Αστρολογική Εφημερία από 22 έως 25 Μαρτίου

Η πρώτη «εντολή» είναι «Προσευχηθείτε, κάνει καλό!»
Παπασταύρου Λίντα
Αστρολογική Εφημερία από 22 έως 25 Μαρτίου

από τον Γιάννη Ριζόπουλο



20100627_John Rizopoulos02JPEG


Σχετικά φτωχή σε όψεις των προσωπικών πλανητών είναι η τρέχουσα εβδομάδα, αφήνοντας τους αργούς να «κάνουν παιχνίδι» σε κοσμικό κυρίως επίπεδο. Και βέβαια για όσους από εμάς τους κοινούς θνητούς μπλεχτούμε στα γρανάζια τους, το στοίχημα θα είναι δύσκολο αλλά και το έπαθλο βαρύτιμο...

Το ενδιαφέρον βέβαια επικεντρώνεται στην υπό σχηματισμό αντίθεση του Δία με τον Κρόνο, η οποία με τη συνδρομή του Άρη δίνει στις αντιπαραθέσεις έναν ακραίο χαρακτήρα με εναλλαγή μάλιστα ανάμεσα στα «κρατήματα» του Κρόνου και τα «γιουρούσια» του Δία. Θυμίζω ότι η αναζήτηση του μέτρου είναι ο μόνος τρόπος για να αποφευχθούν άσκοπες συγκρούσεις, ρεζιλέματα και παλινωδίες.

Παράλληλα με τις επιταγές των δύο «μεγάλων» του ζωδιακού, ο Ποσειδώνας αναλαμβάνει να κάνει περισσότερο αισθητή την παρουσία του, υποβοηθούμενος από τις δύο συνόδους που σχηματίζει με προσωπικούς πλανήτες. Μία «φανερή» με την Δήμητρα και μια «κρυφή» με τον αστρικό Άρη.

24_mar

Ομίχλη και σύγχυση λοιπόν, περιβάλλουν τις καθαρά πρακτικές υποθέσεις και σίγουρα αυτά που γίνονται πίσω από τις κουρτίνες είναι πολύ πιο καθοριστικά.

Όσον αφορά τις κατά τόπους διαμάχες, με τις ευλογίες του Ποσειδώνα μπορεί να πάρουν την μορφή ενός χημικού πολέμου μικρότερης ή μεγαλύτερης έκτασης (σε αυτό πχ συμπεριλαμβάνονται τα φάρμακα και τα εντομοκτόνα), όμως η κρίσιμη λεπτομέρεια συνήθως έχει να κάνει με τις συνομωσίες που υφαίνονται και την «μάχη των κατασκόπων». Ο ρόλος των επίδοξων μιμητών του Εφιάλτη γίνεται καταλυτικός, καθιστώντας αναποτελεσματικές ακόμη και τις θεωρητικά πιο ασφαλείς γραμμές άμυνας.

Στην αστρολογία τα οράματα, οι ουτοπίες και οι προδοσίες έχουν τον ίδιο πατέρα και το προς τα που θα κλείνει η πλάστιγγα είναι περισσότερο θέμα των προσωπικών δεδομένων του καθένα.

Επίσης, σε κοινωνικό επίπεδο το δίπολο Άρη-Ποσειδώνα συνηθίζει να ανάβει φωτιές, είτε στους κόλπους των πιστών-ιεραρχών με αφορμή θρησκευτικά ή Εκκλησιαστικά θέματα, είτε στην Ιατρική κοινότητα. Στην πιο δυσάρεστη εκδοχή παρατηρούνται επιθέσεις σε χώρους λατρείας ή σε νοσοκομεία, θεραπευτήρια κλπ.

Επί προσωπικού η συγκεκριμένη όψη δημιουργεί κινδύνους από τοξικές προσβολές, επιθέσεις ιών ή άλλων «αόρατων» επιδρομέων. Όπως έχω ξαναγράψει, πέρα από τις ιώσεις, οι ψυχικές επιθέσεις κάθε μορφής είναι στην κορυφή της λίστας των επιπτώσεων μιας επαφής ανάμεσα στον Άρη και τον Ποσειδώνα και αν για οποιοδήποτε λόγο δεν νοιώθετε καλά, μην αμελήσετε να κάνετε το ...σταυρό σας, να απευθυνθείτε δηλαδή και στην προστασία μιας άλλης μορφής.

Όσον αφορά τα ποτά και τα ξενύχτια, η χρήση «ουσιών» κρίνεται ως προβληματική, αφού κάτω από αυτές τις συνθήκες η κατάσταση είναι πολύ πιθανόν να ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Φασκόμηλο και τίλιο λοιπόν, για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο, ενώ τις ολονυκτίες είναι προτιμότερο να τις κάνουμε στην εκκλησία με λιβάνια κεριά και τον Παντοκράτορα επί της κεφαλής μας ...

Επίσης, ένας διεγερμένος Ποσειδώνας αυξάνει τις πιθανότητες για διαρροές υγρών, αερίων αλλά και πληροφοριών, ενώ γενικότερα η όψη του με τον Άρη είναι μια ουσιαστική αντένδειξη για όσες και όσους σκοπεύουν να έρθουν σε επαφή με το υγρό στοιχείο σε οποιαδήποτε μορφή του (θάλασσες, λίμνες, ποτάμια, χιόνια κ.α.)

Ναυάγια και «ναυάγια» είναι στο τσακ για να ανέβουν στο βάθρο της επικαιρότητας.

Καταιγίδες, πλημμύρες, τρικυμίες ακόμη και χιονοστιβάδες είναι ...πρόθυμες να δημιουργήσουν πλείστα προβλήματα και οι επαγγελματίες που αναγκαστικά σχετίζονται με το υγρό στοιχείο θα πρέπει να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα.

Τυπικά τα πιο «εύκολα» θύματα του επιθετικού Ποσειδώνα είναι οι Αιγόκεροι, οι Ταύροι και οι Παρθένοι, οι οποίοι δυσκολεύονται σημαντικά να αφομοιώσουν και να «μεταφράσουν» την ενέργεια του πλανήτη. Γι’ αυτό και είναι περισσότερο εκτεθειμένοι σε απάτες ή στους κινδύνους του «αοράτου».

Αντίθετα, Ιχθύες και Σκορπιοί είναι σε θέση να αξιοποιήσουν την διαίσθηση τους (αρκεί να την ακούσουν) και την ικανότητα τους να κινούνται σε «θολά νερά». Για τους πρώτους ενδέχεται να υπάρξουν και bonus εκπληρωμένων ευχών από τον μπαμπά Ποσειδώνα είτε γιατί ήταν καλά παιδιά, είτε γιατί ...έτσι του αρέσει!

Σε «περίεργη» θέση βρίσκονται οι Υδροχόοι και οι Λέοντες, που καλού-κακού θα πρέπει να επιστρατεύσουν όχι μόνον το «τρίτο μάτι» αλλά και αυτά που έχουν στην πλάτη τους...

Τα αντίμετρα είναι ομοιοπαθητικής μορφής και ουσιαστικά καλούμαστε να δρομολογήσουμε τον Ποσειδώνα μας σε πιο δημιουργικές ράγες ή μάλλον -για να είμαστε και πιο κοντά στην υπερβατική φύση του πλανήτη- σε «μαγικές» υπερχορδές!

Η πρώτη «εντολή» είναι «Προσευχηθείτε, κάνει καλό» και η δεύτερη «Ζήστε με ασφάλεια την εικονική πραγματικότητα σας». Όπερ σημαίνει να δείτε το Matrix και όχι να το βιώσετε άοπλοι...

Από εκεί κι ύστερα, συνίσταται η χρήση ήπιων σκευασμάτων (ιδίως φυτικών) και επιπλέον η δημιουργική εκτόνωση της ενέργειας μέσω του χορού, της γλυπτικής ή οποιασδήποτε καλλιτεχνικής δραστηριότητας μπορεί να συνδυάσει το τερπνόν μετά του ...εντόνου.

Ο Άρης βέβαια δεν παύει να έχει σχέση με την σεξουαλικότητα μας. Το μασάζ με αιθέρια έλαια και το βύθισμα στην μπανιέρα, εκτός από τη διάθεση θα μας ανεβάσουν και τη λίμπιντο. Και ο πλανερός Ποσειδώνας θα κερδίσει την συναίνεση μας για ένα περιπετειώδες ταξίδι στη χώρα των αισθήσεων.

Κλείνοντας την αναφορά της εβδομάδας δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην αλλαγή ζωδίου της Δήμητρας, η οποία την Δευτέρα στις 18:40 πέρασε στο ζώδιο των Ιχθύων, όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 11 Ιουλίου.

Σε αυτό το διάστημα, τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και πολύ περισσότερο οι Ιχθύες) θα έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις δημόσιες σχέσεις τους, να αναδείξουν τις ικανότητες τους και να προωθήσουν το έργο τους. Κατά κάποιο τρόπο τα φώτα της δημοσιότητας τους «ψάχνουν» και οφείλουν να είναι πανέτοιμοι απέναντι στην πρόκληση, αφού είναι γνωστό πως (και) στη δημοσιότητα ο θρίαμβος απέχει ελάχιστα από την ...τραγωδία.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved