Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.

Γι' αυτό είναι σκόπιμο να προσαρμοζόμαστε στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Από 11 Αύγουστου έως 17 Αυγούστου

Γεμάτη από δύσκολες όψεις είναι η τρέχουσα εβδομάδα και δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε πως για αρκετούς ο φετινός Δεκαπενταύγουστος μπορεί να είναι αρκετά «σκληρός».

Αυτός ο τελευταίος χαρακτηρισμός ταιριάζει γάντι στην σύνοδο του Άρη με τον Κρόνο, μια όψη που δεσπόζει στους ουρανούς, στέλνοντας ένα απλό μήνυμα: Να μην κτυπήσουμε τη γροθιά στο μαχαίρι.

Η ενεργειακή σύμπραξη των δύο πλανητών βγάζει συνήθως στην επιφάνεια αντίθετες τάσεις και βουλές, οδηγώντας τα πράγματα σε μια σύγκρουση, που μπορεί να πάρει μεγάλες διαστάσεις. Όμως, όπως συμβαίνει συνήθως, τίποτα δεν είναι προδιαγεγραμμένο και πολλά εξαρτώνται από την εν γένει στάση που θα τηρήσουμε, είτε πρόκειται για ένα ακανθώδες θέμα γύρω από μια σχέση ή συνεργασία, είτε απλά για την οδηγική μας συμπεριφορά.

Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε να αντιδράσουμε ψύχραιμα, για να μην έχουμε κι άλλα «παρατράγουδα». Ακόμη κι αν έχει γίνει η «ζημιά», μια λάθος συμπεριφορά μπορεί να την κάνει ακόμη μεγαλύτερη.


  • Οι συγκρούσεις και τα ατυχήματα είναι το κακό πρόσωπο μιας συνόδου Άρη-Κρόνου και εδώ η χρήσιμη -όσο και δύσκολη- λεπτομέρεια είναι πως δεν αρκεί να προσέχουμε τις δικές μας κινήσεις αλλά πολύ περισσότερο των άλλων. Γιατί εμείς μπορεί μεν να είμαστε ο.κ. σύμφωνα με τους τύπους και το γράμμα του νόμου, τα μεγαλύτερα προβλήματα όμως έρχονται όταν οι άλλοι συμπεριφέρονται με έναν «αδόκιμο» ή ριψοκίνδυνο τρόπο, δημιουργώντας μια απειλή ή μια κρίση, που εμείς δεν είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε.

Μια τέτοια δοκιμασία μπορεί να συμβεί είτε στον δρόμο καθώς ταξιδεύουμε, είτε συμμετέχοντας σε μια οποιαδήποτε συλλογική προσπάθεια.

Όσον αφορά πάντως τις συναλλαγές με τους «απέναντι», ο συμβιβασμός και η στρατηγική μπορεί να μετατρέψουν ένα διαφαινόμενο αδιέξοδο, σε μια «συμφωνία κυρίων».

Ακόμη, θα πρέπει να είμαστε ώριμοι σε σχέση με τα όρια μας. Όταν βλέπουμε πως κάτι «δεν βγαίνει», το να επιμείνουμε κάτω από αυτές τις συνθήκες, μόνον προβλήματα θα δημιουργήσει. Κι αυτό αναφέρεται σε μια πλειάδα δραστηριοτήτων, από ένα φιλόδοξο εργασιακό πλάνο, μέχρι το...σεξ!

Main stream: Εξισορρόπηση των αντιθέσεων, αμοιβαίες υποχωρήσεις. Μειωμένη ενέργεια, συντήρηση δυνάμεων. Προσεκτικές κινήσεις, δύσκολοι χειρισμοί. Αντοχή, μακρά διάρκεια με μειωμένους ρυθμούς. Συμβιβασμός, στρατηγική.

SOS: Συγκρούσεις, ατυχήματα, τραυματισμοί. Ενεργειακή κατάρρευση, μπλοκάρισμα. Διάλυση συνεργασίας ή συμφωνίας. Δογματισμός, χάσμα γενεών.


  • Όμως ο Κρόνος εκτός από το ραντεβού του με τον Άρη (γίνεται με ακρίβεια την Τετάρτη στις 13:35), έχει κι άλλες...δουλειές!

Την ερχόμενη Παρασκευή συμμετέχει σε μια «τριμερή συνδιάσκεψη» με τον Ήλιο και την Δήμητρα, κάνοντας εκ νέου μόδα την «χρήσιμη καταπίεση» και τις συμβιβαστικές λύσεις. Και όπως φαίνεται, οι κυβερνώντες θα «κλειδώσουν» τα νέα μέτρα που θα παρθούν «για το καλό μας».

Main stream: Διπλωματία, πολιτική. Επωφελείς συμβιβασμοί, συνεργασίες. Κριτική, αποτίμηση λαθών. Προσαρμογή στις αντικειμενικές συνθήκες. Συνειδητοποίηση της πραγματικότητας.

SOS: Αδιέξοδο, τερματισμός μιας προσπάθειας. Απαγόρευση, βέτο. Σκληρός περιορισμός, ασφυκτικά μέτρα.

  • Πάμε τώρα στους έτερους «μεγάλους» του ζωδιακού, τον Ουρανό και τον Πλούτωνα, που και αυτήν την εβδομάδα θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Το Σάββατο έχουμε ένα «κρυφό» τετράγωνο, ανάμεσα στον αστρικό Ερμή και τον τροπικό Ουρανό.

Ο Ερμής κινείται πλέον ορθόδρομα κι έτσι οι όποιες...αναποδιές της όψης αναμένεται να εκδηλωθούν αβίαστα. Το ίδιο όμως και τα καλά της.

Main stream: Αλλαγές, εκπλήξεις. Απροσδόκητες συναντήσεις. Παράδοξα αποτελέσματα, σπάνιες εμπειρίες. Έρευνα, αποκαλύψεις. Πειραματισμός, νέες εφαρμογές. Ενασχόληση με τις επιστήμες. Αστρολογία, Ψυχολογία, εξωγήινη ζωή.

SOS: Ειδήσεις ή βιώματα που σοκάρουν. Τεχνικά προβλήματα, ιδιαίτερα με τα κινητά και τους υπολογιστές. Βραχυκύκλωμα.

  • Αν το Σ/Κ είναι πολύ «ιδιαίτερο» επικοινωνιακά, η υπόλοιπη εβδομάδα είναι «φωτιά και λαύρα» για τα συναισθηματικά-ερωτικά θέματα.

Οι διαδοχικές όψεις της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα (την Τετάρτη) και τον Ουρανό (την Πέμπτη), αφήνει ανοικτό το παράθυρο των νέων εμπειριών, κλείνοντας όμως παράλληλα την πόρτα σε κάθε τι το ασφαλές, που συνήθως χαρακτηρίζει μια μόνιμη σχέση.

Τα ξαφνικά ή απροσδόκητα γεγονότα, στην πλειοψηφία τους «δύσκολα» απειλούν να ανατρέψουν τις συναισθηματικές μας ισορροπίες κι εμείς οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι για οτιδήποτε.

Από την άλλη πλευρά σε επίπεδο εμπειριών, τόσο η αντίθεση της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα, όσο και το τετράγωνο της με τον Ουρανό, είναι...χάρμα ειδέσθαι, με την προϋπόθεση πάντα της συμφωνίας μεταξύ των ερωτικών εταίρων.

Το πρόβλημα είναι πως συχνά κάτω από ανάλογες συνθήκες, προκύπτουν «εκπλήξεις», κατά βάση ανεπιθύμητες, είτε λόγω της ακραίας συμπεριφοράς των άλλων, είτε γιατί εμείς οι ίδιοι δεν μπορούμε να συγκρατήσουμε αυτό το «κάτι» που μας σπρώχνει να τα κάνουμε όλα...σμπαράλια!

Εξετάζοντας και τις δύο όψεις ταυτόχρονα, είναι φανερό πως συναισθηματικά έχουμε να κάνουμε με την σύνθεση ή σύγκρουση δύο αντίρροπων δυνάμεων. Η μια μας ωθεί να παραδοθούμε στον απόλυτο έρωτα, θυσιάζοντας ενδεχομένως τα πάντα, ενώ η άλλη βάζει μπροστά την ανεξαρτησία και την διαφορετικότητα. Το πάθος αναμειγνύεται με την εγκεφαλικότητα, τα ένστικτα με τα «καινά δαιμόνια» και πραγματικά...κανείς δεν ξέρει που μπορεί να οδηγήσει αυτό!

Main stream: Καταλυτικές σχέσεις ή εμπειρίες. Μοναδικές ερωτικές στιγμές. Συναρπαστικές εξελίξεις. Το πέρασμα σε μια άλλη φάση. Τέλος ενός κύκλου. Πρωτότυπη δημιουργικότητα, σπέσιαλ ή ξεχωριστή διασκέδαση. Αλλαγές στην εμφάνιση. Αγορές που κάνουν αίσθηση.

SOS: Διατάραξη σχέσεων, χωρισμός Αίσθηση απώλειας, πένθος. Ανατροπή, σοκ. Γνωριμία-επαφή με περιθωριακούς τύπους. Ερωτική φρενίτιδα, πέρα από κανόνες. Καταστρατήγηση δεοντολογίας, ακρότητες, προκλήσεις. Μηδενισμός, αυτοκαταστροφικές τάσεις. Φοβίες, μανιοκατάθλιψη. Δερματικά προβλήματα. Ακατάλληλα ή αλλοιωμένα προϊόντα.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved