Lunar Dance: Μαγειρικές απολαύσεις!

Ήλιος στον Ζυγο- Σελήνη στον Καρκίνο

Lunar Dance: Μαγειρικές απολαύσεις!

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Επιτέλους Κυριακή! Ποσό ανεκτίμητη και σημαντική φαντάζει αυτή η ημέρα για πολλούς, γιατί χωράει την οικογένεια, τους κολλητούς, τους απολύτως δικούς μας. Δεν χωράει υποχρεώσεις και επαγγελματικές κουβέντες. Μόνο χαρά και ένα αναζωογονητικό διάλειμμα, που θα μας δώσει τη δύναμη να ξεκινήσουμε με γεμάτη ψυχή, άλλη μία δύσκολη εβδομάδα. Τι κατάλληλη μέρα να μυρίσει το σπίτι από λαχταριστά φαγητά, να γεμίσουν τα δωμάτια χαρούμενες κουβέντες, από την ευλογία της χορτασμένης καρδιάς. Δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη Σελήνη σήμερα για μια καθαρά παραδοσιακή οικογενειακή συγκέντρωση.

Η πρώτη εικόνα που μας έρχεται για μια τέτοια μέρα, είναι να σμίγουμε γύρω από το οικογενειακό τραπέζι, πάνω από αχνιστά πιάτα που μοσχοβολούν φροντίδα. Ίσως γι' αυτό η Κυριακή είναι η μέρα της καρδιάς, που την προσμένουμε με λαχτάρα.

Και τώρα που είπα φαγητό! Μμμ θαυμάσιο φαγητό! (Ταύρος γαρ).

Από το στήθος της μητέρας μας στο τελευταίο γεύμα μας, με ή χωρίς δόντια, η Σελήνη στον Καρκίνο είναι μια μέρα όπου οι αισθήσεις μας θα νιώσουν απόλυτη ικανοποίηση με τα πιο φρέσκα εδέσματα, με τον πιο ζουμερό χυμό από φρούτα, με την μυρωδιά ενός ζεστού- μόλις από τον φούρνο - ψωμί, με αρωματικά φυτά, με εξωτικά μπαχαρικά, με ένα υπέροχο ποτήρι κρασί, με δυνατές σάλτσες, με οστρακοειδή αλλά και απολαυστικά επιδόρπια.

Τρώμε για να γαλουχήσουμε όχι μόνο το σώμα μας, αλλά και το πνεύμα μας και το μυαλό μας. Γνωρίζουμε ότι ορισμένα τρόφιμα βοηθούν στην καταπολέμηση των ασθενειών και παίζουν ρόλο στο επίπεδο της ενέργειας μας. Τρώμε «τροφή του εγκεφάλου» για να κρατήσουμε την ψυχολογία μας ανεβασμένη, φυτικές ίνες για να κρατήσουν το πεπτικό μας σύστημα ενεργό και τροφές πλούσιες σε σίδηρο, όταν είμαστε αναιμικοί. Αλλά το λεπτό που φτάνουμε να τρώμε τις πατάτες πουρέ πνιγμένες σε σάλτσα ή βουτάμε τα τσιπ μέσα σε πικάντικη σος, η απάντηση που μπορεί να βρίσκεται πίσω από το μεγάλο κουτάλι, που σε αυτή την περίπτωση σιτίζει τα συναισθήματά μας με μια μεγάλη δόση , έχει ένα όνομα. Σελήνη στον Καρκίνο!

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι πρόκειται για μια κοινωνική μέρα (Ζυγός) που συσφίγγει τις σχέσεις μας γύρω από ένα τραπέζι (Καρκίνος), γεμάτο φροντίδα και μυρωδάτες νοστιμιές.

Άλλωστε το φαγητό, εκτός από τον χρυσό, φέρνει κοντά τους ανθρώπους.

Λέξεις κλειδιά για να οργανώσετε το μενού: Καραβίδες, άσπρη σάλτσα, καλαμάρια, κυδώνια (θαλασσινά), γαρίδες, ραβιόλια, καραβίδες, θαλασσινά γενικώς, αστακός, καρπούζι.

Αν πάλι θέλετε ένα πιο αναλυτικό μενού, μπορείτε να δείτε δύο παλαιότερα άρθρα μου για να πάρετε ιδέες:

Το Μεγάλο Φαγοπότι των Ζωδίων: Μέρος 1ο

Το Μεγάλο Φαγοπότι των Ζωδίων: Μέρος 2ο

Παιδί και τροφή

prhoto_2

Η Σελήνη στον Καρκίνο είναι μια μέρα επίσης που μπορούμε να δώσουμε έμφαση στην σχέση μας με τα παιδιά μας. Και αν συνδυάσουμε και το φαγητό τι θα λέγατε να δούμε, σήμερα που έχετε χρόνο για να προετοιμαστείτε, κάποιες λύσεις διακόσμησης (Ζυγός) φαγητού, έτσι ώστε το μικρό σας να πηγαίνει στο νηπιαγωγείο/σχολείο με ένα γεύμα, που ανταποκρίνεται στην ζωδιακή του θέση;

Για το τολμηρό -παιδί Κριό

krios1

Για το λάτρη της φύσης παιδί- Ταύρο

tauros

Για το πάντα εύθυμο παιδί -Δίδυμο

didymos

Για το ευαίσθητο παιδί- Καρκίνο

karkinos1

Για το γεμάτο λάμψη παιδί -Λέων

leon

Για το πάντα λεπτολόγο παιδί -Παρθένο

parthenos1

Για το στυλάτο παιδί -Ζυγό

zygos

Για το σθεναρό παιδί -Σκορπιό

skorpio



Για το περιπετειώδες παιδί-Τοξότη

lunar_kid_meal_toxotis

Για το πάντα έτοιμο για την κορυφή παιδί -Αιγόκερω

aigokeros

Για το πάντα μέσα στην τεχνολογία παιδί-Υδροχόο

ydroxoos

Για το γεμάτο φαντασία παιδί- Ιχθύ

ixtheis

Τώρα, πάω για ένα σνακ. Bon appetite!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved