Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 19 έως 22 Οκτωβρίου

Η μάχη της αλήθειας

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 19 έως 22 Οκτωβρίου

«Είμαστε όλοι σαν παιδιά, που πρώτα επαναλαμβάνουν την αλήθεια που μας λέει η γιαγιά μας, μετά την αλήθεια που μας λένε οι δάσκαλοί μας και μετά, όταν μεγαλώσουμε, την αλήθεια που μας λένε οι διαπρεπείς άνθρωποι.»

Πικρή η... αλήθεια του Ραλφ Γουόλντο Έμερσον! Βομβαρδιζόμαστε από αλήθειες, συχνά πολύ διαφορετικές μεταξύ τους και μέχρι να αντικατασταθεί η προηγούμενη από την επόμενη είμαστε βέβαιοι πως «αυτή είναι η αλήθεια».

Και πεισμώνουμε μπροστά στους «ψεύτες» και τους «πλανημένους», που την αντικρούουν ή την μάχονται, προτάσσοντας το εγώ μας, φουσκωμένο από την υποστήριξη των συλλογικών αξιών με τις οποίες γαλουχηθήκαμε, της εκάστοτε κοινά αποδεκτής αλήθειας. Οργιζόμαστε λοιπόν, ξεσπαθώνουμε και την επιβάλουμε... Η ιστορία της ανθρωπότητας αλλά και της καθημερινότητας μας βρίθει από μάχες, συγκρούσεις και εγκλήματα στο όνομα της αλήθειας των μεν, που ποτέ δεν καταφέρνει να συναντηθεί με την αλήθεια των δε...

Μόνο που, ύστερα από την εμπειρία αιώνων, θα έπρεπε να ξέρουμε ότι οι αλήθειες αλλάζουν και μπορεί από την μια στιγμή στην άλλη να αποδειχθούμε κι εμείς ψεύτες ή πλανημένοι. Και ακόμη ότι η σπουδή μας για την υπεράσπιση της «μοναδικής αλήθειας», δεν προδίδει παρά έναν φόβο μήπως με την κατάρριψη της καταρρεύσει μαζί κι ο «δίκαιος και ηθικός» κόσμος μας. Η ένθερμη στήριξη της έχει δηλαδή επιβιωτική αξία, πασπαλισμένη με αξιώματα περί του «δίκαιου και ηθικού».

Αυτός είναι ο ψυχικός μηχανισμός που δίνει τροφή στον κάθε Άρη και φυσικά τον Άρη μας. Απόλυτα πεισμένοι για την αλήθεια μας, είμαστε έτοιμοι να πάρουμε το κεφάλι του «εχθρού» που την αντιστρατεύεται. Ταμπουρωμένοι στο «κάστρο» μας κατηγορούμε και κριτικάρουμε ο ένας τον άλλον, βέβαιοι για το δίκιο μας. Κι ας επικρατήσει ο δυνατότερος, λέει ο Άρης... Όμως το «δίκαιο του ισχυροτέρου» έχει θάψει τόνους μιας αλήθειας, που σε μια διαφορετική εποχή γίνεται main stream.

Κι αν αυτό είθισται να συμβαίνει στην κοινωνία, ας μην επιτρέψουμε να συμβεί στον εαυτό μας και στις σχέσεις μας.

Τα γράφω όλα αυτά, με αφορμή την «επέλαση» του Άρη, που κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, προτίθεται να φέρει αντιμέτωπες τις αλήθειες του καθενός. Και επειδή οι τρόποι του δεν χαρακτηρίζονται από αβρότητα, δεν θέλει και πολύ να ξεσπάσει ένας πόλεμος, ιδεών στην καλύτερη περίπτωση και συμφερόντων στην χειρότερη. Ο νόμος της ζούγκλας, που λέμε...

Η «κρυφή» αντίθεση του με τη Δήμητρα, αφήνει πολύ χώρο σε αυθαιρεσίες και πράξεις επιβολής, οι οποίες μάλιστα μπορεί να πάρουν μεγάλες διαστάσεις σε κοινωνικό επίπεδο.

Τυπικά, μια όψη ανάμεσα στους δύο πλανήτες προσδίδει ένα θερμό ταπεραμέντο, αγωνιστικό πνεύμα αλλά και νεύρα, πολλά νεύρα! Όλα ξεκινούν από μια «φαγωμάρα» για το αν η εξωτερική μας εικόνα είναι αρεστή.

Αρχετυπικά, έχουμε να κάνουμε με μια «διαμάχη» Κριού-Ζυγού: Φαίνομαι όπως θέλω να είμαι, έχω προσωπικό στυλ ή υπακούω στους ρυθμούς των άλλων και της «μόδας»;

«Τρωγόμαστε με τα ρούχα μας» δηλαδή και, βιώνοντας μια τέτοια εσωτερική σύγκρουση, προβαίνουμε στο σύνηθες «ολίσθημα». Οι άλλοι είναι που φταίνε για το όποιο «ελάττωμα» μας, γι’ αυτό και πρέπει να... τιμωρηθούν!

Η ψυχική (ενεργειακή) προβολή της έντασης, είναι βέβαια ένα «έξυπνο» τρυκ, με το οποίο ο εκάστοτε Άρης -κι ο εαυτός μας- «ξεμπερδεύει» με όλα αυτά που μπλέκονται στα πόδια του, απειλώντας την εσωτερική του συνοχή.

Ο εσωτερικός «εμφύλιος» εξάγεται κι... όποιον πάρει ο χάρος!

Κάτι τέτοιο μπορεί να αποτυπωθεί και κοινωνικά, ως αντιπαράθεση μεταξύ των «ντόπιων» και των «ξένων». Κι εδώ, πέραν μιας νομικής διαμάχης, μιλάμε για «αντάρτικο» και αυτοδικίες...

Το σωστό βέβαια θα ήταν να εκμεταλλευτούμε την περίσταση, μήπως τελικά μέσα από την σύγκρουση, προκύψει η σύνθεση. Κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις, χωρίς να παύει να είναι ΕΝΑ νόμισμα. Κι όταν δύο αλήθειες ενώνονται, αναγνωρίζοντας η μια στην άλλη το δικαίωμα της ύπαρξης της, τότε ο κόσμος μας εξελίσσεται.

Φιλοσοφίες, θα πει κάποιος αλλά η έλλειψη της φιλοσοφίας είναι που μας κάνει να συμπεριφερόμαστε σαν άγρια ζώα. Από «νταήδες» έχουμε χορτάσει, ας μην προσθέσουμε και τους εαυτούς μας στη σχετική λίστα.

«Αγάπα την αλήθεια, μα έχε συγκατάβαση και στην πλάνη», είπε ο Βολταίρος και μάλλον κάτι παραπάνω ήξερε...

Παράλληλα, μια όψη Άρη-Δήμητρας δεν παύει να εξωτερικεύει και εκείνα τα θετικά στοιχεία, για τα οποία ο «κόκκινος πλανήτης» εκθειάζεται: Την τόλμη, το θάρρος και την αμεσότητα. Έτσι, η ανάληψη μιας δυναμικής πρωτοβουλίας, μπορεί να ξεμπλοκάρει στο «άψε-σβήσε» μια παγιοποιημένη κατάσταση και να της δώσει μια δημιουργική ώθηση.

Κι ακόμη με την κεκτημένη ταχύτητα που προσδίδει ο πλανήτης, μπορεί να πετύχουμε πράγματα που μέχρι πριν φάνταζαν αδύνατα.

Όσον αφορά στα ζώδια, σε αυτήν την φάση οι Τοξότες και οι Δίδυμοι, καλούνται πρώτοι να διαχειριστούν την ενέργεια της όψης, αντικρούοντας τον πειρασμό να κάψουν τα χλωρά μαζί με τα ξερά. Στην περίπτωση δε, που γίνουν στόχος έξωθεν επιθέσεων, να θυμούνται ότι η εξυπνάδα και η καπατσοσύνη τους είναι πολυτιμότερες από τον εγωισμό τους. Επειδή, ωστόσο, το «διακύβευμα» μπορεί να είναι και οικονομικό, καλό είναι να προνοήσουν για την ασφάλεια των κεκτημένων τους.

Από εκεί και ύστερα είναι βέβαιο πως μια κάποια «αναμπουμπούλα» θα προκύψει και στην καθημερινότητα των Παρθένων και των Ιχθύων, που εκτός των άλλων θα πρέπει να γεφυρώσουν διαφορετικές προθέσεις, τις δικές τους, των οικείων τους και των «κολλητών» τους, είτε πρόκειται για φίλους, είτε για ερωτικούς συντρόφους.

Ακόμη, ως... φυσικοί εκπρόσωποι των δύο πλανητών, ούτε οι Ζυγοί, ούτε οι Κριοί είναι έξω από το χορό, ενώ με βάση την τροπική θέση της Δήμητρας οι Καρκίνοι του Ιουνίου και οι Αιγόκεροι του Δεκεμβρίου έχουν κι αυτοί το μερίδιο τους στην ένταση, είτε τη δημιουργική, είτε την... εκνευριστική! Ειδικά για τους εκπροσώπους των συγκεκριμένων ζωδίων είναι γνωστό πως η δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων -και μάλιστα σκανδαλιστικών-είναι «κόκκινο πανί» και ίσως αυτές τις ημέρες να «πήξουν» στους ...παπαράτσι και τους «καλοθελητές»!

Ή φήμη και το «καθαρό κούτελο» τους, βρίσκονται στο στόχαστρο όσων τους ζηλεύουν ή τους ανταγωνίζονται.

Η δημοσιοποίηση είναι μια από τις αρμοδιότητες της Δήμητρας και σε αυτήν την φάση, βγαίνει μάλλον με το ζόρι ή είναι προϊόν μιας αντιπαράθεσης ανάμεσα σε διαφορετικές αλήθειες.

Επιπλέον, με δεδομένη την θέση του Άρη στον Τοξότη, όλοι μας θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στις μετακινήσεις αλλά και την συμπεριφορά, τη δική μας αλλά και των άλλων. Οι «καραμπόλες» είναι... στο πρόγραμμα!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved