Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 14 έως 17 Ιουλίου

Αγωνίες, ζήλειες και απιστίες είναι η μια όψη του νομίσματος, με την άλλη ωστόσο να είναι προκλητικά λαμπερή και ηδονική!

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 14 έως 17 Ιουλίου

Από που να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς... Για τα κατορθώματα των Ουρανοπλουτωναίων έχω γράψει επανειλημμένα τις τελευταίες ημέρες και το μόνο που μπορώ να προσθέσω ως παραίνεση-προειδοποίηση, είναι οι στίχοι του γνωστού λαϊκού άσματος με ερμηνεύτρια την Πίτσα Παπαδοπούλου:

Γκρέμιστα, γκρέμιστα όλα πια

Γκρέμιστα, γκρέμιστα σκληρή καρδιά

Αφού όλα αρχίσανε στραβά

Η αγάπη στο Ντουνιά κατάντησε ζημιά

Κάντα όλα τώρα ρημαδιό

Μα εγώ θα σ αγαπώ μα εγώ θα σ αγαπώ

Γκρέμιστα, γκρέμιστα όλα πια

Γκρέμιστα, γκρέμιστα σκληρή καρδιά

Αφού κατά βάθος με πονάς

Γιατί με τυραννάς γιατί δε με πονάς

Πες μου τι σου έκανα η ψυχή

Που γίνομαι χαλί, που γίνομαι χαλί.

Γιατί παρακάμπτοντας... σεισμούς λιμούς και καταποντισμούς, τη λίστα επικινδυνότητας δηλαδή αυτής της περιόδου την οποία εξ άλλου μπορείτε να αναζητήσετε στα «SOS της εβδομάδος», θα επιμείνω περισσότερο στα μελτέμια του έρωτα που «παίρνουν και σηκώνουν» τις ανθρώπινες σχέσεις.

Της ...σταυροπροσκυνήσεως

Αγωνίες, ζήλειες και απιστίες είναι η μια όψη του νομίσματος, με την άλλη ωστόσο να είναι προκλητικά λαμπερή και ηδονική!

Κι αν οι ζευγαρωμένοι χρειάζεται να δεθούν στο κατάρτι σταυρωτά σαν τον Οδυσσέα για να μην υποκύψουν στις Σειρήνες των επιθυμιών τους, αντίθετα οι «άνδρες- γυναίκες μόνοι, ψάχνουν», έχουν κάθε λόγο να ενδώσουν στον πειρασμό, έστω κι αν μετά την ...ανάσταση επακολουθήσει η σταύρωση.

Είναι γλυκό το πιοτό της αμαρτίας!

Κι όλα αυτά γιατί στους ουρανούς γίνεται κυριολεκτικά του ...σταυρού (αστρολογικά, το σχήμα παραπέμπει σε τέσσερα τουλάχιστον ουράνια σώματα που απέχουν διαδοχικά μεταξύ τους 90 μοίρες) με την Αφροδίτη στους Διδύμους να εμπλέκεται «κρυφά» στο τ-τετράγωνο που σχηματίζουν ο Άρης, ο Ουρανός και ο Πλούτωνας και το οποίο στην αστρική του εκδοχή «πέφτει» στην 13η-14η μοίρα των μεταβλητών (σε Παρθένο, Ιχθύες και Τοξότη, αντίστοιχα).

Όπερ σημαίνει ότι, στο καυτό show του καλοκαιριού εκτός από τους εκπροσώπους των τεσσάρων παρορμητικών ζωδίων (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους), τους μόνιμα «αστροπυροβολημένους» αυτής της περιόδου, οι οποίοι είναι αλήθεια πως έχουν βαρεθεί να ακούνε και να διαβάζουν ...μη και ωχ, είναι κι άλλοι «πρώτο τραπέζι πίστα».

Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθύες, που έχουν γεννηθεί κοντά στο μέσον του κύκλου τους, ας είναι λοιπόν προετοιμασμένοι για πολλά μποφόρ...

Το ίδιο και όσες ή όσοι δεν ανήκουν σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες αλλά όταν ήταν μικροί έπεσαν στο καζάνι. Όχι με το μαγικό φίλτρο, όπως ο Οβελίξ αλλά με την ...καψούρα!

Ξέρετε εσείς (εκ πείρας) σε ποιούς αναφέρομαι...

Η κατάσταση δεν πρόκειται να ηρεμήσει ούτε τις επόμενες ημέρες, αφού ο... πανηγυρικός προς τιμήν της -δώστα όλα- Αφροδίτης είναι προγραμματισμένος για την ερχόμενη Τετάρτη, με όλα τα καλά παιδιά παρόντα και guest star μάλιστα τον Δία, ο οποίος είναι γνωστό ότι κάνει την τρίχα τριχιά και τη σπίθα φούντωση.

Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα

Ο «χοντρός» όμως είναι και εις εκ των πρωταγωνιστών του τριημέρου, αφού η σύνοδος του με την Δήμητρα κρατάει γερά τα σκήπτρα του μεγαλείου και της γκλαμουριάς. Γνωριμίες με πρόσωπα που «λύνουν και δένουν», το «αφάν γκατέ» της κοινωνίας -αναπόφευκτα βέβαια και με τους συνοδευτικούς ...φελλούς- μας παρέχουν εν δυνάμει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναδείξουμε το έργο και τους εαυτούς μας.

Θα μου πείτε και τι μας νοιάζουν εμάς τα σουαρέ της «αφρόκρεμας», αφού δεν πρόκειται να μας καλέσουν ποτέ; Σοφό, αν και ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει η μοίρα.

Για παράδειγμα, η Πάμελα Άντερσον έγινε φίρμα μέσα σε μια μέρα, όταν σε έναν αγώνα, ο κάμεραμαν «καρφώθηκε» στο στήθος της, δείχνοντας το στα matrix του σταδίου. Και να 'σου τα συμβόλαια βροχή...

Γι' αυτό λοιπόν, ας ανοιχτούμε στο κοινό και στις δεξιώσεις μέρες που είναι κι αν ο καλός Δίας θελήσει, όλα γίνονται. Ειδικά οι δραστηριότητες που σχετίζονται με τα media, τα ταξίδια και την show biz έχουν την ...ευλογία του!

Θυμίζω πως η σύνοδος των δύο πλανητών γίνεται στους Διδύμους, επηρεάζοντας άμεσα όλα τα μεταβλητά ζώδια, ενώ στην αστρική της εκδοχή «σημαδεύει» την 12η-13η μοίρα του Ταύρου, βάζοντας στο «κόλπο» και τους εκπροσώπους των σταθερών (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι), που έχουν τον Ήλιο τους ή κάποιον άλλο προσωπικό δείκτη σε αυτές τις μοίρες περίπου.

Οι μεν και οι δε

Όμως, όταν κάποιοι γλεντάνε και χαριεντίζονται είναι βέβαιο πως κάποιοι άλλοι «λιώνουν τα νιάτα τους στη βιοπάλη», για να είναι όλα στην εντέλεια. Και αν ο Δίας είναι με τους πρώτους, ο Κρόνος με το «τυράκι» του «είμαι εντάξει με τη συνείδηση μου» και της -ζήσε Μάη μου δικαίωσης, δεν αφήνει ποτέ τα παιδιά του χωρίς καθήκοντα.

Έτσι οι μεν διασκεδάζουν ανηλεώς, αφήνοντας αμανάτι τις υποχρεώσεις τους κι άλλοι αγχώνονται για να τις διεκπεραιώσουν, αφήνοντας κατά μέρος την δική τους ζωή και ακούγοντας στο τέλος και τα ...σχολιανά τους!

Μάθημα πρώτον λοιπόν, το «να είσαι εντάξει» έχει και τα όρια του, αφού αναφέρεται και στις δύο πλευρές. Όταν δίνεις χώρο επειδή για κάποιο παράξενο λόγο νοιώθεις μειωτικά, είναι βέβαιο πως κάποιος θα τον πάρει, εννοείται χωρίς να σου πει ευχαριστώ, αφού τον ...άξιζε! Και αν δεν τον βάλεις γρήγορα στην θέση του, θα απαιτήσει σύντομα κι άλλον.

Όταν κάποιος συμπεριφέρεται ως κακομαθημένος άρπαγας, βρίσκει και τα κάνει.

Μάθημα δεύτερον, η παροχή υπηρεσιών πληρώνεται, ακόμη κι αν εργοδότης είναι ο Θεός ο ίδιος. Η αφεντιά του εξ άλλου δεν είπε «ο μηδέ εργαζόμενος, μηδέ εσθιέτω»; Ή αυτό ισχύει μόνον για τους πτωχούς;

Και μάθημα τρίτον, αυτή τη φορά για τους επιπόλαιους ή τους «βολεψάκηδες», που αν δεν έχουν «μπάρμπα» στην Κορώνη αυτό το Σ/Κ μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά μελαγχολικό.

Όταν ξανοίγεσαι χωρίς να έχεις εφόδια και προσόντα, όταν εγκαταλείπεις το πόστο σου χωρίς να αφήσεις αντικαταστάτη, όταν κινείσαι στα όρια της παρανομίας ή πας σαν την τρελή χαρά μέσα στ' αγκάθια, τότε δεν σου φταίει η «κακιά στιγμή».

Προβλήματα βέβαια, μπορεί να υπάρξουν και για τους μόνιμα «εκπαιδευμένους» σε αυτά, αφού οι Κρόνιοι τύποι περί ων ο λόγος, έχουν ταλέντο στο να δυσκολεύουν τη ζωή τους, συνήθως για «θέματα τιμής».

Κι εδώ υπάρχουν δύο κατευθύνσεις:

Η πρώτη είναι στο πνεύμα του «ο βρεγμένος τη βροχή δεν την φοβάται» αλλά η δεύτερη -όταν το συλλογικό βαραίνει αφόρητα πάνω στο ατομικό- κινείται στα όρια της παραδοσιακής «βεντέτας».

Το «ρεζίλεμα» δίνει το έναυσμα για πολλά παρατράγουδα.

Το τετράγωνο του Ήλιου με τον Κρόνο, το οποίο σχηματίζεται την Κυριακή, είναι το «ευαγγέλιο» όλων των παραπάνω και όσοι είναι δεκτικοί στην επιρροή του θα πρέπει να κινηθούν πολύ προσεκτικά και με βάση την εμπειρία τους. Γεγονός είναι πως τα καθήκοντα και οι υποχρεώσεις προηγούνται, το ίδιο και η σκληρή δουλειά ή κάποια σοβαρή μελέτη.

Η όψη δεν ευνοεί ούτε τις διασκεδάσεις, ούτε τις αγορές, ούτε τα νέα ξεκινήματα, ειδικά τώρα που το γενικότερο κλίμα στους ουρανούς είναι ...άστα να πάνε.

Τα τέσσερα παρορμητικά είναι και ...πάλι πρωταγωνιστές της «Κρονιάδας», με όσες και όσους έχουν βάλει γερά θεμέλια στην ζωή τους, να δικαιώνονται πανηγυρικά. Οι υπόλοιποι απλά θα διαπιστώσουν ότι «ου παντός πλειν ες Κόρινθον» ή θα αναφωνήσουν «ας πάει και το παλιάμπελο»!.

Αλλά ακόμη κι αν κάποιοι αποτύχουν στις εξετάσεις της ζωής, θα έχουν την ευκαιρία να αναλογιστούν τα πως και τα γιατί της αστοχίας τους -καλό είναι χωρίς αυτομαστίγωση- διορθώνοντας την πορεία τους και το κυριότερο απορρίπτοντας όλα αυτά που κάποιοι τους έμαθαν ότι είναι «για το καλό τους» αλλά τελικά στην πράξη άλλα συνέβησαν.

Η προσωπική εμπειρία είναι ασύγκριτη και παρασάγγας πολυτιμότερη από τις comme il faut διδαχές και τους κενούς κανόνες, που (καλώς) υπάρχουν μόνον για εκείνους που δεν έχουν φάει «ψωμί κι αλάτι», αυτό είναι το τέταρτο και τελευταίο μάθημα των ημερών.

Συνοδοιπόροι στην κρίση αναμένεται να είναι και όσες ή όσοι έχουν γεννηθεί στο μεταίχμιο των μεταβλητών με τα παρορμητικά ζώδια (Παρθένος-Ζυγός, Δίδυμοι-Καρκίνος, Τοξότης-Αιγόκερως, Ιχθύες-Κριός). Η 29η μοίρα των μεταβλητών είναι στο επίκεντρο της Κρόνιας επιρροής αλλά ο «παππούς» δεν αποκλείεται να «τσιμπήσει» και κάποιους από τους ...γύρω.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved