Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.

Γι' αυτό είναι σκόπιμο να προσαρμοζόμαστε στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Από 3 Αύγουστου έως 10 Αυγούστου

Φαινομενικά οι επόμενες επτά ημέρες δεν έχουν να επιδείξουν κάποια σημαντική πλανητική όψη, με αποτέλεσμα το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται κυρίως στο «γύρισμα» του Ερμή σε ορθή φορά (την ερχόμενη Τετάρτη) και στην είσοδο της Αφροδίτης στον Καρκίνο (την Τρίτη στις 16:43), όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου.

Για τον Ερμή, εκείνο που χρήζει σχολιασμού είναι η υπομονή που πρέπει να επιδείξουμε μέχρι ο πλανήτης να «πάρει μπροστά» για τα καλά. Ουσιαστικά, μέχρι και την Παρασκευή θα εξακολουθήσουν να εμφανίζονται αρρυθμίες, αναβολές και επικοινωνιακές ανωμαλίες, πολύ περισσότερο που όπως θα δούμε αμέσως πιο κάτω οι «κρυφές» όψεις του Ερμή δεν προσφέρονται για ...πανηγυρισμούς!

Ανάλογα σκεπτικούς μας αφήνει και η διέλευση της Αφροδίτης από τον Καρκίνο, αφού είναι γνωστό πως στον παρορμητικό σταυρό έχουν στήσει ...καρτέρι ο Ουρανός, ο Πλούτωνας αλλά και ο Κρόνος. Έτσι, παρά τις καλές προθέσεις της Αφροδίτης για προστατευτικές αγκαλιές, φιλιά και αιώνιες δεσμεύσεις, οι εξελίξεις σε συναισθηματικές και οικονομικές υποθέσεις μπορεί να μην είναι εύκολες ή οι επιθυμητές, ιδιαίτερα μέχρι τις 20 Αυγούστου.

  • Ας ξεκινήσουμε όμως με το Σαββατοκύριακο, το οποίο ενδέχεται να κυλήσει σε ρυθμούς Άρη, αφού η ενέργεια του «κρυφού» τετραγώνου ανάμεσα στον αστρικό Ήλιο και τον τροπικό Άρη, μια όψη που σχηματίστηκε με ακρίβεια την Παρασκευή, παραμένει δραστική.

Για τις πιθανές επιπτώσεις αυτού του τετραγώνου έγραψα αρκετά αναλυτικά στο «Αστρολογικό δελτίο» της περασμένης Τετάρτης αλλά μια υπενθύμιση δεν ...βλάπτει.

Main stream: Δραστικές πρωτοβουλίες, αγωνιστικό πνεύμα. Αθλητικές δραστηριότητες, επιδόσεις, ρεκόρ. Διεκπεραίωση ενός δύσκολου έργου σε σύντομο χρόνο. Απεμπλοκή από χρόνιες καταστάσεις, δημιουργική εκτόνωση. Κεραυνοβόλος έρωτας, σεξ.

SOS: Συγκρούσεις, βία, ατυχήματα. Κοψίματα, πρηξίματα, καψίματα, σπασίματα. Νευρική υπερένταση, ξέσπασμα. Φωτιές, εκρήξεις. «Όσα φέρνει η ώρα, δεν τα φέρνει ο χρόνος».

Απευχόμενοι λοιπόν ακραίες καταστάσεις και γεγονότα που περνάνε την «κόκκινη γραμμή», από όπου δεν υπάρχει επιστροφή, ελπίζουμε πως ο Άρης θα ζωντανέψει την καθημερινότητα μας, έστω κι αν σε κάποιες περιπτώσεις μας κάνει τα νεύρα ...τσατάλια!

  • Συνήθως ο Άρης δημιουργεί μπελάδες, έντονους μεν αλλά μικρής διάρκειας, όμως αυτή τη φορά, πίσω από την όψη του με τον Ήλιο υπάρχει και «ουρά».

Η σύνοδος του «κόκκινου πλανήτη» με τον Κρόνο, η οποία θα κλείσει με ακρίβεια στις 16 Αυγούστου, είναι πολύ πιθανόν να δείξει τα «δόντια» της μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, ιδιαίτερα από την Τετάρτη μέχρι την Παρασκευή.

Χρειάζεται λοιπόν ιδιαίτερη προσοχή στην οδήγηση και στον χειρισμό μηχανημάτων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά.

Main stream: Στρατηγική, διπλωματία, συμβιβασμός. Συμφωνία κάτω από πίεση. Σκληρή εργασία. Διαλεκτική αντιπαράθεση νέας και παλιάς γενιάς. Ερωτική έλξη μεταξύ ατόμων με διαφορά ηλικίας.

SOS: Αδιαλλαξία, δογματισμός. «Γροθιά στο μαχαίρι». Συγκρούσεις ατυχήματα. Διακοπή συνεργασίας, χωρισμός

  • Πάμε τώρα στις επικοινωνιακές ιδιαιτερότητες της εβδομάδος.

Η Δευτέρα, η Τρίτη και η Τετάρτη είναι «ημέρες Ερμή», αφού ο πλανήτης της επικοινωνίας σχηματίζει ως αστρικός δύο διαδοχικές «κρυφές» όψεις με τον Πλούτωνα (αντίθεση) και τον Ουρανό (τετράγωνο).

Η γενική αίσθηση είναι βέβαια πως η καθημερινότητα μας θα γίνει κατά τι ...δυσκολότερη αλλά όπως πάντα υπάρχουν και πλεονεκτήματα ή σημεία που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η αγορά παντός είδους τεχνικού εξοπλισμού κρίνεται ως ασύμφορη. Αν προκύψει οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα το σωστό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε πρώτα τις διαθέσιμες εναλλακτικές λύσεις -έστω κι αν είναι πρόχειρες- και όχι να προβείτε σε άμεση αντικατάσταση μιας συσκευής ή ενός εξαρτήματος.

Main stream: Αποκαλύψεις, έρευνες, αναζητήσεις. Ξεκαθάρισμα εγγράφων και παλαιού υλικού. Εκπλήξεις, απρόοπτα, ανατροπές. Συναντήσεις και επαφές με ιδιαίτερους τύπους ανθρώπων. Αστρολογία, ψυχολογία, επιστημονικά ενδιαφέροντα.

SOS: Βλάβες και ζημιές σε συσκευές (προσοχή σε pc και κινητά). «Σιγή ασυρμάτου». Δυσάρεστες ειδήσεις. Ταλαιπωρία στις μετακινήσεις, αποκλεισμός. Ηλεκτρονικές παρεμβολές, παρακολουθήσεις. Κακοπροαίρετα σχόλια, υπονόμευση. Νοητική-νευρική υπερένταση, πονοκέφαλος. «Στημένο» παιχνίδι, χειραγώγηση. Ύποπτες συναλλαγές στο διαδίκτυο. Σοκ από οικονομικές εξελίξεις. Απώλεια εγγράφων.

  • Την Τετάρτη όμως έχουμε και ένα «κρυφό» τετράγωνο της τροπικής Αφροδίτης με τον αστρικό Κρόνο, κάτι που αναμένεται να επηρεάσει τόσο τις συναισθηματικές, όσο και τις οικονομικές ισορροπίες μας.

Η όψη μπορεί να έχει θετικές συνέπειες για τα άτομα μιας ...κάποιας ηλικίας, ενώ για τους υπόλοιπους προμηνύει εμπλοκές σε αδιέξοδες καταστάσεις (στα ερωτικά) ή οικονομικές απώλειες.

Γενικά πάντως η ημέρα δεν προσφέρεται για αγορές ή καλλωπιστικές παρεμβάσεις και θα πρέπει να γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος τόσο στα τρόφιμα, όσο και στα καλλυντικά.

Main stream: Προτεραιότητα στις βασικές ανάγκες. Περιορισμοί δαπανών, λιτότητα. Κοινωνικές υποχρεώσεις, δημόσιες σχέσεις. Έλξη μεταξύ ατόμων με διαφορά ηλικίας.

SOS: Συναισθηματική απογοήτευση, απόρριψη, «μπλέξιμο». Χωρισμός, απομάκρυνση. Αναγκαία έξοδα, απώλεια εισοδήματος. Ατυχείς επενδύσεις.

  • Ο Κρόνος θα ξανακάνει αισθητή την παρουσία του και την Παρασκευή, αφού σχηματίζει ένα «κρυφό» τετράγωνο με τον αστρικό Ήλιο.

Από αυτήν την άποψη το επόμενο Σ/Κ ευνοεί περισσότερο την ...εργασιοθεραπεία, παρά την διασκέδαση και όσο πιο εγκρατής ή προνοητικός είναι κανείς, τόσο το καλύτερο. Ακόμη, το «παλιό και γνωστό» υπερέχει των νέων επιλογών.

Main stream: Δικαίωση μέσα από δυσκολίες. Επιτυχημένες εξετάσεις. Υπεύθυνες αποφάσεις, δεσμεύσεις. «Κάθε αρχή και δύσκολη».

SOS: Αποτυχία, απόρριψη. Απογοήτευση ή προβληματισμός για ένα αγαπημένο πρόσωπο. Καθυστερήσεις, εμπλοκές. Ζημιογόνες συνεργασίες.

  • Ωστόσο, την Πέμπτη ο Δίας προσφέρει ένα «ξέφωτο», που για τους πιο τυχερούς αρκεί για να διώξει μακριά κάθε έγνοια ή στενοχώρια. Ως αστρικός σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον Ήλιο, αφήνοντας ανοικτό ένα παράθυρο για βοήθειες, ευκαιρίες αλλά και για ένα άκρως καλοκαιρινό ξεφάντωμα.

Και στην παρούσα φάση, με τον Κρόνο να κάνει «πάρτι» στο τέλος της εβδομάδος, η συνεισφορά του «ευεργέτη πλανήτη» κρίνεται ως πολύτιμη ή τουλάχιστον επαρκώς αντισταθμιστική.

Main stream: Υποστήριξη από ισχυρούς. Χάρες, δώρα, κεράσματα, «τυχερά». Ευοίωνη αρχή. Επωφελείς γνωριμίες, «άκρες».

SOS: Σπατάλες, ανεκμετάλλευτα πλεονεκτήματα. Επίδειξη, υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Ανεύθυνη συμπεριφορά, εγκατάλειψη καθήκοντος.

  • Πάντως, με την σχεδόν ταυτόχρονη επιρροή του Δία και του Κρόνου, σε αρκετές περιπτώσεις μετά την Τετάρτη θα υπάρξει μια διαδοχή ευχάριστων και δυσάρεστων ή αναπτυξιακών και περιοριστικών καταστάσεων.

Από την άλλη πλευρά, είναι γνωστό πως κάποιοι είναι «ταγμένοι» στον έναν ή τον άλλο πλανήτη, οπότε σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί να υπάρξει μόνον ένα μπαράζ θετικών ή αρνητικών εξελίξεων, ανάλογα με το ...στρατόπεδο που ανήκει ο καθένας!

Το σωστό βέβαια θα ήταν να αξιοποιήσουμε την ενέργεια και των δύο, δουλεύοντας υπεύθυνα πάνω σε μια ευκαιρία που μας δίνεται ή κάνοντας μια νέα αρχή ύστερα από την συνειδητοποίηση πως κάποια πράγματα δεν είναι για μας...

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved