Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 22 έως 25 Οκτωβρίου

Μικροί - μεγάλοι, όλοι εν δράσει

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 22 έως 25 Οκτωβρίου

Οι γονείς μου είχαν ένα κατάστημα «Νεωτερισμών», από εκείνα ξέρετε που πουλούσαν 1000+1 είδη, από καρφίτσες μέχρι πολύχρωμα μπέημπι ντολ (τα αγαπημένα μου) και αναπόφευκτα από παιδί περνούσα πολλές ώρες στο μαγαζί, εξασκούμενος, θέλοντας και μη, στην παρατήρηση των τεκταινομένων. Ένα από τα πρώτα πράγματα που έμαθα ήταν πως η πελατεία «πλακώνει» όλη μαζί. Εκεί δηλαδή που απολάμβανα την αποκλειστική φροντίδα των δικών μου, ξαφνικά έρχονταν... ορδές πελατών, βάζοντάς με στο περιθώριο της Ιστορίας.

Κι αυτό το αίσθημα στέρησης ήταν που με έκανε να δραπετεύω στη γειτονιά, αναζητώντας εξωτικές εμπειρίες. Μια σοκολάτα από τον περιπτερά ή ένα γιαούρτι με ζάχαρη από την ΕΒΓΑ αρκούσαν για να θρέψουν τον πόνο μου.

Τα θυμήθηκα όλα αυτά, γιατί αυτές τις μέρες η εικόνα στο ουράνιο... πολυκατάστημα δεν διαφέρει και πολύ. Εκεί που ψάχναμε τις όψεις με το ντουφέκι, ενέσκηψαν καμιά δεκαριά μαζεμένες και μάλιστα οι «πελάτες» έχουν όλως διόλου διαφορετικές νοοτροπίες και απαιτήσεις.

Άλλος βιάζεται, άλλος είναι «ψείρας» κι άλλος δεν ξέρει τι θέλει. Και μαζί τους -σφήνα- οι εμπορικοί αντιπρόσωποι που ο καθένας προσπαθεί να πουλήσει την πραμάτεια του, σκαρφιζόμενος χίλια δυο, θεμιτά και αθέμιτα.

Κάθε καρυδιάς καρύδι έχει μαζευτεί στην αστρολογική μας γειτονιά, από τον Ήλιο και τον Ερμή μέχρι τον Πλούτωνα και είναι απορίας άξιον το πως θα μπορέσουμε να ελιχθούμε μέσα σε αυτό το πλήθος των επιρροών, που μοιάζουν με το «σύννεφο» που παίζαμε μικροί. Το σύννεφο σφαλιάρας εννοώ... Θα μπορέσουμε, όμως, θα μπορέσουμε και σε όποιους αρέσουμε, που λέει και το τραγούδι!

Πρώτος εισβάλει στην καθημερινότητα μας ο Ουρανός. Σε «κρυφό» τετράγωνο με τον αστρικό Ήλιο έχει την πρόθεση να μας λούσει με μια δόση αλλαγών, αναθεωρήσεων αλλά και... παλαβομάρας! Ο τρόπος του είναι γνωστός και συνήθης. Παίζοντας με τα αντίθετα και τις αντιθέσεις, ρίχνει στον αγώνα την αμφισβήτηση στρατολογώντας μέλη για μια διελκυστίνδα με αβέβαιο νικητή.

Οι Σκορπιοί, οι Ταύροι και οι Ζυγοί τραβάνε από την μια πλευρά το σκοινί, βάζοντας το σθένος ή την διπλωματία κόντρα στο αναπόφευκτο, ενώ από την άλλη οι Κριοί και οι Υδροχόοι υπερασπίζονται το δικαίωμα τους στην ανατροπή.

Η απάντηση τους στο παλιό τηλεοπτικό σποτ «τους ξύπνησες όλους, γιατί;» είναι απλή: «Γιατί κοιμόντουσαν!»

Αυτό όμως δεν είναι τίποτα μπροστά στο επίσης «κρυφό» τετράγωνο που έρχεται «στο καπάκι». Άρης-Ουρανός και όπου φύγει, φύγει. Έτσι έλεγε ένας παλιός φίλος αστρολόγος, που δεν έβγαινε από το σπίτι με τέτοια όψη, μέχρι που αποτρελάθηκε και σάλταρε σε ένα γκρεμό. Σώθηκε το παλικάρι αλλά το δίδαγμα έμεινε: Ότι φοβάσαι το παθαίνεις και στην συγκεκριμένη περίπτωση, αν δεν πέσει ο ουρανός στο κεφάλι σου, πέφτεις εσύ.

Είναι καλύτερα λοιπόν να κάνουμε αντίσταση -αυτό που θέλουν και οι εν λόγω κύριοι- ακονίζοντας όμως τις γνώσεις και το μυαλό μας, όχι τα τσεκούρια ή τα απωθημένα μας. Έτσι κι αλλιώς πάντα θα υπάρχουν βάρβαροι να φορτωθούν το κρίμα. Από την άλλη ας κοιτάμε ψηλά, όχι για να το παίξουμε περήφανοι αλλά για να δούμε εγκαίρως, τι πέφτει.

Οι πρωταγωνιστές εδώ είναι οι Κριοί και οι Υδροχόοι (πολύ δουλειά έπεσε παιδιά, κάντε και λίγο κράττει) με την ενίσχυση όμως των Τοξοτών και των Διδύμων, που δεν το 'χουν σε τίποτα να κάνουν τον κόσμο άνω κάτω, θυμίζοντας το Σπάρτακο να εφορμά κατά των Ρωμαϊκών λεγεώνων. Ήττα ή νίκη; Με Άρη-Ουρανό το μόνο που είναι βέβαιο είναι η επανάσταση, για τα υπόλοιπα οψόμεθα..

Πάντως οι Ιχθύες και οι Παρθένοι του δευτέρου δεκαημέρου θα είναι πολύ καλύτεροι στο ρόλο του χριστιανού οσιομάρτυρα που ρίχνεται στα θηρία. Ψυχραιμία όμως, ως γνωστόν συμβαίνουν και θαύματα.

Για αυτά θα φροντίσει ο Ποσειδώνας, που έχει μπει κι αυτός στο πλάνο, διεκδικώντας τη δική του δόξα. Όσοι πιστοί προσέλθετε λέει το γνωμικό και οι Σκορπιοί με τους Ιχθύες, έχοντας σαν υπερόπλο τη διαίσθηση τους αλλά και την ικανότητα να κρύβονται μπορούν να τα καταφέρουν μια χαρά. Όσο για τους φίλτατους Παρθένους, που μπορεί να ζήσουν μια ρομαντική περιπέτεια ισχύει μάλλον το «αλλού το όνειρο κι αλλού το θάμα». Ας τσεκάρουν παράλληλα και το δελτίο παρασίτων, για να ξέρουν αν θα πρέπει να φυλαχτούν από το δάκο ή τη μουχρίτσα.

Το δημιουργικό μενού πάντως έχει θέατρο, κινηματογράφο και μπόλικο δράμα στην TV, με το βαρόνο Μινχάουζεν να εκφωνεί τις ειδήσεις.

Άλλη μια «κρυφή» όψη, αυτή τη φορά ανάμεσα στον αστρικό Ερμή και τον Ήλιο, ενδέχεται να δημιουργήσει κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους, το μυαλό, το κινητό και το pc μας. Μικρό το κακό θα τα καταφέρουμε και πάλι, έστω κι αν χρειαστεί να τρέχουμε σαν το Βέγγο.

Εδώ όμως έχουμε επίσης συνεχείς διαπραγματεύσεις με εφοριακούς, συμβολαιογράφους αλλά και τον σπιούνο της γειτονιάς μας. Όλοι οι καλοί χωράνε, όλοι θα πάρουνε αλλά κι εμείς θα μάθουμε...

Όμως δεν τελειώσαμε ακόμη με τα βαρέα και ανθυγιεινά.

Την Τετάρτη, το ημερολόγιο γράφει «Αγίου Πλούτωνος και Ζυγών μαρτύρων». Κι αυτήν την εποχή όπου ακούς Ζυγούς, βάλε και μερικούς ακόμη παρορμητικούς για να είσαι μέσα. Καρκίνοι, Αιγόκεροι και Κριοί καλούνται επίσης να πάρουν τις αποφάσεις τους και αν χρειαστεί να πάρουν και κεφάλια. Μυζήθρα ο ένας, κεφαλοτύρι ο άλλος... Αστειεύομαι... Το θέμα είναι να μην διστάσουν να αφήσουν πίσω τους αυτό που τελείωσε, ώστε να ξεκινήσουν μια νέα πορεία. Πάλι; Πάλι...

Ομόλογα και μετοχές πάντως ας μην αγοράσουν κι όσο για δάνειο, ούτε που να το σκέφτονται. Καλύτερα πτωχοί σήμερα, παρά είλωτες και πιο πτωχοί αύριο. Εναλλακτική λύση για όλους, οι έρευνες, το σκάλισμα και οι καθαριότητες, για να ξεβρωμίσει ο τόπος, μεταφορικά και κυριολεκτικά.

Την Πέμπτη, ο Κρόνος στο Σκορπιό ανοίγει λογαριασμό στις όψεις, ξεκινώντας με τον Ήλιο. Πολύ θα ήθελε να τον μιμηθούμε και να ανοίξουμε κι εμείς λογαριασμό στην τράπεζα αλλά... πριτς! Για να πάει άπατος; Εξ άλλου δεν έχει μείνει και τίποτα για αποταμίευση, ενώ τα χρέη αυξάνονται και πληθύνονται. Να 'σου και ο κουμπάρος που ζητάει δανεικά και εγγυήσεις γιατί είναι σε δύσκολη θέση και μόνον εμείς θα τον σώσουμε. Να δούμε όμως τελικά ποιός θα βγει με καθαρό «κούτελο». Εδώ ταιριάζει και η παλιά αφίσα στα μαγαζιά που έδειχνε έναν άρχοντα αραχτό από τη μια κι έναν μιζεράμπλ από την άλλη, με την διδακτική επιγραφή: Ο πωλών τοις μετρητοίς και ο πωλών επί πιστώσει.

Σίγουρα ο Κρόνος μας καλεί είτε να πουλήσουμε ότι μας περισσεύει (αν είναι και σκάρτο ακόμα καλύτερα), είτε να πασάρουμε ευθύνες κι ενοχές σε αυτούς που μπορούν να τις σηκώσουν, δηλαδή εμάς. Κάποιοι πάντως δείχνουν πιο πρόθυμοι. Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες και Υδροχόοι, νοιώθουν ήδη ενθουσιασμένοι που θα αναλάβουν επιτέλους ένα μεγάλο έργο αντάξιο της φήμης και των ικανοτήτων τους. Ένα έργο μακράς πνοής, που θα τους βγάλει μεν το λάδι αλλά αργότερα θα έχουν να λένε στα εγγόνια τους για τα «πέτρινα χρόνια» και τον «άνθρωπο από σίδερο».

Κοντά τους και μερικοί Ζυγο-Κριοί, που δεν λένε να εγκαταλείψουν τον αγωνιστικό στίβο. Μουλαρωμένοι, ψεκάζουν την ήττα με το πείσμα, ευελπιστώντας να σκοράρουν στο 90΄ παίζοντας με παίκτη λιγότερο και κόντρα διαιτησία.

Η δικαίωση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο, απαντά ο Κρόνος και μένει να δούμε πότε θα έρθει επιτέλους αυτή η περίφημη ανταμοιβή. Γιατί προς το παρόν μόνον αυστηρές συστάσεις και ποινές μοιράζει ο «παππούς»...

Κάπου εδώ φτάσαμε στο τέλος αλλά όχι στο έσχατο σημείο. Μας περιμένουν ακόμη οι περιπέτειες του μικρού... Αρούκου που έχει κλείσει ήδη ραντεβού με τον αστρικό Πλούτωνα και το Δία. Πάλι θα βγάλουν τα μάτια τους οι δύο «μεγάλοι» και θα τα φορτώσουν στον «κακό» Άρη και σε μας αλλά για όλα αυτά έχουμε να πούμε πολλά στο «Δελτίο» της Πέμπτης.

Μέχρι τότε ας αξιοποιήσουμε τις δημιουργικές ευκαιρίες που μας παρέχει το σύμπαν, χαριεντιζόμενοι παράλληλα με τον Ερμή και την Αφροδίτη, που μέσα στην αντάρα και το σεισμό δείχνουν να ζουν στον κόσμο τους, αποζητώντας το γιαουρτάκι ή τη σοκολάτα που θα κάνει τα λυπημένα πρόσωπα τους να χαμογελάσουν.

Εδώ, προηγούνται οι Παρθένοι, οι Ιχθύες, οι Ταύροι και οι Σκορπιοί αλλά όλοι μας μπορούμε να κλέψουμε στιγμές από τα παιδικά μας χρόνια, αντικαθιστώντας με αυτές και μια καλή παρέα, την μιζέρια που απειλεί να κατσικωθεί στις ζωές μας.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved