Αστρολογική Εφημερία, από 26 έως 29 Μαρτίου

Η απουσία σώζει, όσο και η υπερκέραση των εμμονών
Αστρολογική Εφημερία, από 26 έως 29 Μαρτίου

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

20100627_John_Rizopoulos02JPEG

Ο Πλούτωνας δεν ...κοιμάται ποτέ και μια ακόμη «ώρα μηδέν» είναι στα σκαριά. Το τετράγωνο του με τον Ήλιο που σχηματίζεται με ακρίβεια την Δευτέρα αναμένεται να φτάσει στο «αμήν» όσες και όσους βρίσκονται στο πεδίο βολής του.

Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι καλούνται να αφήσουν πίσω τους το παρελθόν με την διδακτική ιστορία της γυναίκας του Λωτ να τους συντροφεύει νοερά στο ταξίδι τους. Κάθε πισωγύρισμα ενέχει τον κίνδυνο να μεταμορφωθούν σε στήλη άλατος, να απολέσουν δηλαδή κάποια από τα ζωτικά τους χαρακτηριστικά.

Επίσης με κριτήριο τις αστρικές θέσεις, σε ανάλογη καμπή ενδέχεται να βρεθούν και οι εκπρόσωποι των μεταβλητών ζωδίων (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες) που έχουν γεννηθεί στια αρχές του β΄ δεκαημέρου.

 

Όπως έχω ξαναγράψει σε αρκετές περιπτώσεις εκείνο που μετράει περισσότερο δεν είναι τόσο τα γεγονότα και τα περιστατικά της ζωής μας, όσο το πως αντιδρούμε απέναντι σε αυτά -και ειδικότερα στα δύσκολα.

Ο Πλούτωνας ποτέ δεν χαϊδεύει αυτιά και συνειδήσεις, αφού η «δουλειά» του είναι να φέρνει στο φως όλα εκείνα τα περιεχόμενα που είτε από φόβο, είτε από εθελοτυφλία τα έχουμε καταχωνιάσει στα τρίσβαθα της ψυχής μας. Και συνήθως η άντληση γίνεται με αφορμές που μας φέρνουν πολύ κοντά στην αίσθηση του μοιραίου.

 

Στα πάνω τους είναι οι έρευνες, οι «βουτιές», τα τελειώματα αλλά και η «σκοτεινή» πλευρά της ζωής.

Η νύχτα έχει τους δικούς της νόμους και είναι στο χέρι μας το αν θα πορευτούμε μέσα σε μαύρο σκοτάδι ή αν θα την φωτίσουμε, ζώντας τη μαγεία της στο έπακρο. Αναφέρομαι κυρίως συμβολικά, στο φως της συνείδησης μας και την επίγνωση μας αλλά καλού-κακού έχετε παρά πόδα φακούς και ...πυρσούς, αφού συχνά κάτω από την επιρροή του Πλούτωνα, τα φώτα σβήνουν και στην απτή καθημερινότητα μας.

Επίσης, καταστροφικές αλλά και αυτοκαταστροφικές τάσεις είναι πρόθυμες να δηλώσουν την παρουσία τους και από αυτήν την άποψη πολιτικές του «όλα ή τίποτα» είναι μεν στο πνεύμα των ημερών, εννοείται όμως πως σε κάθε περίπτωση ο θρίαμβος από την τραγωδία απέχει μόλις ένα ...plutonium.

 

Στα κάτω τους είναι οι «ξέγνοιαστες βόλτες» μέσα στο δάσος της αθωότητας. Οι «κακοί» παίζουν στην έδρα τους και μόνον οι υποψιασμένοι μπορούν να επιβιώσουν χωρίς να έχουν σοβαρές απώλειες.

Ωστόσο, σε μια ειδική κατηγορία ανθρώπων προσφέρονται πλουσιοπάροχα οι δέουσες εναλλακτικές λύσεις, οι οποίες μοιάζουν με την περικεφαλαία του Άδη, που έδωσε η Αθηνά στον Περσέα για να γίνεται αόρατος. Η απουσία σώζει, όσο και η υπερκέραση των εμμονών που έχουν την πρόθεση να μας εγκλωβίσουν σε αδιέξοδα.

 

 

Το φυσικό πλανητικό αντίδοτο στον Πλούτωνα είναι ο Ποσειδώνας και η σύνοδος του με την Αφροδίτη (σχηματίζεται με ακρίβεια την Κυριακή) παρέχει τη δυνατότητα να ξεχάσουμε πόνους και καημούς, ταξιδεύοντας πίσω και πέρα από την μαυρίλα, στον μαγικό κόσμο των ονείρων και της φαντασίας μας. Η «διαγραφή» των αρνητικών εμπειριών και συναισθημάτων είναι έργο Ποσειδώνα και στην παρούσα φάση η συμβολή του στην ηρεμία μας μπορεί να είναι πολύτιμη.

Χαλάρωση με κάθε τρόπο, ρομαντζάδες αλλά και υπερβάσεις είναι σε θέση να μας προσφέρουν την ευτυχία στο πιάτο και σε μια τέτοια περίπτωση λίγο μετράει το αν είναι πραγματική ή πλαστή. Εξ ορισμού σχεδόν είναι το δεύτερο αλλά αυτός δεν είναι λόγος για να χάσουμε το πάρτι.

Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι είναι οι πρωτόκλητοι, με τους Ιχθείς επίτιμους προσκεκλημένους και αν μη τι άλλο, συναισθηματικά, το ροζ τους πάει πολύ.

Φυσικά όπως κάθε πλανήτης, έτσι και ο Ποσειδώνας έχει την «σκοτεινή» του πλευρά, που στους παροικούντες στην αστρολογική Ιερουσαλήμ είναι λίγο-πολύ γνωστή και γίνεται εξαιρετικά αισθητή όταν η ενέργεια του πλανήτη εντατικοποιείται. Ουσίες, χίμαιρες, παγίδες και συνομωσίες συνθέτουν τον σκιερό κόσμο του, συν την εξιδανίκευση πρακτικών που αντικειμενικά βλάπτουν. Στην πολύπαθη ανθρώπινη διαδρομή ανά τους αιώνες είναι πολλοί εκείνοι που εγκλημάτησαν επειδή «άκουσαν» κάποιες φωνές ή υπερασπίστηκαν την πίστη τους σε ανώτερες αξίες, που όμως φορούσαν τον μανδύα της εξουσίας.

Στα πάνω τους είναι οι απιστίες, οι αμαρτίες, ο αισθησιασμός, ο ρομαντισμός, τα σπα, τα αρώματα, τα κεριά και βέβαια ο ανθρωπισμός και η καλλιτεχνική δημιουργία σε όλες τις εκφάνσεις τους.

Στα κάτω τους, το πρακτικό πνεύμα, οι οικονομικές επιλογές και η ...μαύρη αλήθεια.

28_mar

Όσο προχωρούμε προς την Τρίτη, η εμπλοκή του αστρικού Άρη με την τροπική Δήμητρα στους Ιχθύες, είναι πολύ πιθανόν να δημιουργήσει ποικίλες εντάσεις με έμφαση σε οτιδήποτε εντάσσεται στις κοινωνικές αρμοδιότητες του ζωδίου (Ιατρική, Εκκλησία, Ναυτιλία, καλλιτεχνικός κόσμος κ.α.). Στον κοινωνικό τομέα η «κρυφή» σύνοδος των δύο πλανητών θα εγείρει διεκδικήσεις, ανταγωνισμούς και γενικότερα μια επιθετική πολιτική που είναι λογικό να επιφέρουν μια έντονη αναταραχή.

Εκείνο που δεν μου αρέσει βέβαια είναι η παράλληλη ενεργοποίηση τους με το τετράγωνο Ήλιου-Πλούτωνα, αφού μια ενδεχόμενη καταστροφή θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες σε ανθρώπινο δυναμικό (η Δήμητρα είναι που καθιστά την προσβολή πολυπληθέστερη).

Για τον κίνδυνο μιας ευρείας διασποράς της ραδιενέργειας τα έγραψα στην προηγούμενη «Εφημερία» και μέχρι να ...ξεκουμπιστεί ο Άρης από την εμβέλεια του Ποσειδώνα, το θέμα παραμένει ανοικτό.

Ωστόσο ο διάολος έχει κι άλλα ποδάρια...

 

Επί προσωπικού πάντως, η όψη που «πιάνει» κυρίως όσες και όσους έχουν γεννηθεί τις πρώτες ή τις τελευταίες ημέρες των μεταβλητών ζωδίων -με τους Ιχθύες πρώτο τραπέζι πίστα- εκτός από καβγάδες και ....μαλλιοτραβήγματα, έχει πάμπολλες δημιουργικές εφαρμογές στις οποίες προτιμώ να επικεντρωθώ.

Οι πρωτοβουλίες που λύνουν δυσνόητα μυστήρια ή αποκαλύπτουν κρυφές διαδρομές είναι στην κορυφή της λίστας και ακολουθούν οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες κάθε είδους. Ιδιαίτερα ο χορός που είναι προσιτός σε όλους μπορεί να γίνει ο καλύτερος θεραπευτής μας σε αυτές τις «πονηρές» ημέρες που διάγουμε. Φώτα, μουσική.... Και πάμε!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved