Lunar Dance: Τα αδέλφια μας… το άλλο μας μισό!

Ήλιος στον Σκορπιό/Σελήνη στους Διδύμους

Lunar Dance: Τα αδέλφια μας… το άλλο μας μισό!

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Μέσα σε ένα μήνα Σκορπιού είναι φυσικό να κάνουμε αναζητήσεις του πιο εσώτερου μας εαυτού αλλά και να θέλουμε να φτάσουμε στα βάθη της ψυχή μας. Επωφελούμενοι της διέλευσης της Σελήνης από τους Διδύμους , σκέφτηκα να σας παραθέσω μια θεωρία που διάβασα από τον αστρολόγο Brian Clark, ο οποίος, αποκαλεί τον 3ο, 7ο και 11Ο οίκο, οίκους ισότιμων σχέσεων και ειδικά τον 3ο οίκο που αντιστοιχεί στο ζώδιο των Διδύμων, οίκο που επηρεάζει τις σχέσεις μας και περιγράφει την αέναη αναζήτηση του άλλου μας μισού.

Αν και ο 3ο οίκος δεν αφόρα τις σχέσεις μας, όπως γνωρίζουμε και μπορεί να σας φανεί περίεργο, δεδομένου ότι είναι περισσότερο γνωστός για να περιγράψει άλλες πτυχές μας, όπως της αυτοέκφρασης, το μυαλό, τη σκέψη, τα σύντομα ταξίδια, τους γείτονες και τα αδέρφια μας, πολλοί θα αναρωτιέστε, πώς θα μπορούσε αυτό να σχετίζεται με την αγάπη και τις σχέσεις μας ως ενήλικες, γενικότερα.

Η θεωρία βασίζεται στο έξης: αν η πρώτη ισότιμη σχέση μας ήταν με τον αδελφό ή την αδελφή μας, ίσως το αρχικό αποτύπωμα της αδελφικής μας σχέσης έχει την πρώτη επιρροή στην κοσμοθεωρία μας για το πώς τις αντιλαμβανόμαστε τώρα.

aderfia

Αν ο μεγάλος αδελφός μας ήταν επιτυχής σε ό, τι έκανε, σύμφωνα με τους γονείς μας και είναι εξίσου κάποιος που αγαπάμε και φιλοδοξούμε να γίνουμε, τότε διαμορφώνουμε τον χαρακτήρα μας να αντιδρά παρόμοια και στις σχέσεις μας που κάνουμε ως ενήλικες. Η ίδια οπτική έχει και το αντίθετο άκρο γιατί η σχέση μπορεί να είναι εξίσου επιζήμια, επειδή μας θυμίζει τους δικούς μας περιορισμούς.

Άρα τα αδέλφια μας μπορούν να διαμορφώσουν όχι μόνο την αυτό-αντίληψη για τα καλύτερα ή χειρότερα, που φέρνουμε υποσυνείδητα, όπου κι αν πάμε αργότερα στη ζωή μας αλλά και σε πρώτη επαφή με τις διχοτομήσεις και τις δυαδικότητες που συμβαίνουν στις ανθρώπινες σχέσεις.

aderfia_2

Σκεφτείτε λοιπόν, πως ήταν η σχέση με τα αδέλφια σας; Κτυπάγατε το χέρι στο τραπέζι, όταν τσακωνόσασταν; Αναλαμβάνατε τις συνέπειες των ζαβολιών σας; Ή ήσασταν φιλειρηνικοί και τα παίρνατε όλα πάνω σας μετά από κάθε τσακωμό; Η συμπεριφορά σας μπορεί να προσφέρει μια επιβοηθητική αντίληψη, όσον αφόρα στις τωρινές σας σχέσεις.

aderfia_3

Σύμφωνα με τον Brian Clark , ο τρίτος οίκος (Δίδυμοι και Ερμής) συσχετίζεται επίσης ,με την περιγραφή της αέναης αναζήτησης για το χαμένο άλλο μας μισό. Αυτό το άλλο μισό που μας λείπει είναι στην καρδιά των αρχετυπικών μύθων για την αδελφή ψυχή, αλλά σπάνια θα το σκεφτόμασταν ότι μπορεί να περιέχει μια αδελφική εικόνα.

Να θυμάστε τέλος ότι κάθε ένας από εμάς έχει ένα « άλλο μισό»-δίδυμη ψυχή που του λείπει, ανεξάρτητα από το αν έχει έναν αδελφό ή όχι σε αυτή τη ζωή.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved