Lunar Dance: Τσάι και συμπάθεια

Ήλιος στον Ζυγό- Σελήνη στον Αιγόκερω

Lunar Dance: Τσάι και συμπάθεια

Κυριακή 21 Οκτωβρίου

Ένα Κυριακάτικο πρωινό και η Σελήνη ακόμη στον Αιγόκερω κάνει το μυαλό μας να τρέχει σε υποχρεώσεις και καθήκοντα. Μια δύσκολη εβδομάδα μας περιμένει και εν μέσω αρνητικών διελεύσεων η ανάγκη αποστασιοποίησης και χαλάρωσης γίνεται επιτακτική. Σήμερα θα ήταν προτιμότερο να αναζητήσουμε ευχάριστες στιγμές κάτω από μια κουβέρτα και να βρούμε τρόπους να πετάξει το μυαλό μας μακριά από άγχη και πιέσεις. Με παρέα ή όχι μπορείτε να χαλαρώσετε με ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι, το οποίο έχει την ικανότητα να μας ηρεμεί και παράλληλα να βοηθά την υγεία μας.

kentriki_2

Ο Αιγόκερως, έχει μια προτίμηση στα βατόμουρα και πραγματικά νομίζω ότι είδα στο supermarket , ένα μαύρο τσάι γνωστής μάρκας με γεύση βατόμουρου που ανταποκρίνεται στην ημέρα. (Το τσάι είναι συσκευασμένο σε αυτά τα μεταξένια φακελάκια τσαγιού πυραμίδα, την οποία λατρεύω.) Το τσάι έχει ελαφριά γεύση και δεν είναι πολύ φρουτώδες.

tsai_vatomouro

Αν πάντως θέλετε να αγοράσετε ένα τσάι που να περιέχει βατόμουρο και δεν βρίσκετε, μην απελπίζεστε. Τα βατόμουρα μπορούν να βρεθούν στο μενού της ημέρας και σε άλλες μορφές.

Άλλα βότανα που ταιριάζουν στον Αιγόκερω και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή τσαγιού είναι και το περγαμόντο. Το Earl Grey, επίσης, είναι ένα από τα πιο διάσημα τσάγια ,που αν και παραδοσιακά αναφέρεται ως μαύρο τσάι, σήμερα υπάρχει σε όλες τις ποικιλίες.

porselanh_tsai

Αν δεν είστε λάτρης του ζεστού τσαγιού, μπορείτε να φτιάξετε ένα παγωμένο, το οποίο θα ικανοποιήσει εξίσου τις αισθητηριακές γεύσεις που ταιριάζουν με την ημέρα. Εδώ σας έχω μια συνταγή που θα μπορούσε να βοηθήσει σε αυτό.

ice_tea

Υλικά

1/2 φλιτζ. μαύρο αρωματικό τσάι βατόμουρο

1/2φλιτζ. χυμό μήλου-παγάκια-φέτες μήλου ή πορτοκαλιού για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Ανακατεύετε το τσάι και το χυμό μήλου μαζί και περιχύνετε σε ψηλό ποτήρι με πάγο.

Γαρνίρετε με φέτες μήλου ή πορτοκαλιού.

Πρόταση: αν έχετε κάποια ανεκτίμητης αξίας σερβίτσιο τσαγιού από πορσελάνη, είναι η κατάλληλη μέρα όπου θα το εκτιμήσετε δεόντως.

Σνακ και Ορεκτικά

Εδώ έχω μερικά ενδιαφέροντα «καλούδια» για να τα συνδυάσετε με το τσάι σας.

Αν προτιμήσετε ένα απλό τσάι, θα μπορούσατε να το συνδυάσετε με ένα ξεχωριστό και καθόλου συνηθισμένο κέικ με γεύση βατόμουρου που μπορείτε να δείτε την συνταγή εδώ

blackberry_cake

Ο Αιγόκερως κυβερνά τα διατηρημένα, διάρκειας και αλατισμένα τρόφιμα, όπως το μπέικον, το ζαμπόν, οι ελιές, η κάπαρη και τα γλυκά του κουταλιού. Θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία, όταν πρόκειται για τρόφιμα που κυβερνούνται από τον ζωδιακό κύκλο. Να θυμάστε όμως, ότι τίποτα δεν είναι γραμμένο απόλυτα . Απλά είναι η υποθετική προτίμηση που μπορεί να υιοθετηθεί από την διέλευση της ημέρας.

Οπότε στο μυαλό σας κρατήστε τα έξης, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια της σελήνης στον Αιγόκερω:

- Οτιδήποτε πλούσιο σε ασβέστιο (ωφέλιμο για τα οστά)

- Μπέικον και ζαμπόν -αλατισμένα για να διατηρήσουν την διάρκεια ζωής τους (αλάτι= Κρόνος)

- Καπνιστά τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων του καπνιστού σολομού

- Κατσικίσιο τυρί φυσικά

- Ζελατίνες - που είναι κατασκευασμένες από οστά

- Και τέλος λαχανικά με ρίζες - μια σαλάτα π.χ. συμπεριλαμβανομένων των παντζαριών, πατάτα και κρεμμυδιού ,είναι μια καλή επιλογή.(ρίζα= γη)

Άλλα φρούτα που περιλαμβάνονται κάτω από την επιρροή του Αιγόκερω είναι οι μαύρες σταφίδες, τα μαύρα σύκα και τα κυδώνια . Είναι υλικά που θα σας βοηθήσουν να φέρετε το μενού της ημέρας εις πέρας και συντονισμένο με την αστρολογική επιρροή.

Σας εύχομαι μια υπέροχη χαλαρωτική ημέρα!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved