Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.

Γι' αυτό είναι σκόπιμο να προσαρμοζόμαστε στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Μια αναγκαία υποσημείωση είναι πως οι μεν «συμβατικές» πλανητικές όψεις μπορεί να επιδρούν μία και δύο ημέρες πριν «κλείσουν» με ακρίβεια, οι δε «κρυφές» έχουν την τάση να επιδρούν είτε την ίδια ημέρα που σχηματίζονται, είτε την επόμενη.

Από 6 έως 12 Οκτωβρίου

Κάπως... άγρια ξεκινά το Σ/Κ, ιδιαίτερα για θέματα που «εξουσιάζει» ο Ερμής (επικοινωνία, μετακινήσεις, τεχνικός εξοπλισμός), αφού το Σάββατο πέρα από τη σύνοδο του με τον Κρόνο, η επιρροή της οποίας «κρατάει» ακόμη, σχηματίζει και ένα «κρυφό τετράγωνο» με τον Πλούτωνα και τον Ουρανό.

Main stream: Έρευνα, ξεκαθάρισμα, αποκαλύψεις. Τεχνικές εργασίες. Ειδικά ή σπάνια ενδιαφέροντα. Εκμυστηρεύσεις, σπάσιμο της σιωπής. Ανίχνευση μυστικών διαδρομών.

SOS: Σοβαρές ζημιές στον τεχνικό εξοπλισμό. Διακοπή συνομιλιών-αδιέξοδο. Επαφές με άτομα του περιθωρίου, ακραίες συμπεριφορές. Ταλαιπωρία-απρόοπτα στις μετακινήσεις. Ασυνεννοησία, προκλητικές αντιδράσεις. Μια είδηση που σοκάρει.

Το Σάββατο βέβαια έχουμε κι ένα τρίγωνο ανάμεσα στον Ερμή και τη Δήμητρα, μια άκρως κοινωνική όψη που θα μας βοηθήσει να διασκεδάσουμε τις εντυπώσεις και να «ξαλαφρώσουμε» με καλή -ίσως και διακεκριμένη- παρέα.

Στα θετικά της συγκαταλέγεται και η προώθηση ιδεών-σχεδίων, με τη συνδρομή κάποιων προσώπων ή μέσων σημαντικής εμβέλειας.

Η μεταπήδηση του Κρόνου στο Σκορπιό (από την Παρασκευή το βράδυ) αλλά και του Άρη στον Τοξότη (την Κυριακή, νωρίς το πρωί) θα ανακατέψει την «τράπουλα» των κοσμικών επιρροών, για όλα αυτά όμως μπορείτε να διαβάστε περισσότερα στην ειδική αρθρογραφία του astrology.gr.

Το «SOS», που εκπέμπεται και αποτελεί αντικείμενο της παρούσας στήλης, έχει να κάνει με την διαχείριση της «δύσκολης» ενέργειας του τετραγώνου ανάμεσα στον Άρη και τον Ποσειδώνα, το οποίο «κλείνει» με ακρίβεια την Δευτέρα.

Ο Άρης σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα

Main stream: Ανάληψη μιας σταυροφορίας, φιλανθρωπική δράση. Χορός, ρυθμός, καλλιτεχνική δημιουργία. Ψάρεμα. Εξόντωση παρασίτων, ψεκασμός. Υδραυλικές εργασίες. Σωτήρια μεσολάβηση άγνωστων δυνάμεων. Προειδοποιητικά όνειρα, Αισθησιασμός, «μεθυστικές» ερωτικές εμπειρίες.

SOS: Μια τρύπα στο νερό, αστοχία, λάθος συναγερμός. Προβλήματα με τα υδραυλικά και το υγρό στοιχείο γενικότερα. Μπουρίνι, θαλάσσιο ατύχημα, ναυάγιο. Κακόβουλες παρασκηνιακές ενέργειες, πόλεμος κατασκόπων. Διαμάχη για θρησκευτικά θέματα, ιεροσυλία. Τοξική προσβολή, δηλητηρίαση. Επικίνδυνη μέθη, αλλεργικό σοκ.

Μετά τη Δευτέρα, η κατάσταση στους ουρανούς βελτιώνεται ραγδαία, με τον Δία, την Αφροδίτη αλλά και τον Χείρωνα να αναλαμβάνουν δράση.

Ο Χείρωνας σε όψεις με την Αφροδίτη (αντίθεση) και τον Ερμή (τρίγωνο)

Main stream: Τρυφερές στιγμές, αγκαλιές. Ενασχόληση με το σπίτι και την παράδοση, αναβίωση του παρελθόντος.

SOS: Συναισθηματική αδυναμία, που γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης. Έλλειψη πυγμής.

Την Τρίτη, ο Ήλιος σχηματίζει ένα τρίγωνο με το Δία, αυξάνοντας κατακόρυφα τους τυχερούς δείκτες.

Main stream: Τύχη, εύκολες λύσεις. Μια γνωριμία με προοπτικές. Επαγγελματική και οικονομική υποστήριξη. Αποδοχή αιτήματος. Αγορές, νέα ξεκινήματα.

SOS: Άνοιγμα χωρίς βάσεις. Υποσχέσεις που δεν πραγματοποιούνται, μεγάλα λόγια, υπεραισιοδοξία. Επιπολαιότητα, σπατάλη.

Την ίδια ημέρα, η Αφροδίτη σχηματίζει ένα τρίγωνο με τον Πλούτωνα.

Main stream: Οικονομική επιτυχία. Μια καθοριστική γνωριμία, ιδιαίτερες ερωτικές στιγμές. Οφέλη από απώλειες τρίτων ή ανταγωνιστών. Αποζημίωση, κληρονομιά.

SOS: Το τέλος μιας σχέσης, αίσθηση απώλειας. Ζήλεια, κτητικότητα.

Την Τετάρτη, ο Πλούτωνας συνεχίζει τις επαφές του, με επόμενο «συνομιλητή» τον Ερμή.

Ο Ερμής σε εξάγωνο με τον Πλούτωνα.

Main stream: Συμβόλαια, φοροτεχνικές ρυθμίσεις. Αποκάλυψη μυστικού, έρευνα. «Ξεσκαρτάρισμα» υλικού. Σάτιρα, «μαύρο» χιούμορ.

SOS: Κακολογία, «θάψιμο», ειρωνεία. Απαισιοδοξία, «μαυρίλα». Μια δυσάρεστη είδηση οικονομικού ή επαγγελματικού ενδιαφέροντος. Μια δυσδιάκριτη ζημιά.

Από την Πέμπτη και μετά, πρωταγωνιστής είναι ο Άρης, που δείχνει διατεθειμένος να «καταπιεί» δικαίους και αδίκους. Και για πρώτο... πιάτο έχει τον Ερμή!

Ο αστρικός Άρης σε σύνοδο με τον τροπικό Ερμή.

Main stream: Δυναμικές πρωτοβουλίες, άμεσες αποφάσεις. Ξεκόλλημα, δράση, ξύπνημα. Μια νομική υπόθεση, συνυφασμένη με οικονομικά θέματα. Έμπνευση, επινόηση, πατέντα. Η αλήθεια «στο πιάτο». Μηχανικές εργασίες-κατασκευές. Ένα ταξίδι-αστραπή.

SOS: Ένταση, καβγάδες. Επίθεση χωρίς λόγο, ξέσπασμα. Ατυχήματα λόγω βιασύνης ή απροσεξίας.

Αν και οι επόμενες όψεις του Άρη με Κρόνο, Ουρανό και Χείρωνα θα σχηματιστούν με ακρίβεια στις 15 και 16 Οκτωβρίου, είναι πολύ πιθανόν να δείξουν τα «δόντια» τους μερικές ημέρες πριν και καλό είναι να έχουμε υπόψη μας τις κάπως «σκληρές» απαιτήσεις τους. Γι’ αυτό στην παρούσα φάση θα επιμείνουμε περισσότερο στους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν, είτε σε προσωπικό, είτε (πολύ περισσότερο) σε κοσμικό (κοινωνικό) επίπεδο.

Ο Άρης σε τρίγωνο με τον Ουρανό και σε εξάγωνο με τον αστρικό Κρόνο.

SOS: Μια ακραία σύγκρουση, σύρραξη. Δύο στρατόπεδα, ανταλλαγή πυρών. Πτώση από ψηλά, κίνδυνος στον αέρα. Ηλεκτροπληξία, κεραυνοβόλημα. Ανταρσία, έκρηξη. Αεροπειρατεία. Ένα επικίνδυνο ταξίδι.

Ο Άρης σε τετράγωνο με το Χείρωνα.

SOS: Οργή, εξέγερση, χουλιγκανισμός. Οικογενειακοί καυγάδες. «Εξ οικείων τα βέλη». Σοβαρό θέμα με ξένους ή μετανάστες. Ζημιές στο σπίτι.

Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζει το «μεγάλο τρίγωνο» που σχηματίζεται αυτήν την περίοδο ανάμεσα στον Κρόνο, τον Ποσειδώνα και τη Δήμητρα. Ιδανικό για καλλιτεχνικές ή πολιτιστικές δραστηριότητες «μακράς πνοής», έχει επίσης τη δυναμική να προωθήσει τα ανθρωπιστικά ιδεώδη αλλά και συμβιβαστικές λύσεις στην πολιτική σκηνή, τόσο την εγχώρια, όσο και την παγκόσμια. Είναι δηλαδή μια νότα ειρήνης σε μια περίοδο που η τελευταία δείχνει να ασθενεί βαριά...

Σημαντική αναμένεται να είναι η συμβολή του συγκεκριμένου τριγώνου και στην φιλοσοφία ή την «εσωτερική σκέψη», αναδεικνύοντας τάσεις και ρεύματα που αντέχουν στο χρόνο.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved