Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 22 έως 25 Αυγούστου

Βρε καλώς τον Ποσειδώνα! Καιρό είχαμε να τον δούμε και να μάθουμε το τι σκαρώνει εκεί στο Ιχθυακό του άντρο.

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 22 έως 25 Αυγούστου

Να όμως που «έσκασε μύτη» για να μας κάνει την ζωή λιγότερο γκρίζα, αν όχι ...ροζ!

Τα δώρα και τα προικιά που μας φέρνει είναι βέβαια της κλάσης και του γούστου του.

Ρομαντικές ιστορίες, χεράκια πιασμένα στο ηλιοβασίλεμα, κεριά, αρώματα, ευτυχισμένα ροχαλητά και όνειρα... Πολλά όνειρα, που ανάθεμα κι αν βγούνε δηλαδή αλλά δεν παύουν να ομορφαίνουν τη ζωή μας.

Μια ακόμη γνωστή ειδικότητα του είναι τα λάθη. Στο κοσμικό του εργαστήρι υφαίνει μέρα-νύχτα ντουζίνες από δαύτα και τώρα ήρθε η ώρα να μας δείξει με υπερηφάνεια την πραμάτεια του. Δέκα λάθη στην τιμή του ενός κι όποιος προλάβει!

Τα λάθη βέβαια είναι κακό πράγμα, όπως διαδίδει έντεχνα ο μεγάλος ανταγωνιστής του ο Κρόνος, όμως τα πράγματα δεν είναι πάντα έτσι. Κατ' αρχήν τα λάθη μας προστατεύουν από αυτό που θα κάναμε νομίζοντας το οι έρμοι για σωστό. Ύστερα είναι και τα μαθηματικά που το επιβεβαιώνουν: Πλην επί πλην, ίσον συν, όπερ σημαίνει δύο λάθη κάνουν ένα σωστό.

Και όσοι ξέρουν αυτό το μυστικό, όπως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, τραγουδούν μαζί του «Άσε με να κάνω λάθος».

Αυτοί πάντως που σίγουρα υποφέρουν, όταν ξεμυτίζει ο Ποσειδώνας είναι οι λάτρεις του προγραμματισμού, δηλαδή Παρθένοι, Αιγόκεροι και λοιποί συγγενείς. Αφού κάθονται και καταστρώνουν επιμελώς -μέχρι κεραίας- το ημερήσιο πρόγραμμα τους, έρχεται ο «τριαινάκιας» και τους το κάνει φύλλο και φτερό. Η μια ακύρωση ακολουθεί την άλλη, μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων...

Καλό είναι λοιπόν να μην «δέσουμε κόμπο» τις δραστηριότητες μας κι όταν ο Ποσειδώνας κάνει το ...θαύμα του, να ευχαριστούμε τον Ύψιστο που για μια ακόμη φορά δούλεψε εν αγνοία μας και μας χάρισε ανέλπιστο ελεύθερο χρόνο. Ο πλανήτης, όταν είναι στα καλά του, απεχθάνεται την εντατικοποίηση σε όλες τις μορφές της και πασχίζει για την χαλάρωση μας. «Φέεεετα» ή Ικαρία στυλ, για όσες και όσους ξέρουν...

Όσο για τις «επείγουσες δουλειές» και υποχρεώσεις, ουδείς πανικός χρειάζεται, αφού κι από την άλλη πλευρά, συνεργάτες και πελάτες, φίλοι, γνωστοί και συγγενείς, πάλι ...Ποσειδώνα θα έχουν!

Φυσικά στο μαγικό σακούλι του, ο Ποσειδώνας έχει και μπόλικα ψέματα, αφού πάντα πρεσβεύει ότι δεν υπάρχει κανείς λόγος να πεις μια αλήθεια που πληγώνει, όταν μπορείς να σκορπίσεις χαμόγελα με ένα τόσο δα ψεματάκι. Και που να γλιτώσεις κιόλας από αχρείαστες εντάσεις, εδώ είναι που ο πλανήτης δίνει ρέστα: «Αγάπη μου, λατρεία μου, φως μου, θα αργήσω να γυρίσω γιατί προέκυψε κάτι στη δουλειά...»

Το ερώτημα, να ξέρεις ή να μην ξέρεις, γίνεται πάντα επίκαιρο κάτι τέτοιες ημέρες...

Η αλήθεια πάντως είναι ότι υπάρχουν πολλοί κακοπροαίρετοι τύποι, που εκμεταλλεύονται την αποκριάτικη φύση του Ποσειδώνα, όπως για παράδειγμα ο παραδοσιακός «κύριος με τις καραμέλες» των παιδικών μας χρόνων, που σύμφωνα με το σενάριο θα μας δελέαζε υποκινούμενος από άγνωστους πονηρούς σκοπούς. Παλιομοδίτικο αλλά «παίζει» ακόμη, έστω κι αν το πεδίο δράσης είναι πλέον πολύ πιο σύγχρονο, σαν το Facebook, λόγου χάρη ή το διατραπεζικό σύστημα και τα ΑΤΜ.

Όσον αφορά τα ίδια τα λεφτά και γενικότερα την ιδιοκτησία, ο Ποσειδώνας είναι αναφανδόν υπέρ του γνωστού «η ιδιοκτησία είναι κλοπή», διαβασμένου όμως κι ανάποδα: Η κλοπή είναι ιδιοκτησία! Οπότε ας έχουμε το νου μας...

Από εκεί κι ύστερα, η φύση του Ποσειδώνα είναι να χαρίζει κι όχι να εμπορεύεται.

Καλύτερα δηλαδή να ζητήσουμε το «μάνα εξ ουρανού» παρά να αγοράσουμε κάτι που θα αποδειχθεί ψεύτικο, αχρείαστο ή νοθευμένο.

Κι αν εισπράξουμε κάποιο μεγάλο ποσό, ας τσεκάρουμε καλού-κακού τα χαρτονομίσματα, πριν βρεθούμε στο «κελί 33», κατηγορούμενοι ως παραχαράκτες.

Αν τυχόν ο Ποσειδώνας εμπλακεί στο εμπόριο γίνεται αναγκαστικά «αεριτζής». Εξαίρεση, ίσως αποτελούν τα έργα τέχνης, που έτσι κι αλλιώς δεν έχουν αντικειμενική αξία.

Ο Βαν Γκογκ πέθανε «στην ψάθα» αλλά εκατό χρόνια μετά ένας πίνακας του άξιζε μια περιουσία. Αυτός είναι ο Ποσειδώνας και πρέπει να τον αγαπάμε με τα ελαττώματα του...

Στις φιλανθρωπικές πράξεις και τις αγαθοεργίες λοιπόν λέμε ναι, ίσως ακόμη κι αν ξέρουμε ότι μας κοροϊδεύουν, αποφεύγουμε όμως τις λοιπές οικονομικές συναλλαγές, γιατί στην καλύτερη περίπτωση θα κάνουμε μια τρύπα στο νερό. Προσέχουμε επίσης τις τρύπες στις ...τσέπες μας!

Ο Ποσειδώνας φέρνει ακόμη μαζί του ελπίδες και υποσχέσεις, από αυτές που χαϊδεύουν τα αυτιά και αρέσουν πολύ στους πολιτικούς. Με τα λόγια, κτίζεις ανώγια και κατώγια, λέει ο λαός, που όμως πάντα «τσιμπάει» στα θα και το χρυσωμένο χάπι.

Στη ...μόδα είναι και οι αντικατοπτρισμοί που άλλοτε μας απελπίζουν με την διάψευση τους κι άλλοτε μας δίνουν κουράγιο ή μας προστατεύουν με τα πέπλα της άγνοιας.

Γιατί όταν βαδίζουμε ανυποψίαστοι πάνω σε τεντωμένο σκοινί, νομίζοντας πως βρισκόμαστε σε αλάνα και δεν πέφτουμε κυριευμένοι από το φόβο, στον Ποσειδώνα το χρωστάμε.

Το καλύτερο του βέβαια είναι τα θαύματα, που θα εξακολουθήσουν να συμβαίνουν όσο υπάρχει ο κύρης τους. Θαύματα μικρά ή μεγάλα, γνωστά και άγνωστα που όμως όλα τους έρχονται για να μας δείξουν πως πίσω από κάθε φαινομενικό αδιέξοδο υπάρχει ένα φωτεινό παράθυρο και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι το να πιστέψουμε σε αυτό και να το ...υλοποιήσουμε! Είναι πραγματικά ανυπέρβλητη η υλοποιητική δύναμη του πλανήτη, η οποία δεν γνωρίζει περιορισμούς και -ευτυχώς- δεν εμπορεύεται, χωρίς να διαμαρτυρηθεί το σύμπαν. Μια φορά πήγε να το κάνει ο Πάπας με τα «συγχωροχάρτια» του και ξέσπασε η Μεταρρύθμιση...

Αντίθετα, όταν η ευχή μας βγαίνει από την εσωτερική μας αλήθεια, από την καρδιά μας, τότε ο Ποσειδώνας αναλαμβάνει την υλοποίηση της και ποτέ δεν αποτυγχάνει.

Κάπου εδώ, μετά από αυτήν την αναλυτική εκτίμηση των όσων μπορεί να φέρει στην επιφάνεια μια αντίθεση του Ήλιου με τον Ποσειδώνα, θα έκλεινε η παρουσίαση των συνθηκών του τριημέρου, όμως ...ατυχώς, στο «παιχνίδι» μπαίνει και ο Άρης, κάτι που όσο να 'ναι περιπλέκει τα πράγματα.

Τυπικά έχουμε να κάνουμε με ένα υπό σχηματισμό τρίγωνο ανάμεσα στον Άρη και τον Ποσειδώνα, με τη διαφορά πως ο Άρης έρχεται να εξωτερικεύσει την ενέργεια της αντίθεσης Ήλιου-Ποσειδώνα. Είναι σαν να «τσακώνονται» οι δύο τελευταίοι και να μπαίνει στη μέση ο Άρης για να δώσει τη λύση, με τον δικό του φυσικά «αβρό» τρόπο.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορούμε να ...χορέψουμε όσο θέλουμε. Κι ακόμη να σκαλίσουμε στα βράχια τον έρωτα μας ή να τον ζήσουμε μέσα σε υπερβατικά ροζ συννεφάκια. Ο Άρης βάζει το σεξ ως όχημα της φαντασίας, με την προοπτική να σπάσουμε ταμπού και εσωτερικά φράγματα που μας κρατούν καθηλωμένους σε ένα «πεζό» σύμπαν.

Μπορούμε ακόμη δίκην Σέρλοκ Χολμς να ψάξουμε για να ξεσκεπάσουμε κρυφά κίνητρα και δόλιους σκοπούς, που, δεν μπορεί, όλο και κάπου θα υπάρχουν.

Εδώ μάλιστα, μπορεί να κινήσουμε γι' αλλού και να βρεθούμε κατά λάθος στην σωστή κατεύθυνση ή άλλο να ψάχνουμε κι άλλο να βρούμε, πολύ πιο σημαντικό.

Έχουμε επίσης το δικαίωμα να γίνουμε θεραπευτές του εαυτού μας, ξεριζώνοντας κάθε «ζιζάνιο» που πνίγει την ψυχή μας ή διώχνοντας μακριά φόβους και προκαταλήψεις (γίνονται δεκτά και placebo...)

Εδώ αναφέρομαι και σε κάποια ενοχλητικά συμπτώματα στην υγεία μας, κατ' ουσία ψυχοσωματικά, που σωματοποιώντας μια εσωτερική δυσαρμονία, μας βοηθούν να την εντοπίσουμε.

Από την άλλη πλευρά, είναι βέβαια πως ο Ποσειδώνας θα δείξει και το «σκοτεινό» του πρόσωπο, μέσω της δράσης του Άρη.

Κατ' αρχήν, εξ αιτίας μιας λανθασμένης εντύπωσης ή ακόμα χειρότερα μιας συκοφαντίας, μπορεί να ξεσπάσει ...πόλεμος με απρόβλεπτες συνέπειες. Προσοχή και υπομονή λοιπόν, αφού τι να την κάνεις τη συγγνώμη όταν έχει επέλθει η καταστροφή...

Ακόμη, η «φυγή από τα δύσκολα» μπορεί να γίνει «δόλια υπονόμευση», συνειδητή απιστία ή προδοσία και τα «αθώα ψέματα», ίντριγκες ολκής.

Η χαλάρωση και η ενεργή φαντασία μας, περνώντας από τα φουριόζικα φίλτρα του Άρη, μπορεί να βιωθεί ως επιτακτική ανάγκη για ένα «ταξίδι» μέσα από το αλκοόλ ή άλλες «ουσίες». Κι όταν ο «μεθυσμένος» Άρης αρχίζει να βγάζει τα απωθημένα του, ο θεός να μας φυλάει...

Ο Άρης μπορεί να κάνει αισθητή την παρουσία του μέσα από οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί ως «επιθετικό υγρό στοιχείο», με τα αέρια ...αναπληρωματικά. Χρειάζεται προσοχή λοιπόν στην θάλασσα, τις λίμνες και τα ποτάμια, ενώ καλό είναι να ξεσκονίσουμε και τις υδραυλικές μας γνώσεις. Με το γκάζι δεν παίζουμε, ούτε με τοξικές ουσίες, ενώ προσέχουμε τι τρώμε και τι πίνουμε.

Ηφαίστεια εδώ κοντά δεν έχουμε, οπότε τουλάχιστον έχουμε έναν υποψήφιο μπελά λιγότερο. Ένα τσουνάμι όμως δεν αποκλείεται, όπως και κάθε βλάβη που μπορεί να προέλθει από εκτόνωση συμπιεσμένων υγρών ή αερίων.

Η λίστα δεν τελειώνει εδώ αλλά νομίζω πως έθιξα τα πιο βασικά.

Όσον αφορά τώρα τα ζώδια που καλούνται να προσέξουν περισσότερο, πρώτοι είναι οι Σκορπιοί, αφού από την Πέμπτη ο Άρης θα περάσει στο ζώδιο τους, απευθυνόμενος άμεσα στην ...αφεντιά τους. Ακολουθούν οι Παρθένοι και οι Ταύροι, ενώ οι Αιγόκεροι παρότι δεν εμπλέκονται άμεσα, καλό είναι να έχουν το νου τους.

Οι Ιχθύες είναι σε θέση να αντλήσουν πολλά από τα πλεονεκτήματα των όψεων του Ποσειδώνα, είτε σε δημιουργικό επίπεδο, είτε καθαρά συμφεροντολογικά.

Αξίζει ακόμη να σταθούμε σε μια μικρή μερίδα των Λεόντων και των Υδροχόων, που είναι πολύ πιθανόν να βρεθούν για λίγο στα ...σύννεφα ή το θολό τοπίο του Ποσειδώνα, όπως επίσης και σε μια ομάδα Ζυγών και Κριών, που επίσης είναι στο «κόλπο» για να μην πω ...προγραμμένοι. Αναφέρομαι σε όσες και όσους εξ αυτών των τεσσάρων ζωδίων έχουν γεννηθεί το δεύτερο πενθήμερο του κύκλου τους και ιδιαίτερα την 6η και 7η ημέρα (έχουν δηλαδή τον Ήλιο τους στην 6η και 7η μοίρα του ζωδίου τους.

Στο επόμενο: Ο Άρης σε «κρυφά» τετράγωνα με τον Πλούτωνα και τον Ουρανό, απειλεί να τα κάνει «Γης Μαδιάμ»

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved