Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.

Γι' αυτό είναι σκόπιμο να προσαρμοζόμαστε στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Μια αναγκαία υποσημείωση είναι πως οι μεν «συμβατικές» πλανητικές όψεις μπορεί να επιδρούν μία και δύο ημέρες πριν «κλείσουν» με ακρίβεια, οι δε «κρυφές» έχουν την τάση να επιδρούν είτε την ίδια ημέρα που σχηματίζονται, είτε την επόμενη.

Από 27 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου

Το Σ/Κ έχει αρκετά θετικά στοιχεία με έμφαση στις επαφές, τις νέες γνωριμίες και γενικότερα την επικοινωνία, μέσα σε ένα μάλλον ευχάριστο «περιτύλιγμα».

Η δραστική συμμετοχή της Αφροδίτης, η οποία σχηματίζει αρκετές -είτε «κρυφές», είτε «συμβατικές»- όψεις με τον Ερμή, τον Ήλιο, το Χείρωνα και την Έριδα, αναμένεται να προσδώσει στην καθημερινότητα αλλά και την προσωπική ζωή μας έναν πιο χαλαρό προφίλ, διανθισμένο με αγκαλιές, φιλιά, παρεΐστικο κλίμα διακοσμητικές εργασίες, μαγειρική, παιχνίδια ή οτιδήποτε άλλο μας φέρνει πιο κοντά.

Εξαίρεση βέβαια σε αυτό το ήπιο κλίμα, μπορεί να αποτελέσουν όσες και όσοι πέσουν στην... πυρά της αντίθεσης του Άρη με τον Δία, μια όψη που σχηματίζεται με ακρίβεια την Κυριακή και σε αντίθεση με τα Αφροδιτιανά «χαϊδέματα», προτίθεται να μας φορτώσει με τις συνέπειες μιας πλεονάζουσας και μη ελεγχόμενης ενέργειας, ικανής να κάψει, να σπάσει, να «φουντώσει» διαθέσεις ή να μας εξαντλήσει σωματικά και ψυχικά.

Φυσικά, πάντα υπάρχουν άκακοι τρόποι για να «ζευγαρώσουμε» την ήπια χαρά της Αφροδίτης με το «δώστα όλα» του σχήματος Άρη-Δία και αναφέρομαι κυρίως στα γλέντια «μέχρις εσχάτων» και τα... πυροτεχνήματα! Ας προσέξουμε πάντως τις φωτιές, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Την Δευτέρα έχουμε την Πανσέληνο του Οκτωβρίου, η οποία έχει Κρόνια αλλά και Ποσειδώνια στοιχεία, αφού τα Φώτα δέχονται την δραστική επιρροή αμφότερων των πλανητών.

Η σύνοδος του Ήλιου και η αντίθεση της Σελήνης με τον Κρόνο αναμένεται να λειτουργήσουν πιεστικά και σε κάποιες περιπτώσεις καταθλιπτικά, ωστόσο υπάρχουν και οι δημιουργικές πλευρές, που σε γενικές γραμμές κινούνται στη λογική του κλαδέματος (κόβω ή περιορίζω για να διασφαλίσω μια μελλοντική ανάπτυξη).

Το «στοίχημα» εδώ είναι να μην υποκύψουμε αμαχητί σε εξωτερικές πιέσεις αλλά ούτε και στα γνωστά «σύνδρομα» του πλανήτη (ανασφάλεια, ενοχές, χαμηλή αυτοεκτίμηση). Αντίθετα οφείλουμε να προτείνουμε λύσεις με βάση την εμπειρία και την προσωπική μας κρίση, βάζοντας στοπ αν χρειαστεί σε πρωτοβουλίες που εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα σε βάρος των δικών μας.

Φυσικά η συνεισφορά του Ποσειδώνα είναι σε διαφορετική κατεύθυνση και το ζήτημα που προκύπτει από την... διαπλανητική εμπλοκή συμφερόντων, μπορεί να έχει ποικίλες λύσεις και εφαρμογές.

Οτιδήποτε συνδυάζει το πραγματικό με το φανταστικό ή τον ρεαλισμό με τον ρομαντισμό είναι... in, ωστόσο δεν θα πρέπει να μας διαφεύγουν και οι «πονηρές» πτυχές του διδύμου Κρόνου-Ποσειδώνα, που στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουν να κάνουν κυρίως με κρυφές ενέργειες και παρενέργειες από τη χρήση «ουσιών» ή φαρμάκων. Ο Ποσειδώνας είναι πάντα υπέρ μιας «εναλλακτικής» θεραπευτικής αγωγής, οπότε σε περίπτωση που χρειαστεί προτιμήστε μια τέτοιου τύπου αγωγή.

Όσον αφορά τα οικονομικά θέματα, θα έχουμε επίσης ένα «κρυφτούλι» ανάμεσα στο νόμιμο ή το επιτρεπόμενο και το ηθικά σωστό αλλά... παράτυπο!

Η σχετική «εξίσωση» μπορεί να αποδοθεί ως «απαγόρευση + ανάγκη = συναλλαγή κάτω από το τραπέζι».

Ο Ήλιος σε τετράγωνο με τον αστρικό Ποσειδώνα

Main stream: Καλλιτεχνική δημιουργία, πολιτιστικές εκδηλώσεις. Θέατρο, κινηματογράφος, μουσική. Χαλάρωση, ύπνος. Μεταφυσικές αναζητήσεις, μύθοι, αλληγορίες. Προστασία από άγνωστους κινδύνους. «Το σύμπαν ακούει». Πράγματα που αναβάλλονται ή ακυρώνονται, προς όφελος μας.

SOS: Απάτες, αυταπάτες. Σχέδια που δεν πραγματοποιούνται. Απιστία, κλοπή. Πρόσωπα που άλλο είναι κι άλλο δείχνουν. Δόλια χρεοκοπία. Παρασιτισμός, αλλεργία, ανεκδήλωτη πάθηση.

Ο Ερμής σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα

Main stream: Απόκρυψη δυσάρεστων ή ανεπιθύμητων λεπτομερειών. Διαίσθηση που καθοδηγεί σωστά. Κατά λάθος επιτυχία. Καλλιτεχνικές εργασίες, έμπνευση. Ελπίδα, αισιοδοξία, ψυχολογική υποστήριξη.

SOS: Ψέματα, λάθη, αβλεψίες. Τεχνικά προβλήματα χωρίς προφανή αίτια. Λεκέδες, ρύπανση. Αποπροσανατολισμός, άσκοπη περιπλάνηση. Απώλεια εγγράφων, ασυνεννοησία. Κενό μνήμης, λανθασμένη διάγνωση.

Την Τρίτη, ο Ήλιος σχηματίζει ένα εξάγωνο με τον Πλούτωνα.

Main stream: Υποστήριξη από ισχυρούς, μια συμφωνία «αντιπαροχής». Οφέλη από ζημιές άλλων, αποζημιώσεις. Ξεσκαρτάρισμα, ξεβρώμισμα, αποκάλυψη παράνομου δικτύου. Μια νέα αρχή.

SOS: Μηδενισμός, αυτοκαταστροφικές τάσεις. Ένα «μοιραίο» γεγονός. Επαφές με άτομα του υποκόσμου, του περιθωρίου ή αμφιλεγόμενης ηθικής. Απώλειες εξ αιτίας της δράσης τους. Εκβιασμός, τοκογλυφία.

Την Τετάρτη, η Αφροδίτη επανέρχεται στο προσκήνιο, σχηματίζοντας ένα τετράγωνο με τη Δήμητρα.

Main stream: Κοινωνικές εκδηλώσεις, γνωριμία με «αναγνωρίσιμα» πρόσωπα. Αγορές και δραστηριότητες με αντικείμενο τη μόδα τη διακόσμηση κλπ. Βεγγέρα, tea party, gala. Μια «λαμπερή» σχέση. Παρουσίαση, προσωπική προώθηση.

SOS: Ανεπιθύμητη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων. Κουτσομπολιό, ελαφρότητα.

Την Πέμπτη, η Αφροδίτη με όσα την συνοδεύουν, αποκτά μια ιδιαίτερη χροιά, εξ αιτίας της αντίθεσης της με τον Ουρανό.

Main stream: Αλλαγές και πειράματα στην εμφάνιση, την μαγειρική ή τη διακόσμηση. Έλξη προς το διαφορετικό, εξωτικές εμπειρίες. Μια «αταίριαστη» ένωση. Απαλλαγή από δεσμεύσεις, αίσθηση ελευθερίας. Πρωτότυπα θεάματα και δημιουργίες.

SOS: Απότομη διακοπή μιας σχέσης. Αναταραχή χωρίς κατανοητά αίτια. Ανεξέλεγκτο ξέσπασμα, αποκαλύψεις που βλάπτουν. Προκλήσεις, εκκεντρικότητα πέραν των ορίων, κυνισμός. Απόρριψη παραδόσεων και κανόνων, χωρίς αντιπρόταση.

Την Παρασκευή, η Αφροδίτη προετοιμάζεται για να κλείσει τον κύκλο των ουράνιων επαφών της αλλά το τελευταίο ραντεβού είναι από τα πιο δύσκολα. Το τετράγωνο της με τον Πλούτωνα σχηματίζεται με ακρίβεια το Σάββατο αλλά σίγουρα θα μας επηρεάσει από την προηγούμενη ημέρα.

Main stream: Πάθος, απόλυτο δόσιμο. Μια σχέση που αλλάζει τα πάντα. Δυνατές σεξουαλικές εμπειρίες. Οφέλη από ζημιές τρίτων. Εργασίες καθαριότητας, απολύμανση, βιολογικός καθαρισμός. Αγορά εσωρούχων ή «hot» αξεσουάρ. Νυκτερινή ζωή, επαφή με πλάσματα της νύχτας.

SOS: Ακατάλληλα καλλυντικά, δερματικά προβλήματα. Ζήλεια, παιχνίδια ελέγχου, κυριαρχία των χαμηλών ενστίκτων. Πένθος, αίσθηση απώλειας. Εμμονές, κλειστοφοβία, αντικοινωνικότητα. Απονέκρωση συναισθημάτων, επώδυνος χωρισμός. Μια «μοιραία» σχέση με δύσκολο τέλος. Επαφές με άτομα της «σκοτεινής» πλευράς, «αμαρτωλά» downloads.

Όσον αφορά στα νέα δεδομένα σχετικά με τους πλανήτες, την Κυριακή η Αφροδίτη μπαίνει στο Ζυγό, την Δευτέρα ο Ερμής στον Τοξότη, ενώ έχουμε και την «στάση» της Δήμητρας που ξεκινά την ανάδρομη κίνηση της την Πέμπτη 1/11.

Οι κυριότερες συνέπειες αυτών των αλλαγών αναμένεται να είναι αντίστοιχα, η έμφαση σε θέματα σχέσεων και συνεργασιών, το άνοιγμα των πνευματικών οριζόντων και οι διορθωτικές κινήσεις σε σχέση την εξωτερική εικόνα, τον τρόπο που προωθούμε το έργο ή την προσωπικότητα μας και τις δημόσιες σχέσεις μας.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved