Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 12 έως 15 Νοεμβρίου

Έκλειψη ψυχραιμίας....

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 12 έως 15 Νοεμβρίου

Όλοι ξέρουμε πως μια «εξαίρετη» παιδαγωγική μέθοδος είναι... αυτή με το μπαμπούλα! Χιλιάδες παιδιά ανά τον κόσμο την υφίστανται καθημερινά, για να αποτραπούν οι αταξίες τους, να κουκουλωθούν εξασφαλίζοντας στους γονείς τους απόλυτη ηρεμία ή απλά να κάνουν «αυτό που πρέπει».

Θυμάμαι κι εγώ κάποιες τέτοιες στιγμές απείρου κάλλους, όπου ως τρομαγμένος πιτσιρικάς υπέμενα καρτερικά τον τρόμο που μου εμφυσούσαν οι ανώτεροι μου αλλά πολύ πιο πρόσφατες είναι οι αναμνήσεις μου -πιστεύω και οι δικές σας- από τους μπαμπούλες της πολιτικής, που για να κερδίσουν ψηφαλάκια και καρέκλες, επισείουν διαρκώς το γνωστό «ή εμείς ή το χάος». Οι συγκεκριμένοι ποντάρουν πολλά στα παιδικά φοβικά τραύματα, γι' αυτό και συνήθως πετυχαίνουν το στόχο τους.

Οι αστρολόγοι όμως; Τι είναι αυτό που με αφορμή ένα κακόβουλο τετράγωνο, τον ανάδρομο Ερμή ή πολύ περισσότερο μια έκλειψη, τους οδηγεί σε υπερβολές και τερατολογίες;

Όπως σημειώνει και η Σμάρω Σωτηράκη στο άρθρο της «Το τέλος του Κόσμου: Προφητεία η θεραπεία;» η πλειονότητα των καταστροφολογικών προβλέψεων είναι περισσότερο ανάγκη κι ένα είδος θεραπείας, με την οποία ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί, «ξορκίζουμε» κατά κάποιο τρόπο το φόβο του θανάτου. Είναι μια επαναφορά αταβιστικών στοιχείων -και μια αναπαραγωγή των φοβικών συνδρόμων της παιδικής μας ηλικίας, θα συμπληρώσω.

Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη, χωρίς το οποίο η εμφάνιση-επιστράτευση του κάθε «μπαμπούλα» δεν μπορεί να πιάσει τόπο. Αναφέρομαι στην άγνοια και όχι μόνον αυτή του θύματος της... τρομοκρατίας, το οποίο δεν μπορεί να προσμετρήσει το πραγματικό μέγεθος της «απειλής».

Σε αρκετές περιπτώσεις ανάλογη άγνοια διακατέχει και τους ακούσιους «τρομοκράτες», άγνοια σε θέματα παιδαγωγικής όσον αφορά τους γονείς ή αστρολογική άγνοια, όσον αφορά τους άπειρους και... ευφάνταστους αστρολόγους.

Ένας αστρολόγος οφείλει να αντιμετωπίζει ακόμη και τις εν δυνάμει πιο δύσκολες καταστάσεις όπως περίπου ένας καλός και έμπειρος γιατρός. Παραθέτει δηλαδή τα δεδομένα, αντικειμενικά και ψύχραιμα, έχοντας την αίσθηση του μέτρου που απορρέει από την ίδια την εμπειρία του και χωρίς να φορτώνει τους συμβουλευόμενους με τον πανικό της άγνοιας του. Στην πράξη βέβαια δεν συμβαίνει πάντα αυτό, αφού έχοντας ένα διακεκριμένο έλλειμμα σε εμπειρία και συγκριτικές μελέτες, ο ίδιος ο αστρολόγος μπορεί να τρομάξει με αυτά που «βλέπει». Κι όταν μπαίνει στη μέση κι ο... Σκορπιός, οι σεισμοί οι λιμοί και οι καταποντισμοί φαντάζουν ως μια αυτονόητη βεβαιότητα, αφού οι περισσότεροι «ποντάρουν» στις «μαύρες» πτυχές του ζωδίου και το «σκοτάδι» με το οποίο συνδέεται, ξεχνώντας ή αγνοώντας πως στις τάξεις του συγκαταλέγονται από τους μεγαλύτερους σατιρικούς, μέχρι τους πιο διαπρεπείς μελετητές του αγνώστου και του ίδιου του φωτός.

Ο Δίας έχει κέφια

Σίγουρα το γεγονός των ημερών είναι η Ηλιακή έκλειψη της Τετάρτης στην 22η μοίρα του Σκορπιού. Και επίσης σίγουρα οι απανταχού αστρολόγοι αναλυτές έχουν ήδη φροντίσει, φροντίζουν και θα φροντίσουν να προειδοποιήσουν για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις της, χωρίς βέβαια να αποφύγουν στην πλειοψηφία τους τα... καταστροφολογικά ολισθήματα.

Γεγονός είναι πως μια έκλειψη υπερθεματίζει οτιδήποτε είναι στα σπάργανα και μέλλει να εκδηλωθεί, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως εκτός από τα δεινά και τις καταστροφές που αποτελούν το σύνηθες περιτύλιγμα της, ανάλογα διογκωμένα προκύπτουν και τα θετικά της.

Όπως έχω ήδη σημειώσει στο άρθρο «Η Ηλιακή έκλειψη του Νοεμβρίου: Λεφτά υπάρχουν!», οι προδιαγραφές της συγκεκριμένης έκλειψης είναι ιδιαίτερα θετικές ως προς τις οικονομικές εξελίξεις, ενώ «το' χει» και σε σχέση με ανακατατάξεις-προκλήσεις στην προσωπική μας ζωή, οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις θα πάρουν τον χαρακτήρα καταιγίδας.

Από εκεί και ύστερα, σαφώς και υπάρχουν σημεία που χρήζουν της προσοχής μας, με κορυφαία ίσως αυτά της δημόσιας υγείας και της εσωτερικής «φαγωμάρας» αλλά από αυτό το σημείο, μέχρι να φέρουμε την καταστροφή, υπάρχει μεγάλη απόσταση. Και δεν υπάρχει κανένας λόγος να μετατρέψουμε μια Ηλιακή έκλειψη που έχει και θετικά χαρακτηριστικά σε έκλειψη ψυχραιμίας.

Πέραν των γενικότερα αισιόδοξων προθέσεων μου, υπάρχουν και στοιχεία που υποστηρίζουν αυτήν την θεώρηση. Και αναφέρομαι στις αντιθέσεις των Φώτων με τον αστρικό Δία, ο οποίος θα φροντίσει να μοιράσει δώρα και επιτυχίες στους τυχερούς δικαιούχους, ξεκινώντας από... σήμερα Δευτέρα.

Δίδυμοι, Τοξότες, Ιχθύες, Παρθένοι αλλά και οι Ταύροι, οι Λέοντες, οι Σκορπιοί και οι Υδροχόοι που έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 20η μοίρα του ζωδίου τους, είναι οι πρώτοι που έχουν «δικαίωμα» να γευθούν το κοσμικό μέλι, χωρίς ωστόσο να μπορεί να αποκλειστεί και η συμμετοχή οποιουδήποτε ακόμη έχει τον «Χοντρό» κορώνα στο ωροσκόπιο του.

Η επιτυχία-διευκόλυνση μπορεί να είναι είτε οικονομική, είτε επαγγελματική και οι μόνοι που θα έπρεπε να φοβούνται κάτι είναι όσοι ή όσες έχουν λερωμένη τη φωλιά τους και απειλούνται με ΔΙΑ-πόμπευση! Τα σκάνδαλα είναι ένα από τα αγαπημένα «πιάτα» του Δία και είναι βέβαιο πως δεν θα παραλείψει να μας... τρατάρει με κάμποσα από δαύτα!

Η επιρροή της «κρυφής» αντίθεσης Ήλιου-Δία θα κρατήσει οπωσδήποτε μέχρι την Τετάρτη αλλά με δεδομένη τη συμμετοχή της στην έκλειψη, το πιθανότερο είναι να μας συνοδεύσει μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου.

Τα ανάλογα ισχύουν και για τις άλλες δύο όψεις που συμβαίνουν στον ουρανό αυτές τις ημέρες.

Άμεσα, η πρώτη θα μας επηρεάσει κυρίως Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, ενώ η δεύτερη Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο.

Η «Ωραία» και το «Τέρας»

Η αντίθεση της Αφροδίτης με την Έριδα, αναφέρεται σε σχέσεις που αναφύονται μέσα από το εργασιακό περιβάλλον μας ή διακρίνονται για την «πρακτική» αξία τους, μέσα από αυτές δηλαδή εξυπηρετούνται συμφέροντα, είτε αμοιβαία, είτε μονομερώς.

Παράλληλα, η όψη μπορεί να συμβάλλει σε εργασίες καλλωπισμού και ήπιες αισθητικές επεμβάσεις.

Οι Ζυγοί, οι Κριοί, οι Καρκίνοι και οι Αιγόκεροι, καλούνται πρώτοι να αξιοποιήσουν την διάθεση της «Ωραίας» να προσφέρει το πλεονέκτημα μιας μάλλον συμφέρουσας εξέλιξης στην προσωπική τους ζωή. Μαζί τους οι Παρθένοι και οι Ιχθύες που έχουν γεννηθεί στο τελευταίο πενθήμερο του ζωδίου τους.

Η τρίτη και τελευταία όψη των ημερών, είναι και η πιο... φαρμακερή!

Το τετράγωνο του αστρικού Άρη με τον τροπικό Χείρωνα, πέρα από τα «θέματα» που ενδέχεται να δημιουργήσει σε σχέση με το σπίτι μας, φέρει τη σφραγίδα μιας οργής και μιας εσωτερικής σύγκρουσης, ικανής να εκφραστεί τόσο στην προσωπική-οικογενειακή σφαίρα μας, όσο και κοινωνικά. Η δημιουργική της πλευρά αναφέρεται σε ότι γόνιμο μπορεί να προκύψει από το «σκάλισμα» του παρελθόντος μας, ακόμη και των απωθημένων μας, που κάτω από την επιρροή του Άρη γίνονται πλέον αναγνωρίσιμα.

Εδώ την πρωτοκαθεδρία έχουν οι Καρκίνοι και τα τέσσερα μεταβλητά ζώδια (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες), που οι εκπρόσωποι τους θα πρέπει να βρουν την προσφορότερη εκφραστική οδό, ώστε η «φούρια» του Άρη να μην εξαντληθεί σε τυφλά ξεσπάσματα ή σε μια έξοδο των «τεράτων» που κρύβονται στα βάθη της ψυχής μας, ούτε να βιωθεί μόνον ως «εκ των έσω κτύπημα» αλλά να γίνει αφορμή κι αιτία μιας ουσιαστικής ανίχνευσης της «πρώτης αιτίας», που προσμένει υπομονετικά τον εντοπισμό της.

Μια άλλη πρακτική λύση είναι η αναβίωση παραδοσιακών εθίμων και σε πιο στενό κύκλο τα οικοκυρικά, ελαφρώς... ενισχυμένα στην κατεύθυνση των «βαρέων και ανθυγιεινών»! Κι αν τσακωθούμε με τη γιαγιά, τον παππού ή το... δήμαρχο, ας θυμόμαστε πως ο καθένας έχει τις δικές του καταβολές και δεν έχει νόημα να αναλωθούμε σε αδιέξοδες αψιμαχίες.


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved