Η αστρολογική συμβουλή της ημέρας 16/11

Τι πρέπει να προσέξουμε και τι να εκμεταλλευτούμε σήμερα;

Η αστρολογική συμβουλή της ημέρας 16/11

Πριν από 39 χρόνια το κτίριο του Πολυτεχνείου, αποτέλεσε τον «προνομιακό» χώρο για να δημιουργηθεί το οχυρό για την μάχη ενάντια στη Χούντα των Συνταγματαρχών. Οι φοιτητές είχαν αρκετές φορές βρεθεί στους δρόμους εξεγειρόμενοι και συγκρουόμενοι με τους «ταγματασφαλίτες» και την αστυνομία όμως ο περίφραχτος χώρος του Πολυτεχνείου ευνόησε για να δημιουργηθεί το «στρατόπεδο» του φοιτητικού κινήματος. Την ώρα των γεγονότων, της αιματοχυσίας και της κρατικής τρομοκρατίας, την ώρα που τα πέντε τανκς έσερναν βαριά τις ερπύστριες τους, τόσο οι νέοι όσο και κόσμος κάτω από την επήρεια συναισθημάτων φόβου μα και αγανάκτησης ή αλληλεγγύης δεν υποχώρησαν και συνέχισαν με μεγαλύτερη ορμητικότητα να αγωνίζονται, στα χνάρια των προγόνων τους: «Ελευθερία ή θάνατος»!

Κάποιοι βέβαια διατείνονται πώς αυτός ο αγώνας των φοιτητών δεν ήταν παρά «μέρος του πολιτικού παιχνιδιού» και υποκινούμενος από τις ΗΠΑ, τους πράκτορες ή δεν ξέρω ποιούς ακόμη, ενώ άλλοι ψάχνουν να βρουν πόσοι τελικά ήταν οι νεκροί, λες κι έχει σημασία ο αριθμός, αν ήταν δηλαδή 20 ή 40, κι αν πέθαναν εντός ή εκτός του Πολυτεχνείου. Όμως το ότι οι δυνάμεις του στρατιωτικού καθεστώτος είχαν απλωθεί στις ταράτσες των κτιρίων και «βάραγαν στο ψαχνό», ουδείς το αρνείται.

Το ότι τα γεγονότα του Πολυτεχνείου μπορεί να αξιοποιήθηκαν με πολλούς τρόπους από τους απανταχού εξουσιαστές, είναι κάτι που το γνωρίζουμε, αφού έτσι συνηθίζεται να καταλήγουν όλα σχεδόν τα κινήματα. Τα ίδια γίνονται με κάθε λαϊκή εξέγερση σε οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη, έτσι έγινε και στον Γαλλικό «Μάη του 68» ή με τα «παιδιά των λουλουδιών», που από απειλή του συστήματος κατέληξαν να σέρνονται στον κόσμο των ναρκωτικών, με τη «φιλική« συνδρομή της CIA. Η εκάστοτε εξουσία έχει τις δομές και τον τρόπο να αξιοποιήσει ακόμη και την πτώση της, ενώ αντίθετα ο λαός δεν γνωρίζει τέτοια «κόλπα». Αυτό όμως, που εμείς οι παλαιότεροι το έχουμε διδαχθεί επανειλημμένα, δεν θα μας κάνει να σταματήσουμε να αποζητάμε τη νίκη της ελπίδας. Παραφράζοντας τον Αντρέ Μπρετόν, «δεν είναι ο φόβος της εκμετάλλευσης που θα μας κάνει να κρατήσουμε μεσίστια τη σημαία της ελευθερίας».

Ακόμη κι αν η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν ένα «άλλοθι» για να αντικατασταθεί η μια Χούντα από την επόμενη και σκληρότερη, η πραγματικότητα δεν αλλάζει: Οι αναζητητές της ελευθερίας βγήκαν στους δρόμους, γνωρίζοντας πως πιθανότατα έπαιζαν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα. Αυτό είναι το μήνυμα προς κάθε παραλήπτη.

Οι Έλληνες σε όλες τις στιγμές της ιστορίας από την κοσμογονία έως τους νεότερους χρόνους αποδεικνύουν ότι είναι από αυτούς που δεν παραδίνονται χωρίς αντίδραση, δεν υποτάσσονται εύκολα αντίθετα υψώνουν το ανάστημα τους και προχωρούν σε ασυνήθιστες και παράτολμες πράξεις που... γράφουν ιστορία. Η ιστορία μας, είναι το αντίδοτο στη λήθη και η πυξίδα για το αύριο, αφού η ετυμηγορία της είναι πάντα κατά των τυράννων, όσες προσπάθειες κι αν χρειαστούν, όσα χρόνια κι αν περάσουν...


Η εξίσωση της ημέρας

Αφροδίτη= Σελήνη/Κιούπιντο= Πλούτωνας/Ποσάιντον= Μεσουράνημα/Ποσάιντον= Άδης:

Γυναίκες που παντρεύονται από αγάπη. Μια επιχειρηματική κίνηση που την απαρτίζουν γυναίκες. Ώρες ελεύθερου χρόνου που αφιερώνονται στη σχέση. Ανάπτυξη των προοπτικών στη ζωή Αρμονικοί μετασχηματισμοί. Βελτίωση των συνθηκών επικοινωνίας και επαφής. Κλίση, διάθεση και στάση απέναντι στη θρησκεία. Μυστική ή ανομολόγητη αγάπη. Βάζοντας ηθελημένα τέλος-παύση στην αναπαραγωγική ικανότητα. Μέτρα αντισύλληψης. Στείρωση. Αναπαραγωγικές αναταραχές. Ηδονή. Βρωμιά και χυδαιότητα.



Η αγάπη σας συνδέει με τους άλλους και σας κάνει μια ανθρώπινη αλυσίδα ικανή να υπερασπίσει και να προασπίσει την αξία της ζωής. Δώστε την ευκαιρία στον εαυτό σας να βρει τον καμβά που θα κεντήσει το όραμα του μέλλοντος του και θα ζήσει την καλύτερη ζωή που μπορεί να έχει. Μιλήστε για τα καλά που σας συμβαίνουν, μπορεί να είναι μικρά όμως αποτελούν το μικρούτσικο σπόρο που είναι ικανός να γίνει δέντρο μεγάλο και δυνατό.

Το απόφθεγμα της ημέρας: «Μάθε τι θα πει Επανάσταση και ονόμαζέ την Πρόοδο. Μάθε τι θα πει Πρόοδος και ονόμαζέ την Αύριο.» Βίκτωρ Ουγκώ

Το τραγούδι της ημέρας: Το τραγούδι της ημέρας Νίκος Ξυλούρης - Πότε θα κάνει ξαστεριά

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved