Αστρολογική Εφημερία, από 19 έως 21 Μαρτίου

Tο ζητούμενο είναι η αναζήτηση και η τήρηση του μέτρου
Αστρολογική Εφημερία, από 19 έως 21 Μαρτίου

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

20100627_John_Rizopoulos02JPEG

Ιδιαίτερα σημαντικά είναι τα δρώμενα στους ουρανούς αυτό το τριήμερο και τα κοσμικά μηνύματα έχουν πολλούς αποδέκτες, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Η Πανσέληνος του Μαρτίου, η οποία σχηματίζεται με ακρίβεια στις 20:10 και γίνεται στην 28η μοίρα του άξονα Παρθένου-Ιχθύων, εκτός από τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού αναμένεται να επηρεάσει και τα παρορμητικά (Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους και Αιγόκερους).

Μάλιστα από κάποια καπρίτσια της μοίρας οι «μεταβλητοί» και οι «παρορμητικοί» είναι πολύ πιθανόν να βρεθούν αντιμέτωποι σε διάφορες υποθέσεις, από εξαιρετικά σοβαρές, έως ...φαιδρές.

Κι αυτό γιατί στην αντίθεση του Δία με τον Κρόνο, η οποία παραπέμπει γενικότερα σε μια αντιπαράθεση απόψεων και προθέσεων, μπαίνει σφήνα ο αστρικός Άρης, εξωθώντας σε συγκρούσεις και κάνοντας τον όποιο συμβιβασμό ακόμη πιο δύσκολο.

Επιπλέον, Κριοί, Ζυγοί, Παρθένοι και Ιχθύες θα πρέπει να αποφύγουν τις «μαγκιές», να είναι προσεκτικοί στην οδήγηση, στον χειρισμό εργαλείων ή μηχανημάτων και γενικότερα σε οτιδήποτε θα μπορούσε να προξενήσει ένα σοβαρό ατύχημα.

Θυμίζω ότι η επιρροή της Πανσελήνου μπορεί να διαρκέσει μέχρι και έναν μήνα και οι sos ημέρες για το επόμενο διάστημα είναι εκτός από την σημερινή η 25η Μαρτίου, όπως και οι 1,2,9,15 και 16 Απριλίου.

foolmoon_march

Σε κάθε περίπτωση το ζητούμενο είναι η αναζήτηση και η τήρηση του μέτρου, κάτι που σε προσωπικό επίπεδο και σε θέματα που αφορούν σχέσεις, συμφωνίες και συνεργασίες είναι μεν δύσκολο, όχι όμως ακατόρθωτο. Αν επιστρατεύσουμε την εμπειρία μας και δεν καταφύγουμε σε σπασμωδικές κινήσεις, η πολυπόθητη σύγκλιση απόψεων θα συνδυαστεί με την δημιουργική σύνθεση τους.

Αντίθετα όμως σε κοσμικό επίπεδο κάτω από αυτές τις συνθήκες, μια ομαλή συνδιαλλαγή είναι περίπου ανέφικτη. Άλλο Γιώργος και Μαρία κι άλλο Γιώργος και Άνγκελα ή πολύ περισσότερο Μπαράκ και Μουαμάρ...

 

Η πρεμιέρα Ήλιου-Ουρανού

Η είσοδος του Ήλιου στον Κριό (1:21 τα ξημερώματα της Δευτέρας) συνδυάζεται με τη σύνοδο του με τον Ουρανό κι έτσι η Εαρινή Ισημερία αποκτά έναν ιδιαίτερα ανατρεπτικό χαρακτήρα.

Για πολλούς μελετητές της κοσμικής αστρολογίας, που χρησιμοποιούν ως κριτήριο για τις εξελίξεις της χρονιάς το πέρασμα του Ήλιου από τις Ισημερίες και τα Ηλιοστάσια, αυτή η σύμπτωση είναι προάγγελος σαρωτικών αλλαγών και απρόβλεπτων γεγονότων σε παγκόσμιο επίπεδο, τουλάχιστον για το επόμενο τρίμηνο.

Επί προσωπικού, το ζητούμενο είναι να προλάβουμε τις αλλαγές πριν μας προλάβουν αυτές, αναθεωρώντας απόψεις και πολιτικές που μας κρατούν αιχμάλωτους σε αδιέξοδα ή παρωχημένα σχήματα.

Αν και μια σύνοδος μεταξύ δύο τροπικών πλανητών, συγκριτικά με ένα αντίστοιχο τετράγωνο ή μια αντίθεση, είναι για τον καθένα μας πολύ πιο «αθόρυβη», δεν δίνει δηλαδή τόσο γεγονότα όσο εσωτερικές ανακατατάξεις, οι πολλαπλές πιέσεις που συνολικά δέχονται αυτήν την περίοδο τα παρορμητικά ζώδια, ενδέχεται να βρουν διέξοδο σε ριζικές αναθεωρήσεις και ανατροπές εφ’ όλης της ύλης.

Και αν οι Κριοί έχουν ήδη στα σκαριά το μανιφέστο της ανεξαρτησίας τους, δεν συμβαίνει το ίδιο με τους Ζυγούς, οι οποίοι καλούνται να κερδίσουν ένα ακόμη στοίχημα σύνθεσης ακροτήτων κάτω από αντίξοες συνθήκες, τους Αιγόκερους που θα πρέπει να ενσωματώσουν έγκαιρα στο σύστημα τους τις δέουσες αναθεωρήσεις και πολύ περισσότερο τους Καρκίνους, οι οποίοι ως ...ορκισμένοι εχθροί των αλλαγών, δυσκολεύονται να προσαρμοστούν σε νέες καταστάσεις.

 

Κλείνοντας το κεφάλαιο Ουρανός, να επισημάνω ότι αυτήν την περίοδο η αστρική του θέση είναι στην 6η μοίρα των Ιχθύων και μπορεί να επηρεάσει όσες και όσους εκ των μεταβλητών ζωδίων ανήκουν στο πρώτο δεκαήμερο και είναι ευαίσθητοι στις αστρικές διελεύσεις.

 

Κι ο Ποσειδώνας στο κόλπο... 

Μια ακόμη όψη που δεσπόζει στους ουρανούς είναι η σύνοδος της Δήμητρας με τον Ποσειδώνα.

Αναμφίβολα μια σχέση με καλλιτεχνικές ή μεταφυσικές διαστάσεις και οι απανταχού δημιουργοί και αναζητητές της εσωτερικής αλήθειας μπορούν να ελπίζουν ότι οι κόποι τους θα ανταμειφθούν, συχνά μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Ανάλογα θετικές μπορεί να είναι και όσες προσπάθειες γίνονται σε μια θρησκευτική ή ανθρωπιστική κατεύθυνση.

Όταν όμως στην πολιτική και κοινωνική διάσταση της Δήμητρας υπεισέρχεται ο Ποσειδώνας, αυξάνονται και οι ένθερμοι «σωτήρες» ή «προφήτες» που στο όνομα της όποιας ιδεολογίας κηρύσσουν σταυροφορίες και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, πχ για (έναν ακόμη) «ερχομό του Αντίχριστου». Καλός ο Ποσειδώνας, δε λέω, αλλά είναι γνωστό ότι η πολιτικοποίηση του και η ένταξη του σε δόγματα μόνον προβλήματα δημιουργεί. Αρκετά λουστήκαμε τόσους αιώνες τις «σφυριές» που τρώει ο κάθε «εμπνευσμένος».

 

Όσον αφορά τη σχέση της Δήμητρας με τα media αναμένεται νέο μπαράζ ...παραμυθολογίας ή στην καλύτερη περίπτωση μιας εικονικής πραγματικότητας, η οποία θα έχει να κάνει τόσο με ειδήσεις, όσο και με δημοσκοπήσεις. Οι αντικατοπτρισμοί και τα ευχολόγια είναι πολύ της μόδας αυτήν την εποχή, το ίδιο και τα «στημένα»...

 

Μία ακόμη ανεπιθύμητη συνέπεια αυτής της όψης είναι οι διακεκριμένες περιπτώσεις τοξικών προσβολών σε μαζικό επίπεδο. Και δεν αναφέρομαι μόνον στα ραδιενεργά ισότοπα που ξεκινώντας από τη Φουκουσίμα ήδη κάνουν το γύρο του κόσμου αλλά και σε «ατυχείς» εμπνεύσεις στη βιομηχανία τροφίμων ή τα φαρμακευτικά σκευάσματα. Ανεξάρτητα με το ποιός πλανήτης τα δημιουργεί όλα αυτά αν δηλαδή είναι μόνον ο Ποσειδώνας ή και κάποιοι άλλοι), η Δήμητρα συμβάλλει στην ευρεία δημοσιοποίηση τους.

 

Σε προσωπικό επίπεδο η σύνοδος Δήμητρας-Ποσειδώνα επηρεάζει περισσότερο τα ζώδια του «σταθερού σταυρού» (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) παραχωρώντας τους το δικαίωμα να ελπίζουν και να ονειρεύονται ακόμη και πάνω στα αποκαΐδια του αντιδραστήρα 3.

Οι Ταύροι είναι πρόθυμοι να πέσουν στην παγίδα ενός επίδοξου «σωτήρα», οι Λέοντες να φαντασιώνουν ...κατά ριπάς την «τέλεια σχέση» και οι Υδροχόοι να κτίσουν ένα ακόμη όραμα-βορά στα νύχια των αειθαλών συμφερόντων.

Στον αντίποδα όμως, και οι τρεις, μπορούν να ψάξουν μέσα τους και να αντλήσουν εκείνες τις «αόρατες» δυνάμεις που θα τους βοηθήσουν να πετύχουν θαύματα.

Οι Σκορπιοί βέβαια (και κατά τεκμήριο τα ...ανίψια του Ποσειδώνα, οι Ιχθύες) έχουν το συγκριτικό πλεονέκτημα και μπορούν να πετύχουν πολλά στηριζόμενοι στο ένστικτο και την διαίσθηση τους.

Από κοντά και οι Ζυγοί, οι οποίοι τουλάχιστον στον δημιουργικό τομέα θα δικαιωθούν ως προς τις ευφάνταστες και εμπνευσμένες συνθέσεις τους. Μέχρι εκεί όμως... Σε πρακτικά θέματα κάτω από την επιρροή του Ποσειδώνα θυμίζουν το γνωστό «πες μας τι πίνεις και δεν μας δίνεις...»

 

 

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved