Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 9 έως 12 Νοεμβρίου

Χαζά παιδιά, χαρά γεμάτα

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 9 έως 12 Νοεμβρίου

Είναι γνωστό βέβαια ότι ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Ωστόσο, με σχεδόν δεδομένη τη γενική κατάπτωση και την κακή ψυχολογία που έχουν δημιουργηθεί από την γενική υποβάθμιση της ζωής μας, το τρίγωνο της Αφροδίτης με το Δία είναι μια όψη από αυτές που χρειαζόμαστε... επειγόντως!

Οι δύο πλανήτες μπορούν να μας βγάλουν έστω και πρόσκαιρα από τη μιζέρια, φέρνοντας μας μπροστά σε καθημερινές στιγμές που κάνουν το χαμόγελο μας να ανθίσει ενώ παράλληλα παρέχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουμε πρόσβαση σε εύκολες λύσεις, χάρες και κεράσματα.

Εδώ όμως θα πρέπει να θυμόμαστε πως δεν υπάρχει καμία πίεση να υιοθετήσουμε ένα πιο ανάλαφρο στυλ ή να δώσουμε τόπο στις σοβαρές μας έγνοιες. Όστις θέλει... οπίσω τους ακολουθεί και τουλάχιστον ο Χοντρός ξέρει να ανταμείβει πληθωρικά τους πιστούς του.

Και μπορεί να είναι βέβαιο πως κάποιοι θα εκμεταλλευτούν τις περιστάσεις για να καρπωθούν πράγματα που ίσως να μην τα αξίζουν, από την άλλη πλευρά όμως κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί εξ αιτίας της αδιαφορίας ή της απαξίωσης των «ποιοτικών». Εκείνων δηλαδή, που πάντα στραβομουτσουνιάζουν μπροστά στο «τίποτα» μιας ύπαρξης του τύπου «χαζό παιδί, χαρά γεμάτο» η οποία όμως ξέρει να κερδίζει τις εντυπώσεις και μαζί τους 2-3 καίρια... πλεονεκτηματάκια!

Πολλές φορές από κάτι φαινομενικά «χαζό» ή ανάξιο λόγου, προκύπτουν ποικίλα τυχερά και γι' αυτό θα πρέπει να αναλογιστούμε μήπως προσπερνώντας απαξιωτικά πρόσωπα ή καταστάσεις που τα κατατάσσουμε στη σφαίρα του «μη ποιοτικού», βάζουμε τελικά ένα μεγαλοπρεπέστατο stop στην τύχη μας.

Ζυγοί, οι Δίδυμοι και οι Υδροχόοι είναι οι πρώτοι που δικαιούνται ένα εισιτήριο στο τρένο της χαράς, αρκεί βέβαια να μπουν οικειοθελώς και να μην αρχίζουν τις γκρίνιες και τα «δεν βαριέσαι».

Μαζί τους μια μερίδα των Παρθένων και των Αιγόκερων που έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 20η μοίρα του ζωδίου τους. Όσο για τους Ταύρους και τους Τοξότες, πέραν του γνωστού «οι χαζές και οι τρελές έχουν τις τύχες τις καλές» ισχύει επίσης και το «έπεσε απ' την Ακρόπολη και βρήκε πορτοφόλι»!

Μάτια στην πλάτη

Ατυχώς βέβαια, εκτός από τα... κουνήματα της Ωραίας με το Χοντρό, μέσα στο Σ/Κ καλούμαστε να διαχειριστούμε ή να αντιμετωπίσουμε την ενέργεια του «κρυφού» τετραγώνου ανάμεσα στον αστρικό Άρη και τον τροπικό Ποσειδώνα.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά «πονηρή» όψη, η οποία μπορεί να έχει μεν τα καλά της αλλά από την άλλη πλευρά είναι δεδομένο πως δεν πρόκειται για την... κορωνίδα της τιμιότητας ή της καθαρότητας των προθέσεων.

Έτσι στο τρένο της καθημερινότητας μας μπορεί να αποκτήσουμε συνεπιβάτες κάποιους άριστους γνώστες ή χειριστές του «φαινομενικού», πείθοντας μας πως όλα είναι οκ, ενώ την ίδια στιγμή απεργάζονται την δόλια προσβολή μας

Οι απανταχού εκπρόσωποι-χρήστες της απατηλής ενέργειας των δύο πλανητών δεν φείδονται δολιότητας, ενώ δεν αποκλείεται να απλώσουν τα πλοκάμια τους τόσο στα υπάρχοντα μας, όσο και στην προσωπική μας ζωή.

Κι αν εμείς ανυποψίαστοι εξακολουθήσουμε να πηγαίνουμε «μες στην τρελή χαρά», δεν αποκλείεται ύστερα από ένα γλυκό μεθύσι ευτυχίας να ξυπνήσουμε πλήρως προδομένοι κι εκτεθειμένοι.

Ακόμη, με το παρασκήνιο να κουνάει τους ανθρώπους σαν μαριονέτες, οφείλουμε να προσέξουμε ποιοί μπορεί να υποκινούν μια κατάσταση, πολύ περισσότερο αν μας ζητηθεί να αναλάβουμε μια ηρωική πρωτοβουλία για να σώσουμε τον... Γουΐλι, τη θεία Αγλαΐα, το Ευρώ ή τον κόσμο ολόκληρο, ενώ η «δουλειά« είναι στημένη. Καλός ήταν ο Λεωνίδας με τους 300 και ο Εφιάλτης ρίχτηκε στην μήνη της Ιστορίας αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο πως εμείς θα έχουμε την ανάλογη δημοσιογραφική κάλυψη...

Από την άλλη πλευρά, ένα τετράγωνο Άρη-Ποσειδώνα μας δίνει πάντα τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε έμπρακτα και αποτελεσματικά τις ανεπιθύμητες εκδηλώσεις του, γι' αυτό και τις προωθεί!

Μπορούμε δηλαδή να ψάξουμε να βρούμε τον «προδότη» ή τον «κλέφτη», να ψεκάσουμε κυριολεκτικά και μεταφορικά τα παράσιτα που μας παρενοχλούν, να εξουδετερώσουμε τους κινδύνους που προκύπτουν από το «επιθετικό» υγρό στοιχείο (πλημμύρες, φουσκοθαλασσιές κλπ) ή να κάνουμε μια γενναία αναβάθμιση του εσωτερικού μας κόσμου: Φαντάσματα και φρούδες ελπίδες, έξω από την πόρτα, κρατάμε όμως τις φαντασιώσεις, αφού στον έρωτα όλα επιτρέπονται!

Όπως κρατάμε επίσης και κάθε τι που μας απογειώνει με τα φτερά της Τέχνης.

Τα τέσσερα μεταβλητά (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες) καλούνται πρώτα να χορέψουν, να εξιχνιάσουν αλλά και να προνοήσουν για μάλλον αόρατους κινδύνους και σίγουρα με δεδομένο πως η λογική δεν μπορεί να έχει παρά μια επικουρική και ύστερη συνδρομή, η διαίσθηση είναι εκείνη που μπορεί να υψώσει πρώτη τα προστατευτικά τείχη, με το ασαφές αλλά σωτήριο «εδώ κάτι δεν πάει καλά».

Κλείνοντας, οφείλω να επισημάνω πως αυτές τις ημέρες έχουμε την ενεργοποίηση της περασμένης Νέας Σελήνης (του Οκτωβρίου), η οποία είχε αρκετή ένταση και από αυτήν την άποψη αναμένεται ένα μάλλον ανήσυχο Σ/Κ, με ρήξεις, συγκρούσεις και «αντάρτικα», ιδιαίτερα σε κοινωνικό (συλλογικό) επίπεδο. Επί προσωπικού είναι βέβαιο πως δεν θα μας πιάσει όλους κάποια... Άρεια μανία, ούτε θα πέσουμε σώνει και καλά θύματα της οργής του «κόκκινου πλανήτη». Εξ άλλου έχουμε πάντα τη δυνατότητα να «ταΐσουμε» το θηρίο που ζει μέσα μας, με δημιουργικές πρωτοβουλίες, ικανές να μας ξεκολλήσουν από τη «λάσπη» μιας ανούσιας ζωής.

«Άδραξε τη μέρα» μας προστάζει ο Άρης κι εμείς δεν έχουμε λόγο να μην το πράξουμε, αρκεί να βεβαιωθούμε πρώτα πως το έδαφος δεν γλιστράει και δεν γινόμαστε... χαζόψαρα που τσιμπάνε το δόλωμα...

Στο επόμενο: Η Ηλιακή έκλειψη του Νοεμβρίου απελευθερώνει δυνατότητες και προοπτικές στα πλαίσια του γνωστού «ο βασιλεύς απέθανε, ζήτω ο βασιλεύς»!


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved