Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.

Γι' αυτό είναι σκόπιμο να προσαρμοζόμαστε στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Από 21 έως 27 Ιουλίου

Πολλά και ποικίλα διαδραματίζονται στους ουρανούς μέσα στην εβδομάδα, με τον Ερμή να είναι ένας από τους πρωταγωνιστές, κάτι που σημαίνει πως θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες για συναντήσεις, συμφωνίες αλλά και τεχνικές ρυθμίσεις.

Με δεδομένη μάλιστα την ανάδρομη κίνησή του, πολλές από τις εφαρμογές ή τις εξελίξεις θα έχουν να κάνουν με θέματα που εκκρεμούν ή χρειάζονται επανεξέταση. Από αυτήν την άποψη, ακόμη και τα προβλήματα μπορεί να οδηγήσουν σε λύσεις με την αξιοποίηση εναλλακτικών μέσων.

Βέβαια, οι όψεις και οι συνθήκες δεν θα είναι πάντα ιδανικές, γι' αυτό ας δούμε τα do και τα don't, με βάση τα εκάστοτε δεδομένα.

Την Κυριακή ο Ερμής σχηματίζει ένα εξάγωνο με τον Άρη, συμβάλλοντας στην ανάληψη πρωτοβουλιών αλλά και σε «επιθετικές» ενέργειες-αυθαιρεσίες.

Αυτός είναι κατά κάποιο τρόπο ο... πρώτος ήπιος γύρος, αφού οι δύο πλανήτες θα ξανασυναντηθούν την Παρασκευή, σχηματίζοντας ένα «κρυφό» τετράγωνο (ο αστρικός Ερμής στον Καρκίνο με τον τροπικό Άρη στο Ζυγό).

Main stream: Αποφάσεις, ξεκινήματα, άμεσες πρωτοβουλίες. Δραστηριότητες που εκτονώνουν. Τεχνικές εργασίες, μαστορέματα. Σπορ, αθλητικές δραστηριότητες.

SOS: Καβγάδες, φωνασκίες, θόρυβος. Εγωιστική συμπεριφορά, νευρικά ξεσπάσματα. Ατυχήματα, σπασίματα, κοψίματα, καψίματα, τρυπήματα.

Την Τρίτη ο Ερμής σχηματίζει ένα εξάγωνο με τον Δία και «στο καπάκι» την Τετάρτη ένα τρίγωνο με τον Ουρανό. Πρόκειται για ένα απελευθερωτικό ως προς την επικοινωνία και την έκφραση μας σχήμα, με τα νέα ενδιαφέροντα να προκύπτουν άμεσα και εύκολα. Από την άλλη πλευρά, όλη αυτή η σχετική χαλαρότητα στην συμπεριφορά ενδέχεται να μπει στο ...μάτι των πιο συντηρητικών, δημιουργώντας ενίοτε προστριβές ή παρεξηγήσεις. Όμως τέλος καλό, όλα καλά...

Ουσιαστικά, ο Ερμής θα ενεργοποιήσει το εξάγωνο Δία-Ουρανού, το οποίο διευκολύνει κάθε ριζοσπαστική ή αναθεωρητική απόπειρα, αντίθετα όμως στην περίπτωση που δεν κινηθούμε σε μια τέτοια κατεύθυνση και επιμείνουμε στα ...ίδια και τα όμοια, μπορεί να συμβάλλει σε ενοχλητικές ανατροπές-εκπλήξεις.

Main stream: Νέα ενδιαφέροντα, επαφή με ξεχωριστούς ανθρώπους. Αλλαγές που φρεσκάρουν και ανανεώνουν. Αγορές. Ενημέρωση, πληροφόρηση και συζητήσεις γύρω από σχετικά εξεζητημένα θέματα. Hi-tec εφαρμογές.

SOS: Επιπολαιότητα, πρόκληση, υπέρβαση ορίων. Πολύ κακό για το τίποτα, αναμπουμπούλα.

Την Τετάρτη όμως ο τροπικός Ερμής κάνει και μια «κρυφή» αντίθεση με τον αστρικό Ποσειδώνα, εμπλουτίζοντας ακόμη περισσότερο το μενού των επιρροών.

Main stream: Καλλιτεχνικές-πολιτιστικές δραστηριότητες. Κατά λάθος επιτυχία. Εύστοχη διαίσθηση. Διαφυγή από τα δύσκολα, υπέρβαση. Απόκρυψη αδυναμιών ή ατελειών. Αστρολογία, φιλοσοφία, μεταφυσική.

SOS: Λάθη, αβλεψίες, αστοχίες. Απώλεια εγγράφων ή αντικειμένων. Κλοπές, απάτες, ψέματα. Ματαίωση ραντεβού, απραξία. Υδραυλικά προβλήματα, ρύπανση.

Τέλος, όσον αφορά τον Ερμή, η σύνοδος του με τον Ήλιο, που πραγματοποιείται το ερχόμενο Σάββατο, θα επηρεάσει όλο το τριήμερο, καθιστώντας το άκρως... κινητικό. Είτε για διακοπές είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο οι μετακινήσεις, οι επαφές και τα ταξίδια μπαίνουν στην front line των εξελίξεων, με μόνο «αστερίσκο» την ανάδρομη κίνηση του Ερμή.

Τσεκάρετε λοιπόν όσο μπορείτε, τις κρατήσεις σας, τα δρομολόγια κλπ αλλά και χρήσιμα έγγραφα ή αντικείμενα που αφήσατε πίσω σας, ενώ θα σας χρειαστούν.

Εκτός όμως από τον φτερωτό αγγελιοφόρο και ...μπαγασάκο του ζωδιακού, ο Ουρανός και ο Πλούτωνας έχουν επίσης την πρόθεση να μας θυμίσουν για μια ακόμη φορά την παρουσία τους και το ότι τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν, πάνω που τα είχαμε για «σίγουρα».

Την Τρίτη και την Τετάρτη σχηματίζονται διαδοχικά δύο «κρυφές» όψεις του αστρικού Ήλιου με τον τροπικό Πλούτωνα και τον τροπικό Ουρανό αντίστοιχα. Έτσι ενώ με βάση τις θετικές όψεις του Ερμή, επικοινωνιακά οι ημέρες δείχνουν ...αίθριες, σε κάποια σοβαρά θέματα ίσως χρειαστεί να γίνουν κινήσεις υπαγορευμένες από την αναγκαιότητα ενός τετελεσμένου γεγονότος.

Οι συγκεκριμένες ημέρες δεν είναι κατάλληλες για ξεκινήματα, αντίθετα θα μας βοηθήσουν να ...ξεμπερδέψουμε με πρόσωπα ή καταστάσεις, κλείνοντας έστω και με το ζόρι ένα κεφάλαιο της ζωής μας, μικρό ή μεγάλο ανάλογα με το πόσο θα μας «πιάσουν» αυτές οι δύο όψεις.

Main stream: Αποκαλύψεις, ξεσκεπάσματα. Το τέλος ενός κύκλου. Έρευνα σε βάθος, ανατροπή των δεδομένων.

SOS: Δυσάρεστες αλλαγές, τετελεσμένα γεγονότα. Επαφή-συναλλαγές με άτομα του περιθωρίου.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved