Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 6 έως 8 Νοεμβρίου

Σημασία στη λεπτομέρεια

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 6 έως 8 Νοεμβρίου

Θυμάμαι τότε που μικρός έβλεπα στην ΤV την διαφήμιση της Πειραϊκής Πατραϊκής που τελείωνε με την χαρακτηριστική ατάκα «να προσέχετε την ούγια». Και παρότι δεν καταλάβαινα τι ήταν αυτή η τρομερή ούγια, στο μυαλό μου άναψε και θέριεψε η σπίθα αυτού που πολύ αργότερα έμαθα πως λέγεται Παρθένος. Γεννημένος τεμπέλης και ακατάστατος, εμπνευσμένος όμως από την σπίθα της λεπτομέρειας, άρχισα να δίνω σημασία στις λεπτές διαφοροποιήσεις που στα μάτια μου έμοιαζαν σαν ένα μαγικό στοιχείο υπεροχής έναντι των αδαών. «Να προσέχω την ούγια». Άρχισα να σκέφτομαι πως παντού τριγύρω μου υπάρχουν κι άλλες «ούγιες» που πρέπει να προσέξω. Και πράγματι, τις έβλεπα παντού, ιδίως στις κινήσεις και τα πρόσωπα όσων μου μιλούσαν κι ύστερα από καιρό διαπίστωσα πως η συγκεκριμένη τεχνική απέδιδε καρπούς. Μπορούσα πια να ξεχωρίζω τις πραγματικές διαθέσεις των ανθρώπων από την γλώσσα του σώματος τους, ανεξάρτητα με αυτό που προσπαθούσαν να δείξουν. Μεγάλο σχολείο η TV!

Μόνο που ο Ιχθυακός Ερμής μου έκανε αντίσταση με το τσουβάλι και έριχνε όλα τα συμπεράσματα στον ωκεανό του ανεφάρμοστου. Παρατηρούσα και καταχωρούσα μεν, έμενα άπραγος δε, ακυρώνοντας στην πράξη κάθε σωστό συμπέρασμα. Μόλις έβλεπα δηλαδή κάποιον «ύποπτο» ή κάτι εν δυνάμει απειλητικό, αντί να το σκάσω, έμενα και χάζευα σα χάνος.

Έτσι κατέληξα χαζοκαχύποπτος σαν να διϋλίζω τον κώνωπα και να καταπίνω την κάμηλο.

Γιατί πως αλλιώς μπορεί να περιγραφεί η ανακολουθία μιας γνώσης ότι τα «ψιλά γράμματα» ενός συμβολαίου κρύβουν παγίδες, με την άνευ όρων υπογραφή του; «Πόσο τρομερό είναι να είσαι σοφός χωρίς η σοφία σου να σε ωφελεί», όπως είπε και ο Ντε Νίρο ως Βελζεβούλ στο Angel Heart.

Πόσο τρομερό είναι να βλέπεις λεπτομέρειες και τελικά να μην ξέρεις τι να τις κάνεις.

Και όλα αυτά δεν τα γράφω με αφορμή κι αιτία μόνον τον ανάδρομο Ερμή. Σίγουρα σε κάτι τέτοιες φάσεις, η γνώση ειδικών λεπτομερειών -και η χρήση της- είναι κάτι που μπορεί να μας προστατεύσει από την σπατάλη ενέργειας και χρόνου, που μας υποβάλλει συνήθως ένας ανάδρομος Ερμής. Όσες περισσότερες λεπτομέρειες γνωρίζουμε γύρω από το θέμα που καλούμαστε να διεκπεραιώσουμε, τόσο ευκολότερη γίνεται η δουλειά μας. Διαφορετικά θα αναγκαστούμε να τις μάθουμε στην πράξη, έχοντας όμως ήδη χάσει δυνάμεις και χρόνο.

Γι’ αυτό ας μην ντραπούμε να ρωτήσουμε ακόμη και το πιο αυτονόητο.

Αυτές τις ημέρες όμως υπάρχει κι ένας επιπλέον λόγος που καθιστά αναγκαία την ανίχνευση των λεπτομερειών. Η δυναμική εμφάνιση της Έριδος, ενός πλανήτη που σχετίζεται στενά με το... μικρότερο μικρό, μας βάζει στο κυνήγι της λεπτομέρειας κι αν δεν ενδώσουμε... κακό του κεφαλιού μας!

Η πρώτη λέξη-κλειδί είναι «απολύμανση» και μην το πάρετε για αστείο. Κάθε φορά που έχουμε μια οποιαδήποτε όψη ανάμεσα στην Έριδα και τον Άρη (τώρα πρόκειται για τρίγωνο), οι... φίλοι μας τα μικρόβια έχουν την τάση να είναι πιο επιθετικά, ακόμη κι αν τα φιλοξενούμε μέσα μας για πολύ καιρό, χωρίς προβλήματα. Κι έτσι εξαγριωμένα όπως είναι ενδέχεται να ξεχάσουν για λίγο την αρμονική σχέση φιλοξενούμενου και ξενιστή.

Σκεφθείτε δε τι γίνεται με τα άλλα τα... βάρβαρα που εισβάλουν για πρώτη φορά στον κόσμο μας. Θα πέσουν να μας φάνε κανονικά, χωρίς «σεις» και «σας»...

Για να έχουμε λοιπόν το κεφάλι μας ήσυχο καλό είναι να αντιμετωπίσουμε άμεσα κάθε πιθανή εστία μόλυνσης, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα. Όπου «δείτε» ιό, κοπανήστε τον αλύπητα!

Ένα ακόμη πεδίο δράσης της Έριδος, που μπορεί να ενδιαφέρει πολύ κόσμο είναι τα ηλεκτρονικά. Κι εδώ η... εξίσωση ανάδρομος Ερμής + δαιμονισμένη Έριδα, μπορεί να ισούται με μια πλήρη ηλεκτρονική καταστροφή, είτε πρόκειται για δουλειά των... Anonymous, είτε κάποιας ηλεκτρομαγνητικής θύελλας. Κι εδώ το κακό είναι πως τα ηλεκτρόνια, τα νετρίνα και τα μποζόνια δεν φαίνονται ούτε με μικροσκόπιο! Ένα ολόκληρο... CERN πρέπει να στήσουμε, αν θέλουμε να παρακολουθήσουμε τη δράση τους εκ του σύνεγγυς. Οπότε απλά, προσέχουμε για να έχουμε, που για τις ηλεκτρονικές συσκευές σημαίνει καλύτερα εκτός λειτουργίας παρά στον κάλαθο των αχρήστων.

Η Έριδα βέβαια έχει σχέση και με ιατρικές εφαρμογές αλλά εδώ τον πρώτο λόγο τον έχουν οι μικροβιολόγοι, οι χειρουργοί και οι αισθητικοί, που οφείλουν να προσέξουν τις λεπτομέρειες, ώστε να μην υπάρξουν ανεπιθύμητα αποτελέσματα στους ασθενείς.

Κι αν για την ανάγκη της στιγμής, τύχει να μεταμορφωθούμε για λίγο σε ειδικούς θεράποντες ιατρούς σκαλίζοντας για παράδειγμα ένα μπιμπίκι, να θυμόμαστε πως δεν θέλει και πολύ, μαζί με τον αντιαισθητικό πόρο να «ανοίξουμε ιστορίες» στην υγεία μας.

Από την άλλη πλευρά, τα καλά της Έριδος είναι πολλά και ιδιαίτερα σε επίπεδο οργάνωσης. Ως καλή Παρθένος, φροντίζει να μας δώσει όλα τα εφόδια στην μάχη μας εναντίον του χάους ή του αγνώστου. Υπό φυσιολογικές συνθήκες δηλαδή είναι η καλή μάγισσα της συνείδησης μας, ο πλανήτης που συμβάλλει τα μάλα στην διανοητική αλλά και τεχνική συγκρότηση μας. Με δύο λέξεις είναι η «γραμματειακή υποστήριξη» μας. Και καθαρά πρακτικά, η ενεργοποίηση της στους ουρανούς μπορεί να μας δώσει το έναυσμα για να προβούμε σε μια σειρά διορθωτικών κινήσεων ή να οργανωθούμε αποφασιστικά.

Ζυγοί, Τοξότες, Δίδυμοι και Κριοί καλούνται να είναι οι πρωτοπόροι στην «μάχη του μικρόκοσμου», ξεπερνώντας την συνήθη άρνηση τους να δίνουν σημασία στη λεπτομέρεια. Το καμπανάκι κτυπά και για τους Ιχθύες των τελευταίων ημερών, ενώ αντίθετα οι Αιγόκεροι και οι Σκορπιοί το πιθανότερο είναι να κερδίσουν πόντους ή να γλιτώσουν μπελάδες εξ αιτίας της παρατηρητικότητας τους. Φυσικά οι Παρθένοι είναι εκείνοι που έχουν φύσει και θέσει το πλεονέκτημα, γι‘ αυτό καλό είναι τουλάχιστον μέχρι και την Πέμπτη να τους ακούμε!

Επιστρέφοντας στα κατορθώματα του ανάδρομου Ερμή, οφείλω να επισημάνω πως το δεύτερο μεγάλο όπλο μας απέναντι στις επικοινωνιακές αναποδιές είναι βέβαια η ύπαρξη εναλλακτικών λύσεων, αυτών που συνήθως περιμένουν σε κάποιο συρτάρι την επιστράτευση τους. Ένα δεύτερο κινητό ή ένα εφεδρικό pc μπορεί να μας βγάλουν από το αδιέξοδο, μέχρι να «γιατρευτούν» οι βασικές ομόλογες τους συσκευές. Και βέβαια, το να αντικαταστήσουμε άμεσα μια προβληματική συσκευή με κάποια άλλη καινούρια είναι μια μάλλον κακή επιλογή, αφού «κάτι» δεν θα πάει καλά.

Όσον αφορά στα ζώδια που θα επηρεαστούν περισσότερο, εκτός από τα τέσσερα μεταβλητά (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες), στο στόχαστρο του Ερμή ενδέχεται να βρεθεί και μια μερίδα Σκορπιών ή Ταύρων που έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 9η μοίρα του ζωδίου τους.

Στο επόμενο: Λίγο πριν την Ηλιακή έκλειψη του Νοεμβρίου, η Αφροδίτη και ο Δίας σκορπίζουν χαμόγελα αισιοδοξίας!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved