When the moon hits me: Το μυστικό πίσω από την καθημερινότητά μου....

Παρόλο που προφανώς δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω το χρόνο, μπορούμε να «κλέψουμε» μερικές χρήσιμες συμβουλές από τους παλιούς

When the moon hits me: Το μυστικό πίσω από την καθημερινότητά μου....

196047390000023043_ouaHuzvI_c

Κάποτε, που οι γυναίκες έτρεχαν... με τους λύκους, το φεγγάρι ήταν ένα κατευθυντήριο φως. Η φύτευση, η αλιεία, οι προμήθειες, το όργωμα και η συγκομιδή ακολουθούσαν τον κύκλο της Σελήνης.

Σήμερα, έχουμε απομακρυνθεί πολύ απ' όλα αυτά μέσα στον τεχνοκρατικό κόσμο μας. Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι περισσότερες «ασθένειες» προέρχονται ακριβώς από την αποσύνδεση της κοινωνίας μας από την εναρμόνιση με το σύμπαν. Γιατί καλά διαβάζουμε τις προβλέψεις και τις αλείφουμε σαν μέλι στο ψωμί μας, αλλά τελικά μας μένει η γλυκιά κι επωφελής δράση της Σελήνης στην καθημερινή ζωή μας;

Παρόλο που προφανώς δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω το χρόνο, μπορούμε να «κλέψουμε» μερικές χρήσιμες συμβουλές από τους παλιούς. Η εναρμόνιση με τη φύση, με τις πλανητικές διελεύσεις θα φέρει τον οργανισμό μας και τον ψυχισμό μας πίσω στην ισορροπία.

38843615507066236_lKcD9UMe_c

Υπάρχει όμως σημαντικό σημείο. Εάν πάρετε τους κανόνες και τις προβλέψεις των εμπειρογνωμόνων που συνδέονται με τη Σελήνη, θα χάσετε τον πρωτογενή αγωγό μέσω του οποίου επηρεάζει το σώμα και το περιβάλλον μας. Η Επιστήμη λειτουργεί με την προϋπόθεση ότι κάτι αληθινό θα πρέπει να ισχύει ανά πάσα στιγμή σε όλα τα πλαίσια. Αλλά η ΠΡΑΚΤΙΚΗ χρήση της Σελήνης δεν είναι έτσι. Η Σελήνη αναμιγνύει κάθε ποικιλία, αλλάζει τη ζωή μας και προσφέρει αμέτρητες αντανακλάσεις. Σε κάθε φεγγαρόλουστη νύχτα, η Γη έχει εκατομμύρια και εκατομμύρια Φεγγάρια, που αντανακλώνται στους ωκεανούς και τις λίμνες, στα παράθυρα και τους καθρέφτες. Έτσι είναι και το καθημερινό σημάδι που αποτυπώνει η Σελήνη στη ζωή μας. Φέρνει μια ενδιαφέρουσα ποικιλία εμπειριών. Απολαύστε τες! Αναγνωρίστε την παρουσία τους που είναι συναρπαστική κι έτσι θα δείτε πως από κύκλο σε κύκλο, η ζωή σας αλλάζει με ένα παραδοσιακό αλλά και συνάμα εκπληκτικό τρόπο.

Αν είστε πάντως σαν κι εμένα, είστε υπερβολικά φιλόδοξοι. Και αν δεν είστε, τότε υπάρχει και η εύκολη λύση. Να μην με διαβάσετε. Ακολουθείστε με σύνεση μόνο όσοι διακατέχεστε από την επιθυμία να είστε οι καλύτεροι σε ό, τι κάνετε. Ακολουθώντας τη Σελήνη σημαίνει ότι θέλετε να ταξιδέψετε στην γειτονιά του Φεγγαριού, να συνδεθείτε με το διαισθητικό νήμα της και να διαπεράσετε τους πόρους σας με την ουσία της κάθε φάσης Σελήνης και Ζωδίου.

Δεν έχετε καμία ιδέα που βρίσκεται η Σελήνη σήμερα; Έχουν περάσει εβδομάδες από τότε που κοιτάξετε την τελευταία Πανσέληνο και ετοιμαστήκατε για μια ρομαντική βραδιά; Ή πάλι ακολουθήσατε με σύνεση την διάθεση της ημέρας αλλά ειλικρινά τίποτα δεν συνέβη, επειδή πολύ απλά δεν ξέρατε πώς να διαχειριστείτε πρακτικά το πέρασμα της;

Γι' αυτό θα φροντίσω εγώ. Η Σελήνη είναι πάντα εδώ. Και κάνει κύκλους. Ξανά και ξανά. Το θέμα είναι να μπορούμε να την κατανοήσουμε και να εκλάβουμε τα οφέλη της.

219198706832941064_bhiDcA1y_c

Όσον αφόρα σε εμένα πάντως το πιο έξυπνο πράγμα που έκανα ποτέ ήταν να εναρμονιστώ με τη διάθεση της εκάστοτε Σελήνης στη ζωή μου μέσα από πρακτικούς τρόπους. Πήρα απλά τις μηνιαίες δουλειές του σπιτιού μου, προγραμμάτισα το ντύσιμό μου, έφτιαξα τον κήπο μου εκ νέου στο ρυθμό της Σελήνης. Για χρόνια σε κάθε Νέα Σελήνη πετώ το παλιό σφουγγάρι της κουζίνας μου και το αντικαθιστώ με ένα καινούργιο. Όταν κάθε καινούργια εποχή φτιάχνω τον κήπο μου, χρησιμοποιώ τον κύκλο του φεγγαριού με μια διαφορετική προσέγγιση: Δεδομένου ότι τα φυτά απορροφούν το νερό πιο αποτελεσματικά κατά τη διάρκειά τους σε ζώδιο του νερού, προγραμματίζω το πότισμά μου για τις ημέρες όπου η Σελήνη είναι στον Καρκίνο, στον Σκορπιό ή στους Ιχθύες. Αναλόγως φυτεύω και καθαρίζω.

Μου αρέσει να αερίζω τα κλινοσκεπάσματα στον καθαρό αέρα κάτω από Φεγγάρια του αέρα (Διδύμου, Ζυγού, Υδροχόου). Μπορώ να προγραμματίσω κουρέματα και περιποιήσεις προσώπου όταν η Σελήνη περνά από τον Ζυγό ή τον Ταύρο (ζώδια Αφροδίτης). Και πολλά άλλα που θα μοιραστώ μαζί σας. Άλλωστε η Σελήνη έχει την δική της μαγεία, η οποία με την πάροδο του χρόνου, έχει γίνει αρκετά ιδιαίτερη για μένα.

Μπορεί να είναι το ίδιο και για εσάς!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved