Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.

Γι' αυτό είναι σκόπιμο να προσαρμοζόμαστε στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Από 25 έως 31 Αυγούστου

Γεμάτο από όψεις είναι το Σ/Κ, με τον Άρη πρωταγωνιστή αλλά και το δίδυμο Ουρανού-Πλούτωνα να κάνει δυναμικά την επανεμφάνιση του, με συνδετικούς κρίκους τόσο τον Άρη, όσο και το Δία.

Μετά την Δευτέρα, επικρατεί σχετική ηρεμία, μέχρι τουλάχιστον την Τετάρτη που θα φανούν τα πρώτα σημάδια της όψης ανάμεσα στον Ήλιο και τον Πλούτωνα.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Για το τρίγωνο του Άρη με τον Ποσειδώνα, που σχηματίζεται με ακρίβεια την Κυριακή, γράφτηκαν πολλά στην προηγούμενη ...εκπομπή SOS αλλά λόγω των ημερών, που έχουν πολύ θάλασσα κι εξοχή, οφείλουμε να προειδοποιήσουμε για τους κινδύνους από τσιμπήματα ή άλλου είδους δηλητηριάσεις και τοξικές προσβολές. Γι' αυτό αν βρεθούμε σε κάποια απομακρυσμένη παραλία, ας προνοήσουμε να έχουμε μαζί μας φαρμακείο.

Επιπλέον, είναι σκόπιμο να μην κάνουμε βουτιές φαγωμένοι, πιωμένοι ή σε άγνωστα νερά. Κι αν πάρουμε το σκάφος μας να ξανοιχτούμε, τα μάτια μας δεκατέσσερα στη μηχανή και τα καύσιμα....

Το «κοσμικό» τ-τετράγωνο που σχηματίζεται το Σ/Κ, ανάμεσα στον τροπικό Δία και τους αστρικούς Πλούτωνα και Ουρανό, είναι ένα σχήμα που η επιρροή του είναι κυρίως συλλογική και αναφέρεται κυρίως σε αλλαγές, ανατροπές ή καταστροφές στους τομείς που «ελέγχουν» οι Δίδυμοι και ο Τοξότης (ΜΜΕ, μεταφορικά μέσα, ταξίδια, μετανάστευση, μετανάστες).

Ωθεί επίσης, στην γέννηση πολιτικών φορέων ή οργανισμών, ενίοτε με επαναστατικό χαρακτήρα αλλά και «σκοτεινούς» σκοπούς ή στοχεύσεις.

Ατομικά, δεν αναμένεται να μας επηρεάσει, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Αντίθετα, το τ- τετράγωνο του αστρικού Άρη με τον τροπικό Ουρανό και τον τροπικό Πλούτωνα, μπορεί να «εισβάλλει» στην καθημερινότητα μας και δεν είναι βέβαια ένα σχήμα που μπορεί κανείς να «το πάρει στην πλάκα».

Αν αφήσουμε κατά μέρος τετελεσμένα περιστατικά και γεγονότα απέναντι στα οποία το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι το να αντιδράσουμε αποτελεσματικά, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι κάτι τέτοιες ημέρες «βγαίνουν παγανιά» άτομα με κακόβουλες προθέσεις, γι' αυτό καλό είναι να έχουμε το νου μας.

Γενικά οι συνθήκες είναι κατάλληλες για να απαλλαγούμε από ότι μας εμποδίζει να προχωρήσουμε, αντίθετα όμως αν θέλουμε να κτίσουμε, θα πρέπει να περιμένουμε να περάσει η κοσμική μπόρα.

Main stream: Αποκάλυψη παρανομιών, εξάρθρωση κυκλώματος. Απόρριψη του σάπιου. Γκρέμισμα εμποδίων, σκάψιμο, εξόρυξη. Αξιοποίηση ειδικών ικανοτήτων. Ένστικτο επιβίωσης. Μοναδικές σεξουαλικές εμπειρίες.

SOS: Επαφή με κακόβουλα άτομα. Εγκληματικότητα. Φυσικές καταστροφές. Απότομο τέλος. Υποχώρηση εδάφους, κατολίσθηση. Βαθύ χαντάκι, επικίνδυνη λακκούβα. Κρυμμένος εχθρός, ενέδρα. Πέσιμο από ψηλά. Κίνδυνος στον αέρα. Ηλεκτροπληξία, έκρηξη. Τρομοκρατία, βόμβες και «βόμβες».

Την Δευτέρα, την σκυτάλη των επιρροών παίρνει ο Ερμής, ο οποίος πρακτικά βρίσκεται μεταξύ δύο «πυρών», ωστόσο τα μηνύματα είναι πρωτίστως θετικά.

Κατ' αρχήν, το τετράγωνο του αστρικού Ερμή με τον τροπικό Κρόνο δεν έχει τόσο στερητικό ή απαγορευτικό χαρακτήρα, όσο οργανωτικό ή αποφασιστικό.

Πολλοί λοιπόν θα βρουν την ευκαιρία να «συμμαζέψουν» κάπως τον περίγυρο τους, είτε πρόκειται για αντικείμενα, είτε για ...πρόσωπα.

Main stream: Οργάνωση, τακτοποίηση, ταξινόμηση. Ιεράρχηση στόχων. Λεπτομερείς εργασίες, μελέτες. Τακτοποίηση εκκρεμοτήτων, αναγκαία έγγραφα και πιστοποιητικά. Τεχνικές εργασίες, επιδιορθώσεις. Εξετάσεις, έλεγχος. Ανταμοιβή ανάλογη με τους κόπους. «Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του».

SOS: Καθυστερήσεις, χρονοβόρες διαδικασίες. Συσσώρευση άχρηστων αντικειμένων. Γραφειοκρατία.

Την ίδια στιγμή, το τετράγωνο του τροπικού Ερμή με τον αστρικό Δία, έρχεται να δώσει «αέρα» στους τυχερούς και να συμβάλλει σε εύκολες λύσεις, διασκεδάσεις και κέρδη.

Main stream: Ευχάριστη είδηση. Αποδοχή αιτήματος, μια υπόσχεση που πραγματοποιείται. Καλή παρέα, διασκέδαση. Επαφές, συζητήσεις, μετακινήσεις. Εύκολες λύσεις, χάρες.

SOS: Σπατάλη, απώλεια πλεονεκτήματος από κακή χρήση. Πήγαινε-έλα χωρίς σκοπό. Πολύ κακό για το τίποτα.

Την ίδια ημέρα ο Ερμής σχηματίζει ένα εξάγωνο με τη Δήμητρα, ενισχύοντας τις πιθανότητες για κάτι καλό και παραγωγικό στον τομέα της επικοινωνίας.

Main stream: Τεχνικές ρυθμίσεις, πληροφορίες, downloads, κοινωνική δικτύωση, δημοσιεύσεις. Διαφήμιση, δημόσιες σχέσεις.

SOS: Ανούσια σχόλια, κουτσομπολιά.

Την Πέμπτη, ο Ήλιος σχηματίζει ένα τρίγωνο με τον Πλούτωνα, ορίζοντας το κλείσιμο ενός κύκλου ή μιας υπόθεσης και το πέρασμα σε μια άλλη φάση. Κεντρική ιδέα της όψης είναι -ως είθισται με τον Πλούτωνα- τα οικονομικά αλλά δεν θα λείψουν ούτε τα «τελειώματα», ούτε οι δύσκολες αποφάσεις πάνω σε ντε φάκτο καταστάσεις.

Main stream: Ξεκίνημα από το μηδέν, αναγέννηση. Υποστήριξη από ισχυρούς. Κρυφή βοήθεια, «ήταν να γίνει». Έρευνα, αποκάλυψη μυστικών. Οφέλη από ζημιές τρίτων. Αξιοποίηση των μειονεκτημάτων του αντιπάλου. Δουλειές της νύχτας.

SOS: Δύσκολο τέλος, αίσθηση απώλειας, μηδενισμός. Δυσβάστακτος φόρος. «Πληρώνω τα σπασμένα των άλλων». Χρέη που οδηγούν σε μακροχρόνια εξάρτηση. Τοκογλυφία, «προστασία», εκβιασμός. Κακόβουλες ενέργειες με σκοπό το κέρδος. Μια διακεκριμένη καταστροφή.

Τέλος, την Παρασκευή γίνεται η δεύτερη Πανσέληνος του Αυγούστου, η οποία θα είναι το ίδιο λαμπρή τόσο το βράδυ της Πέμπτης, όσο και αυτό της Παρασκευής.

Θυμίζουμε πως μια Πανσέληνος μπορεί να έχει είτε διεγερτική, είτε μελαγχολική επίδραση κι όσο για τα υπόλοιπα ...αναμείνατε στον υπολογιστή σας!

Οι συνεργάτες του astrology.gr θα ετοιμάσουν όπως πάντα ένα αφιέρωμα για την επιρροή της στα ζώδια και όχι μόνον.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved