Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.

Γι' αυτό είναι σκόπιμο να προσαρμοζόμαστε στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Από 15 έως 21 Σεπτεμβρίου

Πολλές και αντίρροπες ως προς την δυναμική τους, είναι οι πλανητικές όψεις μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή, ωστόσο για τον περισσότερο κόσμο την παράσταση θα κλέψει μια, που θα «κλείσει» με ακρίβεια στις 27 Σεπτεμβρίου. Και αναφέρομαι βεβαίως στο τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Άρη, το οποίο έχει ήδη μπει σε τροχιά στην καθημερινότητα μας, υποσχόμενο να ξεσηκώσει αισθήματα, επιθυμίες, πάθη, ζήλειες και ότι άλλο μπορεί να κρύβεται στα μύχια βάθη της ψυχής μας.

Γνήσια ερωτική-σεξουαλική η συγκεκριμένη όψη, είναι από εκείνες που μας κάνουν να ξεπερνάμε με ευκολία όρια και φραγμούς, είτε ο προορισμός μας καταλήξει να είναι οι επτά ουρανοί, είτε τα πατώματα!

Αλλά και για τους... προσωρινά ανέραστους, έχει ο θεός, αφού η libido μπορεί να βρει διέξοδο σε πλείστες δραστηριότητες, όπου το πάθος αλλά και ο φανατισμός είναι main stream. Οι απανταχού πίστες και τα γήπεδα είναι τα συνηθέστερα πεδία αυτής της ξεστρατισμένης libido, με τον φανατισμό, το «ξεσάλωμα» ή τις παρεξηγήσεις να αποτελούν το αλατοπίπερο τους, όμως τελικά η ενέργεια της όψης «χωράει» παντού. Έτσι απλοί και καθημερινοί άνθρωποι μπορεί αίφνης να εγκαταλείψουν την βολή τους και να μεταμορφωθούν σε μαχητικούς ιεραπόστολους ιδεών και αντιλήψεων.

Φυσικά θα υπάρξουν και κάποιες ανεπιθύμητες παρενέργειες στις ανθρώπινες σχέσεις, αφού παραδοσιακά οι «δυσαρμονικές» όψεις ανάμεσα στον Άρη και την Αφροδίτη θεωρούνται περίπου συνώνυμες της απιστίας ή ακόμη και των... οργίων!

Η πιο απλή και συνηθισμένη εκδοχή τους πάντως είναι η διεκδίκηση και αυτή θα μπορούσε να είναι για αυτήν την περίοδο η επικεφαλίδα στο κεφάλαιο «σχέσεις». Μια διεκδίκηση που είτε «συμβαίνει τώρα», είτε θα γίνει το βασικό χαρακτηριστικό μιας σχέσης που θα δημιουργηθεί κάτω από τις συγκεκριμένες αστρολογικές συνθήκες.

Για αυτό το τετράγωνο όμως θα επανέλθω και στην επόμενη... εκπομπή SOS.

Πάμε να δούμε τώρα τις υπόλοιπες όψεις της εβδομάδος.

Την Κυριακή έχουμε την Νέα Σελήνη του Σεπτεμβρίου (στις 5:11, το πρωί), για την οποία ωστόσο θα υπάρξει ειδική αναφορά στο επίκαιρο «Αστρολογικό δελτίο» του Σαββάτου. Πρόκειται σε γενικές γραμμές για μια θετική Νέα Σελήνη, η ενέργεια της οποίας θα μας συντροφεύσει μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.

Θυμίζω πως παραδοσιακά μια Σελήνη σε γέμιση, θεωρείται καλή για νέα ξεκινήματα και για κάθε τι που επιθυμούμε να αναπτυχθεί.

Επίσης την Κυριακή σχηματίζεται με ακρίβεια ένα τρίγωνο ανάμεσα στην Δήμητρα και τον Κρόνο, ιδανικό θα έλεγε κανείς για συμβιβασμούς σε όλα τα επίπεδα ή την εφαρμογή μιας μακροχρόνιας στρατηγικής. Τα καθήκοντα και οι υποχρεώσεις προηγούνται, ιδιαίτερα αν άπτονται των δημοσίων σχέσεων. Η όψη βέβαια έχει σχετικά μεγάλη χρονική εμβέλεια επιρροής, γι αυτό μπορεί να «βγάλει» τα δεδομένα της και μέσα στην εβδομάδα.

Την Δευτέρα και την Τρίτη έχουμε δύο «κρυφές» όψεις του Χείρωνα με τον Ερμή και την Αφροδίτη αντίστοιχα. Η πρώτη είναι πιο ανάλαφρη στην επιρροή της και παραπέμπει σε συζητήσεις γύρω από οικογενειακά θέματα ή αλλαγές-μετακινήσεις μέσα στο σπίτι. Μπορεί ακόμη να συμβάλλει σε συζητήσεις γύρω από συναισθήματα και τον τρόπο έκφρασης τους, ενώ όσες ή όσοι κατέχουν τα κλειδιά της «συναισθηματικής νοημοσύνης» θα βρεθούν σίγουρα σε πλεονεκτική θέση.

SOS: Αν υπάρχει κάτι αρνητικό στην συγκεκριμένη όψη, αυτό μπορεί να είναι ένα πρόσκαιρο νοητικό «μπλοκάρισμα» εξ αιτίας κάποιας σύγχυσης ή συναισθηματικής φόρτισης.

Πολύ πιο «ζουμερή» είναι η αντίθεση της τροπικής Αφροδίτης με τον αστρικό Χείρωνα.

Main stream: Αγκαλιές, φιλιά, χάδια, έντονα συναισθήματα. Διακοσμητικές εργασίες στο σπίτι, εξωραϊσμός. Μια γιορτή στο σπίτι, «βεγγέρα». Λαϊκή παράδοση-τέχνη, αντίκες. Παραδοσιακά εδέσματα.

SOS: Συναισθηματικές αδυναμίες που οδηγούν σε παραχωρήσεις. Έλλειψη θέλησης.

Τις ίδιες ημέρες όμως και σε ένα άλλο... μέτωπο, ο αστρικός Άρης σχηματίζει αντίθεση με την τροπική Έριδα.

Main stream: Απολύμανση. Λεπτές τεχνικές εργασίες, κατακερματισμός, μικρογραφία.

SOS: Επίθεση μικροβίων, μόλυνση. «Ατυχήματα» σε ηλεκτρονικές συσκευές. Ένταση-ρήξη στη δουλειά.

Από την Τετάρτη και μετά αρχίζουν τα... πάθη του Ερμή! Οι τρεις «απανωτές» όψεις του με τον αστρικό Κρόνο, τον Ουρανό και τον Πλούτωνα, αναμένεται να καταστήσουν τις συνεννοήσεις, τις μετακινήσεις και γενικότερα την επικοινωνία μας, κάπως πιο... ιδιαίτερες! Επιπλέον απαγορεύονται «διά ροπάλου» οι αγορές συσκευών και τεχνικού εξοπλισμού, ενώ θα πρέπει να έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα σε σχέση με τις διαδικτυακές επαφές και τα downloads.

Τροπικός Ερμής σε σύνοδο με αστρικό Κρόνο.

Main stream: Μια χρονοβόρα ή λεπτομερής εργασία. Συλλογή στοιχείων, στατιστική αξιολόγηση. Συμμάζεμα, τακτοποίηση, ταξινόμηση. Αποδείξεις, νόμιμα έγγραφα. Επιτυχημένες εξετάσεις, δικαίωση. Χρήση εφεδρείας ή αποθεματικού. Πωλήσεις μεταχειρισμένων.

SOS: Καθυστερήσεις, εμπλοκές, μποτιλιάρισμα. Αδιέξοδο σε μια σχέση ή συνεργασία. «Κόλλημα», αδιαλλαξία, δογματισμός. Μια δυσβάστακτη δέσμευση. Απόρριψη λόγω έλλειψης τυπικών προσόντων. Τεχνικό ή νομικό κώλυμα. Η «τσιμπίδα» του νόμου.

Ερμής σε τ-τετράγωνο με Ουρανό και Πλούτωνα

Main stream: Έρευνα, αποκαλύψεις. Εκκαθαρίσεις, ξεκαθάρισμα. Εξιχνίαση εγκλήματος, εξάρθρωση κυκλώματος.

SOS: Διαλυτικά συμπτώματα, το τέλος μιας σχέσης ή συνεργασίας. Τεχνικά προβλήματα που δεν «σηκώνουν» λύση, καταστροφή εγγράφων ή αντικειμένων. Ταλαιπωρία στις μετακινήσεις, απρόβλεπτες ζημιές σε pc ή κινητά. Κακό συναπάντημα, θλιβερή εικόνα. Μια είδηση που σοκάρει. Επαφή με άτομα του κοινωνικού περιθωρίου, εκβιασμός. Ηλεκτρονική παρακολούθηση.

Την Παρασκευή το κλίμα βελτιώνεται αλλά είναι βέβαιο πως ακόμη θα είμαστε... ζαλισμένοι από τα τερτίπια του Ερμή.

Το εξάγωνο της Αφροδίτης με το Δία, ανοίγει το δρόμο σε αγορές και διασκέδαση, ενώ το τετράγωνο του Ήλιου με τη Δήμητρα αναμένεται να μας φέρει πιο κοντά σε σημαίνοντα πρόσωπα ή φορείς αλλά και να αναδείξει τις ιδιαίτερες πτυχές της προσωπικότητας μας. Συσκέψεις και συμφωνίες είναι στο πρόγραμμα, ιδιαίτερα αν αφορούν εργασιακά θέματα.

Κλείνοντας, οφείλω να επισημάνω και τα δύο «κρυφά» τετράγωνα της αστρικής Δήμητρας με τον Ποσειδώνα και τον Χείρωνα, τα οποία παρότι δεν «κλείνουν» με ακρίβεια μέσα στην εβδομάδα, χρωματίζουν γενικότερα αυτές τις ημέρες.

Οι καλλιτεχνικές και οι ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες είναι ίσως ότι καλύτερο έχουν να μας δώσουν οι συγκεκριμένες όψεις, ενώ κάποιες πλευρές τους μπορεί μεν να είναι συγκινητικές αλλά όχι απαραίτητα ευχάριστες, όπως για παράδειγμα, η δημοσιοποίηση ενός δράματος. Ακόμη κάποιοι θα θελήσουν να μας χειραγωγήσουν ή αποπροσανατολίσουν με πλασματικά στοιχεία.

Σε προσωπικό επίπεδο θα πρέπει να έχουμε τον νου μας και σε άτομα που εκμεταλλευόμενα την ευαισθησία μας, τα παίρνουν... όλα!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved