Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 29 έως 1η Σεπτεμβρίου

Ας δούμε μαζί τις συνθήκες που επικρατούν στους ουρανούς τις αμέσως επόμενες ημέρες

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 29 έως 1η Σεπτεμβρίου

The black list

Κάθε τόπος με τον Πλούτωνα και τον Ουρανό του.

Στην Ιαπωνία και τον κόλπο του Μεξικού σάρωσαν οι τυφώνες, στη Συρία τα αποτρόπαια εγκλήματα πολέμου εξακολουθούν να κόβουν την ανάσα κι εδώ οι καταστροφικές πυρκαγιές που συνεχίζονται ακόμη (κοντά στα 200 έφτασαν τα πύρινα μέτωπα από την Κυριακή), έμειναν για να μας θυμίζουν την καταστροφική διάσταση ενός σχήματος ανάμεσα στον Άρη, τον Ουρανό και τον Πλούτωνα.

Στο εξωτερικό, μεταξύ άλλων είχαμε και κάποια πολύ αντιπροσωπευτικά -όσο και φρικαλέα- δείγματα της από κοινού δράσης των τριών, όπως ήταν ο δημόσιος αποκεφαλισμός ενός 37χρονου σε τρένο της Ινδίας και ο θάνατος ενός κριτή αγώνων στίβου, που τον βρήκε το ακόντιο στο λαιμό, πιστοποιώντας πως μπορεί ο Πλούτωνας να έχει το όνομα αλλά η εφευρετικότητα του Ουρανού στις συμφορές είναι πραγματικά ανεξάντλητη.

Ας δούμε όμως μαζί τις συνθήκες που επικρατούν στους ουρανούς τις αμέσως επόμενες ημέρες, στοχεύοντας πάντα στην πιο πρόσφορη διαχείριση της ενέργειας των κοσμικών επιρροών.

Η πιο σημαντική όψη είναι βέβαια αυτή της Πέμπτης, ανάμεσα στον Ήλιο και τον Πλούτωνα. Τρίγωνο γράφει το «τεφτέρι» αλλά όλοι ξέρουν πως ώρες-ώρες τα τρίγωνα του Πλούτωνα είναι κάπως... δύσπεπτα!

Και είναι αλήθεια πως για μια συγκεκριμένη μερίδα ζωδίων, αυτή η «αρμονική» όψη μπορεί να βγάλει στην επιφάνεια καταστάσεις και γεγονότα που απαιτούν τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων ή μια συνολική αναδιάταξη στόχων και τρόπου ζωής. Το «χούι» του Πλούτωνα να μηδενίζει και να ορίζει -άλλες φορές με ήπιο κι άλλες με βάρβαρο τρόπο- μια νέα αφετηρία πάνω στις στάχτες, είναι εδώ και καιρό αισθητό στις ζωές των τεσσάρων παρορμητικών (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι), που δεν αποκλείεται να βιώσουν ένα ακόμη update της ενέργειάς του. Το ίδιο και όσοι εκ των μεταβλητών (Δίδυμοι, Παρθένοι, Ιχθύες και Τοξότες) δέχονται την επιρροή του αστρικού Πλούτωνα, έχουν δηλαδή τον Ήλιο τους κοντά στην 14η μοίρα του ζωδίου τους.

Φυσικά δεν είναι, ούτε προβλέπονται, όλα μαύρα, αφού η λέξη κλειδί είναι η «μεταμόρφωση» και όχι η «καταστροφή». Η εγκατάλειψη για παράδειγμα ενός μοναχικού τρόπου ζωής και η είσοδος στο κλαμπ των παντρεμένων με παιδιά, σκυλιά κουνιάδια και πεθερικά είναι κι αυτό ένα «Πλουτώνιο άγγιγμα» στις ζωές μας.

Εξ άλλου και στις περιπτώσεις που ο Mister End γκρεμίζει τον παλιό μας κόσμο με σχετικά επώδυνο τρόπο, ουσιαστικά παίρνει τις αποφάσεις για λογαριασμό μας. «Δεν μπορείς; Άστο πάνω μου», σου λέει... Κι εσύ ικανοποιημένος που έχεις κάποιον να του φορτώσεις το κρίμα, κλείνεις την πόρτα πίσω σου και προχωράς μπροστά!

Όσον αφορά στις καθαρά θετικές επιπτώσεις του επερχόμενου τριγώνου Ήλιου-Πλούτωνα, είναι κι αυτές, ουκ ολίγες.

The white list

Πρακτικά, η τύχη και η ατυχία είναι οι όψεις του ίδιου νομίσματος. Γιατί στην πλειονότητα των περιπτώσεων, όταν κάποιος βρίσκει ή κερδίζει κάτι, το έχει χάσει κάποιος άλλος. Και σε αυτό το «παιχνίδι» ο Πλούτωνας είναι ...μανούλα!

Θέλει ας πούμε ο μικρός Γιωργάκης ένα ευρώ για να πάρει παγωτό αλλά στην τσέπη του δεν έχει παρά κάτι πενταροδεκάρες και η γιαγιά του ως γνήσια συνταξιούχα δεν έχει επίσης μια. Να όμως που στο ρείθρο του πεζοδρομίου λαμπυρίζει το πολύτιμο νόμισμα που λίγα λεπτά πριν έχασε η μικρή Ελένη και πολύ σύντομα μεταστοιχειώνεται σε δύο απαστράπτουσες μπάλες παγωτού.

Τα κοσμικά αίτια που ο Πλούτωνας αποφάσισε να ευνοήσει κατάφωρα τον Γιωργάκη δεν είναι συνήθως διακριτά και τις περισσότερες φορές η απάντηση στο ερώτημα «γιατί σε εμένα», συνοψίζεται στο απλό σύντομο και συντριπτικό «γιατί ήταν καρμικό!» Στην προηγούμενη ζωή τους, η Ελενίτσα είχε αρπάξει έναν λουκουμά από το στόμα του Γιωργάκη και τώρα το πληρώνει περίπου με το ίδιο νόμισμα (τότε είχαμε τη δραχμή).

Ανάλογη απάντηση φυσικά εισπράττει και η Ελενίτσα που όχι παγωτό δεν πήρε αλλά έχασε και το αυριανό κουλούρι, έτσι για να μάθει τι εστί Πλούτωνας.

Όμως το πράγμα γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρον και μυστηριώδες, αν αλλάξουμε κάπως το σενάριο. Το παγωτό δηλαδή να ήταν χαλασμένο και ο Γιωργάκης να πέρασε την υπόλοιπη μέρα, κρατώντας την κοιλιά του. Αυτό κι αν είναι καρμικό, μόνο που η εξήγηση πλέον, δίνεται διαφορετικά: Σε εκείνην την προηγούμενη ζωή φαίνεται πως ο Γιωργάκης είχε δώσει στην Ελενίτσα μια γερή κλωτσιά στην κοιλιά, όταν του έφαγε το λουκουμά και να που το σύμπαν δεν ξεχνά!

Έτσι λοιπόν μπορεί να συμβεί και στις ζωές των μεγάλων. Ο ένας κερδίζει την δουλειά που δεν πήρε κάποιος άλλος. Ο ένας πεθαίνει κι ο άλλος εισπράττει την ασφάλεια. Πολλοί παίζουν τζόκερ επί ματαίω, για να βρεθεί ένας να τα μαζέψει όλα. Και πάνω στην χασούρα και τις τραγωδίες, πάνω στις κατεστραμμένες ζωές κτίζονται συχνά αυτοκρατορίες. Ο Πλούτωνας είναι ο καταλύτης σε αυτές τις υποθέσεις, ενδεδυμένος είτε τον μανδύα της μοίρας, είτε ενός κέντρου εξουσίας που είναι υπέρ μας ή εναντίον μας.

Τώρα, μην με ρωτήσετε όμως, αν όλα αυτά είναι «καρμικά», με την έννοια που αποδίδεται συνήθως στον όρο. Προσωπικά πιστεύω περισσότερο στην εξέλιξη της συνείδησής μας μέσω των ποικίλων εμπειριών μας, παρά σε κάποιο είδος τιμωρίας, που «ισιώνει» τα πράγματα. Το σύμπαν και οι πλανήτες δεν τιμωρούν, απλά δρουν και δεν είναι καθόλου λίγες οι φορές που βάζουν και οι θνητοί το χεράκι τους στις βουλές τους, ανάλογα με τα μυαλά και την ηθική που κουβαλάνε. Οι πλανήτες τελικά, δεν έχουν παρά την πρόθεση που τους αποδίδουμε εμείς, κοιτάζοντας τον καθρέφτη μας.

Το ηθικά μεμπτό της υπόθεσης είναι όταν όλα αυτά τα ενισχυτικά της δύναμης και του πλούτου δεν συμβαίνουν ακριβώς τυχαία αλλά ύστερα από μια έντεχνη μεθόδευση, για να μην πω υπονόμευση.

Και επειδή με τα τριγωνάκια, τέτοιου είδους πρακτικές παίρνουν τα πάνω τους, καλό είναι να έχουμε τον νου μας και να αφήσουμε για λίγο στην άκρη την αθωότητα μας, εξασκώντας παράλληλα το ερευνητικό μας δαιμόνιο.

Σε μια τέτοια επιμελημένη επαγρύπνηση οφείλεται και το ότι η όψη κατ' επανάληψη συμβάλλει στην αποκάλυψη παρανομιών υπόγειων διαδρομών και μυστικών!

Όταν κάποιος σου σκάβει το λάκκο, κάνει αν μη τι άλλο, θόρυβο!

Τα ζώδια της Γης (Ταύροι, Παρθένοι και Αιγόκεροι) καλούνται πρώτα να συμμετάσχουν στην σειρά αυτών των Πλουτώνιων «παιχνιδιών». Είτε πρόκειται για το «βρέστο και πάρτο» είτε για το «ο θάνατος σου, η ζωή μου», πάντα τα οφέλη που καρπώνονται οι νικητές τα «κλαίει» κάποιος άλλος. Ως ρεαλιστές όμως, νομίζω πως και τα τρία ζώδια το έχουν ήδη αντιληφθεί, όπως επίσης και οι Σκορπιοί που στην συγκεκριμένη περίπτωση, ως αυθεντικοί Πλουτώνιοι τύποι, έχουν επίσης κληρονομικά ...χαρίσματα και δικαιώματα.

Οι Καρκίνοι πάλι αναμένεται να επηρεαστούν έμμεσα, από τις εξελίξεις στην ζωή του συντρόφου τους ή ενός φίλου και συνεργάτη, το ίδιο και οι Ιχθύες.

Γεγονός είναι πως μπροστά στην «στραβή» ή το πειρασμό, οι πιο αδύναμοι παίκτες μπορούν να ποντάρουν πολλά στην υποστήριξη ενός ισχυρού παράγοντα ή κύκλου, μόνον που εδώ το εκάστοτε «συμβόλαιο» έχει και το τίμημα του. «Αν βγεις έξω από το μαντρί, θα σε φάει ο λύκος», είχε πει κάποτε ο Ευάγγελος Αβέρωφ, εκφράζοντας στην εντέλεια αυτήν την τόσο «δεμένη» σχέση ανάμεσα στους πανίσχυρους ηγέτες και τους ακόλουθους τους.

Εδώ Ερμής, όβερ

Εκτός όμως από τον Πλούτωνα, αρκετά ζωηρός είναι και ο Ερμής, που την Τετάρτη σχηματίζει ένα εξάγωνο με τη Δήμητρα, δίνοντας «ασίστ» για τεχνικές ρυθμίσεις και συνεννοήσεις που μπορούν να συμβάλλουν στην διεκπεραίωση ποικίλων θεμάτων και τη βελτίωση των δημόσιων σχέσεων μας. Η κοινωνική δικτύωση παίρνει τα πάνω της, μαζί με τα ...κουτσομπολιά, τις επισκέψεις, τις μετακινήσεις αλλά και τις κάθε είδους αγορές.

Οι Δίδυμοι, οι Λέοντες, οι Τοξότες και οι Υδροχόοι καλούνται να πρωταγωνιστήσουν σε αυτήν την επικοινωνιακή έξαρση, ρίχνοντας το βάρος στην ουσία και όχι τις εντυπώσεις.

Μια ακόμη «ήπια» όψη του Ερμή, αυτήν την φορά με τον Κρόνο, μπορεί να συμβάλλει στην εξισορρόπηση καταστάσεων, έστω και μέσα από την επιβολή των αναγκαίων περιορισμών. Το εξάγωνο των δύο πλανητών γίνεται την Πέμπτη και αφορά κυρίως τους Κριούς, τους Ζυγούς, τους Λέοντες και τους Υδροχόους, που καλούνται να σκεφτούν περισσότερο, να οργανωθούν, να ταξινομήσουν σκέψεις και υλικό και να κινηθούν εντός των νομότυπων πλαισίων.

Οι Αιγόκεροι πάλι, βρίσκονται σε μάλλον πλεονεκτική θέση με την επιγραφή «δικαίωση» να ...αναβοσβήνει στο κεφάλι τους, ενώ αντίθετα οι Ιχθύες μπορεί να διαπιστώσουν πως τουλάχιστον για την ώρα δεν μπορούν να ξεφύγουν από τις δαγκάνες της πραγματικότητας. Το κρυφό οφείλει να είναι και ...ηθικό!

Σε κάθε περίπτωση ο «παππούς» του ζωδιακού αρέσκεται να τσεκάρει τις ικανότητες ή τις ελλείψεις μας, οπότε ας φροντίσουμε να είμαστε συνεπείς και τυπικά εντάξει. Κι αν τυχόν, μας αγχώσει με καθυστερήσεις κι «εμπλοκές», πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να ξέρει καλύτερα... Ποτέ ένα πρόβλημα δεν πάει μόνο του και σε αυτές τις περιπτώσεις ο καλός Κρονάκος, επισημαίνει το ένα για να σκοντάψουμε πάνω στο άλλο.

Και μια φεγγαράδα!

Κλείνοντας, οφείλω να αναφερθώ βέβαια στην δεύτερη Πανσέληνο του Αυγούστου, η οποία γίνεται στις 16:58 της Παρασκευής, στον άξονα Ιχθύων-Παρθένου και αναπόφευκτα μας καλεί να ξετυλίξουμε το νήμα που συνδέει το πραγματικό με το φανταστικό αλλά και την φυσική μας κατάσταση με την ψυχική ισορροπία μας. Γιατί το ένα δεν υπάρχει χωρίς το άλλο και η συνειδητοποίηση αυτής της αλήθειας είναι από μόνη της μια σημαντική κατάκτηση.

Ας ερμηνεύσουμε λοιπόν αυτό που μέχρι χθες ήταν μυστήριο κι ας υπερβούμε όμως παράλληλα τους «αντικειμενικούς» περιορισμούς μιας πραγματικότητας που είναι πολύ μικρή για να στεγάσει τα όνειρα και τα θαύματα.

Τα υπόλοιπα, από την κ Σαλωνίκη, στο ήδη δημοσιευμένο άρθρο της για την επιρροή αυτής της Πανσελήνου.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved