Μεταφυσική, Αστρολογία. Επαφή με το Θείο, θαύμα.

SOS: Απάτες, αυταπάτες, παγίδες. Λάθη, ακυρώσεις. «Πολύ καλό για να είναι αληθινό». Εξαφάνιση.

Την Παρασκευή κλείνει το τετράγωνο του Άρη με τον Ουρανό, το οποίο όμως έχει δείξει τα «δόντια» του από την αρχή της εβδομάδος.

Main stream: Αιφνιδιασμός, αστραπιαίες κινήσεις. Πολεμικές τέχνες, extreme sports. Οφέλη από ανατροπές ή ξαφνικές αλλαγές. Ειδικές εργασίες-κατασκευές σε μεγάλη κλίμακα. Διαφορετικότητα που δίνει τη νίκη. Μια μεγάλη επιστημονική ανακάλυψη.

SOS: Πραξικόπημα, ανταρσία. Ανήκουστη βαρβαρότητα, τρομοκρατία. Πτώση από ψηλά, αεροπορικό δυστύχημα, ιπτάμενος κίνδυνος. Ανεμοστρόβιλος, τυφώνας. Έκρηξη, κατεδάφιση, κατολίσθηση. Βομβαρδισμός, αδέσποτες σφαίρες.

Την ίδια ημέρα η αστρική Αφροδίτη σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον τροπικό Πλούτωνα.

Main stream: Καθαριότητα, απολύμανση, ξεκαθάρισμα. Μια παθιασμένη σεξουαλική επαφή. Αγορά εσωρούχων-sex toys. Νυκτερινή ζωή. Αποζημίωση, κληρονομιά.

SOS: Αίσθηση απώλειας, τέλος. Δερματικά προβλήματα. Σήψη. Υπόκοσμος, πορνεία, πορνογραφία.

Για την Παρασκευή και το Σάββατο είναι προγραμματισμένες και οι δύο επόμενες όψεις του Άρη, με τον Χείρωνα και τον Κρόνο, που έχουν σαν κοινή συνισταμένη τους τη σύνθεση/σύγκρουση του ατομικού πνεύματος με το συλλογικό.

Ο Άρης σε εξάγωνο με το Χείρωνα

Main stream: Προστατευτική αγκαλιά. Διευθέτηση οικογενειακών θεμάτων. Παππούδες και γιαγιάδες εν δράσει, οι «κοτσονάτοι». Πρόγονοι που εμπνέουν. Κοινωφελή έργα. Ομοψυχία, απέναντι σε έναν κοινό κίνδυνο.

SOS: Οργή, άγρια ένστικτα. Αμφισβήτηση της παράδοσης. Προσβολή μνήμης. Ενδοοικογενειακές έριδες. Ένταση σε λαϊκές εκδηλώσεις. «Κυνήγι μαγισσών», προκατάληψη, δεισιδαιμονία. Δήμοι και κοινότητες σε αναβρασμό. Ατυχήματα με πρωταγωνιστές ηλικιωμένους. Ζημιές στο σπίτι, διατάραξη οικιακής γαλήνης.

Ο Άρης σε εξάγωνο με τον Κρόνο

Main stream: Συνδυασμός τόλμης και ρεαλισμού. Συμβιβασμός, αμοιβαίες υποχωρήσεις. Κατασκευαστικά έργα. Σταδιακή πρόοδος. Συμμαχία νέων και πρεσβυτέρων. Διοικητική μέριμνα.

SOS: Σύγκρουση συμφερόντων, αδιέξοδο. «Κτυπάει τη γροθιά στο μαχαίρι». Ρήξη με τους ισχυρούς. Ατυχήματα, κακή οδηγική συμπεριφορά. Χάσμα γενεών. Περιχαράκωση, περιορισμός της έκφρασης, «κλείδωμα». Απώλεια ενέργειας, κατάπτωση, κατάθλιψη.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved