Lunar Dance: Τραύμα είσαι ανοιχτό…

Ήλιος στον Σκορπιό/Σελήνη στον Καρκίνο από 9:43 πμ

Lunar Dance: Τραύμα είσαι ανοιχτό…

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Βυθιζόμαστε στα σκοτεινά νερά του μήνα του Σκορπιού και αντιλαμβανόμαστε πια ότι είναι ένας μήνας χωρίς συμβιβασμούς, που δεν φοβάται καθόλου να παραβιάσει τις ευγενικές ευαισθησίες μας, φέρνοντάς μας αντιμέτωπους με «τραύματα» που πρέπει να ξεπεράσουμε. Τα τραύματα σήμερα ιδίως, κάτω και από την επιρροή της όψης τετραγώνου Αφροδίτη- Πλούτωνα, μπορεί να είναι οδυνηρά αλλά είναι αναγκαία για την πρόληψη μιας περαιτέρω πληγής. Άλλωστε χωρίς πόνο δεν υπάρχει κανένα κέρδος. Η Σελήνη στον Καρκίνο θα βάλει τα δυνατά της για να μας πείσει ότι πίσω από κάθε απόρριψη ή έντονο συναισθηματικό πόνο υπάρχει η ανάγκη για θεραπεία των εσωτερικών πληγών μας.

moni_ponos

Επιτρέψτε μου να σταθώ σήμερα στην όψη Αφροδίτη- Πλούτωνα, γιατί μια μεγάλη μερίδα σχέσεων θα περάσει μέσα από διαδικασίες τέλους ή οριστικού μετασχηματισμού του τρόπου με τον οποίο συνδέονταν. Ακόμη και σε ατομικό επίπεδο, πολλοί από εμάς μπορεί να βιώσουμε έντονα εσωτερικά συναισθήματα που έχουν να κάνουν με την αυτοεκτίμησή μας. Μερικά άτομα μάλιστα μπορεί να αποφασίσουν να υποβληθούν σε ένα ριζικό make over ή κάνουν αλλαγή styling.

pathos

Όσον αφορά στα θέματα σχέσεων πάντως, αρκετοί θα έχουν δυσκολίες στο να εκφράσουν την αγάπη τους με ένα ισορροπημένο τρόπο, καταλήγοντας σε πάθη που συντριβούν και σε μάχες επίδειξης δύναμης όπου θα δοκιμαστεί η αντοχή τους.

Πολλοί άνθρωποι μπορεί να βρουν τον εαυτό τους να ερωτεύονται παράφορα, ξεσηκώνοντάς τους από την ήρεμη σταθερή ζωή που είχαν. Ενώ δεν θα λείψουν και οι σχέσεις «παρατράγουδα» όπου η αίσθηση της απόρριψης θα είναι σίγουρα πιο αισθητή από κάθε άλλη φορά, γαρνιρισμένη με τόνους ζήλιας και κτητικότητας, τόσης ώστε να μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε απειλητική συμπεριφορά που θα μπορούσε να καταστρέψει τη σχέση.

paixnidia_isxyos

Όσοι είναι μόνοι επίσης, μια ισχυρή ερωτική σχέση από το παρελθόν, θα μπορούσε να καταλάβει τις σκέψεις τους, ενθυμούμενοι ότι κατάληξε σε πόνο και προδοσία, αφήνοντάς τους να διαπραγματεύονται με συναισθήματα αγάπης και μίσους. Βέβαια θα μου πείτε, πώς μπορούμε να αγαπάμε κάποιον που μισούμε; Ή πώς μπορούμε να μισούμε κάποιον που αγαπάμε; Κι όμως γίνεται.

Το θέμα πάντως της ημέρας είναι ότι αρκετές νέες και υπάρχουσες σχέσεις θα έρθουν αντιμέτωπες με κάποιου είδους κρίση που θα μας αναγκάσει να βρούμε τις δικές μας εσωτερικές αξίες και να μετασχηματίσουμε ριζικά τον τρόπο με τον οποίο σχετιζόμαστε.

Η Σελήνη στον Καρκίνο μπορεί να δώσει μια συγκλονιστική ανακάλυψη στην ημέρα. Δεν ξέρω αν το έχετε σκεφτεί, αλλά μήπως τελικά το παιδί μέσα μας σαμποτάρει την ευτυχία και δημιουργεί πολλές από τις κρίσεις κτητικότητας, ζήλιας και ελέγχου στις σχέσεις;

paidi_mesa_mas_

Ως ενήλικες, έχουμε ανεκπλήρωτες ανάγκες και αναμένουμε όλες οι συναισθηματικές ελλείψεις μας να πρέπει να πληρούνται από έναν άνδρα ή γυναίκα, όπως κάποτε έκανε η μητέρα μας. Ωστόσο, οι περισσότεροι ενήλικες δε θέλουν να είναι οι γονείς κάποιου όπερ σημαίνει να είσαι με κάποιον 24 ώρες το εικοσιτετράωρο ,7 μέρες την εβδομάδα και δεν θα έχει χρόνο για να αναπτύξει τα δικά του ενδιαφέροντα σαν το μεγάλωμα ενός βρέφους.

Υπάρχει λοιπόν μια υγιής σύνδεση μέσα στην ημέρα (αν μπορείτε να την δείτε) μεταξύ της στέρησης της Σελήνης του Καρκίνου και της χειραγώγησης της όψης Αφροδίτης Πλούτωνας/ Σκορπιού και αυτή είναι η θεραπεία του πόνου και του αισθήματος του θυμού. Είναι η κατάλληλη στιγμή να έρθουμε σε επαφή με τις βαθύτερες σκοτεινές σκιές μας που μερικές από αυτές είναι μαζί μας για μεγάλο χρονικό διάστημα, ίσως από την παιδική ηλικία μας.

telos_sygxoresh

Ωστόσο, σας καλώ να μην κρίνετε τον εαυτό σας ή τους άλλους αυστηρά. Βιώστε τα συναισθήματα όσο γίνεται θετικά και αποκαλύψτε ένα μέρος του εαυτού σας που η ψυχή σας θέλει να σώσει. Κοιτάξτε μέσα σας και η θεραπεία θα επιτευχτεί, όταν συγχωρήσετε. Και όταν εσείς προπάντων αγαπήσετε το παιδί μέσα σας. Μόνο τότε τα τραύματα βρίσκουν επούλωση.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved