Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 19 έως 22 Σεπτεμβρίου

Τι «ωραία ατμόσφαιρα» και τι «λαμπρές» προδιαγραφές για το αστέρι της επικοινωνίας μας!

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 19 έως 22 Σεπτεμβρίου

Η σταύρωση του Ερμή

Εβδομάδα των παθών είναι αυτή για τον Ερμή και χίλιες φορές να είχε πλάι του τους δύο ληστές κι έναν Ρωμαίο φαντάρο να τον ποτίζει ξίδι, παρά αυτούς που βρήκε στο δρόμο του.

Και λες, άντε... η σύνοδος με τον αστρικό Κρόνο μπορεί να φέρει τις γνωστές καθυστερήσεις, μια δυστοκία στην επικοινωνία, ένα μποτιλιάρισμα, μια δογματίλα, λίγο μουρτζουφλιά αλλά λίγο-πολύ όλοι έχουμε συνηθίσει τις γεροντικές ιδιοτροπίες του «παππού» και ξέρουμε πως να φερόμαστε. Γιατί άργησες πέντε δεύτερα, γιατί πετάει η τρίχα, γιατί λείπει ένα κόμμα, γιατί είναι στραβός ο πίνακας... Ε κοτζάμ Κρόνος είσαι, τράβα και ίσιωσε τον!

Προβλέψιμα ή τουλάχιστον λογικά εμπόδια φέρνει αυτή η σύνοδος κι αν φανούμε προνοητικοί και επαρκείς σε γνώσεις και επίσημα έγγραφα, στο τέλος θα πάρουμε και παράσημο νομιμοφροσύνης. Και οι βασικοί κανόνες επιβίωσης είναι απλοί και κατανοητοί: Πουλάμε, δεν αγοράζουμε, κόβουμε ότι περισσεύει και δεν απλώνουμε το χέρι μας εκεί που δεν φτάνει.

Όμως το άλλο δεν στρώνει ούτε με photoshop... Ο Ερμής στη μέση, ενώ δεξιά και αριστερά του ποζάρουν ο Ουρανός με τον Πλούτωνα... Τι «ωραία ατμόσφαιρα» και τι «λαμπρές» προδιαγραφές για το αστέρι της επικοινωνίας μας! Από τη μια ένας «οικονομικός δολοφόνος» της CIA κι από την άλλη ένας Ταλιμπάν, τον τραβάνε από εδώ κι από εκεί, μέχρι να γίνει το δικό τους. Θάψε του λέει ο ένας, ξέθαψε ο άλλος. Βούτα-πέταξε, κλείσε-άνοιξε, υποτάξου-εξεγέρσου, πάρε και πενήντα κάμψεις... Στο μόνο που τα βρίσκουν είναι οι κάμερες ασφαλείας, οι οποίες απαθανατίζουν τον Ερμή από γεννήσεως μέχρι σήμερα, σαν το χρονολόγιο του Facebook ένα πράμα... Και αυτός ο δόλιος, φακελωμένος και φασκελωμένος, πασχίζοντας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις τους γίνεται κομμάτια, μαζί με τα συστήματα επικοινωνίας, τις μεταφορές, τις λάμπες, τις συσκευές, τα νεύρα και το μυαλό μας.

Κάτι ξέρουν στο Μετρό, που κάνουν απεργία...

Όμως αυτός ο επερχόμενος Αρμαγεδδών της καθημερινότητας μας έχει και... φωτεινούς αστερίσκους!

Κατ' αρχήν υψώνοντας το λάβαρο της πνευματικής μας αντίστασης και αντλώντας δύναμη από το κρυφό σχολειό των προγόνων μας, μπορούμε να επιστρατεύσουμε προς ανάλωση κάθε μυστήριο που ζητά τη λύση του. Συμπαντικό, οικογενειακό, του γείτονα ή της Αγκάθα Κρίστι, θα μας κρατήσει στην σωστή ρότα, με βάση πάντα το πρωτεύον μήνυμα των ημερών: Όποιος ψάχνει, βρίσκει...

Big Brother αυτοί, Ηρακλής Πουαρό εμείς!

Άλλωστε, εκεί που ψάχνουμε υπό το φως των αστεριών ή στα σκοτεινά λαγούμια, σίγουρα θα βρούμε και κάποια ξεχασμένη αλήθεια, από αυτές που με σπουδή είχαμε κρύψει κάποια κούφια ώρα «επιθεώρησης».

Ακόμη, επί του πρακτέου, την ίδια στιγμή που οι ειδήσεις και οι γενικότερες εξελίξεις υπόσχονται να μας κάνουν την καρδιά περιβόλι, εμείς μπορούμε να αντισταθούμε σθεναρά πετώντας όλη τη σαβούρα της ζωής μας. Φωτογραφίες με πρώην, καταραμένες βίδες και γκαντέμικα φούτερ παίρνουν το δρόμο τον αγύριστο κι εμείς νοιώθουμε σαν σε Κάθαρση σε αρχαία τραγωδία. Σκουπίδια μας σερβίρουν, σκουπίδια θα πάρουν!

Τα αγαπημένα μας παρορμητικά ζώδια (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) είναι και πάλι -τι πλήξη- τα τέσσερα πρώτα που θα καταθέσουν -είτε ως αυτόπτες μάρτυρες, είτε ως παθόντες- γύρω από τα πάθη του Ερμή. Οι υπόλοιποι, αν πάρουν τελικά απαλλακτικό βούλευμα, ας κάνουν το σταυρό τους, ευχόμενοι απλά... καλή ανάσταση!

Από την Παρασκευή βέβαια, τα πράγματα αλλάζουν (λέμε τώρα...) και ύστερα από τα αστραπόβροντα των Ουρανοπλουτωναίων, ο Δίας αναλαμβάνει την διασκέδαση μας, υποσχόμενος στην Αφροδίτη πλούτη, μεγαλεία και παλάτια. Δημαγωγός αυτός στους Διδύμους, φαντασμένη αυτή στο Λέοντα, να 'σου και το... σκάνδαλο! Διότι ποιά είναι τέλος πάντων αυτή η Μίντλετον που θα μας κλέψει την παράσταση; Έχουμε κι εμείς ντόπια παραγωγή celebrities, εξαιρετικής μάλιστα ποιότητος.

Για εμάς τους κοινούς θνητούς πάντως, το εξαγωνάκι που σχηματίζουν φθάνει και περισσεύει για να πιστέψουμε πως όλα είναι ωραία και καλά και να αφεθούμε χαλαρά στους ρυθμούς της διασκέδασης και στην ματαιοδοξία της ευτυχίας ή την ευτυχή ματαιοδοξία μας -ότι προτιμάτε.

Παράλληλα όμως, δεν ξεχνάμε ότι η «Ωραία» τελεί υπό την στενή πολιορκία του Άρη, που την φλερτάρει φορτικά υπό γωνία 90 μοιρών κι εδώ η υπόθεση μυρίζει παγίδα.

Γιατί με κατεβασμένες τις μπάρες ασφαλείας θα είναι πια παιχνιδάκι για τον φτερωτό Θεό να εισβάλει στην καρδιά μας, υλοποιώντας τους φόβους, τις επιθυμίες μας ή -το πιθανότερο- και τα δύο μαζί.

Λέοντες, Υδροχόοι, Τοξότες και Δίδυμοι δείχνουν περισσότερο πρόθυμοι να ενδώσουν στον πειρασμό, κάτι εξ άλλου που δεν θα τους «χαλάσει» καθόλου, αφού είναι φύσει και θέσει μπερμπάντηδες.

Υπάρχει όμως και μια μικρή μερίδα... αντιστασιακών, που ποτέ δεν καλοβλέπουν μια «αλλαγή φρουράς», αφού εν δυνάμει θίγει τα κεκτημένα τους. Σκορπιοί, Ταύροι, Καρκίνοι και Αιγόκεροι που έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 22η μοίρα του ζωδίου τους, είναι μεν έτοιμοι να «κουτουπώσουν» μια νέα αγάπη, εντελώς απρόθυμοι δε να διαπραγματευτούν τις όποιες φιλελεύθερες τάσεις του συντρόφου τους, που ίσως θα ήθελε να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό, έστω και με τα μάτια. Μια μικρούλα άδεια από τη χρυσή φυλακή βρε παιδί μου... Αλλά όπως είπε και ο αείμνηστος Καραμανλής, όταν λέμε ισόβια, εννοούμε ισόβια...

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved