Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 4 έως 8 Σεπτεμβρίου

Μια κομβική αρχή κι ένα μάλλον θεαματικό φινάλε μας επιφυλάσσουν οι πλανήτες για τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας κι εμείς βέβαια επικεντρωνόμαστε στο πολυπόθητο «τέλος καλό, όλα καλά».

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 4 έως 8 Σεπτεμβρίου

Άρτος και θεάματα

Περί Δία βέβαια ο λόγος, αφού ο «χοντρός» είναι διατεθειμένος να κάνει μια ακόμη «επιχείρηση σκούπα» εναντίον της μιζέριας, βγάζοντας παράλληλα στον αφρό αισιόδοξα μηνύματα, ευκολίες και ευοίωνες προοπτικές. Παράλληλα, κάποια θέματα που δεν είναι ουσίας αλλά πάντα «γαργαλάνε» το ενδιαφέρον του κοινού, όπως για παράδειγμα τα κατορθώματα των απανταχού celebrities ή το... μέγα δράμα της Asi, αναμένεται να τραβήξουν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας. Και μην πείτε πως δεν σας νοιάζει αυτή η αλλότρια «αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι», αφού ακόμη κι αν δεν έχει παρεισφρήσει στις ζωές μας μέσα από ένα Τουρκικό σήριαλ, είναι γεγονός πως σε κάθε οικογένεια υπάρχει ένας αυτοχρισμένος celebrity ή ένας κακομαθημένος αλλά γοητευτικός «παρτάκιας», που θέλει πάντα να κλέβει την παράσταση, είτε το show του είναι «υπερπαραγωγή», είτε μια καλοστημένη αναπαραγωγή ενός «πιασάρικου» θέματος.

Ιδιαίτερα από την Πέμπτη και μετά, το Ρωμαϊκό «άρτος και θεάματα» αναμένεται να γίνει πολύ της μόδας, όσο κι αν κάποιοι αντιστέκονται μετά μανίας στον «ελαφρύ» χαρακτήρα του.

Γιατί βέβαια, τα δύο διαδοχικά τετράγωνα που ο Δίας σχηματίζει με τον Ήλιο (την Παρασκευή) και τον Ερμή (την Κυριακή) έχουν μεν στο πρόγραμμα τους χαρές και πανηγύρια αλλά όχι χωρίς τα αναπόφευκτα συνοδευτικά των υπερβολών του πλανήτη, δηλαδή τα μεγάλα λόγια και το «μπούγιο».

Κάτι τέτοιες ημέρες, η ποσότητα κερδίζει κατά κράτος την ποιότητα, σε πείσμα όσων διατείνονται πως μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους. Μακάρι αλλά αυτό είναι μάλλον η εξαίρεση παρά ο κανόνας.

Και πέρα από το «πολύ κακό για το τίποτα», σε μια καθημερινότητα που μοιάζει με παιδική χαρά, θα υπάρχουν πάντα τα παιδιά -μικρά ή ...μεγάλα- που τα θέλουν όλα δικά τους, αδιαφορώντας για το αν το αξίζουν πραγματικά ή όχι. Και συνήθως κερδίζοντας τη μάχη των εντυπώσεων, μας παρασύρουν κι εμάς σε μια άνιση κατανομή δικαιοσύνης, που επιτείνει το γνωστό «ο πλούσιος πλουσιότερος και ο φτωχός, φτωχότερος».

Κι εδώ είναι που ο ρόλος μας γίνεται πρωταγωνιστικός, αφού σε κάθε περίπτωση οι πλανήτες δρουν ανάλογα με το πώς τους αντιλαμβανόμαστε στον καθρέφτη της ψυχής μας. Κι αν το είδωλο είναι παραμορφωμένο από τον κακό εαυτό μας, το ίδιο αποπροσανατολιστική θα γίνει και η πραγματικότητα μας.

Από μεριάς μας λοιπόν ίσως είναι σκόπιμο να περιορίσουμε το εύρος αυτών των απαιτήσεων δίνοντας μεγαλύτερη σημασία, όχι στις φασαριόζικες εντυπώσεις αλλά στην ουσία μιας βουβής στωικότητας, που πίσω της κρύβει πραγματικά προβλήματα.

Όπως αντίστοιχα σε μια «Κρόνια» φάση επιτάσσεται να παρέμβουμε ενθαρρυντικά, έτσι και σε μια «Δίια», οφείλουμε να περιορίσουμε τις υπερβολές κι όχι να «βάλουμε πλάτη» στην όποια υπερκέραση των ορίων, σε βάρος μάλιστα των υπόλοιπων.

Επιπλέον, θα πρέπει να θυμόμαστε πως στην περίπτωση του Δία, τα καλά ...δεν κτώνται με κόπους, ενώ συχνά υπακούουν στον κανόνα του «easy come, easy go». Η αλλιώς «ανεμομαζώματα, διαβολοσκορπίσματα», όπως λέει η δική μας σοφή παροιμία.

Από εκεί και ύστερα, όσοι...τυχεροί, προσέλθετε και ανάμεσα στους «κολλητούς» του Δία που θα εισπράξουν το δωράκι τους θα βρίσκονται πολλοί εκπρόσωποι των μεταβλητών ζωδίων (Δίδυμοι, Παρθένοι, Ιχθύες και Τοξότες), με τους τελευταίους να... τρώνε και το κερασάκι της τούρτας!

Πάντως, για τον καθένα που ανήκει στα τέσσερα συγκεκριμένα ζώδια, πολλά θα κριθούν από την συγκρότηση και την ποιότητα του χαρακτήρα του. Κάποιοι θα δώσουν προτεραιότητα στις πιο ανάλαφρες πλευρές της ζωής, απεμπολώντας έγνοιες και ευθύνες, ενώ κάποιοι άλλοι θα θελήσουν να αρπάξουν την ευκαιρία -ή αυτό που φαίνεται σαν ευκαιρία- από τα μαλλιά, εκμεταλλευόμενοι το timing και την καλή διάθεση ενός ισχυρού ή γενναιόδωρου προστάτη. Το αν έχουν πραγματικά τα προσόντα για να αξιοποιήσουν σε βάθος χρόνου αυτήν την ...τιμή, είναι ένα άλλο ζήτημα.

Αυτή η ενδεχόμενη αναντιστοιχία ανάμεσα στην σοβαρότητα μιας ευθύνης και την ολιγωρία ή την ανεπάρκεια των επιφορτισμένων με αυτήν, είναι μια από τις παραμέτρους που δημιουργεί τα σκάνδαλα και μεταμορφώνει τον Δία από «μεγάλο ευεργέτη» σε μεγάλο ...ρεζιλευτή!

Παράλληλα μια μερίδα των σταθερών ζωδίων μπορεί να ευνοηθεί από τις εξελίξεις, ανεξάρτητα από την πολιτική που θα ακολουθήσει. Εδώ δηλαδή έχουμε να κάνουμε με καθαρή τύχη, που προτίθεται να σκεπάσει με το πέπλο της όσες και όσους Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους έχουν τον Ήλιο τους από την 20η έως την 22η μοίρα του ζωδίου τους.

Πάμε τώρα στα πιο ...βαριά!

Να λύσουμε τα «μάγια»

Λίγο πριν την επέλαση του Δία στην καθημερινότητα μας, οι ...γνωστοί και μη εξαιρετέοι Ουρανοπλουτωναίοι αναλαμβάνουν να μας θυμίσουν πως τίποτα δεν είναι σίγουρο σε αυτή τη ζωή, ούτε καν... αυτό!

Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο Ήλιος σχηματίζει διαδοχικά δύο «κρυφές» όψεις, πρώτα με τον αστρικό Πλούτωνα (τετράγωνο) κι ύστερα με τον αστρικό Ουρανό (αντίθεση), φέρνοντας στο προσκήνιο καταστάσεις που σίγουρα δεν είναι εύκολες στον χειρισμό τους.

Οι δύο πλανήτες είναι μανιώδεις υποστηρικτές του «φτου κι απ’ την αρχή» και αρέσκονται στο να μας βγάζουν τη γλώσσα κάθε φορά που έχουμε κάτι για «σίγουρο». Όμως οι προθέσεις τους δεν είναι απαραίτητα κακές, αφού ουσιαστικά τις περισσότερες φορές δρουν για λογαριασμό μας, διορθώνοντας μια -κατά πως φαίνεται- αταίριαστη ή... αυθάδη πορεία μας κόντρα στον ίδιο μας τον εαυτό. Έτσι, με μηδενισμούς και ανατροπές η ζωή μας προχωράει στην κατεύθυνση όλων εκείνων που κάποτε ονειρευτήκαμε αλλά εγκαταλείψαμε είτε για το χατίρι των άλλων, είτε στην προοπτική μιας πιο «συμμαζεμένης» ζωής.

Και ο Γιάννης που έγινε επιχειρηματίας για να δώσει σάρκα και οστά στις φιλοδοξίες του μπαμπά του, στερώντας από τον εαυτό του μια καριέρα ηθοποιού -γιατί αυτό ήθελε να γίνει- θα μπορεί πλέον να αφοσιωθεί στο πρώτο του όνειρο, έστω κι αν έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος. Ο Πλούτωνας ξέρει να ανασταίνει ακόμα και τις... μούμιες, πόσο δε μάλλον ένα όνειρο ζωής.

Το ίδιο και η Μαρία, που μέριασε τη ζωή τις φιλοδοξίες και τη δημιουργικότητα της για να αφοσιωθεί σε αξίες και πρόσωπα, σύμφωνα με τις «κοινωνικές επιταγές». Όμως οι «επιταγές» αποδείχτηκαν ακάλυπτες, ο γάμος της ξεθώριασε, όπως και η πλαστή ευτυχία που πίστεψε πως ζει. Και τα δάκρυα της πίκρας που ποτίζουν τα μάγουλα της από αυτό το «μοιραίο» τέλος, είναι μαζί και δάκρυα χαράς για την δεύτερη ευκαιρία που της δίνεται να ζήσει τη ζωή της, όπως αυτή θέλει.

Θα μου πείτε πόσο μπορεί να φιλοσοφήσει κανείς, όταν βρίσκεται σε μια κρίσιμη, ίσως και επώδυνη καμπή της ζωής του; Και πόσο είναι εύκολο να σταθεί στα θετικά μιας κοινώς εννοούμενης καταστροφής;

Μα η πνευματικότητα είναι που μας διαχωρίζει από τα άλλα όντα. Η δυνατότητα μας να «βουτάμε» στα μυστήρια του είναι μας, με κέρδος τα αλληγορικά μαργαριτάρια της αλήθειας μας, που δεν θα πάψει ποτέ να μας καταδιώκει, μέχρι να την ανακαλύψουμε. Κι όταν πάνω της έχουμε κτίσει... πολυκατοικίες, δεν γίνεται να την βρούμε αν αυτές δεν γκρεμιστούν. Ο Ουρανός και ο Πλούτωνας είναι οι δύο μεγάλοι «εργολάβοι» που ξέρουν το μυστικό μας. Είναι οι πρίγκιπες του παραμυθιού που λύνουν την κατάρα, όσο απίθανο, όσο περίπλοκο κι αν ορίστηκε αυτό από την «κακιά μάγισσα» που πίστεψε πως βρήκε μέσα μας τον ιδανικό ξενιστή.

Ο Ουρανός και ο Πλούτωνας είναι δύο από τους στυλοβάτες της ιδιαιτερότητας μας να μην είμαστε μόνον έρμαια της μοίρας μας, σαν τα ζωντανά που γεννιούνται, αναπαράγονται και πεθαίνουν, χωρίς να αμφισβητούν ποτέ το ρόλο τους ή να διεκδικούν την αθανασία. Αυτήν την αθανασία της συνείδησης, την οποία ως είδος οφείλουμε να τιμούμε, γιατί είναι εκείνη που κάνει το σύμπαν διαδραστικό κι εμάς τον μοχλό της εξέλιξης.

Στις ανατροπές λοιπόν «λέμε ναι», πολύ περισσότερο αν πάρουν τον χαρακτήρα μιας δημιουργικής επανεκκίνησης.

Αν πάλι βαδίζουμε ήδη στον σωστό δρόμο -αυτόν που υπαγορεύει η καρδιά μας- ο Ουρανός και ο Πλούτωνας δεν έρχονται για να αφαιρέσουν αλλά για να προσθέσουν και να επιβεβαιώσουν την επιλογή μας. Εδώ οι αλλαγές δεν είναι καταστροφικές παρά μόνον για εκείνους που επιβουλεύονται την ευτυχία μας.

Κι ένας γάμος ή ένα παιδί που έρχονται μέσα από την αλήθεια μας, μια εξέλιξη που μας λύνει τα χέρια και αλλάζει το τοπίο, όλα αυτά τα επίγεια σημάδια μιας ευλογημένης εσωτερικής συμφωνίας, δεν είναι παρά η νομοτελειακή έγκριση μιας πραγματικότητας που δεν μπορεί να κρύβεται πια πίσω από φόβους, ενοχές ή περιοριστικές πεποιθήσεις.

Τα τέσσερα παρορμητικά ζώδια (Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι) καλούνται για μια ακόμη φορά τους τελευταίους μήνες, να βαπτιστούν στο νερό της αναγέννησης και της αλήθειας τους, ένα νερό που μπορεί αρχικά να είναι καυτό αλλά ο λυτρωτικός του χαρακτήρας είναι που μένει ως τελευταία αίσθηση.

Παράλληλα, ανάλογα -ίσως και περισσότερο- δραστική αναμένεται να είναι η επιρροή του Ουρανού και του Πλούτωνα στους εκπρόσωπους μιας μερίδας των μεταβλητών (Παρθένοι, Δίδυμοι, Τοξότες και Ιχθύες) και πιο συγκεκριμένα όσων έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 13η μοίρα του ζωδίου τους.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved