Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 11 έως 15 Οκτωβρίου

«Όποιος επιθυμεί την ειρήνη, ας προετοιμάζεται για πόλεμο»

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 11 έως 15 Οκτωβρίου

Ο Άρης στον Τοξότη έχει την φήμη ενός μαχητικού διανοούμενου και συνήθως μαζί του επισυνάπτονται ρήσεις του τύπου «η πένα είναι δυνατότερη από το ξίφος» και άλλα τέτοια ωραία. Εγώ όμως θυμάμαι τον δάσκαλο μου στην Δ΄ Δημοτικού που επέμενε πως «όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος» , κάτι που ομολογώ έχει καλύτερες πιθανότητες να ψηφιστεί ως κυρίαρχη τάση. Το σωστό επίσης θα ήταν να μνημονεύσουμε και τον Νέρωνα, ο οποίος -διανοούμενος άνθρωπος κι αυτός- δεν δίστασε να βάλει μπουρλότο στη Ρώμη, εκπληρώνοντας στο ακέραιο τις προδιαγραφές της... εξίσωσης Άρης + Δίας + Πλούτωνας + Τοξότης = Παρανάλωμα!

Ακόμη όμως κι αν μείνουμε στις πιο δημιουργικές εκφάνσεις του δεν θα πρέπει να συγχέουμε την εν δυνάμει ελεγχόμενη επιρροή του σε έναν γενέθλιο χάρτη, με τα όσα κατεβάζει η κούτρα του, όταν περιπλανιέται μέσα στο ζώδιο της επέκτασης, συναντώντας μάλιστα και εχθρούς ή φίλους που μπερδεύονται στα πόδια του και τον «τσιτώνουν».

Πρώτος και καλύτερος ο Ερμής, που ένεκα της έμφυτης περιέργειας του, πάει γυρεύοντας.

«Νευράκια, νευράκια;» του λέει, μη γνωρίζοντας πως η «ασθένεια» του Άρη είναι πιο κολλητική κι από γρίπη. Κι έτσι δεν αργεί κι αυτός να μεταμορφωθεί από έναν ουδέτερο διαμεσολαβητή, σε ένα πεισμωμένο παιδί που δεν εννοεί να φάει ούτε μπουκιά αν δεν το ταΐσει ο Σούπερμαν.

Έως και την Παρασκευή, ο Άρης σχηματίζοντας μια «κρυφή» σύνοδο με τον Ερμή, έχει την πρόθεση να μας μυήσει στην ζωή, έτσι όπως αυτός την βλέπει, ως πεδίο μάχης και ανταγωνισμού δηλαδή, όπου επικρατεί ο καλύτερος. «Ψηλότερα, δυνατότερα, μακρύτερα» προστάζει εξ άλλου και το γνωστό ρητό που συνοδεύει τους Ολυμπιακούς αγώνες και κινείται απολύτως στο πνεύμα του πλανήτη.

Έτσι έχουμε τη δυνατότητα να πετύχουμε μια τουλάχιστον μεγάλη επίδοση στον τομέα της αρεσκείας μας. Οι επιχειρηματίες στο επιχειρείν και οι νοικοκυραίοι στο μπάρμπεκιου.

Διάφορα κατορθώματα που έχουν απαθανατιστεί στην λαϊκή μνήμη σε τέτοιες όψεις οφείλουν τη δόξα τους.

«Έφαγε πέντε πιάτα στην καθισιά»

«Σίδερα μασάει ο Κουταλιανός»

«Τους πήρε παραμάζωμα»

Αλλά και «έφαγε γκολ με το τσουβάλι»...

Τι γίνεται όμως όταν αντί για αθλητές και άθλους έχουμε μπροστά μας έναν αυθάδη οδηγό που παρανομεί και μας μουντζώνει ταυτόχρονα, τον γείτονα που διεκδικεί δυό πιθαμές φράχτη ή τον συνάδελφο στη δουλειά που με μάτι... αστραφτερό απειλεί να μας «φάει» τα πρωτοτόκια στα επιδόματα;

Ο ίδιος ο Άρης αλαλάζει «φωτιά και τσεκούρι», ωστόσο εμείς ως καλοί homo sapiens οφείλουμε να τον εκπολιτίσουμε, ακολουθώντας την γνωστή συνταγή: Μια βόλτα στο τετράγωνο για να «ξεμπουκώσουμε» κι ύστερα τα ξαναλέμε. Γιατί αν πεισμώσουμε και μουλαρώσουμε μπροστά στην πρόκληση, με την δεδομένη καταστρατήγηση του «ου προτρεχέτω η γλώσσα της διανοίας», το μαλλιοτράβηγμα είναι ζήτημα δευτερολέπτων. Μπορούμε επίσης να παρηγορηθούμε ανασύροντας από τη μνήμη μας διάφορες ελπιδοφόρες παροιμίες όπως «σκύλος που γαβγίζει δεν δαγκώνει» αλλά και το διδακτικό «όσα φέρνει η ώρα, δεν τα φέρνει ο χρόνος».

Ωστόσο αν θέλουμε πραγματικά να αντιστρέψουμε το κλίμα θα πρέπει να καταφύγουμε στην πιο απλή και προνοητική λύση. Πριν ο Άρης καταλήξει να τριγυρίζει σαν θηρίο στο κλουβί, με εμάς μέσα, του πασάρουμε ένα έργο για να έχει να ασχολείται. Σφυριά, πριόνια και ελλείψει αυτών όργανα γυμναστικής, είναι ικανά να μας σώσουν από την «όπου λάχει» εκτοξευόμενη περίσσεια ενέργεια του πλανήτη.

Τοξότες, Δίδυμοι, Παρθένοι και Ιχθύες είναι η εμπροσθοφυλακή στο «πάλης ξεκίνημα νέοι αγώνες», ενώ πολύ κοντά τους ακολουθούν οι Ταύροι και οι Σκορπιοί που έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 10η μοίρα του ζωδίου τους. Επιπλέον, όπως ο Μάρτης δεν λείπει από τη Σαρακοστή, έτσι και οι Κριοί δεν σκοπεύουν να χάσουν αυτό το «πάρτι».

Μετά τον Ερμή, σειρά έχει ο Χείρωνας, που πιάνει βάρδια μέχρι τη Δευτέρα. Κι έτσι ευαισθητούλης όπως είναι, είτε θα βάλει τα κλάματα, είτε θα υπερθεματίσει σε οργή διεκδικώντας το δίκιο του απελπισμένου.

Εδώ τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά, αφού μπαίνει στη μέση το συναίσθημα κι όλοι ξέρουμε πως όταν νοιώθεις ότι «μπήκαν στην πόλη οι οχτροί» ή «σε πνίγει το δίκιο», κάθε ευπρεπής συμπεριφορά -είτε προς τους άλλους, είτε προς τον εαυτό μας- μπαίνει προσωρινά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Κι αν πασπαλίσουμε το μίγμα με ολίγη θεωρία και ιδεολογία καταλήγουμε στις γνωστές ακρότητες εν ονόματι κάποιου «-ισμού».

Για τον καθένα μας, το τετράγωνο του Άρη με τον Χείρωνα, είναι διατεθειμένο να ξύσει παλιές πληγές αλλά και να ανοίξει νέες, θίγοντας πρωτίστως δεσμούς και θεσμούς με τους οποίους είμαστε προσκολλημένοι. Κι αν στην ατομική ψυχολογία, η οργή μπορεί να καταπραϋνθεί με λογικές παροτρύνσεις, τεχνάσματα και συνειδητή παρέμβαση, στην ψυχολογία της μάζας οδηγεί κατ’ ευθείαν στην βαρβαρότητα.

Η δέουσα διαχείριση όλης αυτής της ενέργειας, είναι και πάλι η έγκαιρη ανάληψη πρωτοβουλιών αλλά σε μια ανθρωπιστική κατεύθυνση. Μυαλό έχουμε αρκετό, ώστε να σκεφτούμε πως ο κατατρεγμένος θέλει αγάπη ή φροντίδα κι όχι «πάτημα στο λαιμό». Κι ακόμη ότι όποιοι δρουν με βάση το θυμικό τους, στην ουσία ψάχνουν μια αγκαλιά που ποτέ δεν είχαν. Ας τους την προσφέρουμε λοιπόν, μήπως και σώσουμε την παρτίδα.

Ανάλογα μπορούμε να πράξουμε και με τον εαυτό μας ιδιαίτερα αν διαπιστώσουμε πως πάμε να «ξεφύγουμε». Ο θυμός δεν είναι μπαμπούλας αλλά καλό είναι να ξέρουμε που και πως θα τον διοχετεύσουμε. Η δυναμική καλλιτεχνική έκφραση, ο χορός, το «πύρινο» γράψιμο ή στην ανάγκη μια «εργασιοθεραπεία» στο σπίτι, είναι ίσως τα πιο αποτελεσματικά «φάρμακα» Ακόμη και η... βάναυση αλλά και συνάμα συμβολική μετακίνηση μιας πολυθρόνας «φορτωμένης» με δυσάρεστες αναμνήσεις μπορεί να εκτονώσει μέρος της ενέργειας.

Όσον αφορά στα ζώδια, οι πρωταγωνιστές αναμένεται να είναι περίπου οι ίδιοι, με την προσθήκη όμως των απανταχού Καρκίνων και των Λεόντων ή των Υδροχόων που έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 11η μοίρα του ζωδίου τους.

Τελευταίος αλλά όχι έσχατος έρχεται ο Ουρανός, που παρακολουθεί κι αυτός από κοντά τον φίλο και συνοδοιπόρο Άρη. Γιατί οι δυό τους τα ίδια μυαλά κουβαλάνε -αντίσταση κι ανατροπή- απλά ο Ουρανός βάζει και θεωρητικό περιτύλιγμα στην τρέλα του.

Τυπικά το τρίγωνο τους είναι μια «αρμονική» όψη, όσοι όμως έχουν εμπειρία από ανάλογες «αρμονίες», το πρώτο πράγμα που κοιτάνε είναι να μην τους πέσει κάτι στο κεφάλι, από γλάστρα μέχρι διαφημιστική πινακίδα! Κουτσουλιές και λερωμένα εσώρουχα δεν θεωρούνται κίνδυνος, εξ άλλου αυτά εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Ποσειδώνα...

Η φράση «ραντεβού στον αέρα» εμπερικλείει την ουσία της όψης ως προς τα ατυχήματα, από την άλλη πλευρά όμως η γνωστή ιδιορρυθμία του Ουρανού την μετατρέπει συχνά στο «δεν ξέρεις από που θα σου ’ρθει»!

Εμείς βέβαια οφείλουμε πρώτον να κινηθούμε στα πιο δημιουργικά πλαίσια της όψης, όπως είναι για παράδειγμα οι δραστικές αλλαγές, την ώρα μάλιστα που απουσιάζουν οι κυριότεροι αντίπαλοι μας. Αφού δεν σκαμπάζουν από λόγια και θέλουν πραξικόπημα θα το έχουν! Εξ άλλου εδώ ισχύει το όποιος προλάβει...

Αν το λέει η καρδούλα μας μπορούμε να ασκηθούμε και στα extreme σπορ ή -κάτι σαφώς πιο ασφαλές- τις εξωτικές πικάντικες γεύσεις. Στο μενού είναι και οι ηλεκτρικές εργασίες, υπό την βασική προϋπόθεση να έχουμε κόψει την παροχή ρεύματος και να φέρουμε αλεξικέραυνο.

Κατά τα άλλα μπορούμε να παρακολουθήσουμε το υπερθέαμα που προτίθενται να προσφέρουν οι δύο πλανήτες με φόντο τους αιθέρες, το Διάστημα αλλά και τα πολιτικά γραφεία.

Κριοί, Τοξότες, Ζυγοί και Λέοντες καλούνται πρώτοι να «βουτήξουν» στις διαστάσεις μιας απρόβλεπτης πραγματικότητας, γνωρίζοντας ότι είναι προτιμότερο να πιλοτάρεις ένα αεροπλάνο παρά να είσαι ένας απλός επιβάτης, έρμαιο των... πιλότων! Τα πράγματα είναι ίσως πιο δύσκολα για τους Καρκίνους που απ’ ότι φαίνεται τους έπεσαν όλα μαζεμένα.

Υπομονή, Άρης είναι θα περάσει...

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved