Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: 16 έως 19 Νοεμβρίου

Τα σύννεφα του πολέμου και της απανθρωπιάς άρχισαν ήδη να μαζεύονται.

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: 16 έως 19 Νοεμβρίου

Η είσοδος του Άρη στον Αιγόκερω σαλπίζει γενική επιστράτευση ανά τον κόσμο, αναζωπυρώνοντας μέτωπα και επιβουλές, φανατισμούς και αγριότητες. Αν όμως όλα αυτά συμβαίνουν σε συλλογικό επίπεδο, ο καθένας μας έχει τον τρόπο όχι μόνον να αμυνθεί αλλά και να μετατρέψει τον πόλεμο τους σε μια δημιουργική ειρήνη.

Το εξάγωνο του Άρη με τον Ποσειδώνα μας δίνει αρχικά αυτό το δικαίωμα. Επειδή όμως οι δυό τους δεν έχουν... μπέσα και μπορούν άνετα να μετατρέψουν τον θερμό πόλεμο σε ψυχρό, παρασκηνιακό, με ανάλογες όμως συνέπειες, οφείλουμε να επιστρατεύσουμε αυτό που πάντα έχουμε ως διαθέσιμο «όπλο» και μάλιστα ανίκητο.

Ο έρωτας είναι το όπλο μας

Ο έρωτας είναι βάλσαμο στην καρδιά αλλά κυρίως στη μιζέρια, που δεν χάνει ευκαιρία να μας κτυπά την πόρτα, ποντάροντας στην δική μας αδράνεια και απροθυμία να διαφοροποιηθούμε από το «άρτος και θεάματα», τη μάζα και τις χαμηλές της πτήσεις. Αν πραγματικά θέλουμε να πετάξουμε ψηλά εκεί όπου τα αισθήματα χορεύουν αγκαλιασμένα με τις αισθήσεις αλλά και τα υψηλότερα ιδανικά, δεν έχουμε παρά να αφεθούμε στην επαναστατική δίνη του έρωτα.

Ως ένας ρομαντικός ριζοσπάστης, ασύλληπτος από κάθε μορφή εξουσίας, μας δίνει φτερά και τη δυνατότητα να γκρεμίσουμε τείχη, προκαταλήψεις, αδυναμίες, πεποιθήσεις αλλά και κάθε ξύλινο ή μουσειακό ομοίωμα της ζωής μας. Αυτής της ζωής που νομίζουμε πως είναι δική μας αλλά στην πραγματικότητα τα περισσότερα στοιχεία της είναι δανεικά και βολικά. Δανεικές σκέψεις και δανεικά συναισθήματα, που περιφέρονται μέσα μας σαν τα φαντάσματα, που δεν βρίσκουν ποτέ την ειρήνη, έτοιμα να θριαμβολογήσουν πάνω στο πτώμα της χίμαιρας μας.

Τα γράφω όλα αυτά, γιατί το Σ/Κ φέρει τη σφραγίδα του έρωτα. Ο Άρης και η Αφροδίτη στροβιλίζονται στους ουρανούς, αναπαράγοντας την πιο κλασική μέθεξη όλων των εποχών. «Κρυφό» τετράγωνο το λένε αυτό και αφορά πρωτίστως τα τέσσερα παρορμητικά ζώδια (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) αλλά και όσες ή όσους κρατούν μέσα τους ζωντανή τη σπίθα της δημιουργίας.

Γιατί ο έρωτας δεν αναφέρεται μόνον σε πρόσωπα, ούτε είναι μόνο σαρκικός αλλά έχει και μια ουσιαστική πνευματική δυναμική, με τους ανάλογους καρπούς. Είναι κι εκείνη η δύναμη που μας κάνει να υπερφαλαγγίζουμε με ευκολία βουνά και λαγκάδια, για να δούμε το «παιδί» μας να παίρνει σάρκα και οστά.

Κάθε φορά που αγαπάμε με πάθος τη ζωή, εκείνη μας ανταμείβει με τον καρπό του έρωτα μας.

Ο έρωτας δεν γνωρίζει όρια και διακρίσεις. Τα «ερωτικά δικαιώματα» δεν είναι γραμμένα σε κάποια Χάρτα, ούτε αποτελούν αντικείμενο του ΟΗΕ ή κάποιας ΜΚΟ. Είναι όμως αναφαίρετα, διαχρονικά και πανανθρώπινα, γιατί δεν είναι προϊόν πολιτικής σκέψης αλλά ζήτημα καρδιάς.

Και ο γνήσιος έρωτας, ως παιδί της αλήθειας μας, δεν κτίζεται βέβαια πάνω σε λασπωμένα απωθημένα, σε συμφέροντα ή πάνω στην εκρηκτική οργή, που παράγει η όποια απόρριψη μας. Δεν έχει ζήλεια, ούτε φθόνο, δεν καθορίζεται από προδιαγεγραμμένα σενάρια ή από παιχνίδια ελέγχου κι εξουσίας, που πρακτικά πηγάζουν από την ανεπάρκεια μας να αισθανθούμε ασφαλείς μέσα στη δίνη της παράδοσης.

Οι πραγματικά ερωτευμένοι άνθρωποι δεν ρίχνουν ποτέ το φταίξιμο ο ένας στον άλλο, αν κάτι τύχει και «στραβώσει», γιατί ξέρουν πως ο σύντροφος τους δεν είναι παρά ο καθρέπτης της ψυχής τους. Κι έτσι είναι. Αιώνιος, ή στιγμιαίος, ο ερωτικός σύντροφος μας δεν εκφράζει παρά το μέσα μας, έτσι όπως καθρεφτίζεται στα μάτια, πίσω απ' τη βιτρίνα της ύπαρξης μας. Και πως να μαστιγώσεις την αλήθεια σου, χωρίς να ματώσεις;

Ο έρωτας δεν είναι πόλεμος, γίνεται τέτοιος μόνον όταν εμείς δεν αγαπάμε πραγματικά τον εαυτό μας.

Δεν είναι πορνό, ανεξάρτητα με το αν έτσι μας τον παρουσιάζουν εκείνοι που εχθρεύονται τη ζωή γιατί κάποιοι άλλοι τους την έκλεψαν. Ούτε θεριεύει με «ντόπες» μιας σώνει και καλά ένωσης, γιατί μετά τον «πρωταθλητισμό» θα ξεφουσκώσει, αφήνοντας πίσω του άδεια κορμιά και άδειες ψυχές.

Ας αφεθούμε λοιπόν στο ερωτικό παιχνίδι, ο καθένας μας με τον άνθρωπο του, τον νυν, τον πρώην, τον περιστασιακό ή τον μόνιμο, δεν έχει σημασία...

Και μέσα από την ανταλλαγή ενέργειας, ιδεών κι ανατριχίλας, θα ανακαλύψουμε ξανά πως η ζωή δεν φυλακίζεται, ούτε τρομοκρατείται.


*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved