Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.

Γι' αυτό είναι σκόπιμο να προσαρμοζόμαστε στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Από 14 έως 20 Ιουλίου

Αυτή κι αν είναι μια εβδομάδα SOS! Όλοι οι «κακοί» του ζωδιακού παρελαύνουν στους ουρανούς, πρόθυμοι να μας σκαρώσουν διάφορα χουνέρια. Από την άλλη πλευρά όμως, είναι γνωστό πως έχουμε κι εμείς τον τρόπο μας για να τους... καλοπιάσουμε και μέσα από την όποια κρίση να αποκομίσουμε σημαντικά πλεονεκτήματα.

Υπάρχει κι ακόμη ένα «μυστικό». Όταν οι επουράνιοι φίλοι μας δεν τρέφουν για μας τα καλύτερα αισθήματα, η φυγή μας σε ένα ασφαλές καταφύγιο δείχνει να είναι η ιδανική λύση. Από αυτήν την άποψη, οι (χαλαρές) διακοπές σε αυτήν την περίοδο, εκτός από αναψυχή μπορεί να είναι και σανίδα σωτηρίας από τα δύσκολα. Αντίθετα, όσες και όσοι παραμείνουν κι κινούνται στο μαγγανοπήγαδο της καθημερινότητας, είναι πιθανότερο να... χορέψουν στο ταψί!

Ας ξεκινήσουμε όμως με κάτι καθαρά θετικό, ίσως το μόνο που υπάρχει στην τρέχουσα εβδομάδα. Η σύνοδος της Δήμητρας με τον Δία μπορεί να συμβάλλει σε πλούσιες επαφές και γνωριμίες, ιδιαίτερα με «καλό κόσμο». Η επιρροή της όψης αναμένεται να κρατήσει τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη.

Main stream: Επικοινωνιακό πλεονέκτημα, διάκριση, αναγνώριση. «Λαμπερές» δημόσιες σχέσεις, δεξιώσεις. «Μεγάλη ζωή», ντόλτσε βίτα. Επιτυχία στα media, τη δημοσιογραφία, την πολιτική. Είσοδος στην show biz. Αίσθημα ανακούφισης, πανηγυρισμός. Ταξίδια, υποτροφία για σπουδές. Σύσταση συλλόγων-σωματείων με λαϊκή αποδοχή.

Εδώ είναι όμως που φαίνεται πως ο κόσμος είναι χωρισμένος σε δύο «στρατόπεδα». Οι μεν γλεντάνε και καλοπερνάνε, ενώ οι δε... πληρώνουν τα σπασμένα!

Την Κυριακή, το τετράγωνο του Ήλιου με τον Κρόνο θα αποπειραθεί να μας παγώσει το χαμόγελο στα χείλη, αφού ο πλανήτης των περιορισμών δεν καλοβλέπει ποτέ τις χαρές και τα πανηγύρια. Ας του δώσουμε λοιπόν κι εμείς αυτό που ζητάει, σε δόσεις όμως που δεν βλάπτουν σοβαρά την ψυχική μας υγεία. Ας λείπουν δηλαδή τα ενοχικά σύνδρομα, ο δογματισμός και η τυπολατρία.

Main stream: Υπευθυνότητα, επαγγελματισμός, υπακοή στο καθήκον. Αργή και προσεκτική επεξεργασία. Επιβολή της τάξης, νομιμοφροσύνη, τήρηση των κανόνων. Δικαίωση της προνοητικότητας, αξιοποίηση της εμπειρίας. Εξετάσεις.

SOS: Καθυστερήσεις, απαγορεύσεις. Μπλοκάρισμα, αυστηρές ποινές. Αποτυχία, απόρριψη, σκληρή αντιμετώπιση, «πόρτα». Μελαγχολία, κατάθλιψη.

Την ίδια μέρα ο Ερμής ξεκινά το ανάδρομο ταξίδι του στον Λέοντα, για αυτό το θέμα όμως μπορείτε να διαβάσετε πολλά στην ειδική αρθρογραφία του astrology.gr.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και «καυτή» είναι η φάση στην οποία βρίσκεται η Αφροδίτη, η οποία με επίκεντρο την Τετάρτη 18 Ιουλίου, μπαίνει «σφήνα» στο τ-τετράγωνο που σχηματίζουν ο Άρης, ο Ουρανός και ο Πλούτωνας ως αστρικοί, μετατρέποντας το σε έναν «κρυφό σταυρό».

Και κάτω από αυτές τις συνθήκες κάθε συζήτηση περί ισορροπημένων εξελίξεων στα προσωπικά μας θέματα περιττεύει. Γιατί ο πανδαμάτωρ έρωτας μπορεί να κτυπήσει σφοδρά και ανεξαιρέτως δικαίους και αδίκους, επιδιώκοντας να μας μπλέξει σε κινηματογραφικού τύπου περιπέτειες, από ψυχοδράματα έως ...θρίλερ!

Πολλές και πολλοί βέβαια θα αναθαρρήσουν νοιώθοντας την αδρεναλίνη να κυλά στις φλέβες τους και το πάθος τους να βρίσκει ανταπόκριση, ωστόσο η «πτήση στους επτά ουρανούς» δεν απέχει και τόσο από μια ανώμαλη προσγείωση στα «πατώματα».

Ζήλειες, πάθη, διεκδικήσεις, απιστίες και χωρισμοί απειλούν να κάνουν τη ζωή μας κουλουβάχατα, γι' αυτό το σοφότερο θα ήταν να ζήσουμε το σήμερα με τις όποιες απολαύσεις μας προσφέρει, χωρίς να έχουμε προσδοκίες για την συνέχεια.

Και κυρίως να προσέξουμε τις (άγνωστες) παρέες μας, μήπως για παράδειγμα ο ωραίος ως Κλούνεϊ εραστής αποδειχθεί τελικά ένας ιδιοφυής αλλά και επικίνδυνος «Hannibal Lecter» των συναισθημάτων μας και της όποιας αθωότητας μας απέμεινε.

Από την άλλη πλευρά, βλέποντας το θέμα ...στεγνά φιλήδονα, κάθε σπάνια, πειραματική και «πικάντικη» σεξουαλική αναζήτηση, μπορεί να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, έστω κι αν δεν φαίνεται να υπάρχουν ούτε όρια, ούτε ...τσίπα. Στον έρωτα όλα επιτρέπονται, μεταξύ ομονοούντων και αδημονούντων ενηλίκων φυσικά...

Στα main stream θέματα της εξαιρετικά ζωηρής Αφροδίτης συμπεριλαμβάνονται και τα ποικίλα «ξεσαλώματα», χωρίς να συνδέονται απαραίτητα με το ερωτικό στοιχείο.

Κραιπάλες δηλαδή, γαστριμαργικές ή οικονομικές, με κοινή συνισταμένη την δράση με το θυμικό, το εγώ ή πάνω στη βάση του «να βγουν τα απωθημένα μας».

Πάμε τώρα στα ...ακόμη πιο άγρια.

Από την Τρίτη μέχρι και την Πέμπτη, ο Άρης δίνει «τα ρέστα του», κλείνοντας με ακρίβεια τρεις όψεις με τους «μεγάλους» του ζωδιακού. Τετράγωνο με τον Πλούτωνα, τρίγωνο με το Δία και αντίθεση με τον Ουρανό. Είναι αυτό που λέμε «τώρα, τα πιάσαμε τα λεφτά μας», αφού η συμμετοχή του Δία στο σκηνικό αναμένεται να συμβάλλει σε μια σειρά από θεαματικές... καταστροφές! Η λίστα των SOS είναι πραγματικά απευκταία, αφού αν επαληθευτεί κατά γράμμα, χρειαζόμαστε επειγόντως ένα οδηγό επιβίωσης!

Πρακτικά περιλαμβάνει κάθε είδος καταστροφής (δυστυχήματα -ιδιαίτερα αεροπορικά- εκρήξεις, φυσικές καταστροφές, πολεμικές συρράξεις, απαγωγές, στυγνούς εκβιασμούς τρομοκρατικές επιθέσεις κλπ), οπότε... μακριά από εμάς.

Αυτό όμως είναι ευκολότερο να συμβεί κυρίως σε συλλογικό-κοινωνικό επίπεδο, εκεί δηλαδή όπου η προσωπική μας βούληση «αδυνατίζει».

Επί προσωπικού και εν δυνάμει, ο καθένας μας μπορεί να «γυρίσει» το φύλλο υπέρ του, αποφεύγοντας τις κακοτοπιές αλλά και δρώντας σύμφωνα με το πνεύμα των ημερών.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, μια γενική οδηγία είναι το να αποφύγουμε δραστηριότητες με σχετικά υψηλή επικινδυνότητα, των σπορ συμπεριλαμβανομένων, αφού είναι πολύ εύκολο να γίνει η «στραβή». Πολύ περισσότερο αν δεν γνωρίζουμε πολύ καλά το αντικείμενο...

Ας δούμε όμως την ενδεδειγμένη ενεργειακή διαχείριση -όπου και όπως δυνάμεθα- για κάθε μια από αυτές τις τρεις όψεις.

Άρης-Δίας

Main stream: «Ο τολμών, νικά». Υψηλές επιδόσεις, άθλος, επιτυχημένο ρίσκο. Ενεργειακή ώθηση, «ξεκόλλημα».

Κάτω από άλλες συνθήκες, η συγκεκριμένη όψη θα μπορούσε να συμβάλλει σε μεγάλες επιτυχίες. Όμως στην παρούσα φάση, φαίνεται πως αυτό μπορεί να γίνει μόνον αν είμαστε άριστοι εκπαιδευμένοι ...κομάντος -και πάλι ζήτημα είναι!

Το ιδανικό θα ήταν να βρούμε τρόπους αξιοποίησης του υπέρ-πλεονάζοντος ενεργειακού δυναμικού, χωρίς όμως να ανακατευτούμε με φωτιές ή εύφλεκτα υλικά, αφού μια σπίθα μπορεί να φέρει την καταστροφή. Γι αυτό, αν μας ...τρώει το χέρι μας, είναι προτιμότερο να στραφούμε σε κάποιου είδους «εργασιοθεραπεία», αναλαμβάνοντας την διεκπεραίωση ενός μεγάλου και δύσκολου έργου (κατασκευαστικού, αποχετευτικού κλπ).

Άρης-Πλούτωνας

Main stream: Εκκαθάριση-εξολόθρευση βλαβερών στοιχείων. Σεξουαλική υπερδιέγερση. Έρευνα σε βάθος, κατάδυση. Γκρέμισμα, αποδόμηση εμποδίων. Σκάψιμο, αποχετευτικές εργασίες.

Όπως έχει γραφτεί επανειλημμένα, για να διαχειριστούμε αποτελεσματικά την ενέργεια της συγκεκριμένης όψης, η οποία μπορεί να μας φέρει απέναντι σε βίαιες όσο και υπονομευτικές ενέργειες, θα πρέπει να είμαστε κατάλληλα εξοπλισμένοι και ...υποψιασμένοι. «Μαγκιές» χωρίς προσόντα, δεν συγχωρούνται, ενώ η άγνοια με βάση τις πιθανές συνέπειες της, δεν μπορεί να είναι δικαιολογία. Το «δεν ήξερες, δεν ρώταγες;» πρέπει να γίνει ...ευαγγέλιο!

Άρης-Ουρανός

Main stream: Αστραπιαία αντίδραση, κεραυνοβόλα δράση. Εκτόξευση. Κάποιος που «πιάνει πουλιά στον αέρα».

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η συγκεκριμένη όψη στην διαχείριση της, αφού ουσιαστικά -παρά την εμφατική στόχευση της προς κάθε ...πετούμενο, μπορεί να μας φέρει απέναντι σε κάθε είδους απρόβλεπτου κινδύνου. Οι κεραυνοί και οι ηλεκτροπληξίες συναγωνίζονται τους ιπτάμενους ...θερμοσίφωνες και τους μετεωρίτες! Ναι, ακόμη κι αυτό μπορεί να συμβεί, οπότε που να επικεντρωθούμε;

Και η λίστα δεν τελειώνει εδώ. Υπάρχει και η επαναστατική βία, οι ακραίες συναισθηματικές συμπεριφορές-εκρήξεις, πέρα από κάθε λογική όπως επίσης και οι αυτονόητοι κίνδυνοι των extreme sports.

Έτσι η πιο σοφή συμβουλή, από την στιγμή που δεν έχουμε καμία όρεξη για περιπέτειες και δεν είμαστε εκπαιδευμένοι αστροναύτες, είναι το να ...κάτσουμε στα αυγά μας!

Ωστόσο, πάντα υπάρχουν και οι τυχεροί της υπόθεσης, που θα δουν το μέλλον τους να διαμορφώνεται πιο ευοίωνο, ύστερα από μια ραγδαία αλλαγή.

Κλείνοντας την παρουσίαση αυτής της πολύ ιδιαίτερης εβδομάδας, θα πρέπει να δούμε και την Νέα Σελήνη του Ιουλίου, η οποία γίνεται στις 19 του μηνός, με όλα τα παραπάνω να την σφραγίζουν, κάτι που σημαίνει πως σε κοσμικό-συλλογικό επίπεδο οι όψεις αυτής της εβδομάδος και όσα τις συνοδεύουν θα συνεχίσουν να μας απασχολούν μέχρι και λίγο μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved