Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.

Γι’ αυτό είναι σκόπιμο να προσαρμοζόμαστε στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Μια αναγκαία υποσημείωση είναι πως οι μεν «συμβατικές» πλανητικές όψεις μπορεί να επιδρούν μία και δύο ημέρες πριν «κλείσουν» με ακρίβεια, οι δε «κρυφές» έχουν την τάση να επιδρούν είτε την ίδια ημέρα που σχηματίζονται, είτε την επόμενη.

Από 10 έως 16 Νοεμβρίου

Αναμφισβήτητα το γεγονός της εβδομάδος είναι η Νέα Σελήνη της 14ης Νοεμβρίου, η οποία είναι παράλληλα και μια Ηλιακή έκλειψη, ωστόσο τόσο ο Δίας, όσο -πολύ περισσότερο ο Άρης και ο Ποσειδώνας αναμένεται να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, άμεσα και όχι μόνον, αφήνοντας τις δικές τους ιδιαίτερες υποσχέσεις ή... κατάρες μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, όταν θα κλείσει ο κύκλος της Νέας Σελήνης.

Αυτή είναι και η ιδιαιτερότητα των όψεων της εβδομάδος, το ότι δηλαδή η επιρροή τους θα μας συνοδέψει για αρκετές ακόμη ημέρες.

Αξιοσημείωτα είναι επίσης η επαναφορά του Ποσειδώνα και του Χείρωνα σε ορθή φορά -από την Κυριακή- και η είσοδος του ανάδρομου Ερμή στο Σκορπιό την Τετάρτη, στις 9:43 το πρωί.

Το Σάββατο, ο αστρικός Άρης σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον Ποσειδώνα

Main stream: Χορός, μουσική, γλυπτική. Απεντόμωση, ψεκασμοί. Αποκάλυψη δόλιων παρασκηνιακών ενεργειών. Αθόρυβες κινήσεις που αποδίδουν, «τρίπλες». Ιεραποστολικό έργο, επιχείρηση σωτηρίας. Ψάρεμα, ναυπηγικές εργασίες. Αισθησιασμός, ερωτικές φαντασιώσεις.

SOS: Συνομωσία, προδοσία. Κτύπημα κάτω από τη ζώνη, αθέμιτος ανταγωνισμός. Τοξική προσβολή, ίωση, δηλητηρίαση, δήγμα. Χρήση αλκοόλ ή «ουσιών» που οδηγεί σε ανεξέλεγκτη συμπεριφορά. Προβλήματα με τα υδραυλικά ή με αέρια (φωταέριο, υγραέριο κλπ). Ένταση-κίνδυνος στη θάλασσα και γενικά στο νερό. Ναυάγιο, διαρροή καυσίμων. Μια τρύπα στο νερό. Άστοχες ενέργειες, λάθος συναγερμός, παράπλευρες απώλειες. Αναταραχή στην Εκκλησία, βεβήλωση, βλασφημία. Ιατρικό λάθος. Αλλεργικό σοκ, αναισθησία με προβλήματα. Ένα επικίνδυνο «αστρικό» ταξίδι.

Τη Δευτέρα, ο Ήλιος σχηματίζει μια αντίθεση με τον αστρικό Δία

Main stream: Επιτυχία, πρόοδος, καλή τύχη. Μια σημαντική βοήθεια, υποστήριξη από ισχυρούς. Έναρξη μιας δραστηριότητας με προοπτικές. Προέγκριση δανείου.

SOS: Σπατάλες. Πλεονεκτήματα που ρίχνονται στον κάλαθο των αχρήστων. Άνοιγμα πέραν των ορίων, έκθεση των αδυναμιών. Ρουσφέτι, αναξιοκρατία.

Η Τετάρτη είναι μια πολύ γεμάτη ημέρα, αφού εκτός από την Νέα Σελήνη-έκλειψη σχηματίζονται με ακρίβεια δύο ακόμη όψεις.

Για την έκλειψη να σημειώσω πως έχει αρκετά θετικά στοιχεία, ιδιαίτερα σε οικονομικό επίπεδο, ενώ οι πιο δύσκολες πλευρές της έχουν να κάνουν με απάτες και θέματα Δημόσια υγείας. Περισσότερα όμως για όλα αυτά θα υπάρξουν στο ειδικό άρθρο για την έκλειψη, το οποίο θα φιλοξενηθεί από την Κυριακή στην ενότητα «Αστρο-λογικά».

Ο Ερμής σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα

Main stream: Ελπίδα, ενθάρρυνση, αισιοδοξία. Διαίσθηση που προστατεύει και λύνει προβλήματα. Ονειροπόληση, εσωτερική αναζήτηση. Βοήθεια σε πάσχοντες. Συγγραφή, έμπνευση, καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Πράγματα που δεν γίνονται για το καλό μας. Ένα ψέμα που προστατεύει. Απόκρυψη των αδυναμιών. Μηνύματα από «Θείες δυνάμεις», προφητικά όνειρα. Αστρολογία, Μεταφυσική, Φιλοσοφία.

SOS: Αφηρημάδα, αφέλεια, λάθος. Παραχάραξη, υπεξαίρεση, απάτη. Εξαφάνιση εγγράφων ή αντικειμένων. Ψευδεπίγραφα ή πλαστά στοιχεία. Ακύρωση. Τεχνικά προβλήματα, άγνωστης υφής και προέλευσης. Λεκέδες, ρύπανση, θέματα με βαφές.

Ο Δίας σε αντίθεση με τον αστρικό Πλούτωνα

Η επιρροή της συγκεκριμένης όψης αφορά κυρίως εξελίξεις σε συλλογικό-κοινωνικό επίπεδο, χωρίς όμως να αποκλείεται το να λάβει και μια πιο προσωπική διάσταση.

Main stream: Μεταφορά κεφαλαίων, συγχώνευση. Δάνεια, επενδύσεις. Ένα μεγάλο άλμα. Κέρδη από ζημιές άλλων.

SOS: Διαπλοκή. Δράση «σκοτεινών» κύκλων. Ένα «μεγάλο κόλπο», που αποσκοπεί στην υφαρπαγή κεφαλαίων. Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Μια διακεκριμένη φυσική καταστροφή.

Την Πέμπτη έχουμε δύο ακόμη όψεις, εντελώς διαφορετικών προδιαγραφών

Η Αφροδίτη σε αντίθεση με την Έριδα

Main stream: Γνωριμία-σχέση στο χώρο εργασίας. Μια πρακτικά επωφελής σχέση. Χρήσιμα και πρακτικά δώρα. Λειτουργικές αισθητικές παρεμβάσεις. Καθαριότητα, τακτοποίηση, νοικοκυριό.

SOS: Ενασχόληση με ασήμαντες λεπτομέρειες. «Του έδωσαν γάιδαρο και τον κοιτά στα δόντια». Απουσία συναισθήματος, μια σχέση συμφέροντος. Τεμπελιά, «χάιδεμα».

Ο αστρικός Άρης σε τετράγωνο με το Χείρωνα

Main stream: Εργασίες στο σπίτι ή το κτήμα. Τολμηρή «βουτιά» στο παρελθόν, αναδρομή. Άντληση δύναμης από τη λαϊκή παράδοση. Συμμετοχή σε σχετικές δραστηριότητες. Πανηγύρι, θρησκευτική εορτή.

SOS: Οικογενειακή αναταραχή, ξεσπίτωμα. Ατυχήματα μέσα στο σπίτι. Ασυγκράτητη οργή, ξέσπασμα απωθημένων. Αγελαία συμπεριφορά. Διαμάχες με ξένους και άτομα τρίτης ηλικίας. Δοκιμασία των υπερηλίκων. Προσβολή ηθών και εθίμων. Καταπάτηση, εισβολή.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved