Lunar Dance: Το ραντεβού της Σελήνης με το κομμωτήριο

Ήλιος στον Σκορπιό - Σελήνη στο Λέοντα

Lunar Dance: Το ραντεβού της Σελήνης με το κομμωτήριο

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Ο Ήλιος στον μήνα του Σκορπιού μας σπρώχνει κάθε μέρα να πάμε όλο και πιο βαθιά στα άδυτα της ψυχής μας και να μεταμορφώσουμε τα εσώτερα στρώματα του ψυχισμού μας, όμως πολλές φόρες αυτές οι αλλαγές που κάνουμε με σκοπό να μεταλλάξουμε τον ψυχισμό μας έχουν αντίκτυπο αλλαγής και στην φυσική μας εμφάνιση. Η Σελήνη στο Λέοντα, είναι μια καλή θέση που μας δημιουργεί την επιθυμία να αναδειχτούμε, να βρεθούμε στο κέντρο της προσοχής αλλά και την υποσυνείδητη επιθυμία να φαινόμαστε όμορφοι.

kommothrio

Ίσως είναι και μια καλή ημέρα να κλείσουμε το ραντεβού μας στο κομμωτήριο για να περιποιηθούμε την κόμη μας, είτε μεταφράζεται σε έναν πλούσιο χείμαρρο μαλλιών, είτε σε μερικά χιλιοστά τρίχας.

Θέλω όμως να σας υποσημειώσω, ότι καλό είναι να γνωρίζουμε πέρα από το ζώδιο που βρίσκεται η Σελήνη και τη φάση της γιατί θα έχουμε καλύτερη αντίληψη της διεργασίας που πρέπει να επιληφθούμε για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Για όσους δεν γνωρίζουν, σας παραθέτω κάποιες λεπτομέρειες. Η εξήγηση της λειτουργίας της Σελήνης όσον αφορά την σωστή ανάπτυξη και απόδοση, βρίσκεται στο εξής: για τους ανθρώπους, το νερό αντιπροσωπεύει το 60-80% του σωματικού τους βάρους, έτσι, αν το φεγγάρι έχει μια τέτοια εκπληκτική επίδραση στον ωκεανό, τότε μπορεί να επηρεάζει και την δομή των μαλλιών μας, δεδομένου, ότι οι θύλακες των τριχών από επιθηλιακό ιστό, αποτελούνται κυρίως από υδρογόνο και οξυγόνο, τα δύο στοιχεία που συνδυάζονται για να σχηματίσουν το νερό. Για να γίνει κατανοητή η λεπτή επίδραση κατά τη διάρκεια της φάσης, θα σας πω ότι, όταν το φεγγάρι αυξάνεται σε φως, τα υγρά κατεβαίνουν προς τις άκρες των μαλλιών βοηθώντας στην ανάπτυξη, ενώ όταν το φεγγάρι μειώνεται σε φως τότε η ροή των υγρών συγκεντρώνεται προς τις ρίζες.

selini_fasi

Έχοντας αυτό κατά νου και γνωρίζοντας ότι η Σελήνη, που βρίσκεται στον Λέοντα, κινείται στο τελευταίο τέταρτο της Σελήνης, θα σας δώσω τις παρακάτω οδηγίες, έτσι ώστε να μην ταλαιπωρήστε άδικα με τις λεπτομέρειες, αλλά και για να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Καταρχάς, αν θέλετε να πετύχετε μια αλλαγή χρώματος ή να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε χημική διεργασία, δεν σας το συνιστώ, γιατί εδώ η Σελήνη είναι άγονη και ξηρή και θα αφυδατώσει τα μαλλιά σας. Εναλλακτικά όμως, μπορείτε να προσθέσετε κάποια highlights που θα φωτίσουν το ήδη υπάρχον χρώμα σας.

HIGHLITS

Εάν πάλι, τα μαλλιά σας χαίρουν άκρα υγείας και είναι αρκετά πλούσια και θέλετε να συνεχίσετε να αναπτύσσονται αργά, γιατί λόγου χάρη θέλετε να διατηρήσετε το κούρεμα σας, είναι οι ημέρες που μπορείτε να επέμβετε μόνο στις άκρες τους. Υπάρχει επίσης η άποψη ότι όταν η τρίχα μεγαλώνει πιο αργά, γίνεται παχύτερη, άρα γιατί να μην περιμένετε μια πιο ευνοϊκή φάση;

mono_akres

Από την άλλη, πέρα από τα μαλλιά σας μπορείτε να αφαιρέσετε τις τρίχες στα μέρη του σώματος που δεν θέλετε. Η μέγιστη απόδοση της αποτρίχωσης θα είναι δύο ή τρεις ημέρες πριν από την Νέα Σελήνη, γύρω στις 11 με 13 Νοέμβριου δηλαδή, για όποιον ενδιαφέρεται.

Γι' αυτό το λόγο, επειδή η τριχοφυΐα επιβραδύνεται δραματικά και η ανάπτυξη των μαλλιών θα είναι αργή, οι γυναίκες με κοντά μαλλιά που ευελπιστείτε να τα δείτε να αποκτούν γρήγορα μάκρος, καλό θα ήταν να μην κλείσουν ραντεβού για κούρεμα. Αντί αυτού, προτιμήστε ένα χτένισμα αρκετά φανταχτερό και με όγκο που θα τραβήξει την προσοχή!

konta_entyposiako

Για λεπτομέρειες όσον αφορά συγκεκριμένες τάσεις και στυλ που ταιριάζουν σε κάθε ζώδιο μπορείτε να διαβάσετε ένα παλιότερο άρθρο μου: Ζώδια και... τρίχες-Τα μυστικά της κομμωτικής

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved