Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.

Γι' αυτό είναι σκόπιμο να προσαρμοζόμαστε στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Από 18 Αύγουστου έως 24 Αυγούστου

Άκρως ενδιαφέρουσα, με θετικές μάλιστα πινελιές, είναι η εβδομάδα που ακολουθεί, χωρίς βέβαια να λείπουν και οι «αστερίσκοι» που επισημαίνουν κάποιες παγίδες.

  • Ο πλανήτης που περισσότερο απ' όλους βάζει την σφραγίδα του στις εξελίξεις είναι ο Άρης.

Κατ' αρχάς, το εξάγωνο που σχηματίζει με τον Ήλιο θα μας επηρεάσει τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη, δρομολογώντας ξεκινήματα και ...ξεκολλήματα. Βέβαια η σύνοδος του με τον Κρόνο εξακολουθεί να είναι ενεργή και τα όσα γράψαμε την προηγούμενη εβδομάδα περί μέτρου και στρατηγικής εξακολουθούν να ισχύουν. Από την άλλη πλευρά όμως, ο Κρόνος μπορεί να συμβάλλει σε επιτυχημένους «μαραθώνιους», δραστηριότητες δηλαδή «μακράς πνοής» και καταστάσεις που έρχονται για να μείνουν.

Ευκαιρία για δράση λοιπόν, με τον «αέρα» μάλιστα μιας αξιοσημείωτης προοπτικής.

Main stream: Δράση, εγρήγορση. Πρωτοβουλίες, ξεκινήματα. Απεμπλοκή, σταδιακή ανάπτυξη. Αλήθειες, που φωτίζουν και απελευθερώνουν. Συναγωνισμός, που οδηγεί σε σπουδαία αποτελέσματα. Τεχνικές εργασίες, διεκπεραίωση έργου.

SOS: Ξεροκεφαλιά, εγωισμός. Εντάσεις και συγκρούσεις «δι' ασήμαντον αφορμήν». Διατάραξη ησυχίας, αλητεία. Αντίσταση κατά των Αρχών. Αυθαιρεσία, σκληρή επιβολή. Ατυχήματα, συγκρούσεις.

  • Παράλληλα, ο Άρης βαδίζει ολοταχώς προς τον Σκορπιό, κλείνοντας σταδιακά το τρίγωνο του με τον Ποσειδώνα.

Η είσοδος του στο ζώδιο που, σύμφωνα με την αρχαία παράδοση, επίσης κυβερνά, θα γίνει την Πέμπτη στις 18:24, σηματοδοτώντας μια «αλλαγή» ταχύτητας, για τις ζωές ιδίως των παρορμητικών ζωδίων (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι), που του ...κουνάνε το μαντήλι αλλά και των σταθερών (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος) που τον υποδέχονται και ...ανεβάζουν τα μανίκια!

(Για τον Άρη στον Σκορπιό θα υπάρξει όπως πάντα ειδικό αφιέρωμα).

Το τρίγωνο Άρη-Ποσειδώνα σχηματίζεται με ακρίβεια την μεθεπόμενη Κυριακή, ωστόσο είναι πολύ πιθανόν να μας επηρεάσει από αυτό το Σ/Κ και σίγουρα από την Πέμπτη και μετά.

Main stream: Αθόρυβη επίτευξη στόχου. Κατά λάθος επιτυχία. Αφανής ήρωας. Εξόντωση παρασίτων και μικροβίων, ψεκασμός. Εναλλακτικές θεραπείες. Τοπική αναισθησία. Φυγή από τα δύσκολα, απόδραση. Αλιεία, δράση στο υγρό στοιχείο. Αισθησιασμός, «μυθικές» ερωτικές στιγμές, μέθεξη. Καλλιτεχνικά δρώμενα. Χορός. Μεταφυσικές εμπειρίες.

SOS: Καταιγίδες, μπουρίνια. Ιώσεις, τοξικές προσβολές. Ακραία συμπεριφορά μετά την κατανάλωση «ουσιών», overdose. Δολιότητα, υπονόμευση, παγίδευση. Λάθος συναγερμός. Προβλήματα με τα υδραυλικά και τις συσκευές που λειτουργούν με αέρια, διαρροή αερίων. Ιατρικά λάθη. Χημικός πόλεμος. Ψυχικές επιθέσεις, «μάτιασμα». Προβλήματα όσφρησης.

  • Επανερχόμενοι σε αυτό το Σ/Κ, δεν μπορούμε να μην σημειώσουμε τις όψεις του Ερμή με τον Ουρανό (τρίγωνο) και τον Πλούτωνα (χιαστί), που γίνονται το Σάββατο.

Τα απρόοπτα και οι εκπλήξεις σπάζουν την προγραμματισμένη σειρά των πραγμάτων και μένει να δούμε κατά πόσον όλα αυτά θα ...μας αρέσουν ή όχι!

Main stream: Εκπλήξεις, απρόοπτα, σπάνιες συμπτώσεις. Πρωτοτυπία, εφευρετικότητα. Μια πολύ ιδιαίτερη παρουσίαση. Νέο look, αγορές μοναδικών ρούχων και αξεσουάρ. Αλλαγή, αναθεώρηση, φρεσκάρισμα. Έρευνα, αποκάλυψη, εκμυστήρευση, εξομολόγηση. Ενδιαφέρον για την Αστρολογία, την Ψυχολογία και το Διάστημα. Προμήθεια ηλεκτρονικών-ηλεκτρικών συσκευών. .

SOS: Αλλόκοτη συμπεριφορά, πρόκληση. Σοκ από το πουθενά. Κυνικότητα, αμοραλισμός. . Βραχυκύκλωμα, ηλεκτρονικές ανωμαλίες. Δυσάρεστα συναπαντήματα. Τεχνικά προβλήματα με pc και κινητά.

  • Την Τετάρτη, ο Ερμής έχει ...κέφια και το εξάγωνο του με το Δία αναμένεται να συμβάλλει σε μια πιο ευχάριστη αλλά και ενίοτε χωρίς ουσία καθημερινότητα.

Οι πιο τυχεροί πάντως θα είναι στην ...μέρα τους!

Main stream: Διασκέδαση, χιούμορ, χαρούμενες στιγμές. Χάρες, δώρα, κεράσματα. Επαφές και συζητήσεις σε καλό κλίμα. Αποδοχή αιτήματος. Νέες γνωριμίες-επαφές. Αυξημένες μετακινήσεις. Εύκολο κέρδος. Εύκολες λύσεις.

SOS: Ζάλη, «μπούγιο», πολύ κακό για το τίποτα. Βόλεμα σε βάρος τρίτων. Επιπολαιότητα, ανευθυνότητα. Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, μεγάλα λόγια. Αχρείαστες αγορές.

  • Την Πέμπτη γίνεται και η μοναδική «κρυφή» όψη της εβδομάδας, η οποία μάλιστα κινείται σε ανάλογο μήκος κύματος με αυτήν του Ερμή-Δία. Η αστρική Αφροδίτη συναντά την τροπική Δήμητρα συμβάλλοντας άμεσα σε μια διευρυμένη κοινωνικότητα αλλά και σε πολυποίκιλες αγορές, ιδίως ενδυμάτων, υποδυμάτων, αξεσουάρ και διακοσμητικών ειδών. Το ενδιαφέρον για τη μόδα, τις περιπέτειες των celebrities και γενικότερα το lifestyle είναι μια ακόμη τάση της όψης, η οποία είναι «ότι κι ότι» για μαζώξεις, πάρτι, δεξιώσεις και οτιδήποτε άλλο φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά.

Συναισθηματικά, όλα τείνουν να γίνουν μια ...ωραία ατμόσφαιρα, ουσιαστικά όμως επικρατεί το «φαίνεσθαι», παρά το «είναι».

Οι πιο τυχεροί πάντως θα την «τσιμπήσουν» την γνωριμία τους με μια επώνυμη προσωπικότητα κι από εκεί κι ύστερα, βλέπουμε...

  • Το κλείσιμο της εβδομάδος γίνεται με τις ...ευλογίες του Ποσειδώνα, ο οποίος πέρα από το τρίγωνο του με τον Άρη, σχηματίζει και μια αντίθεση με τον Ήλιο.

Θολό τοπίο, θα μπορούσε να πει κανείς, με την επιπρόσθετη υποσημείωση πως οφείλουμε να ...μην πιστέψουμε όσα ακούμε και βλέπουμε, αφού η πραγματικότητα μπορεί να είναι κατά πολύ διαφορετική. Το «καμπανάκι» κτυπά ιδιαίτερα για τις οικονομικές συναλλαγές που θέλουν μεγάλη προσοχή.

Από την άλλη πλευρά, ο Ποσειδώνας μας υπόσχεται μια μικρή περίοδο χαλάρωσης και φυγής από τους μπελάδες, ενώ δεν θα πάψει ποτέ να μας θυμίζει πως κάποια λάθη ή ακυρώσεις έχουν τελικά τον ...καλό σκοπό τους!

Και κάτω από αυτές τις συνθήκες, η «υπακοή» στην διαίσθηση μας παρά στην λογική, είναι ότι το καλύτερο.

Main stream: Ρομαντισμός, εξιδανίκευση προσώπων και καταστάσεων. Ελπίδα, αισιοδοξία, υπόσχεση. Απόκρυψη, παραλλαγή. Φυγή από τα δύσκολα, αποφυγή εντάσεων. Διαίσθηση, ενόραση. Λάθη που οδηγούν σε θετικά αποτελέσματα. Καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Θέατρο, κινηματογράφος. Ύπνος, χαλάρωση, ονειροπόληση. Μεταφυσικές εμπειρίες. Λυτρωτική αίσθηση, «ταξίδι».

SOS: Εκτός τόπου και χρόνου, «χάσιμο». Απιστία, δολιότητα. Απάτες, αυταπάτες. Διάψευση, ακύρωση. Αναβολή δραστηριοτήτων. Άστοχη επένδυση, κλοπή. Ψέματα, ανυπόστατες φήμες. Λάθη και αβλεψίες που κοστίζουν. Εξαφάνιση προσώπων ή αντικειμένων. Απουσία, απομάκρυνση.

Κλείνοντας, να σημειώσουμε πως διανύουμε τις πρώτες ημέρες του κύκλου της Σελήνης, κάτι που σύμφωνα με την παράδοση, ευνοεί τα νέα ξεκινήματα και την ανάπτυξη.

Παράλληλα όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αυτή η Νέα Σελήνη της περασμένης Πέμπτης θα «κουβαλάει» μαζί της (μέχρι τις 15/9) τις έντονες όψεις της Αφροδίτης με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα, σφραγίζοντας όλο το μήνα με «καυτές» συναισθηματικές εμπειρίες, άλλοτε εξωτικές ή από κάθε άποψη μοναδικές κι άλλοτε «βαριές κι ασήκωτες».

Με δεδομένο λοιπόν, τον ανατρεπτικό και καταλυτικό χαρακτήρα του όλου σχήματος (τ-τετράγωνο), ύστερα από τέσσερις εβδομάδες, πολλά μπορεί να έχουν αλλάξει στην προσωπική ζωή όλων μας.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved