Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.

Γι' αυτό είναι σκόπιμο να προσαρμοζόμαστε στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Από 28 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου

Από μια συμβατική σκοπιά η εβδομάδα που ακολουθεί είναι μάλλον ήπια, με κύριο χαρακτηριστικό της την περίλαμπρη Πανσέληνο του Αυγούστου, την οποία θα θαυμάσουμε το βράδυ της Τετάρτης. Ας αφεθούμε λοιπόν στην μαγεία της αλλά και στους συναισθηματικούς κραδασμούς της, ικανούς να μας ξεσηκώσουν για να ζήσουμε μοναδικές στιγμές είτε με το ταίρι μας, είτε με πιο μεγάλη παρέα.

Κατά τα άλλα, ο Ερμής εξακολουθεί την ανάδρομη πορεία του, αυτήν την φορά χωρίς «παρενοχλήσεις» από άλλους πλανήτες, ενώ ο Ήλιος είναι μάλλον στα ...κέφια του -μαζί του κι εμείς- αφού κατά τεκμήριο οι δύο αρμονικές όψεις που σχηματίζει με τον Ουρανό και τον Δία μπορούν να συμβάλλουν σε θετικές εξελίξεις.

Το τρίγωνο του Ήλιου με τον Ουρανό, που σχηματίζεται την Τρίτη, ευνοεί αλλαγές, μεταρρυθμίσεις και αναθεωρήσεις.

Main stream: Ευχάριστα απρόοπτα, εκπλήξεις. Σπάνια φαινόμενα ή περιστατικά. Αλλαγές που βοηθούν.

SOS: Απρόσμενη αλλαγή που δημιουργεί τετελεσμένα. Σοκ, αδιανόητες εξελίξεις. Προβλήματα με ισχυρούς. Βλάβες στο ηλεκτρικό δίκτυο ή σε συσκευές.

Το εξάγωνο του Ήλιου με τον Δία, έρχεται με την σειρά του την Πέμπτη για να αναδείξει βοήθειες και ευκαιρίες που μπορούν να κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη.

Main stream: Εύκολες λύσεις. Στήριξη από ισχυρούς. Αγορές, επενδύσεις, κεράσματα, δώρα. Ευοίωνο ξεκίνημα. Διασκέδαση, απαλλαγή από ευθύνες.

SOS: Επιπολαιότητα, σπατάλη της τύχης ή των πλεονεκτημάτων. Υπερβολικά έξοδα. Πειρασμοί που εκθέτουν. Τεμπελιά, ανευθυνότητα.

Ωστόσο, αν λάβουμε υπόψη μας τις «κρυφές» όψεις που σχηματίζονται ανάμεσα στις τροπικές και τις αστρικές θέσεις των πλανητών, φαίνεται μια ...λίγο διαφορετική πραγματικότητα την οποία θα πρέπει οπωσδήποτε να προσμετρήσουμε.

Όσον αφορά τον Ήλιο, η «κρυφή» αντίθεση που σχηματίζει με τον αστρικό Ποσειδώνα την Τρίτη, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο του να ακυρωθούν δραστηριότητες ή προγράμματα, ενώ σίγουρα κτυπά το καμπανάκι για οικονομικές επιλογές που θα αποδειχθούν είτε απατηλές, είτε ανεφάρμοστες.

Main stream: Χαλάρωση, ύπνος. Καλλιτεχνική δραστηριότητα, πολιτιστικές εκδηλώσεις. Απόκρυψη, παραλλαγή, φυγή από τα δύσκολα. «Αυτός κοιμάται κι η τύχη του δουλεύει». Ρομαντισμός, εξιδανίκευση, ονειροπόληση.

SOS: Απάτη, αυταπάτη. Ακύρωση δραστηριοτήτων. «Μια τρύπα στο νερό». Παραπλάνηση, αντικατοπτρισμός. Οικονομικές απώλειες, λανθασμένοι χειρισμοί. Εμπιστοσύνη χωρίς αντίκρισμα, απιστία.

Πολύ πιο ...εκκωφαντικό αναμένεται να είναι το «κρυφό» τετράγωνο του αστρικού Ήλιου με τον τροπικό Άρη, μια όψη που σχηματίζεται με ακρίβεια την ερχόμενη Παρασκευή αλλά η επιρροή του μπορεί να «απλωθεί» για αρκετές ημέρες.

Main stream: Δυναμική αντίδραση, ξεπέταγμα, διεκδίκηση. Επίτευξη ενός δύσκολου στόχου. Ρεκόρ. Ξεκόλλημα, απεμπλοκή από καταστάσεις που χρονίζουν. Σεξ.

SOS: Αυθαιρεσία, επιθετικότητα, ασυγκράτητος θυμός, νεύρα. Ατυχήματα, σπασίματα, κοψίματα. Φωτιές, εκρήξεις. Ρήξεις, συγκρούσεις. Αντιδικίες, έλλειψη συνεννόησης. Αγορά εύθραυστων ειδών.

Παρότι η τελευταία όψη κρύβει αρκετούς κινδύνους, ιδιαίτερα του τύπου «όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος», πολύ πιο κρίσιμες μπορεί να αποδειχθούν οι «κρυφές» όψεις της Δήμητρας με τον αστρικό Ουρανό και τον αστρικό Πλούτωνα, οι οποίες μάλιστα καλύπτουν χρονικά όλη την εβδομάδα.

Η Δήμητρα σχετίζεται με την πολιτική την δημόσια εικόνα μας και γενικά τις δραστηριότητες που απευθύνονται στο κοινό ή εμπεριέχουν την μαζική συμμετοχή του. Παράλληλα είναι ένας σημαντικός επικοινωνιακός δείκτης.

Έτσι, με δεδομένο τον χαρακτήρα της αλλά και το πνεύμα του ζωδίου στο οποίο φιλοξενείται αυτήν την περίοδο (τους Διδύμους) όλα τα σχετικά θέματα (ΜΜΕ, μεταφορικά μέσα, show biz, πολιτική και πολιτικοί) βρίσκονται σε μια κρίσιμη καμπή, με τις ακραίες ενέργειες να οδηγούν ενδεχομένως σε τραγωδίες.

Main stream: Έρευνες, αποκαλύψεις, εφευρέσεις. Ριζοσπαστική πολιτική, μανιφέστο. Ανατρεπτικές μελέτες. Αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση, πλαστικές επεμβάσεις. Επαφές με περιθωριακά στοιχεία.

SOS: Ειδήσεις που σοκάρουν. Αρνητική δημοσιότητα. Ενεργοποίηση των άκρων στην πολιτική και την κοινωνία. Εξτρεμισμός, τρομοκρατία. Δυστύχημα σε μέσο μαζικής μεταφοράς. Παρακολουθήσεις, κατασκοπία, υπονόμευση μεγάλης κλίμακας.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved